23 Αυγούστου 2010

Cheesecake μελιτζάνας

         

         Μετά από μακρά περίοδο διακοπών επέστρεψα! Προσπαθώ να εγκλιματιστώ βέβαια ακόμα αλλά δεν τα καταφέρνω. Σκέφτομαι πως όλα κάποτε τελειώνουν. ….Οι διακοπές, τα καλοκαίρια, οι φιλίες, τα ωραία γεύματα, η ξενοιασιά. Αυτός ο μήνας ήταν για μένα εκτός από ξεκούραστος και πολύ ψυχοφθόρος για ένα σωρό διαφορετικούς λόγους. Επέστρεψα όμως, και παρόλη την κακή μου διάθεση έχω μία καταπληκτική συνταγή! 

 

         Μου την έστειλε από την Αγγλία η καρδιακή μου, η παιδική μου, η αδελφική μου φίλη Λήδα! Η Λήδα παρόλο που δεν μαγειρεύει ξέρει να εκτιμά το καλό και ποιοτικό φαγητό. Είναι ο επίσημος δοκιμαστής μου και την έχω ανακηρύξει ως «manager του blog» μιας και όποτε δημοσιεύω συνταγή με παίρνει κατευθείαν τηλέφωνο και μου δίνει feedback, τόσο για το food styling, όσο και για τα κείμενα και τις συνταγές!

         Το cheesecake αυτό είναι μια πραγματικά πολύ νόστιμή και πανεύκολη συνταγή. Τόσο ο συνδυασμός μελιτζάνας και τυριών, όσο και τα δροσερά κομμάτια τομάτας που συναντά κανείς όταν το τρώει την κάθε μπουκιά, απογειώνουν αυτό το πραγματικά ιδιαίτερο cheesecake. Είναι τέλειο και για μπουφέ. Δοκιμάστε το όσο υπάρχουν ακόμα μελιτζάνες!!



CHEESECAKE ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ


Υλικά:


1) 90ml ελαιόλαδο
2) 4 μικρές μελιτζάνες, κομμένες σε φετάκια 2 εκατοστών
3) Αλάτι
4) Πιπέρι
5) 150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
6) 150 γραμμάρια cream cheese
7) 60 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
8) 3 αυγά
9) 150 γραμμάρια τοματίνια κομμένα κατά μήκος
10) Ρίγανη



Εκτέλεση:


          Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και απλώνουμε σε ταψί τις φέτες της μελιτζάνας με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν και από τις δύο μεριές. Κατόπιν χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.

          Ανακατεύουμε σε μπολ την φέτα, το cream cheese, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και λίγο πιπέρι. Στη συνέχεια τοποθετούμε με σειρά τις μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 20 εκατοστών. Από πάνω στρώνουμε τις τομάτες, με το κομμένο μέρος προς τα κάτω και προσθέτουμε ρίγανη. Τέλος ρίχνουμε από πάνω το μείγμα των τυριών και προσθέτουμε λίγη ακόμα ρίγανη. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει λίγο και κατόπιν το κόβουμε .


11 σχόλια:

  1. Πολύ ιδιαίτερος συνδυασμός θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία.
    Καλώς ήρθες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειμαι και η μεγαλυτερη φαν της μελιτζανας αλλα αυτη η συνταγη μπορω να πω με εκανε να αναθεωρησω! ειναι υπεεεεεροχη και δροσερη και πεντανοστιμη! Ληδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξανθή ευχαριστώ για το καλοσόρισμα! Να το δοκιμάσεις, πίστεψέ με θα σου αρέσει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά εύκολο και δεν του φαινότανε:) Σίγουρα θα το δοκιμάσω! Καλώς ήρθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Big mama, όχι απλά εύκολο!! Παν-εύκολο!! Εκτός από το ψήσιμο της μελιτζάνας που μπορεί να το έχεις κάνει ώρες πριν, σου παίρνει αυτή η συνταγή πραγματικά 5 λεπτά!! Και σε αποζημειώνει γευστικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρυσαυγή πραγματικά είναι τέλεια συνταγή για μπουφέ! Θα την φτιάξω στο τραπέζι που οργανώνω! Σε ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγγελική, επειδή η δόση είναι μικρή, κάνε με τα διπλά υλικά ένα μεγαλύτερο ταψάκι, εάν πρόκειται να έχεις πολύ κόσμο. Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπαω τρελλα μελιτζανες ενθουσιαστηκα απο την συνταγη!!!!!!Δλδ αυριο μεθαυριο το κανω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν την ειχα παρει χαμπαρι αυτη τη συνταγη....
    Τωρα ομως......

    ;) :) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολλά συγχαρητήρια για το blog. Η πρώτη συνταγή που έφτιαξα είναι το cheese cake και έγινε ανάρπαστο. Πανεύκολη συνταγή και πεντανόστιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σκέφτομαι να την φτιάξω σε μπουφέ. Μπορώ να την σερβίρω κρύα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10