20 Μαΐου 2013

Μπάρες με Καρύδα και Λεμόνι





Η Οδύσσεια των μπολ και ένα υπερβολικά ετεροχρονισμένο «ευχαριστώ».

Πριν αρκετούς μήνες πέταξα από χαρά μόλις είδα ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου κέρδισα κάτι σε διαγωνισμό. Ήταν τότε που η Ερμιόνη, διαδικτυακή φίλη και συνάδελφος food blogger, κλήρωσε μερικά δώρα για να γιορτάσει τον ένα χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας του blog της (The one with all the tastes)!! Από τότε βέβαια κοντεύει να περάσει άλλος ένας χρόνος.


Πέταξα από τη χαρά μου λοιπόν, καθώς είδα ανηρτημένο το όνομά μου ανάμεσα στους 4 τυχερούς. Εγώ, που δεν είχα κερδίσει ούτε κουμπί σε διαγωνισμούς στη ζωή μου, που είχα αποδεχθεί το γεγονός πως η τύχη, μου έχει γυρίσει την πλάτη, κέρδισα και ήταν γεγονός!

Όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά και αγγελικά πλασμένα.  Η τύχη, μου αντιστεκόταν σθεναρά. Δεν ήθελε να μου την κάνει τη χάρη. Όχι τόσο εύκολα τουλάχιστον…

Το δώρο μου ήταν 4 γυάλινα μπολάκια παγωτού και η τυπική Ερμιόνη, τα ταχυδρόμησε άμεσα χωρίς καθυστέρηση. Εν τω μεταξύ εγώ σκεφτόμουν το ποιο νόστιμο γλυκό μέσα σε αυτά, να ποζάρει προκλητικά για τα μάτια σας μόνο. 

Και οι μέρες περνούσαν και τα μπολ δεν έφθαναν. Η διαίσθησή μου δεν ήταν καλή. Η Ερμιόνη που δεν το έβαζε κάτω επικοινωνούσε με το ταχυδρομείο για να μάθει κάτι. Εγώ ήξερα… Ο κλέφτης της πολυκατοικίας είχε κάνει πάλι την εμφάνισή του. 

Μετά από την «εξαφάνιση» τευχών του συνδρομητικού  περιοδικού που αγαπώ, μετά το άνοιγμα του φακέλου με το εκκαθαριστικό της Εφορίας, μετά την κλοπή του καινούριου μου ποδηλάτου μεσ΄απ΄το κλειδωμένο γκαράζ,  μετά από ένα σωρό αλλεπάλληλα κρούσματα, τώρα είχε έρθει και η σειρά των μπολ. 

Τα μπολάκια είχαν κάνει φτερά. Κάποιος άλλος πάνω από μένα στον 3ο, 4ο  όροφο τα χαίρεται! Αν και στεναχωρήθηκα, αν και πήρα ανάποδες (δεν μου είναι και τόσο δύσκολο άλλωστε), το άφησα πίσω το συμβάν.  

Αλλά υπολόγιζα χωρίς την «ξενοδόχα» Ερμιόνη, που τα ξαναβρήκε, τα ξαναγόρασε και τα ξαναέστειλε. Και ήταν τόσο γλυκό και ευγενικό από τη μεριά της που μπήκε στον κόπο και τα επιπλέον έξοδα για να έχω πια στα χέρια μου το δώρο της. Είμαι σίγουρη ότι μετά από αυτή την περιπέτεια θα οπλιστεί με πολύ θάρρος για να ξανακάνει διαγωνισμό στο blog της. …ή απλά θα αφαιρέσει εμένα από τη λίστα των συμμετοχών!! Χα !! 

Έτσι σήμερα σας παρουσιάζω - εντελώς εκπρόθεσμα – τις σούπερ εύκολες και νόστιμες μπάρες με καρύδα και λεμόνι που επέλεξα να φτιάξω από το μπλογκ της Ερμιόνης. Γιατί ενώ είχα πει ότι θα κάνω ένα γλυκό να το παρουσιάσω στα μπολάκια της, ούτε αυτό έγινε τελικά. Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο γάϊδαρος!! 


ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ 
 

Υλικά: 

     1)   400 γραμμάρια μπισκότα digestive θρυμματισμένα στο μπλέντερ
     2)   150 γραμμάρια καρύδα και 50 γραμμάρια επιπλέον για το πασπάλισμα
     3)   το ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού ή δύο μικρών
     4)   200 γραμμάρια βουτυρο κομμένο σε κομματάκια
     5)   1 κουτί ζαχαρούχο γάλα ( δηλαδή 397 γραμμάρια)




Διαδικασία: 

Αρχικά χρειαζόμαστε ένα πυρέξ ή ταψάκι το οποίο έχει διαστάσεις 20Χ30 εκατοστά.
          Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα και το ξύσμα και ανακατεύουμε τα υλικά με ένα κουτάλι. 

          Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το βούτυρο να λιώσει. Καλό είναι να έχουμε κόψει από πριν το βούτυρο σε μικρά κομμάτια έτσι ώστε να επιταχυνθεί η ταχύτητα ομογεννοποίησης για να μην αρχίσει να βράζει το γάλα. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα βουτύρου – γάλακτος στο μπολ με τα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά. 

          Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ στο σκεύος που έχουμε επιλέξει και το στρώνουμε με το χέρι μας έτσι ώστε να λειάνουμε την επιφάνειά του. Καλό είναι να το στρώσουμε με το χέρι γιατί  το μείγμα είναι κολλώδες και δεν διευκολύνεται η διαδικασία με το κουτάλι. Επίσης πρέπει να προσέξουμε να είναι ομοιόμορφα στρωμένο για να έχει το ίδιο πάχος σε όλα τα μέρη του σκεύους. 

          Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη καρύδα που έχουμε κρατήσει για τη διακόσμηση και τοποθετούμε το σκεύος για 2-3 ώρες στο ψυγείο έτσι ώστε να σφίξει. Κατόπιν κόβουμε το γλυκό σε ισομεγέθη μικρά κυβάκια και σερβίρουμε. Εμένα μου βγήκαν ακριβώς 35 μπάρες, τις οποίες διατήρησα σε κλειστό τάπερ στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα χωρίς να πάθουν τίποτα απολύτως. 

Καλή επιτυχία!!

tip: 

        Τις μπάρες μπορείτε να τις διατηρήσετε στην κατάψυξη για πολύ πολύ περισσότερο καιρό. Δεν παθαίνουν τίποτα. Αν τις αποψύξετε λίγες ώρες πριν την κατανάλωσή τους θα είναι φρέσκες σαν την πρώτη στιγμή που τις φτιάξατε!







33 σχόλια:

  1. Souper bares!!!
    H proti photo einai para poli kali!!!!!!!

    Congratulations gia to doro!!!
    Ande na doume kai to glyko pou tha ftiakseis sta bolakia...

    Kalimera Chrysavgi mou!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Πέπη!!
      Τις έχεις φτιάξει τις μπάρες αυτές? Αν όχι... χάνεις!
      Πιστεύω θα σου αρέσουν. Τις έφτιαξα και για τη γιορτή της μητέρας μου που είναι αύριο. Της άρεσαν πολύ.

      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
    2. De xreiastike na tis ftiaxo......tis dokimasa se sena..apo ta xerakia sou!!!!!
      Souper lemonates!!!!!

      Διαγραφή
    3. Ετσι, έτσι!!!
      Εσύ δοκίμασες τις μπάρες και εγώ την τούρτα μόκα από τα δικά σου τα χεράκια!!

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για τη νίκη, μην αφήνεις τέτοια να σε ρίχνουν είπαμε............οι μπάρες του ονείρου!!!!!!!!!!!!!! (θα κάνω διαγωνισμό σικέ στο μπλογκ και θα σου στείλω δωράκι....αχαχχαχαχ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπεροχες οι μπαρες σου Χρυσαυγη μου!
    Τι γλυκο κοριτσι που ειναι αυτη η Ερμιονη! Μπορεις να μην την αγαπας μετα απο αυτο???
    Αχ τι προβλημα με αυτους του κακοηθεις στις πολυκατοικιες! Κι εγω ειχα το ιδιο προβλημα στο παλιο μου σπιτι, χανοντουσαν διαφορα τα οποια πολλες φορες εμφανιζοντουσαν σε μια απιθανη στιγμη εντελως ετεροχρονισμενα... Καθως ομως ειχα και την δυνατοτητα να εχω σταθερη διευθυνση στο μαγαζι, αλλαξα ολη την αλληλογραφια μου και πλεον την παραλαμβανω στα χερια μου!
    Καλη εβδομαδα!
    Πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλύτερο πράγμα έκανες Μαρίνα μου.
      Που να φανταστώ όταν ερχόμουν να ζήσω στην Αθήνα ότι θα συνέβαιναν αυτά τα πράγματα στις πολυκατοικίες? Δεν το χωράει ο νους σου!

      Σε φιλώ πολύ, καλή σου εβδομάδα !!

      Διαγραφή
  4. Τι γλυκό ανάγνωσμα...με αφορμή την ΄΄κακοτυχία΄΄ενός δώρου που δεν παραλήφτηκε ποτέ!Με αφορμή την ευαισθησία μιας γλυκιάς κυρίας που ευαισθητοποιημένη από το ΄΄άτυχο΄΄συμβάν,βρήκε χρόνο και τρόπο να αντικαταστήσει την χαμένη χαρά ενός ανέλπιστου δώρου!Τώρα Χρυσαυγή μου πρέπει να μας τρατάρεις με εξαιρετικό γλύκισμα,γιατί άλλη αξία έχει πλέον το δώρο!!!!
    Όσο για τις μπάρες της ευγενικής Ερμιόνης ..τι να πω!
    Με πανεύκολη διαδικασία και αγαπημένα ,απλά υλικά ,θα αναπαύσουμε τις γλυκιές αναζητήσεις μας στην χιονένια πασπαλισμένη επιφάνεια μιας λεμονάτης μπάρας.Θα ακουμπήσουμε στο αφράτο πάλλευκο μαξιλάρι και θα ζωγραφίσουμε τα όνειρά μας με ρομαντική διάθεση που μόνο ένα τόσο εμφανίσιμο και νόστιμο γλυκό μπορεί να χαρίσει. Θα μαζέψουμε ψίχουλο ψίχουλο τα εξωτικά ρινίσματα που δραπέτευσαν και θα νιώσουμε την υπόξινη νοστιμιά να κατακλύζει τους ευαίσθητους σιελογόνους αδένες.Θα αισθανθούμε το χαρακτηριστικό τράβηγμα της λεμονάτης γεύσης στις παρειές μας και θα απολαύσουμε την ανάλαφρη εμψυχωτική ενέργειά της ήπιας γλυκύτητας,της άτακτης ξινής νοστιμιάς ενός γλυκού που προτάθηκε από μία αξιόλογη και πολυτάλαντη κυρία και πραγματοποιήθηκε από μία ανήσυχη και πολυπροικισμένη ψυχή προς τιμήν της!
    Μπράβο σας κορίτσια για την αμφότερη ευαισθησία που δείξατε!
    Μπράβο σου Χρυσαυγή που τιμώντας το δώρο που έλαβες, μας θύμισες μία εξαιρετική συνταγή!
    Φιλιά πολλά,πολλά και καλή εβδομάδα γλυκιά μου!Μη ξεχάσεις τα χρωστούμενα στις απίθανες κούκλες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Φωτεινή μου!!!
      Οι γλυκές μπάρες ήταν πολύ νόστιμες για να με κάνουν να ξεχάσω το ατυχές συμβάν.
      Σε ευχαριστώ όπως πάντα για τα ομορφα λόγια σου.
      Σε αντίθεση με τα μπολ, τα φιλιά σου φτάνουν πάντα και τα λαμβάνω απευθείας. Το ίδιο και οι μικρές μου!!!

      Διαγραφή
  5. Γείτονες να σου πετύχουν..... pff :/
    Οι μπάρες φαίνονται απίθανες Χρυσαυγή μου.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πεις Ρούλα?
      Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες!!!

      Σε φιλώ πολύ και ευχαριστώ! Οι μπαρες όντως ήταν εξαιρετικές!

      Διαγραφή
  6. Χρυσαυγή μου, η καρύδα είναι ένα τόσο ευέλικτο και αρωματικό υλικό που σίγουρα οι μπάρες θα έγιναν μαγευτικές!
    Εύγε και στις δυο σας για την πρόταση.

    Οι φωτογραφίες είναι πολύ προσεγμένες και εντυπωσιακές!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω ότι σου αρέσει η καρύδα και εδώ πρωταγωνιστεί.
      Μιλάμε για πολύ εύκολο γλύκισμα Ζαμπία. Στιγμής θα το χαρακτήριζα!

      Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!

      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  7. Γυάλισε το μάτι μου μόλις διάβασα τον πρόλογο. Τέτοια κρούσματα έχουμε κι εμείς... Γκρρρρρρ! Πάντως η Ερμιόνη πρέπει να είναι καταπληκτικός άνθρωπος και μπράβο της!
    Να χαίρεσαι το δωράκι σου Χρυσαυγή μου! Θα περιμένω κάνα παγωτάκι σερβιρισμένο στα μπολάκια!
    Πολλά πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα χωρίς άλλες απώλειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Sel!!
      Νομίζω ότι σε όλες τις πολυκατοικίες υπάρχουν τα μαύρα πρόβατα.
      Δε βαριέσαι.. από δω και πέρα προσέχω πολύ και λαμβάνω μόνο συστημένα δέματα που εγώ η ίδια τα παραλαμβάνω από το ταχυδρομείο ή τον courier.

      Το παγωτάκι θα έρθει σύντομα και θα είναι εξαιρετικό. Το υπόσχομαι!!
      Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  8. Καλά δεν το πιστεύω Χρυσαυγή!!! Έχετε τέτοιο θέμα στην πολυκατοικία?????????
    Πάρε σβάρνα τα διαμερίσματα με ένα παγωτό που έχεις φτιάξει εσύ και καλά για δώρο. Πες τους να σου σερβίρουν κιόλας!!!! Που θα πάει θα την ανακαλύψεις την άτιμη! Μα και το ποδήλατο?
    Θα έρθω να εξιχνιάσω το έγκλημα! Οι φίλες μου οι bloggers με φωνάζουν CSI Nice (από τη Νίκαια που μένω!!!).
    Μπράβο στο φοβερό κορίτσι, το καταπληκτικό αυτό άτομο, την Ερμιόνη που πήγε και τα ξανααγόρασε. Είναι τόσο καλό παιδί!!!
    Τις μπάρες αυτές Χρυσαυγή τις έχω φτιάξει από τότε που τις έχει ανεβάσει η Ερμιόνη, τουλάχιστον 10 φορές!!!! Τα παιδιά τις λατρεύουν, παίρνουν και στο σχολείο! Φτιάχνω και παίρνω και στη δουλειά και τις λατρεύουν και τα παιδιά εκεί και η γειτόνισσα από κάτω που ανταλλάσσουμε συνταγές. Πάταγο έχουν κάνει σου λέω!!
    Μπράβο σου που τις μοιράζεσαι σήμερα μαζί μας να τις μάθουν ακόμα περισσότεροι!!!
    φιλάκια και τρέχα να ανακαλύψεις τον κλέφτη της πολυκατοικίας πριν έρθω εκεί και γίνει χαμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα Μιλάμε φτιάχνεις σενάρια επιστημονικής φαντασίας...

      Ε, άμα είναι να ταϊσω 5 ορόφους επί 2 διαμερίσματα στον καθένα με το παγωτό μου, τότε με τα χρήματα που θα έχω ξοδέψει, αγοράζω ολόκληρο το σετ τα μπολάκια, δέκα φορές βρε Δήμητρά μου. ...Όσο για τις φίλες σου, έχουν κι αυτες το δικό σου χιούμορ μου φαίνεται!!

      Ε, αν έχεις φτιάξει τις μπάρες τόσες φορές... ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ!!
      Είναι πολύ νόστιμες!!

      Σε φιλώ πολύ τρελό κορίτσι!!

      Διαγραφή
  9. Χρυσαυγή μου, να που η τύχη δεν σου γύρισε την πλάτη, γιατί και κληρώνεσαι στα δώρα και έχεις φίλες όπως η Ερμιόνη που θα γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα να σου'ρθει αυτό που σου αναλογεί. Οι μπάρες που προτείνεις θα δοκιμαστούν άμεσότατα, γιατί με το που τις είδα μου έκλεισαν το μάτι και γιατί οι άλλες μπαλλίτσες σου με το ινδοκάρυδο και το κακάο έχουν πια καθιερωθεί στο σπιτικό μου. Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια βρε Μάρθα μου? Δεν μου είπες ότι έχεις φτιάξει τις μπαλίτσες με το ινδοκάρυδο και το κακάο... Στείλε καμία φωτογραφία να την κολλήσω στη σχετική μου ανάρτηση με αναφορά σε σένα και το μπλόγκ σου σε παρακαλώ!! Το κάνω όταν μου στέλνουν φωτογραφία με κάτι δικό μου που έχουν φτιάξει.

      Όσο γι΄αυτές, φτιάξ΄ τες και θα τις καθιερώσεις επίσης!!!

      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  10. Εδώ είναι που λένε... Τέλος καλό... Όλα καλά και μάλιστα γλυκά σαν τις μυρωδάτες μπάρες σου Χρυσαυγή μου.
    Ερμιόνη μου, μπράβο σου...για την δεύτερη κίνηση ματ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Πηνελοπάρα!!!
      Τέλος καλό, όλα καλά!! Και με το στομάχι γεμάτο πάντα!!!


      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  11. Είναι φοβερή αυτή η Ερμιόνη, δεν υπάρχει δεύτερη.
    Απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στην πολυκατοικία σας. Μαζεύτηκε και απειλείσται με μηνύσεις μήπως τρομάξουν και αποφύγετε τις μελλοντικές κλοπές.
    Πολύ όμορφες οι μπάρες σου (ωραία η 3η φώτο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πεις?? Εγώ απλά δεν ασχολούμαι πλέον. Φροντίζω όμως να έχω λάβει τα μέτρα μου κάθε φορά που είναι να παραλάβω κάτι. Λαμβάνω πλέον μόνο συστημένα.... Και να πεις ότι έκλεβαν κανένα λογαριασμό?? Εκεί θα τους ευχαριστούσα κιόλας!!!

      Σε ευχαριστώ πολύ mookie!! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  12. Εντάξει, τη συμπαθούσαμε που τη συμπαθούσαμε όλες την Ερμιόνη, μετά από αυτό που διαβάσαμε τη λατρέψαμε!
    Μπράβο για το δωράκι, την εμπειρία αλλά και για τις blogoφίλες σου!
    Η συνταγή της που επέλεξες από τις πιο νόστιμες και εύκολες, κι εγώ θέλω να τις κάνω!
    Είναι και μια χαρά για καλοκαιρινό μπαλκονογλυκό! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τις κάνεις τις μπάρες. Πανεύκολες και παν-νόστιμες!!!
      Είναι ιδανικές για δώρο ή κέρασμα, δεδομένου ότι κρατάνε και πολύ καιρό στο ψυγείο ή την κατάψυξη!!!

      Σε φιλώ πολύ σεφ!!

      Διαγραφή
  13. Καλά σοβαρά τώρα? Εγώ θα έιχα στήσει καραούλι να δω ποιος τα κλέβει και θα γινόταν χαμος. Μπράβο στην Ερμιόνη πάντως που στα ξανάστειλε! Η συνταγή φαίνεται πεντανόστιμη και δελεαστικότατη, έτσι όπως είναι "χιονισμένα" τα κυβάκια με την καρύδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι κρίμα μωρε να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα Χρυσαυγή!
    Τέλειες οι μπάρες, φοβερές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα Χρυσαυγούλα μου!!συγχαρητήρια για τις μπάρες σου!!μοναδικές και πολύ yummy yummy φαίνονται!!ιδανικές τώρα που καλοκαίριασε και επίσημα!πρωτότυπες και λαχταριστές!φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπράβο στο Ερμιονάκι που τα ξανάστειλε και σε σένα που την τίμησες με το υπέροχο γλυκάκι! Φαίνεται εκπληκτικό!!! Και η παρουσίαση υπέροχη! Όσο για τον κλέφτη, τι να πω... Υπάρχουν πολλοί "πειραγμένοι" εκεί έξω...
    Φιλάκια πολλά, Χρυσαυγή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είχες δεν είχες, την έγραψες τελικά την περιπέτεια μας! Μα πόσα μέιλς είχαμε ανταλλάξει σε αναζήτηση αυτών των μπολακίων!
    Χαίρομαι που τελικά τα απέκτησες, ειλικρινά δεν ήταν καθόλου δύσκολο να τα βρω και να στα ξαναστείλω!
    Και χαίρομαι που έφτιαξες και αυτές τις μπάρες! Είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές στο blog!
    Ευχαριστώ πολύ για όλα τα καλά λόγια!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ λέω να βάλεις ανακοίνωση στην πολυκατοικία για τον ''χρυσοδάκτυλο'' που σου παίρνει τα μπολάκια πως αν δεν συμμορφωθεί την επομενη φορά που θα τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο θα μαζευτούμε όλοι οι μπλογκερς για διαμαρτυρία στο δρόμο σας...χιχι...

    Πολύ ευγενικό εκ μέρους της Ερμιόνης να στα ξαναστείλει.
    Πάντως μετά την περιπέτεια οι λεμονάτες μπάρες είναι μεγάλη ανταμοιβή. Τις έχω βάλει κι εγώ στο μάτι..
    Τις έκανες πολύ ωραίες Χρυσαυγή μου.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Delicious!!! nice blog!! would you like to follow each other?
    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10