29 Σεπτεμβρίου 2022

Σαλάτα με μανούρι, ντοματίνια και πέστο βασιλικού

 


Παλαιότερα, κατά τα παιδικά μου χρόνια δηλαδή, θυμάμαι τις σαλάτες να είναι τα συνοδευτικά των γευμάτων μας, είτε στο σπίτι είτε στα εστιατόρια. Τα δικά μου παιδιά πάλι, θα τα θυμούνται κάπως αλλιώς τα πράγματα, μιας και είναι πάμπολλες οι φορές που έχουν φάει σαλάτα για κυρίως γεύμα και μάλιστα είναι κάτι που αποζητούν. Αλλά σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για πλούσια και πλήρη γεύματα με απείρου κάλλους υλικά μέσα τους!




Οι σαλάτες (ειδικά οι πράσινες) αποτελούν πρόσφορο έδαφος για να δημιουργήσει κανείς το απόλυτο φαγητό που δεν του λείπει τίποτα με υλικά από όλες τις ομάδες τροφίμων. Τί να πρωτοπώ γι΄αυτά που μπορούμε να βάλουμε και να τις απογειώσουμε? Ξηρούς καρπούς, φρούτα, κριτσίνια, περίεργα dressing, πρωτείνες όπως καπνιστά ψάρια, τυριά, κομμάτια κρέατος φιλεταρισμένα, αλλαντικά και τελειωμό δεν έχει η λίστα, αρκεί να υπάρχει φαντασία.

Θες να μάθεις τώρα και το χειρότερό μου? Να πλένω και να καθαρίζω λαχανικά! Βάρβαρο, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με μεγάλο όγκο για να φάνε όλοι! Λύσεις όμως υπάρχουν! Αγοράζω έτοιμες, πεντανόστιμες και το κυριότερο φρεσκότατες σαλάτες που μπαίνουν από το σακουλάκι κατευθείαν στο πιάτο. Έτσι σκιπάρω το χρονοβόρο ξεδιάλεγμα και πλύσιμο και μου μένει μόνο να προσθέσω τα υλικά που αρέσουν στον καθένα μας.




Η σημερινή σαλάτα είναι μια ωδή στην απλότητα και τη φινέτσα. Το εσκαρόλ, η βαλεριάνα και το ραντίτσιο είναι τα λαχανικά που περιέχει η σαλάτα «Πανδαισία» του Φρεσκούλη, την οποία επιλέγω πάντα για τη συγκεκριμένη συνταγή. Το πέστο βασιλικού αγκαλιάζει τα τραγανά λαχανικά με την έντονη και μοναδική γεύση του (αρκεί να το αγαπάς όσο κι εγώ), το μπαλσάμικο από σύκο δίνει μια υπόγεια φρουτώδη νότα, το μαλακό μανούρι (ένα από τα πιο αγαπημένα μου τυριά), λιώνει στο στόμα και τα ζουμερά ντοματίνια δίνουν την υγρασία που της λείπει. Είναι μια σαλάτα μελετημένη κι όχι φτιαγμένη με ότι υλικά είχα στο σπίτι. Ένα πλήρες γεύμα που αγαπώ να τρώω συχνά!

Για ακόμα περισσότερες ιδέες και συνταγές με τις σαλάτες του Φρεσκούλη, μπες στο welovesalads.gr και θα χορτάσει το μάτι σου (κι όχι μόνο) πρασινάδα!




ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Εύκολη

Χρόνος ετοιμασίας: 10 λεπτά

Υλικά:

1)     1 συσκευασία σαλάτα «Πανδαισία» ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ – 160 γραμμάρια

2)     80 γραμμάρια μανούρι

3)     10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

4)     3 κουταλιές σούπας πέστο βασιλικού

5)     Λίγο λάδι

6)     Λίγο μπαλσάμικο με γεύση σύκο ή ρόδι

7)     Αλάτι




Μέθοδος:

1)     Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.

2)     Κόβουμε το μανούρι σε μικρούς κύβους.

3)     Ανοίγουμε τη συσκευασία της σαλάτας «Πανδαισία» και την βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2 κουταλιές σάλτσας πέστο, ραντίζουμε με λίγο λάδι, λίγο μπαλσάμικο και αλατίζουμε.

4)     Ανακατεύουμε όλα τα υλικά απαλά (κατά προτίμηση με τα χέρια μας), ώστε να μην μαραθούν τα λαχανικά.

5)     Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο πιάτο ή πιατέλα και από πάνω τοποθετούμε τα ντοματίνια και τους κύβους από το μανούρι.

6)     Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι πάνω στα ντοματίνια και ραντίζουμε με την υπόλοιπη μια κουταλιά σούπας σάλτσα πέστο το μανούρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10