Ξέρεις ποια είναι
η προστακτική του «τρελαίνομαι»? Λοιπόν, άκου θα σου πω. Όταν η Κλειώ ήταν
μικρούλα ήρθε μια μέρα εκεί που καθόμουν στο σαλόνι, με μια κατασκευή που είχε
φτιάξει από τουβλάκια, μου τη δείχνει και μου λέει επιτακτικά «ΤΡΕΛΑΣΟΥ»! Με
λίγα λόγια με πρόσταξε να τρελαθώ κι εγώ όχι μόνο τρελάθηκα, αλλά έλιωσα στα
γέλια!! Αυτό θα σου πω και σήμερα λοιπόν. Τρελάσου με την πίτσα μου! Διάβασε τη
συνταγή, δες τις φωτογραφίες βήμα βήμα που θα σε βοηθήσουν πολύ και φτιάξ΄την να χαρείς ό,τι αγαπάς!
Αυτό που θα δεις
σήμερα βέβαια δεν είναι συνταγή. Είναι τεχνική! Μια τεχνική για γρήγορη πίτσα στο
τηγάνι που είχα δει πριν πολλά χρόνια στο ίντερνετ και την φτιάχνω μανιωδώς από
τότε, γιατί λύνει τα χέρια και τα προβλήματα όταν θέλω να φάω κάτι junk αλλά βαριέμαι να κάνω πολλά. Η συνταγή
δίνει ακριβώς μια μερίδα! Δεν ξέρω εσύ πόσο τρως, αλλά τα 85 γραμμάρια αλευριού
με όλα τα υπόλοιπα είναι η ιδανική μερίδα για μένα που με χορταίνει αλλά δεν με
βαραίνει! Μεταξύ μας, θα έλεγα ότι περισσότερο μοιάζει με αλμυρό pancake με toping πίτσας, αλλά το βαφτίζουμε πίτσα
γιατί μοιάζει με τέτοια!
ΠΙΤΣΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Υλικά για τη
ζύμη:
1)
120 ml
χλιαρό νερό
2)
1
κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
3)
85
γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4)
½ κουταλάκι
γλυκού ζάχαρη
5)
½ κουταλάκι
γλυκού αλάτι
6)
½ κουταλάκι
γλυκού ξηρή μαγιά
Επικάλυψη:
1)
Σάλτσα
για πίτσα ή κέτσαπ
2)
Κασέρι
τριμμένο ή οποιοδήποτε τυρί για πίτσα
3)
Λαχανικά
που βάζετε στην πίτσα όπως πιπεριά πράσινη, μανιτάρια, φέτες ντομάτας
4)
Κάποιο
αλλαντικό όπως μπέικον, ζαμπόν, πεπερόνι κλπ
Μέθοδος:
Χρειαζόμαστε ένα
καλό αντικολλητικό τηγάνι με βάση 23-24 εκατοστά διάμετρο. Επίσης χρειαζόμαστε
ένα καπάκι από κάποια κατσαρόλα (αν δεν διαθέτει το ίδιο το τηγάνι) που να
κουμπώνει άριστα πάνω στο τηγάνι.
Τα βήματα είναι
απλά και πολύ συγκεκριμένα. Δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε καθόλου από τη συνταγή.
Βήμα 1:
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο τηγάνι.
Βήμα 2:
Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά και θα δούμε
ότι θα δημιουργηθεί ένας χυλός, τον οποίο στρώνουμε ομοιόμορφα ώστε να καλύψει
τον πάτο του τηγανιού.
Βήμα 3:
Ρίχνουμε τη
σάλτσα της επιλογής μας πάνω στο χυλό. Εδώ εγώ έχω χρησιμοποιήσει κέτσαπ.
Βήμα 4:
Πασπαλίζουμε με
τυρί την πίτσα και τοποθετούμε ως toping τα υλικά της επιλογής μας.
Βήμα 5:
Κλείνουμε το
τηγάνι με το καπάκι και το τοποθετούμε πάνω στο μάτι της κουζίνας.
Βήμα 6:
Ανάβουμε το μάτι της
κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία. (Αν για παράδειγμα η κλίμακα είναι από το 1 έως
το 9, εμείς το βάζουμε στο 5-6). Μόλις ανοίξουμε το μάτι μετράμε ΑΚΡΙΒΩΣ 10
λεπτά χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το καπάκι.
Βήμα 7:
Μετά το δεκάλεπτο
ανοίγουμε το καπάκι και με μια ξύλινη σπάτουλα ανασηκώνουμε ελαφρά το ζυμαράκι
που έχει πλέον σταθεροποιηθεί ώστε να ελέγξουμε από κάτω αν έχει ψηθεί και
χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας. Από το 5-6 που το είχαμε το βάζουμε στο 4,
κλείνουμε πάλι το καπάκι και το αφήνουμε ΑΚΡΙΒΩΣ 5 λεπτά ακόμη!
Βήμα 8:
Μετά το
πεντάλεπτο αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε
την πίτσα να σταθεί για 5-7 λεπτά μέσα στο τηγάνι να κατεβάσει θερμοκρασία. Έπειτα
τη σερβίρουμε σε πιάτο.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου