31 Δεκεμβρίου 2023

Trifle μελομακάρονου με σοκολάτα, καρύδια και κρέμα γιαουρτιού

 


Έλα, έλα, έλα! Σε πρόλαβα??? 31/12/2023 μέρα μεσημέρι. Τελευταία συνταγή στην εκπνοή του έτους. Αλλά δεν θα σε ταλαιπωρήσω γιατί αν έχεις 300 γραμμάρια μελομακάρονα (περίπου 8-9) στο σπίτι σου, λίγο γιαούρτι και μια κρέμα γάλακτος, έχεις γλυκάρα γι΄απόψε το βράδυ ή αύριο μεσημέρι!




Κάπως έτσι τελειώνει το 2023 και δεν πρόκειται να κάνω καμία ανασκόπηση γιατί αφενός είμαι ρηχός άνθρωπος στα σόσιαλ και αφετέρου δεν ενδιαφέρει κανέναν τί μου συνέβη και τί όχι. Άσε που στόχους για τη νέα χρονιά δεν βάζω ποτέ! Γιατί να έχω μια έξτρα απογοήτευση στη ζωή μου αν δεν τους πετύχω? Ε?




Αποφάσισα λοιπόν να τελειώσω το έτος με λίγη γκρίνια και με πολλή γλύκα! Γλύκα από το trifle μελομακάρονου που μόλις είδες το οποίο θα σου πάρει μετρημένα 10 λεπτά να το φτιάξεις αν επιθυμείς να το προφέρεις στο ρεβεγιόν απόψε ή στο οικογενειακό τραπέζι αύριο.

Από μένα, τα κορίτσια μου και βεβαίως την Τσόφλι καλή χρονιά με υγεία!!!

Τα λέμεεεεε του χρόνου! Bye!




TRIFLE ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Υλικά για 4-5 μερίδες ανάλογα το μέγεθος του ποτηριού που θα επιλέξετε:

1)     300 γραμμάρια μελομακάρονα μαζί με το καρύδι τους

2)     300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

3)     150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

4)     70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

5)     50 ml κονιάκ

6)     100 γραμμάρια σταγόνες κουβερτούρας ή κουβερτούρα ψιλοκομμένη αν δεν έχετε σταγόνες

7)     1 χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα

8)     Κόκκινα φρούτα του δάσους όπως ράσμπερις, μπλούμπερις  κλπ




Μέθοδος:

Βάζουμε τα μελομακάρονα στον πολυκόφτη μαζί με τα καρύδια τους και τα τρίβουμε σαν βρεγμένη άμμο. Τα τοποθετούμε σε μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος παχύρρευστη κρέμα.

Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι μαζί με τη ζάχαρη άχνη και με το σύρμα τα ανακατεύουμε να γίνουν κρεμώδη. Προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος μαζί με το κονιάκ και με το σύρμα τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογεννοποιηθούν. Αυτή είναι η κρέμα για το trifle.

Χρειαζόμαστε 4-5 ποτηράκια για να στήσουμε το γλυκό. Διαλέγουμε μικρά ποτηράκια γιατί το γλυκό αυτό είναι πολύ χορταστικό!

Βάζουμε 2 κουταλιές σούπας τριμμένο μελομακάρονο στον πάτο κάθε ποτηριού. Πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και τριμμένα καρύδια και από πάνω ρίχνουμε λίγη από την κρέμα. Συνεχίζουμε το δεύτερο επίπεδο πάλι με τριμμένο μελομακάρονο και λίγη από την κρέμα μέχρι να ξεχειλίσει το ποτήρι. Πασπαλίζουμε στην επιφάνεια του γλυκού σταγόνες σοκολάτας και καρύδια. Γαρνίρουμε με κόκκινα φρούτα του δάσους γιατί ταιριάζει πολύ η οξύτητά τους με την γλύκα της κρέμας και του μελομακάρονου.

Διατηρούμε στο ψυγείο το γλυκό μέχρι να το προσφέρουμε!

Καλή επιτυχία!!!

  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10