Πριν λίγο καιρό ήρθαν στο σπίτι οι φίλες μου. Την
προετοιμάζαμε καιρό αυτή την συνάντηση. Τα e-mail έδιναν και έπαιρναν τουλάχιστον ένα μήνα πριν. Έννοιες όπως ποιά τρώει τι, τι ταιριάζει καλύτερα με τσίπουρο και τι θα ήθελαν να δοκιμάσουν από μένα είχαν μονοπωλήσει τη σκέψη μου. Τέτοια project πάντα με ενθουσιάζουν!
Περιμέναμε και οι
τρείς τη μέρα λες και θα πηγαίναμε στην Disneyland. Εντάξει, τώρα μπορώ να πω πως όταν λέω φίλες,
δεν εννοώ όποιες κι όποιες. Εννοώ φίλες που «παίζουν» με τα ίδια παιχνίδια που
παίζω κι εγώ.
Εφτασε η μέρα! Οι φίλες μου, ήρθαν με φορτισμένες φωτογραφικές
μηχανές, πλατιά χαμόγελα, ανοιχτή την όρεξή τους και γεμάτες τις αποσκευές τους
με δώρα! Μα τι δώρα!!!
Έφεραν μπακλαβά με φιστίκι Αιγίνης (to die for) και το εκπληκτικό ωμοφαγικό γλυκό της Πέπης. Μια τάρτα με κακάο, ξηρούς καρπούς και μέλι που είναι extreme νοστιμιάς. Της την είχα ζητήσει και την έφτιαξε για μένα. Επίσης έφεραν ένα σωρό κουζινικά και ψιλολόγια που πάντα ανταλλάσσουμε όταν βρισκόμαστε. Mικρογκουρμεδιές και γκατζετιές, μικρής ενδεχoμένως αξίας αλλά πολύ μεγάλης σημασίας!!!
Έφεραν μπακλαβά με φιστίκι Αιγίνης (to die for) και το εκπληκτικό ωμοφαγικό γλυκό της Πέπης. Μια τάρτα με κακάο, ξηρούς καρπούς και μέλι που είναι extreme νοστιμιάς. Της την είχα ζητήσει και την έφτιαξε για μένα. Επίσης έφεραν ένα σωρό κουζινικά και ψιλολόγια που πάντα ανταλλάσσουμε όταν βρισκόμαστε. Mικρογκουρμεδιές και γκατζετιές, μικρής ενδεχoμένως αξίας αλλά πολύ μεγάλης σημασίας!!!
Η μέρα ήταν σχετικά καλή, ο καιρός όμως νεφελώδης. Ο εχθρός
δηλαδή του φωτογράφου φαγητών... μα
ποιος νοιάζεται? Οι μηχανές μας πήραν
κυριολεκτικά φωτιά. Φάγαμε πολύ, ήπιαμε αρκετά, ξαναφάγαμε, ξανάπιαμε και στο
ενδιάμεσο φωτογραφίζαμε, μιλούσαμε και γελούσαμε.
Τα «κλικ» έπεφταν
βροχή. Στο γεμάτο πιάτο, μετά στο μισοάδειο, στη γωνία από το τυροπιτάκι, στην κουταλιά με το ντιπ,
στη πιατέλα της κοτοσαλάτας, στο ποτηράκι του τσίπουρου, στη μπουκιά, την
πιρουνιά , το ντοματίνι, το κριτσίνι και όλα αυτά χωρίς κανείς να αισθάνεται
άβολα ότι κάποιος τον κοιτάζει και τον περνάει για βλαμμένο γι΄αυτό που κάνει.
Πλήρης ελευθερία. Πλήρης φωτογραφικό όργιο.
Σκηνή τρίτη και τελευταία. Φαγητό, φωτογράφηση, τέλεια όλα αυτά... αλλά
κάτι λείπει. Ναι. Κάτι σίγουρα λείπει.
Μαγείρεμα. Δεν μπορεί να συναντιούνται φίλες food bloggers και
να μην το ξεσκονίζουν το θέμα σε όλες του τις πτυχές.
Μπαίνουμε λοιπόν στην κουζίνα και οι σκηνές που εξελίσσονται
είναι απείρου κάλλους. Γιατί άλλο να μαγειρεύει η κάθε μία μόνη στο σπίτι
της και άλλο να προσπαθούν να συντονιστούν τρεις μαζί. Είναι κάπως σαν το σεξ
της πρώτης φοράς (γκουχ, γκουχ) και ξέρεις πολύ καλά τι θέλω να πω αναγνώστη!
Αλλού φεύγουν χέρια, αλλού μαχαίρια (στην περίπτωσή μας), άλλα ντ΄άλλων γενικώς,
αλλά το αποτέλεσμα βγαίνει και με το παραπάνω!!!
Και εσύ σεμνότυφη κυρία που φοβάσαι τις λέξεις, ξέρεις πολύ καλά τι θέλω να πω και
συμφωνείς μαζί μου κατά βάθος. Μαγειρέψαμε αυτές τις ιδιαίτερες παπαρδέλες με ψαρονέφρι, φινόκιο και καραμελωμένα κρεμμύδια.
Άκου λοιπόν και το καλύτερο. Εχω να σου κάνω και πρόταση για φιλική
συνάντηση τώρα που η Ανοιξη μπήκε ή θα μπει τέλος πάντων όταν το αποφασίσει. Όταν ο καιρός ζεστάνει κάλεσε τις φίλες σου και κάνε μαζί τους ότι σε
ευχαριστεί. Περάστε μια αξέχαστη μέρα με φαγητό, ποτό και ότι άλλο σας
ενώνει.
Παρακάτω δίνω το δικό μου μενού για τσίπουρο που θεωρώ ότι είναι
ολοκληρωμένο μαζί με τα links προς
τις σχετικές συνταγές. Επίσης δίνω και τις μικρές μου συμβουλές ώστε να
κουραστείτε όσο γίνεται λιγότερο και να απολαύσετε την παρέα όσο γίνεται
περισσότερο!
ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ
Υλικά:
1)
Δαμάσκηνα σε σακουλάκι αποξηραμένα χωρίς
κουκούτσι
2)
Μπέικον σε λωρίδες
Μέθοδος:
Βάζετε τις οδοντογλυφίδες σε μπολάκι με νερό μισή ώρα πριν
τις χρησιμοποιήσετε. Τυλίγετε κάθε δαμάσκηνο με περίπου 2/3 της λωρίδας του
μπέικον ή με μια ολόκληρη λωρίδα μπέικον (αν και πιστεύω είναι πολυ μεγάλη για
ένα δαμάσκνηνο) και το διαπερνάτε με μια οδοντογλυφίδα ώστε να στερεωθεί.
Τοποθετείτε τα δαμάσκηνα σε ένα ταψάκι στο οποίο έχετε
στρώσει λαδόκολλα και τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν στους 180 βαθμούς τόσο
ώστε να δείτε το μπέικον απ΄έξω να έχει πάρει ρόδινο χρώμα και να μην είναι
ωμό. Αν συμβεί αυτό, τότε είναι έτοιμα. Τα βγάζετε και τα σερβίρετε αμέσως.
ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΕ ΦΙΛΕΣ:
Αγοράστε σουβλιστό κοτόπουλο ώστε να μην κουραστείτε καθόλου
με την προετοιμασία του και φτιάξτε την από την προηγούμενη μέρα το μεσημέρι.
Μπορείτε να τα έχετε έτοιμα ακόμα και 20 μέρες πριν. Τα
διατηρείτε σκεπασμένα στην κατάψυξη και τα ψήνετε λίγη ώρα πριν έρθουν οι
φίλες. Μπορείτε ακόμα να τα ψήσετε και να νωρίτερα και να τα ζεστάνετε την
τελευταία στιγμή.
Δαμάσκηνα με μπέικον.
Είναι ένα μεζεδάκι που το φτιάχνετε την τελευταία στιγμή
αλλά είναι τόσο εύκολο που δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά.
Είναι το καταλληλότερο ντιπ για τσίπουρο. Ταιριάζει γιατί είναι πικάντικο και είναι πολύυυυυυυυ νόστιμο. Μπορείτε να το έχετε φτιάξει δύο μέρες πριν και να το
διατηρήσετε σε μπολ σφραγισμένο στο ψυγείο.
Η συνταγή αυτή είναι μια από τις καλύτερες που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος αν του αρέσει ο καπνιστός σολομός τόσο πολύ όσο και σε μένα. Ειναι ένα εθιστικό ντιπ!!!
Συνοδευτικά του τσίπουρου:
Τοματίνια με ρίγανη, κριτσίνια, καρότα για τα ντιπ,
αγγουράκια σε στικς, κράκερς, παξιμάδια, ραπανάκια, ελιές ξυδάτες και οτιδήποτε
άλλο σκεφτείτε, θα πλαισιώσουν το τραπέζι σας.
Καλή διασκέδαση!!!!!!
Μα υπάρχει καλύτερο από το να μοιραστείς αυτά με φίλες; :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός ανέστη!
Όχι Κική μου!!
ΔιαγραφήΔεν υπάρχει! Πράγματι!!! Δεν υπάρχει!!!
Χριστός Ανέστη !!!!
καλημερα χρονια πολλα χριστός ανέστη!!! τι υπεροχη συναντηση ηταν αυτη!!! θελουμε και βιντεο που σιγουρα θα δειχνει τι ωραια περασατε!! υπεροχα ολα τ ακαλουδια που ετοιμασατε και εχω μια περιέργεια για τα δαμασκηνα με μπεικον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα δαμάσκηνα με το μπέικον είναι πικάντικα και γλυκά ταυτόχρονα.
ΔιαγραφήΕιναι ένα finger food πολύ εύκολο μα και ιδιαίτερο πολύ.
Σου συνιστώ να τα δοκιμάσεις... Ακόμα και δύο τρία μπορείς να ψήσεις έτσι για δοκιμή αν θες να δεις αν σου αρέσουν.
Video από την συνάντηση δεν υπάρχει, αλλά και να υπήρχε, μπαααα δεν θα το δημοσίευα!!! χεχεχε
Φιλιά πολλά και ευχαριστώ!
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραία που θα περάσατε! Τι καλούδια δοκιμάσατε! Να είστε καλά να συναντιέστε συχνά και να μας χαρίζετε όμορφες φωτογραφικές στιγμές!
Φιλιά πολλά
Σε ευχαριστώ πολύ Νοτούλα μου.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Χρόνια πολλά και σε σένα!
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά! Πάντα έτσι όμορφα να περνάτε :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία σε ευχαριστούμε πολύ!
ΔιαγραφήΧρόνια σου πολλά!
Εντάξει μωρέ......καλές είσασταν.....αλλά το φαγητό καλύτερο!!!χαχαχαχαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπεράσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα....που λέει και το τραγούδι και ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΟΥΜΕ!!!!
Ήταν όλα υπέροχα και η ανάρτηση σου ζεστή, γλυκιά και αστεία!!!
Χρυσαυγή μου, σ' ευχαριστώ για όλα!!!
Φιλιά!!
Οκ, αφού μας βρήκες καλές, τότε να ετοιμάσω το επόμενο μενού.
ΔιαγραφήΕτοίμασε concept φωτογράφισης. Στη Ζ. θα αφήσουμε τα γκάτζετ και την γενικότερη εποπτεία!
Εγώ σας ευχαριστώ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ναι, ναι, μ΄αρέσει να εποπτεύω! :P
ΔιαγραφήΩωωωωωωω!Πόσο ζήλεψα!!!Την ανεμελιά της ανάρτησης,τις καταπληκτικές φωτογραφικές λήψεις που αναδεικνύουν τις σοφές επιλογές των μεζέδων,το ονειρικό ομαδικό πνεύμα της φαντασίας να πλανάται,την συντροφικότητα που κρύβεται πίσω από τα μπολ και τις γουλιές του τσίπουρου,το σκηνικό της φαντασίας που ξεδιπλώνεται μέσα από τις μικρές λεπτομέρειες μιας αξέχαστης μέρας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικά όμορφο σκηνικό!!!Σχεδόν κινηματογραφικό το σενάριο διήγησης και απόλυτα τέλεια τα φωτογραφικά ενσταντανέ !
Φίνα και όπως πάντα η παρουσίαση σου Χρυσαυγή μου ,με τη γνωστή πια για όλους μας έμφυτη καλαισθησία που σε διακρίνει!Σαν αερικό θα ´´θελα νά´μουν σε μια γωνιά,νά´κλεβα ξεγνοιασιά και γεύση.
Να είστε όλες καλά να το επαναλαμβάνεται συχνά!Κάποια φορά θα είμαι και εγώ....το υπόσχομαι!
Χριστός Ανέστη !Και του χρόνου με υγεία!
Φωτεινή μου ξέρεις.. Σε παιδί και σε Άγιο είναι να μην τάξεις.
ΔιαγραφήΑγία σίγουρα δεν είμαι, παιδί όμως δηλώνω στα μυαλά και μάλιστα μωρό.
Γι΄αυτό φρόντισε να είσαι κάποια από τις επόμενες φορές αν θέλεις να τα πάμε καλά εμείς οι δύο!!!!!!
Σε φιλώ πολύ πολύ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Χρόνια πολλά κι από μένα!
Μπέικο με δαμασκηνα???? Περιεργος συνδιασμος που πρέπει να δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλα εμεις οι κοινες θνητές πότε θα δοκιμάσουμε τα εδεσματα σας???!!!
Να οργανωσετε ολες εσεις οι χρυσοχέρες βραδιά για τις καλοφαγουδες μπλόγκερς
και να γίνει 3κουβερτο τσιμπούσι χα χα!
Καλή εβδομαδα :)
Κοινές θνητές είμαστε όλες.
ΔιαγραφήΓι΄αυτό και δίνουμε τις συνταγές. Για να τις δοκιμάσει όποιος θέλει.
Κανένα μυστικό.
Τα δαμάσκηνα με το μπέικον είναι καταπληκτικός συνδυασμός.
Φτιάξε μερικά έτσι για δοκιμή και θα με θυμηθείς!!!
Φιλιά πολλά!
Πράγματι η ανεμελιά ήταν η κυρίαρχη αίσθηση σε όλη τη διάρκεια του "παιγνιδιού"!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ταύτιση, η χαλαρή διάθεση, το πανέμορφο περιβάλλον της Χρυσαυγής, η τεράστια αίσθηση φιλοξενίας και βέβαια οι απίστευτες λιχουδιές από τα χεράκια της!
* Για το τσίπουρο δεν θυμάμαι να σας πω λεπτομέρειες...απλά ότι το...εξοντώσαμε! :)
Σ΄ευχαριστώ Αστέρι...και τη μανούλα σου φυσικά, που αυτές τις μέρες γευόμαστε τις υπέροχες μαρμελάδες της.
Z.
Ολα όσα λες ισχύουν, μα τίποτα δεν θα ίσχυε αν δεν υπήρχε το έμψυχο υλικό της συνταγής!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για όλα !!!!
Υ.Γ. Νομίζω ότι κάτι απ΄όλα δεν δοκίμασες......
:) :) :) "- Απ΄ αυτό δοκίμασα;!;" :) :) :)
ΔιαγραφήΜα ήταν τόσα πολλά, που φοβόμουν μη μου ξεφύγει κανένα...Το τσίπουρο πάντως δεν έμεινε παραπονεμένο...
Πάντα να περνάτε τέλεια Χρυσαυγή μου!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Λίλα μου!
ΔιαγραφήΧρόνια πολλά!
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Πάντα να περνάς ωραία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο επιδιώκω Ξανθή μου!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ!
Χρόνια πολλά!
Μα τι ωραία ανάρτηση... Τη διαβάζω και την ξαναδιαβάζω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτογραφίες, οι περιγραφές, οι αντιστοιχίες (γκούχου)!
Και η πρόταση για το μενού τσιπουροκατάστασης, τόσο προσεγμένη, με απόλυτη ισορροπία σε γεύσεις και αρώματα!
Πάντα τέτοια σας εύχομαι, δεν περίμενα βέβαια και τίποτα λιγότερο από τέτοια συνεύρεση τόσο ταλαντούχων γυναικών!
χαχαχαχαα
ΔιαγραφήΕίσαι η μόνη που σχολίασες το γκούχου!!! Είπα κι εγώ.... χαχαχαχαχα
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Χρύσα για το όμορφο και ειλικρινές σχόλιό σου!
Φιλιά πολλά!
Xρόνια πολλά Χρυσαυγή μου, Χριστός Ανέστη,να χαίρεσαι τα κοριτσάκια σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τι ωραία ανάρτηση, τι ωραία περιγραφή, παρουσίαση...δεν έχω λόγια.
Περάσατε τέλεια. και το μενού των φιλενάδων-blogger - food blogger παρακαλώ :) - εξαιρετικό. Πολύ ωραία ιδέα έδωσες με όλα αυτά τα μεζεδάκια.
Πάντα να περνάτε καλά.
Φιλιά πολλά
Με συναρπάζουν οι νέες γευστικές εμπειρίες, σαν αυτη με το μπέικον και τα δαμάσκηνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήmononai.blogspot.gr
fetoula.blogspot.gr
Χρόνια Πολλά Χρυσαυγή μου! Χριστός Ανέστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν παίζεστε εσείς οι food bloggers! Αυτές είναι συναντήσεις. Με λιχουδιές από τα χεράκια σας. Όχι σαν εμάς που τη βγάζουμε ξεροσφύρι :)
Μπράβο βρε κορίτσια!!! Πάντα τέτοια!!! Με ξεμυαλίσατε με τις λιχουδιές σας ! Φαντάζομαι τι θα έγινε χαχαχα.Τέλεια θα ήταν! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραία που θα περάσατε!Χρόνια πολλά κ ευλογημένα, κοριτσάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα τέτοια!
Η μέρα φαίνεται να ήταν υπέροχη από όλες τις απόψεις! Και η ελευθερία του να είσαι ο εαυτός σου μέσα σε παρέα δεν συγκρίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έχουμε κάνει στο παρελθόν με δύο ακόμα φιλικά ζευγάρια: οι άντρες στην ψησταριά για τα χταπόδια και οι γυναίκες στην κουζίνα με γαρίδες και λοιπά ...περιττό να πω πως η κουζίνα στο τέλος έμοιαζε με πεδίο μάχης αλλά το απολαύσαμε αφάνταστα! Το ντιπ αντζούγιας και τα δαμάσκηνα με μπέικον μπαίνουν στα υπό δοκιμή! Ευχαριστούμε Χρυσαυγή :)
Τί υπέροχα περάσατε!!! Από κάθε άποψη μια μέρα αξέχαστη και πανέμορφη!!!!! Τέλεια!!!!! Να περνάτε καλά πάντα κορίτσια και Χριστός Ανέστη Χρυσαυγή μου γλυκιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
Αχ πως θα ήθελα να ημουν ενα δαμασκηνάκι στη γωνίτσα να σας καμαρωνω και να γελαω:))))) χα χα χα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι σίγουρη πως λυσσάξατε κυρίες μου και ειδικά μετα το τσιπουράκι, θα απογειωθήκατε:)))
Μπράβο Χρυσαυγούλα για την ιδέα αυτή. Οινόπνευμα, σπιτικά μεζεδάκια και καλες-τρελες φιλεναδες= εγγυηση για υπεροχη μερα!!!!
Χριστός Ανεστη κουκλαρα γλυκια. Παντα δημιουργικη και χαμογελαστη να εισαι!!!!
Α!!! Βλέπω συνάντηση "υψηλού επιπέδου" με άκρως σημαίνοντα πρόσωπα και εξαιρετικά εδέσματα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα τέτοια και καλύτερα...εύχομαι στις τρεις σας κυρίες μου.
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά, Χρυσαυγή μου.