Την προηγούμενη
βδομάδα έβαλα στο ίνσταγκραμ την κολασμένη φωτογραφία αυτών των μπισκότων που
φαίνονται κομμένα και στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο (βλέπε παρακάτω) και τις
σοκολάτες να ρέουν. Έγινε ο κακός χαμός. Όλοι έψαχναν τη συνταγή κι αναρωτιέμαι
σήμερα που την ανεβάζω πόσοι από εσάς θα την φτιάξουν.
Είναι ο ορισμός της
φράσης «ότι βλέπεις, παίρνεις»! Είναι ακριβώς ότι φαίνεται. Μαλακά, πέρα για
πέρα σοκολατένια και ζουμερά, σχεδόν σαν μπράουνις. Κάποιοι που μπορεί να
αγαπούν τα πιο άγλυκα γλυκά, θα τα βρουν ίσως παραπάνω σοκολατένια απ΄ όσο θα
΄θελαν. Όσοι όμως είναι «εθισμένοι» στη σοκολάτα θα βρουν στη συνταγή αυτή, μια
βόμβα σοκολάτας, ένα καταπραϋντικό για τις στιγμές απίστευτης λιγούρας, μια τονωτική
«ένεση» για τις μέρες που χρειάζονται ένα boost.
Η συνταγή αυτή
έχει το πλεονέκτημα πως η ζύμη δεν ψύχεται προτού ψηθούν τα μπισκότα, όπως πολλές
παρόμοιες ζύμες αυτής της κατηγορίας. Αυτό σημαίνει πως τα φτιάχνεις και τα
απολαμβάνεις σε λιγότερο από μισή ώρα. Ναι, σωστά τα έχω υπολογίσει. Κάνα δεκάλεπτο
για να τα φτιάξεις, κάνα πεντάλεπτο για να τα πλάσεις, άλλο ένα δεκάλεπτο για
να τα ψήσεις κι ένα ακόμη πεντάλεπτο για να κρυώσουν ελαφρώς ώστε να μην τσουρουφλιστεί
η γλώσσα σου.
COOKIES ΜΕ
ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
Υλικά:
1)
115
γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2)
140
γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
3)
1
κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4)
1
μεγάλο αυγό
5)
180
γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6)
40 γραμμάρια
κακάο άγλυκο σε σκόνη κοσκινισμένο
7)
11
γραμμάρια κορν φλάουερ
8)
½ κουταλάκι
γλυκού σόδα μαγειρική
9)
1
τσιμπιά αλάτι
10)
100
γραμμάρια λευκή κουβερτούρα αρκετά χοντροκομμένη
11)
100
γραμμάρια κουβερτούρα αρκετά χοντροκομμένη
12)
50
γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
Μέθοδος:
Προθερμαίνω το
φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα.
Στον κάδο του
μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και ν΄ αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε
το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε ξανά να ομογεννοποιηθούν.
Προσθέτουμε το
αλεύρι, το κακάο κοσκινισμένο, το κορν φλάουερ, το αλάτι και τη σόδα και
χτυπάμε ξανά για πολύ λίγο, μέχρι δηλαδή να δημιουργηθεί μια μαλακιά
σοκολατένια ζύμη. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μίγμα τις σοκολάτες με τα
καρύδια και ανακατεύουμε πλέον με τα χέρια μας φορώντας γάντι σιλικόνης ώστε να
μην κολλάει η ζύμη ή με μια σπάτουλα.
Χωρίζουμε και πλάθουμε
τη ζύμη μεγάλες μπάλες βάρους 70-73 γραμμαρίων η κάθε μια. Καλό είναι να
χρησιμοποιήσουμε γάντια σιλικόνης γιατί η διαδικασία γίνεται πολύ πιο εύκολη
χωρίς να κολλάει. Θα προκύψουν 11 μπισκότα περίπου.
Τοποθετούμε τις μπάλες
ζύμης σε δυο λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση
μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν ελαφρά. Ψήνουμε τα cookies στους 170 βαθμούς για ακριβώς 10-12
λεπτά maximum και
αμέσως τα βγάζουμε από το φούρνο παρόλο που μπορεί να φαίνονται άψητα και πολύ
μαλακά. Δεν τα αγγίζουμε. Τα αφήνουμε στο ταψί για περίπου 10 λεπτά μέχρι να
κρυώσουν ελαφρά και να σκληρύνουν και κατόπιν τα μεταφέρουμε με προσοχή και με
τη βοήθεια μιας σπάτουλας πάνω σε σχάρα έως ότου να κρυώσουν εντελώς.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου