Και σε ποιόν δεν αρέσουν οι
κρέπες, ερωτώ? Από τα μικρά παιδιά μέχρι τους παππούδες που όταν τους κερνάνε
οι νεότεροι τρώνε τη λιχουδιά του μήνα. Είτε σε αλμυρή είτε σε γλυκιά έκδοση,
μου αρέσουν το ίδιο χωρίς να μπορώ να ξεχωρίσω.
Σήμερα θα μάθουμε την βασική συνταγή για
κρέπες, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση και σε λίγες
μέρες θα σας έχω μια νόστιμη και ξεχωριστή συνταγή για γλυκές!
Διαβάστε με προσοχή τα tips που
δίνω στο τέλος της συνταγής και θα δείτε ότι παρόλο που είναι σχετικά χρονοβόρα
η διαδικασία του ψησίματός τους, αυτό αντισταθμίζεται με την μακρόχρονη
συντήρηση που μπορούμε να τους κάνουμε στην κατάψυξη. Έτσι έχουμε χειροποίητο
ζυμάρι κρέπας ανά πάσα στιγμή για πολλούς μήνες.
Μείνετε συντονισμένοι, γιατί σε λίγες μέρες έρχεται μια καταπληκτική γλυκιά συνταγή για να αξιοποιήσουμε τα ζυμαράκια που φτιάξαμε.
Μείνετε συντονισμένοι, γιατί σε λίγες μέρες έρχεται μια καταπληκτική γλυκιά συνταγή για να αξιοποιήσουμε τα ζυμαράκια που φτιάξαμε.
ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ
Υλικά για 15-16 κρέπες διαμέτρου 20 εκατοστών η μία:
1) 1 ½
κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2) ¼
κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3) 1
κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
4) 3
αυγά
5) 2
κουταλιές της σούπας κονιάκ
6) 1 ½
κούπες γάλα
7) 2
κουταλιές της σούπας μαργαρίνη λιωμένες
Επίσης θα χρειαστούμε ελαιόλαδο ή μαργαρίνη για το
άλειμμα του τηγανιού.
Διαδικασία:
Σε ένα
μπολάκι σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το κονιάκ και 5 κουταλιές της σούπας από
το γάλα που έχουμε μετρήσει. Τα χτυπάμε με ένα πιρούνι σαν ομελέτα.
Στο μπολ
του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το
μίγμα των αυγών. Ανακατεύουμε με χαμηλή ταχύτητα για να δημιουργηθεί ένα
ζυμαράκι και προσθέτουμε σταδιακά και λίγο – λίγο το γάλα, μέχρι να έχουμε έναν
λείο και αραιό χυλό. Τέλος ρίχνουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε να
ομογενοποιηθεί.
Σκεπάζουμε
το μπολ με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το χυλό για μισή ώρα μέσα στο ψυγείο να
ξεκουραστεί.
Όταν
έρθει η ώρα να ετοιμάσουμε τις κρέπες βάζουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι
στο αναμμένο μάτι της κουζίνας μας να κάψει. Με ένα πινέλο ή ένα διπλωμένο
κομμάτι χαρτιού κουζίνας αλείφουμε το τηγάνι με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μία μικρή
κουτάλα χυλό και το γέρνουμε κατ΄ αυτό τον τρόπο ώστε ο χυλός να καλύψει όλο τον πάτο του τηγανιού,
σχηματίζοντας έναν λεπτό δίσκο. Όταν η κρέπα ψηθεί από τη μία μεριά, με τη
βοήθεια μιας σπάτουλας τη γυρνάμε από την ανάποδη να ψηθεί και από κει.
Συνεχίζουμε
την διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός, προσέχοντας κάθε φορά να έχουμε
αλείψει το τηγάνι με ελαιόλαδο πριν ρίξουμε τον χυλό για να ψηθεί η κάθε κρέπα.
Καλή επιτυχία!!
Τips:
1) Σε
ποσοστό σχεδόν 100% η πρώτη κρέπα δεν θα σας βγει καλή. Είτε γιατί το τηγάνι
δεν θα έχει τη σωστή θερμοκρασία, είτε γιατί ο χυλός που ρίξατε είναι λιγότερος
ή περισσότερος από αυτόν που θα έπρεπε, είτε γιατί σας χάλασε κατά το
αναποδογύρισμα, είτε γιατί απλά έτσι συμβαίνει πάντα. Μετά την δεύτερη ή τρίτη
κρέπα σίγουρα θα βρείτε τις σωστές αναλογίες και το σωστό τρόπο ψησίματος.
2) Οι
κρέπες δεν πρέπει να παραψηθούν και να γίνουν τραγανές. Τις θέλουμε να είναι
σαν μαλακό και εύπλαστο ζυμαράκι.
3) Τις
στοιβάζουμε τη μία πάνω στην άλλη και τις σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.
Μπορούμε έτσι να τις διατηρήσουμε μία ολόκληρη εβδομάδα στο ψυγείο.
4) Αν
θέλουμε να τις βάλουμε στην κατάψυξη, τις στοιβάζουμε τη μία πάνω στην άλλη, με
τη διαφορά ότι ανάμεσά τους παρεμβάλλουμε μικρά κομμάτια λαδόχαρτου. Κατόπιν
σκεπάζουμε το πιάτο που τις περιέχει με διάφανη μεμβράνη και τις βάζουμε στην
κατάψυξη για αρκετούς μήνες χωρίς να πάθουν τίποτα.
5) Μπορούμε
να τις συνδυάσουμε με πάρα πολλούς τρόπους. Ταιριάζουν με γλυκά του κουταλιού,
σοκολάτα, μπανάνα, διάφορα φρούτα ξερά ή φρέσκα, τριμμένο μπισκότο, ξηρούς
καρπούς, nutella,
μαρμελάδες κλπ. Επίσης σε αλμυρή έκδοση μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με τυρί
κρέμα, αλλαντικά, τυριά, λαχανικά, λουκάνικα, κοτόπουλο κλπ, όρεξη να έχουμε
και φαντασία!!
Αχ..............δεν είναι να μπαίνω σε σένα πρωϊνιάτικα.....πεινάω μετά όλη μέρα!! Περιμένω τη συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα γενικά δεν είναι να μπαίνουμε όλες μας σε μπλόγκς αν δεν έχουμε φάει πρώτα. Είναι δύσκολο το να κοιτάς χωρίς να μπορείς να φας!!!
ΔιαγραφήΗ συνταγή έρχεται σύντομα!
Φτιαχνω πολυ συχνα κρεπεσ. Πολυ χρησιμεσ οι συμβουλεσ για τη συντηρηση. Θα δοκιμασω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνήθως η δόση για τις κρέπες βγάζει πολλά τεμάχια και είναι δύσκολο και παχυντικό ταυτόχρονα να καταναλωθούν όλες μαζί. Ενώ αν τις βάλουμε κατάψυξη έχουμε για πολύ καιρό φρέσκα ζυμαράκια. Και μένα αυτή η πρακτική μου έχει λύσει τα χέρια εδώ που τα λέμε!
ΔιαγραφήΚαλημέρα!
Τι καταπληκτική καλημέρα!!! Λατρεύω κρέπες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι που να δεις και τη γέμιση Λίτσα μου!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα Χρυσαυγή! Τα tips σου είναι πολύ χρήσιμα και ειδικά τα #3 και 4! Συνήθως έκανα ζύμη, έβγαιναν πολλά τεμάχια, κουραζόμουν τόσες ώρες να ψήνω και να ψήνω και στο τέλος τρώγαμε μόνο 4-5 και τις άλλες τις πετούσαμε. Τώρα όμως θα αποθηκεύσω στην κατάψυξη :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ ότι η αποθήκευση και συντήρηση τροφίμων για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι αυτή που λύνει τα χέρια στη νοικοκυρά. Είναι ωραίο ανά πάσα στιγμή να έχεις κρέπες στην κατάψυξη.
ΔιαγραφήΕ, οχι και να τις πετάτες όμως τις κρέπες. Και μόνο που έχεις κάνει τόσο κόπο είναι κρίμα. Από δω και στο εξής θα τις διατηρείτε για καιρό φρεσκότατες!!
φιλιά πολλά!!
Η τελευταία εναέρια κρέπα επιτρέπει στο φως να κάνει παιχνιδίσματα στη μεταξένια υφή της.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα διαγράφει με λεπτομερειακή σημασία τα καλοψημένα μονοπάτια που χαρτογράφησε παράδοξα ο καυτός πάτος ενός αντικολλητικού σκεύους.
Υποψιάζεσαι εύκολα στο χωρίς κόπο δίπλωμα, τα βελούδινα χαρακτηριστικά της.Την υπομονή και την προσμονή της να υποδεχτεί αυτό το κάτι που θα την αναδείξει.
Οι μικροσκοπικοί ολοστρόγγυλοι κρατήρες στην επιφάνεια, παραδίδουν τα διαπιστευτήρια μιας αγωνιώδους σχεδόν προσπάθειας να καταδείξουν τη σωστή συμπεριφορά στο ψήσιμο.Την απόλυτα τέλεια συμπεριφορά.Αυτή που μόνο οι ευγενείς υιοθετούν.Με χάρη και λεπτότητα ,με γαλλική φινέτσα και κομψότητα περιμένουν να σερβιριστούν.Η συνοδεία πρέπει να είναι ανάλογη..αυτή που θα αναδείξει την ηπιότητα της προσωπικότητας τους και θα στολίσει την άρτια εμφάνισή τους.
Χρυσαυγή μου γλυκειά,οι κρέπες σου είναι μάλλον πράξη καρδιάς και όχι επίδειξη ικανότητας.Σερβίρονται ως απόδειξη αγάπης και όχι σαν μία πρόταση μιας ακόμα μαγειρικής συνταγής.Ακόμα και ο τρόπος ανάδειξής τους μέσα από τις φωτογραφίες, εκπέμπουν σεμνότητα και λιτότητα.Η προσέγγιση μέσω του φωτογραφικού φακού,όπου οι σκιές δημιουργούν εντυπώσεις ,σχεδόν υποβλητική.
Στο σπίτι μας ,οι κρέπες γίνονται σε μορφή..βουνού!Όταν μαζευόμαστε, ειδικά στο χωριό,δηλώνω ότι από την πολύωρη ορθοστασία και την αστραπιαία εξαφάνισή τους,δεν θα τις ξανακάνω ποτέ!Είναι απλά ένας λόγος για να γκρινιάξω.Κατά βάθος το χαίρομαι!
Καλή σου μέρα αγαπημένη Χρυσαυγή!Τα φιλιά μου είναι μόνιμα στις μικρές πριγκίπισσες και η αγκαλιά μου δεδομένη για την μεγάλη!
Μόνο εσύ θα μπορούσες να δεις μια κρέπα με αυτή τη ματιά Φωτεινή.
ΔιαγραφήΈχεις χάρισμα και δεν ξέρω ειληκρινά αν έχεις σκεφθεί να το αναδείξεις. Σκέψου το γιατί ποτέ δεν είναι αργά όσο ζούμε να κάνουμε πράγματα που θα μας εξελίξουν.
Γέλασα δεν σου κρύβω με την περιγραφή σου για το βουνό από κρέπες στο χωριό. Αυτό ακριβώς γίνεται σε όλα τα σπίτια. Είναι απολύτως δυσσανάλογος ο χρόνος παρασκευής τους με το χρόνο κατανάλωσής τους. Είναι από τα μείον!!!
Σε ευχαριστώ για τα μόνιμα σαν τατουάζ φιλιά σου προς τις μικρές μου και την αγκαλίτσα προς την μαμά!! Ανταποδίδω στο μέγιστο!
Eimai syntonismeni!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήEksairetiki fotografisi!!!!!!
H krepa pou aioreitai einai ola ta lefta!!!!!!!
Bravo sou!!!!!
XAXAXA Πέπη μείνε συντονισμένη όπως είσαι, με το ένα πόδι ψιλά (να κάνεις και τις γιόγκες σου...) και χωρίς να αναπνέεις!!
ΔιαγραφήΗ αιωρούμενη κρέπα είναι το δώλομα για να τσιμπήσετε...
Όσο για τη φωτογράφιση, χαίρομαι που σου αρέσει γιατί εκείνη τη μέρα είχε νυχτώσει σχεδόν από τη συννεφιά και ήμουν έξαλλη που δεν μπορούσα να βγάλω φωτογραφίες της προκοπής.
Φιλιά πολλά!
Καλημέρα, καλημέρα πόσες κρέπες μπορώ να πάρω μια που ήρθα πρώτη;;;; Λατρεμένες και καλοφτιαγμένες οι δικές σου Χρυσαυγή μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και πολλά φιλιά!
Πάρε όσες θες. Αλλωστε θα ξαναφτιάξω Κική μου.
ΔιαγραφήΛατρεμένες οι κρέπες για όλους μας. Δεν νομίζω ότι σε κάποιον δεν αρέσουν.
Φιλάκια σου πολλά!
πωπωπωπω και πειναω!
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν μπορουσα καν να φανταστω οτι θα ειχαν κονιακ μεσα!δεν εχω φτιαξει ποτε γιατι δεν ηξερα πως τις συντηρουν αλλα αφου μπορω να τις βαλω και καταψυξη τοτε σιγουρα θα δοκιμασω!
Το κονιάκ δεν το καταλαβαίνεις ταλιμπανούλα μου.
ΔιαγραφήΕίναι όμως εκεί και "σπάει" τη μυρωδιά του αυγού.
Πραγματικά σωτήριο το βρίσκω και ενώ κάνει την δουλειά του πολύ καλά, δεν υπερισχύει στη γεύση.
Η κατάψυξη επιβάλλεται! Να τις δοκιμάσεις και να μου πεις τη γνώμη σου!
Σε φιλώ πολύ!
Τρελαίνομαι για κρέπες αλλά προς το παρόν... δεν το'χω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌποτε καταφέρω να φτιάξω μια παρτίδα της προκοπής, στήνω πανηγύρι στο σπίτι!
Περιμένω και την πρόταση σου για γλυκές λαχταριστές κρέπες!
Φιλιά!
Ε, τώρα νομίζω ότι είσαι υπερβολική Ερμιόνη μου.
ΔιαγραφήΔεν νομίζω ότι εσύ δεν μπορείς να φτιάξεις κρέπες όμορφες και εύγευστες.
Μείνε κι εσύ συντονισμένη όπως η Πέπη ποιο πάνω και θα σε γλυκάνω με τη συνταγή μου..
Ε, ψιτ, έχουν και σοκολάτα που σου αρέσει!!!
Φιλιά!
Σπίτι χωρίς κρέπα με μερέντα είναι σπίτι χωρίς...νερό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Χρυσαγούλα μου! Αγαπάμε πολύ κρέπες και σ'ευχαριστούμε για τη συνταγούλα. Θα τη δοκιμάσω 4sure!! Μένω συντονισμένη λοιπόν εδώ μέχρι να μας δώσεις αυτή την καταπληκτική συνταγή που μας υποσχέθηκες!!! Δεν θα κλείσω τον Η/Υ μέχρι τότες:)
Βλέπω ότι φέρνεις τις παροιμίες στα μέτρα σου Δήμητρα.
ΔιαγραφήΚρέπα και μερέντα είνα ο αιώνιος συνδυασμός. Κοντά έπεσες... Θα έχει σοκολάτα αλλά όχι μερέντα.
Δήμητρα σε συμβουλεύω να μείνεις συντονισμένη αλλά να κλείσεις τον υπολογιστή βρε παιδί μου. Μην πάρετε και καμιά φωτιά!!!!
Φιλιαααααα
Όπως τα λες είναι! Η μαμά μου το κάνει χρόνια και τις κρατάει στην κατάψυξη και μας τις βγάζει ανά πάσα στιγμή και λιγούρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδες λοιπόν? Κάτι ξέρει η μανούλα σου Βέρα μου!!!
ΔιαγραφήΥπέροχη φωτογράφιση! Το κονιάκ πιστεύω πως θα δίνει μια ιδιαίτερη ευωδιά! Δεν ήξερα ότι διατηρούνται τόσες μέρες στο ψυγείο!
ΑπάντησηΔιαγραφήKathy by anthomeli
Kathy μου το κονιάκ δεν φαίνεται. Είναι όμως εκεί για να "σπάσει" τη μυρωδιά του αυγού και οι κρέπες να μυρίζουν όμορφα. Δεν ενοχλεί καθόλου σε πληροφορώ και ούτε φαίνεται. Γι΄αυτό και η ζύμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα σε γλυκές ή αλμυρές κρέπες.
ΔιαγραφήΟ τρόπος συντήρησής τους που προτείνω είναι σωτήριος γιατί πραγματικά με τόσο κόπο είναι κρίμα να τις φάει κάποιος όλες μαζί μόνο και μόνο επείδή δεν μπορεί να τις συντηρήσει.
Σε φιλώ πολύ!
Τις έχεις κάνει και λεπτές - λεπτές όπως πρέπει να είναι απ' ό,τι βλέπω, μπράβο! Εννοείται πως μας αρέσουν οι κρέπες και επειδή φτιάχνοται πανεύκολα αρκεί ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι και δε χρειάζεται να παίρνουμε απέξω/παραγγέλνουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα μου αρέσουν και τα pancakes, είναι λίγο πιο χοντρά αλλά εξίσου νόστιμα.
Περιμένω πάντως και τις υπόλοιπες κρεπο-προτάσεις σου!
Και κρέπες και pancakes είναι αριστουργήματα! Γενικά αυτά τα ζυμαράκια τα λατρεύω και να σου πω και την μαύρη μου αλήθεια, το όνειρό μου είναι να φτιάξω κρέπες και να τις φάω όλες σκέτες. Αλλά λυπάμαι τον τόσο κόπο μου και πάντα τις κάνω με κάποια ποιο περίτεχνη γέμιση για να πιάσουν τόπο.
ΔιαγραφήΣε φιλώ Dark!!!
Αχ, τώρα που μας άνοιξες την όρεξη με τη βασική συνταγή, πρέπει να μας γλυκάνεις γρήγορα! Ανυπομονώ για τη συνέχεια! Αν βέβαια μετά τη γλυκιά εκδοχή ακολουθήσει και αλμυρή, ακόμη καλύτερα (είμαι του αλμυρού βλέπεις και ήδη φαντάζομαι λιωμένα τυριά μέσα στις λεπτεπίλεπτες κρεπούλες σου...)
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ιδέα να φτιάξουμε αρκετές και να τις καταψύξουμε είναι εξαιρετική!
Πολλά φιλάκια Χρυσαυγούλα!
Καλά μάντης είσαι Sunday?
ΔιαγραφήΦυσικά έχουμε και αλμυρή έκδοση. Αλλά μία μία τις προτάσεις!
Έτσι όπως τις φαντάζεσαι, έτσι θα είναι!!!!
Φιλάκια σου πολλά!
Αυτή τη συνταγή κάνω κι εγώ..αλλά δεν βάζω πάντα κονιάκ.Είναι τέλεια!! Με τη διαφορά όμως οτι τις ψήνω στην κρεπιέρα...(μεγάλη εφεύρεση για τους κρεπομανείς)!! πολλά φιλιά Χρυσαυγή μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρεπιέρα ε??? Χμμμμ...
ΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ αυτό το σκεύος και θα ήθελα να έχω, αλλά χώρος δεν υπάρχει.
Και το τηγάνι λοιπόν την κάνει τη δουλειά του μια χαρά!
Το κονιάκ το συνιστό ανεπιφύλακτα. Δεν φαίνεται στη γεύση αλλά σπάει την άσχημη μυρωδιά του αυγού. Είναι εξαιρετικό!!
Μπράβο, πολύ ωραίες τις έφτιαξες, με μαεστρία! Είναι δελεστικές και υπέροχα παρουσιασμένες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε παρακαλώ, στείλε μου μερικές και για το γέμισμα, μη νοιάζεσαι! Θα το φροντίσω!
Πολλά πολλά φιλάκια!
Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη μου.
Διαγραφήθα σου στείλω τις μισές για να τις γεμίσεις αν μου υποσχεθείς ότι θα κάνεις κάτι με σοκολάτα που μου αρέσει!!!
Σε φιλώ!
Μ' αρέσουν πάρα πολύ οι κρέπες, αλλά πράγματι είναι πολύ χρονοβόρες. Όσες φορές έχω φτιάξει, στο τέλος παίρνω και καρέκλα δίπλα στην ηλεκτρική κουζίνα, γιατί πιάνομαι όρθια. :(
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ στον καταψύκτη τις βάζω με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσά τους. Θα κρατήσω τη συνταγή και όποτε υπάρξει χρόνος θα φτιάξω να τις έχω! Αν και μια αλμυρή κρεπούλα τώρα, δεν θα με χάλαγε καθόλου! Ωραία συνταγή Χρυσαυγή μου!
Πολλά φιλιά και καλό βράδυ!
χαχαχαααααααα
ΔιαγραφήΑυτό το σκηνικό με την καρέκλα στην ηλεκτρική κουζίνα το έχω ξαναδεί!! Τι μου είπες τώρα Sel? Τα ίδια κάνουμε όλες μου φαίνεται!!! χαχαχα
Καλά ε, φανταστικές οι κρέπες και καταπληκτικές φωτογραφίες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Ευχαριστώ Έρη μου!
ΔιαγραφήΟι φωτογραφίες παρόλη τη συννεφιά της μέρας εκείνης μου βγήκαν καλές τελικά.
Αναμένετε και τη συνταγή για γλυκές!
Φιλάκια πολλά!
Η νοστιμότερη λιχουδιά,τρελαίνομαι με γέμιση σοκολάτα!! περιμένω την συνταγή!! Φιλιά πολλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρί μου θα την βάλω τη συνταγή και μην ανησυχείς, έχει και σοκολάτα που σ΄αρέσει!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Να σου πω "κόρη" ότι έχω χρόνια να φτιάξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάποτε μανιωδώς, τώρα πια όχι, και ο λόγος μάλλον είναι ένας. Το τηγάνισμα!
Όμως άμα μου φτιάξεις μερικές, μου τις καταψύξεις και τις πάρω πακετά έτοιμο, προς χρήση ...
ειδικά μετά την "αναμενόμενη" συνταγή σου, όχι εγώ φυσικά και δεν θα πω;
Μου άρεσε ιδιαίτερα η προσθήκη του κονιάκ :-))
Φιλιά σας πολλά και καλό ΣΚ.
Σε όλους αρέσουν οι κρέπες Χρυσαυγή μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι όταν είναι καλοφτιαγμένες σαν τις δικές σου
τότε τις τρώμε.. μονοκοπανιάς!!!
Φιλιά
Αγαπημένη λιχουδιά πράγματι, γλυκιά ή αλμυρή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφτιαγμένες και αέρινες οι κρέπες σου Χρυσαυγή μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειες.
Μας αρέσουν πολύ όπως και να είναι, γλυκές ή αλμυρές. Τις θεωρώ εύκολες και γίνονται ένα πολύ ωραίο αλμυρό φαγάκι και ακόμα πιο ωραιο γλυκό.
Κονιάκ βάζεις στις κρέπες και όταν τις κάνεις με αλμυρή γέμιση?
Οι φωτογραφίες σου πολύ πολύ ωραίες. Ιδίως η τελευταία πολύ καλή :)
Φιλιά πολλά
Χρυσαυγή μου λατρεύω τις κρέπες. Η αλήθεια είναι πως δεν τις φτιάχνω συχνά αλλά πάντοτε τις ευχαριστιέμαι, είτε αλμυρές είτε γλυκιές. Οι δικές σου φαίνονται τέλειες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!
Αέρινες και του "απαίχτου"!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ είμαστε! Αργοπορημένη αλλά κατασκηνώνω εδώ περιμένοντας τα...υπόλοιπα...
κίσσες πολλές!
Z.
Έχω κόλλημα με τις κρέπες! Τόσο κόλλημα που είχα φτιάξει τούρτα από κρέπες με νουτέλα και εκτός από ένα κομμάτι που έφαγε το έταιρον ήμισυ, την υπόλοιπη την ανέλαβα προσωπικά!!! Δεν είχα σκεφτεί πάντως να τις βάλω στην κατάψυξη!
ΑπάντησηΔιαγραφήνομιζω οτι άλλη σύσταση έχουν οι γλυκες κρέπες και άλλη οι αλμυρές στη βασική του ζύμη stav
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή και πολύ έξυπνο η προσθήκη κονιάκ . Συγχαρητήρια.Τις έχω φτιάξει τρεις φορές από την μέρα που διάβασα την συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφή