Ακούς ταχίνι,
ακούς «χωρίς βούτυρο» και λες εδώ είμαστε, θα φάμε υγιεινά μπισκότα. Τότε «γκντούπ»
πέφτει μες στο μίγμα ένα κιλό ζάχαρη κι ένα βουνό σοκολάτα. Όχι αγάπη μου. Εδώ
δεν τρώμε υγιεινά. Εδώ τρώμε απλά τέλεια! Επίσης οι θερμίδες είναι
ανυπολόγιστες. Δες τα υλικά και αν δεν έφυγες, τότε ανήκεις εδώ σ΄ αυτό το
μπλογκ. Είσαι για ΄μένα κι εγώ για σένα.
Όπως καταλαβαίνεις δεν είμαι κι ο πιο θετικός άνθρωπος του κόσμου. Βλέπω παντού το κακό, εστιάζω πρώτα στο αρνητικό, κάνω τα πάντα για να αγχώνομαι περισσότερο αλλά εν τέλει, τα παραβλέπω όλα και μένω στο θετικό. Για μπισκότα μιλάμε, μη χάνεσαι. Το θετικό λοιπόν είναι πως θα τα βρεις καταπληκτικά. Εθιστικά. Υπέροχα. Πολύ σοκολατένια. Πεντανόστιμα. Τρυφερά στο κέντρο τους, λίγο πιο σκληρά στις άκρες τους περιμετρικά. Αν θες κι εσύ λίγο μπισκότο στη σοκολάτα σου, εδώ είσαι! Το ΄χεις!
ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
Υλικά για 20
μεγάλα μπισκότα:
1)
225
γραμμάρια ταχίνι
2)
200
γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
3)
100
γραμμάρια ζάχαρη καστανή
4)
2
μεγάλα αυγά
5)
3
κουταλιές σούπας παγωμένο (από το ψυγείο) νερό
6)
2
κάψουλες βανίλιας
7)
1 ¼ κουταλάκι
γλυκού αλάτι
8)
¾ κουταλάκι
γλυκού μαγειρική σόδα
9)
255
γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10)
300
γραμμάρια κουβερτούρα σε μεγάλα κομμάτια
Μέθοδος:
Προθερμαίνουμε το
φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ταυτόχρονα στρώνουμε δυο μεγάλες
λαμαρίνες φούρνου με λαδόκολλα.
Στον κάδο του
μίξερ (ή σε μεγάλο μπολ αν χρησιμοποιήσουμε μίξερ χειρός), βάζουμε το ταχίνι,
τη λευκή και την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Με μια
σπάτουλα ξύνουμε τα τοιχώματα του κάδου που πιθανόν να έχει κολλήσει το ταχίνι,
έτσι ώστε να γίνει καλύτερα η ομογεννοποίηση.
Προσθέτουμε τα
αυγά, τη βανίλια και το νερό. Χτυπάμε ξανά.
Προσθέτουμε το
αλάτι και τη σόδα. Χτυπάμε ξανά.
Προσθέτουμε το
αλεύρι και χτυπάω για τελευταία φορά.
Σταματάμε το
μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο τα κομμάτια της σοκολάτας. Τώρα ανακατεύουμε με
μια σπάτουλα να ενσωματωθούν στη ζύμη των μπισκότων.
Για να πλάσουμε
τα μπισκότα χρειαζόμαστε ένα μπολ με νερό όπου θα βουτάμε λίγο τα δάχτυλά μας ώστε
να μην κολλάει η ζύμη καθώς τα σχηματίζουμε σε μπάλες.
Με ένα κουτάλι
σούπας παίρνουμε μια καλή ποσότητα ζύμης και με τα βρεγμένα δάχτυλά μας την
πλάθουμε σε μπάλα. Τοποθετούμε τη μπάλα ζύμης στο ταψί με τη λαδόκολλα και την
πατάμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνει λίγο. Κάνουμε το ίδιο για όλη την
ποσότητα ζύμης που έχουμε και προσέχουμε να αφήνουμε αποστάσεις μεταξύ των
μπισκότων, γιατί κατά το ψήσιμο θα πλατύνουν και θα κολλήσουν το ένα με το
άλλο.
Ψήνουμε σε καλά
προθερμασμένο φούρνο από 9 έως 13 λεπτά το πολύ (ανάλογα και με το μέγεθος των
μπισκότων που έχουμε φτιάξει). Τα μπισκότα είναι έτοιμα όταν έχουν χρυσίσει περιμετρικά
αλλά στο κέντρο τους παραμένουν τρυφερά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο δεν τα
μετακινούμε από το ταψί τους, ούτε τα σηκώνουμε γιατί θα σπάσουν. Τα αφήνουμε να
κρυώσουν εντελώς, ώστε να σταθεροποιηθούν και με μια σπάτουλα τα μεταφέρουμε σε
πιατέλα.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου