4 Σεπτεμβρίου 2023

Trifle με φρούτα του δάσους

 


Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μόνο με γλυκά ή μπορεί και να ζουν για τα γλυκά. Ναι, η Κλειώ είναι ένας από αυτούς. Πού να το φανταζόμουν ότι θα είχα μέσα στο σπίτι μου μια αθεράπευτα γλυκατζού κόρη που συνεχώς την κυνηγάω να τρώει λιγότερα γλυκά και περισσότερο φαγητό.




Όλοι οι άνθρωποι έχουν τις αδυναμίες τους θα μου πεις. Τέλος πάντων, όταν έφτιαξα αυτά τα ποτηράκια πριν λίγο καιρό υπήρξε ενθουσιασμός. Του έδωσε και κατάλαβε. Θα μου πεις μόνο 4 μερίδες βγαίνουν. Θα σου πω ότι έφαγε σταδιακά τις 3 από τις 4!

Πρόκειται για ένα πανεύκολο τράιφλ με απαλή σάλτσα φρούτων του δάσους, έτοιμα βουτυράτα μπισκότα και μια σοκολατένια κρέμα με υπόξινο, δροσερό γιαούρτι και ένα τσικ αλκοολ! Σου λέω άλλο να στο λέω κι άλλο να το τρως.




TRIFLE ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

 (4 μερίδες)

Υλικά για τη μαρμελάδα φρούτων του δάσους:

1)     400 γραμμάρια κατεψυγμένα φρούτα του δάσους ανάμεικτα

2)     200 γραμμάρια ζάχαρη

3)     1 μεγάλη φλούδα λεμονιού

4)     2 κουταλιές σούπας μαύρο ρούμι

Υλικά για την σοκολατένια μους:

1)     300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

2)     1 συσκευασία Morfat Choco

3)     1 σφηνάκι μαύρο ρούμι

4)     2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη

5)     1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Επιπλέον υλικά:

1)     200 γραμμάρια μπισκότα digestive

2)     70 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3)     ½ φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο

4)     Φρέσκα φρούτα του δάσους για διακόσμηση




Μέθοδος:

Φτιάχνουμε τη μαρμελάδα: Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού. Σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να δούμε να έχει δέσει η σάλτσα της όχι όμως να είναι πολύ πηχτή. Θέλουμε τη μαρμελάδα αραιή. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν ρίχνουμε το μαύρο ρούμι και ανακατεύουμε. Την αφήνουμε στην άκρη.

Φτιάχνουμε τη σοκολατένια μους: Χτυπάμε στο μίξερ για 2 λεπτά περίπου τη Morfat Choco (την οποία έχουμε βάλει προηγουμένως για 2 ώρες στο ψυγείο) μαζί με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να τη δούμε να γίνεται μια αφράτη σαντιγί. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το ρούμι και το εκχυλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε αυτή τη φορά με μια σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε στο μίγμα 2 κουταλιές της σούπας από τη μαρμελάδα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε ξανά.

Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη κι έπειτα τα ανακατεύουμε με το βούτυρο που έχουμε αφήσει να μαλακώσει πολύ σε θερμοκρασία δωματίου. Προτιμότερο είναι να τα ανακατέψουμε με τα δάχτυλά μας τρίβοντας το βούτυρο με τα μπισκότα και δημιουργώντας μια υφή σαν βρεγμένη άμμο.

Παίρνουμε 4 ποτήρια του ουίσκι ή κολονάτα ανοιχτά και βάζουμε 1-2 κουταλιές από τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο. Κατόπιν σκεπάζουμε με λίγη από τη μαρμελάδα και ρίχνουμε μερικά από τα καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ. Τοποθετούμε από πάνω 2 μεγάλες κουταλιές από τη σοκολατένια μους και ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσουν τα ποτήρια ως επάνω. Στολίζουμε με φρέσκα φρούτα του δάσους και αμύγδαλα φιλέ.

Καλή επιτυχία!!!

Η συνταγή έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Morfat Choco. Μπες στο site και θα βρεις κι άλλες πολλές συνταγές!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10