9 Απριλίου 2024

Κοτόπουλο με πιπεριές

 


Με λίγα λόγια και λίγα υλικά το φαγητό σήμερα τα σπάει. Πολύχρωμο σαν την άνοιξη, πανεύκολο και γευστικό με την βασική προϋπόθεση ότι τρως τις πιπεριές.




Ένα από τα φαγητά που μου έρχονται στο μυαλό όταν δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να διαφοροποιήσω το κοτόπουλο αλλά δεν θέλω και να κουραστώ. Εμείς το τρώμε όλοι και γλύφουμε και τα δάχτυλά μας. Εσύ δεν ξέρω τι θα πεις. Μην βασίζεσαι στα λεγόμενά μου μόνο.  Φτιάξ΄το για να έχεις άποψη.




 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά:

1)     1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μεγάλες μπουκιές (μπουτί, στήθος ή και τα δυο)

2)     1 μεγάλο κρεμμύδι

3)     2-3 σκελίδες σκόρδο

4)     1 κοκκινη πιπεριά κομμένη σε μέτριες φέτες (ζουλιέν)

5)     1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μέτριες φέτες (ζουλιέν)

6)     1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε μέτριες φέτες ζουλιέν)

7)     1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μέτριες φέτες (ζουλιέν)

8)     1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη

9)     2 κουταλιές σούπας μουστάρδα

10)  125 ml ξηρό κρασί ροζέ ή λευκό

11)  1 λεμόνι το χυμό του

12)  100 ml ελαιόλαδο

13)   10-15 γραμμάρια περίπου Κορν φλάουερ

14)  Αλάτι

15)  Πιπέρι




Μέθοδος:

Αρχικά κόβουμε όλες τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Τις αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο μέσα στον κάδο του μούλτι και τα λιώνουμε. Διαφορετικά μπορούμε να τρίψουμε και τα δυο στον τρίφτη. Δεν τα θέλουμε όμως ψιλοκομμένα.

Διαλύουμε τη μουστάρδα μαζί με 100 ml νερό, μέσα σε ένα μικρό μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια φαρδιά και απλωτή κατσαρόλα (πλασοτέ) βάζουμε το λάδι να κάψει σε δυνατή θερμοκρασία και σοτάρουμε σε αυτό το κοτόπουλο από όλες τις μεριές, μέχρι να αλλάξει το χρώμα του και να θωρακιστεί.

Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατόπιν προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό, το λιωμένο κρεμμύδι με το σκόρδο, τη ρίγανη, τη διαλυμένη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία της κουζίνας. Καπακώνουμε το φαγητό και το βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά.

Μετά το πέρας του δεκαπεντάλεπτου ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις πιπεριές και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση το φαγητό καπακώνουμε πάλι την κατσαρόλα. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να δούμε πως έχει μαλακώσει το κρέας και οι πιπεριές. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι.

Τέλος διαλύουμε το κορν φλάουερ μαζί με 4-5 κουταλιές σούπας κρύο νερό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουερ ενώ ταυτόχρονα την ανακινούμε πιάνοντάς την από τα χερούλια ώστε να πάει παντού το διαλυμένο κορν φλάουερ. Την επαναφέρουμε πάλι στο αναμμένο μάτι της κουζίνας και την αφήνουμε για 1 λεπτό το πολύ μέχρι να δούμε να δένει λίγο το ζουμάκι από το φαγητό.

Το φαγητό σερβίρεται καλύτερα χλιαρό, όχι καυτό με συνοδεία βραστής πατάτας ή ρυζιού.

Καλή επιτυχία!!!

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10