21 Νοεμβρίου 2012

Brownie με μπανάνα




«Το γάλα μου το πίνω
καθόλου δεν αφήνω
γιατί η μαμά μαλώνει
το γάλα δυναμώνει». 

Αυτά, και άλλα πολλά μου έλεγε η μητέρα μου για να πίνω το γάλα όταν ήμουν παιδί. Ποιήματα, τραγούδια, υποσχέσεις, καλοπιάσματα και στο τσακίρ κέφι μαλώματα και απειλές. Και εγώ πάντα υποσχόμουν ότι θα το ποιώ και πάντα το έχυνα στο νεροχύτη όταν γυρνούσε την πλάτη και πήγαινε σε άλλο δωμάτιο.


Ώρες ατελείωτες καθόμουν μπροστά στο ποτήρι με το γάλα και το κοίταζα, λες και αν το κοιτούσα θα κατάφερνα να το κάνω να εξαφανιστεί. Το «λιβάνιζα» που λέμε. Και όσο το λιβάνιζα τόσο το σιχαινόμουν παραπάνω. 

Τις φορές που δεν κατάφερα να το χύσω, έκλεινα τη μύτη και τα μάτια και το έπινα μονορούφι χωρίς ανάσα. Να τελειώνει αυτό το μαρτύριο, να πιω και το ποτήριον τούτο. 

Μια δυο φορές μονάχα θυμάμαι τον πατερούλη μου, που καθώς έδενε τη γραβάτα του και ετοιμαζόταν για το γραφείο με κοιτούσε με οίκτο καθώς ήμουν μπροστά στο ποτήρι και έκανα βουντού. Τότε, ως απομηχανής Θεός βούτηξε το ποτήρι και το ήπιε μονορούφι, βγάζοντας εμένα από πραγματικά ολέθρια θέση… Δυο φορές έγινε όλες κι όλες στη ζωή μου αυτό. Δυο φορές μέχρι τα 18 μου χρόνια. Μέχρι εκείνη την μέρα που τελείωσα την 3η Λυκείου και δεν ξανάπια ποτέ στη ζωή μου γάλα. Και παρόλο που ξέρω πως η οστεοπόρωση με περιμένει στη γωνία, εγώ ακόμα δεν μπορώ να δω το γάλα με άλλο μάτι.

       Το γλυκό μου σήμερα δεν έχει γάλα. Πως κι έτσι?? Έχει απλά και μόνο σοκολάτα. Είναι ένα εύκολο και λίγο διαφορετικό από τα συνήθη brownie, γιατί κρύβει στο εσωτερικό του φετούλες μπανάνας. Για τους σοκολατόπληκτους λοιπόν αφιερωμένο εξαιρετικά… Την ποσότητα της μπανάνας – όπως γράφω - την διαμορφώνετε εσείς ανάλογα με το πόσο θέλετε να την συναντάτε μέσα στο κομμάτι σας.


BROWNIE ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ

Υλικά: 

    1)  200 γραμμάρια κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
    2)  250 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
    3)  300 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
    4)  4 αυγά μεσαίου μεγέθους
    5)  170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    6)  35 γραμμάρια κακάο
    7)  ¼ κουταλιού του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    8)  Από 1,5 έως 3 μπανάνες (ανάλογα με το πόσο συχνά θέλουμε να συναντάμε τη μπανάνα μέσα στο γλυκό μας)



Διαδικασία: 

       Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. 

       Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας και συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνουμε το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. 

       Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 22Χ22 εκατοστών ή σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24ων εκατοστών που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. 

       Καθαρίζουμε τις μπανάνες – όσες θέλουμε από την ποσότητα που προανέφερα στα υλικά - τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βυθίζουμε στο μίγμα που έχουμε ρίξει στη φόρμα μας, με τη βοήθεια ενός μυτερού μαχαιριού. 

       Ψήνουμε το γλυκό μας για 35 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί. Το κόβουμε σε τετράγωνα ή τρίγωνα κομμάτια (ανάλογα με το ταψί που χρησιμοποιήσαμε) και σερβίρουμε. 

Καλή επιτυχία!!



Το brownie με μπανάνα έφτιαξε η φίλη μου Βίκυ. 




53 σχόλια:

  1. Καλή σου μέρα Χρυσαυγή μου ...τί υπέροχο ποστ και τί υπέροχο brownie!!!!
    Γέλασα με τα μαγειρικά "σύνεργα" της μικρή σου γιατί έχουμε κι εμείς τα ίδια!!-:))))
    Είναι τόσο χαλαρωτικά το άρωμα, η γεύση και οι φωτό σου που πραγματικά ένιωσα υπέροχα.
    Απαπααα! Τί σου έχει κάνει το γάλα;;;;; Λοιπόν, εγώ μπορώ να ζω μόνο με γάλα και άλλα γαλακτοκομικά!!! Βεβαία το σκέτο γάλα κι εγώ όταν ήμουν μικρή το έπινα μόνον με κακάο!!
    χαχαχα
    Φιλιά και καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι τα ίδια μαγειρικά σύνεργα έχουμε τελικά Κική μου. Τι όμορφος που είναι ο μαγικός κόσμος των παιδιών, ε?

      Χαίρομαι που σου άρεσε το brownie. Είναι νόστιμο, υγρό και αρκετά ιδιαίτερο με την μπανανούλα μέσα!

      Όσο για το γάλα, ούτε ζωγραφιστό να το δω.

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Χρυσαυγή!
    Σοκολάτα και μπανάνα, τι απίθανος συνδυασμός! Το brownie φαίνεται πολύ πλούσιο και φυσικά άκρως σοκολατένιο, ενώ μου αρέσει πολύ που τις μπανάνες δεν τις πολτοποίησες, αλλά τις πρόσθεσες στο μίγμα κομμένες! Δίνουν έτσι ένα ακόμα πιο ευχάριστο αποτέλεσμα σε γεύση αλλά και υφή!
    Να μην πίνεις όμως γάλα βρε κορίτσι; Ούτε αν ρίξεις κάτι μέσα, λίγο κακάο, λίγο καφέ, κάτι τελοσπάντων;;
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως είπα Ερμιόνη μου, γάλα ούτε ζωγραφιστό. Ούτε στην εγκυμοσύνη δεν έπινα να φανταστείς. Τι να κάνουμε?? Μάλλον οργανικό θα είναι το θέμα. Κάποια δυσανεξία θα έχω που δεν την ξέρω.

      Η μπανάνα μπαίνει αυτούσια στο γλυκό. Έτσι και την καταλαβαίνουμε καλύτερα στη γεύση και δεν χάνεται μέσα στη σοκολάτα. Πιστεύω είναι γλυκό που θα αγαπήσουν τα παιδιά.

      Σε φιλώ πολύ!!

      Διαγραφή
  3. Αχ Χρυσαυγή μου τι πονεμένες ιστορίες έθιξες...το μισητό για τα παιδικά μου χρόνια γάλα,έγινε το πολυαγαπημένο πρωϊνό ή και βραδυνό μου ρόφημα!Η μητέρα μου δε στην απελπισία του άφαγου παιδιού της και στην ελεεινή εικόνα του τριτοκοσμικού σώματος που περιέφερε,πρόσθετε ΄΄κρυφά΄΄ στο ..ζεστό γάλα και μία γενναία κουταλιά βούτυρο ,στην απέλπιδα προσπάθειά της να δει το σκελετωμένο κορμί να παίρνει λίγους πόντους..που σήμαινε ότι το παιδί της δεν κινδύνευε από υποσιτισμό.Και τώρα με παρακολουθεί συγκαταβατικά, να προσπαθώ να χάσω τα κιλά, που η μεταγενέστερη και απρόσμενη? όρεξή μου πρόσθεσε!
    Όμως Χρυσαυγή μου πως κανείς να μπορεί να συγκρατηθεί,όταν η ματιά πολιορκείται από σοκολατένια επίθεση,που εντέχνως κρύβεται σε αφράτα στρώματα νωπής, αλλά καλοψημένης ζύμης,όταν μικρά κομματάκια μπανάνας ξεπροβάλλουν αυτάρεσκα και διεκδηκητικά στα άφθονα σοκολατένια στρώματα,όταν η γεύση της τραγανής κρούστας ΄΄κτυπήσει΄΄ αλύπητα τα δόντια και σημάνει συναγερμό στον ανυποψίαστο ουρανίσκο,πως, πες μου πως ,να υψώσεις τείχη αντίστασης στη γλυκειά αυτή αμαρτία,που πρωϊ-πρωϊ ήρθε με ηρεμία και αυτοπεποίθηση να με πλανέψει?Καλό πρωϊνό Χρυσαυγή μου ,σας στέλνω πολλά,πολλά,φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή, μου περιγράφεις αυτούσια την ιστορία που έχω ακούσει από το στόμα της μητέρας μου. Αλλωτε ισχνή και καχεκτική και τώρα να προσπαθεί αγωνιωδώς να χάσει τα πολλά κιλά με τα οποία έχει επιβαρυνθεί. Αυτό το "απαράδεκτο" κατ΄ εμέ κόλπο με το γάλα και το βούτυρο της το έκανε και της μητέρας μου η γιαγιά μου, μόνο που το μυαλό της είχε σκεφθεί να προσθέσει και ζάχαρη στην απέλπιδα προσπάθειά της να την παχύνει.... Κρίμα, κρίμα, γιατί έτσι και η μητέρα μου σιχάθηκε το γάλα και ταλαιπωρήθηκε με τέτοιου είδους "βαστανιστήρια" στα παιδικά της χρόνια. Αλλά τι να το κάνεις? Αλλα μυαλά τότε, άλλες πρακτικές. Το φαγητό είναι απόλαυση και για κάποιον που είναι αδύνατος και για κάποιον που είναι παχουλός. Είναι κρίμα να το κάνουμε μαρτύριο όταν επιβάλουμε σε κάποιον να φάει ή να πιεί κάτι με το ζόρι μόνο και μόνο για "το καλό του"!!!!

      Φιλιά πολλά πολλά Φωτεινή μου!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρες έστω και βροχερές!!!
    Πω-πω αν πάει έτσι για καμμιά 10αριά μέρες εγώ θα βγάλω βρύα :-)))

    Δεν μου λες γλυκιά μου κοπέλα εσύ το έφτιαξες ή η Νεφέλη; Γιατί τα κουζινικά που μας "μοστράρεις" πιο πολύ για της Νεφέλης μοιάζουν.
    Τα καλά του να έχεις κόρες!! Ενώ εγώ κάτι badman, κάτι Νίτζα κάτι Πόκεμον και πολλά πάμπολα αυτοκινητάκια μόνον...

    Τέλειο και υγρό και σοκολατένιο και με άρωμα μπανάνας, πιάσε μου μια ακρούλα!
    Καλημέρες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Νεφέλη, η Νεφέλη το έφτιαξε καλέ κυρία!!
      Γιατί όμως παραπονιέσαι για τον batman? Φτιάξε κανένα παιδικό γλύκισμα που αρέσει στον μικρό σου και κότσαρέ τον από δίπλα... Ή έστω επάνω σε καμιά τούρτα βρε παιδί μου!!

      Καλησπέρες από μένα!!

      Διαγραφή
  5. Ζουμερό και πεντανόστιμο φαίνεται να είναι!και τι ωραίες φωτο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. OYAOY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΖΟΥΜΕΡΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΜΕΣΑ..........ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι μην τρελλαθείς!! Σε θέλω με σώας τας φρένας...
      Αποσύρω τη συνταγή!!!

      Διαγραφή
  7. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ το σκέτο γάλα δεν το πίνω! Μόνο με κορν-φλέικς κατεβαίνει... Αλλά το ποιηματάκι της μαμάς σου είναι όλα τα λεφτά!
    Το σοκομπανανένιο brownie πολύ το ζήλεψα! Έτσι αφράτο και ζουμερό που είναι... Αχ....
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sunday μου, δεν κατεβαίνει το γάλα ούτε με κορν φλέιξ, ούτε με τίποτα σου λέω. Ασε έχουμε τσακωθεί για πάντα...

      Σε κερνάω λίγο brownie να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Με τη σοκολάτα εν ανιθέσει έχουμε άριστες σχέσεις!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  8. Τι τρίγωνα, τετράγωνα..όλο το ταψί όπως είναι θα μπορούσα να φάω μόνη μου..κρατιέμαι βέβαια!
    Κι εμένα μ'αρέσει που έβαλες κομματάκια τις μπανάνες και όχι λιωμένες, είναι πολύ καλύτερο στην υφή!
    Και μ'αρέσουν και τα παιδικά παιχνιδάκια στη φωτογραφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Βέρα μου καλή!

      Αφού σου αρέσουν τόσο πολύ τα παιχνιδάκια τα κουζινικά, να κανονίσεις με τον Αγιο Βασίλη να φέρει αυτό το δώρο στο κουκουβαγιάκι σου φέτος!! χιχιχιχι Καλή ιδέα???

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  9. Χρυσαυγή μου καλημέρα,αχ πόσο μοιάζουμε κι εγώ με το γάλα έχω μια σχέση μίσους και πάθους.Τα ίδια κόλπα κάναμε στην παιδική ηλικία είχε πιεί γάλα ο νεροχύτης ουκ ο λίγο.Και το ίδιο σκηνικό συνεχίζεται μέχρι και σήμερα,ειδικά τώρα που πρέπει να πίνω λόγο εγκυμοσύνης,άστα να πάνε πίκρα μεγάλη.Πολύ ωραία τα γλυκάκια σου και ειδικά σοκολάτα μπανάνα μμμμ!!!!
    Να είσαι καλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ροδάνθη μου μπράβο σου που πίνεις τουλάχιστον στην εγκυμοσύνη. Εγώ δεν μπόρεσα να πιώ ούτε στη μία ούτε στην άλλη. Το προσπάθησα αλλά στάθηκε αδύνατον. Ετσι το έριξα στο κίτρινο τυρί που μου αρέσει πολύ. Τα μισά κιλά τα πήρα από τη γραβιέρα!!

      Σε φιλώ και σου εύχομαι ότι καλύτερο για το μωράκι σου!!

      Διαγραφή
  10. τέλειο φαίνεται!! είμαι σοκολατομανής και μου τρέχουν τα σάλια!! καλημέρα Χρυσαυγή μου!! και εγώ δεν είμαι πολύ του γάλακτος!! μόνο με δημητριακά κι αυτά πρέπει να είναι σοκολατένια χεχε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι περισσότεροι από μας είναι σοκολατομανείς! Αρα το brownie είναι ότι πρέπει. Το γάλα αστο για άλλη φορά...

      Διαγραφή
  11. Χρυσαυγή μου, τι υπέροχο μπάουνι-μπανανο-σοκολατο αριστούργημα είναι αυτό?
    Όνειρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα!!προφανώς γλυκιά μου εσύ και το γάλα έχετε κάτι που σας χωρίζει μάλλον οργανικό, η απέχθεια έχει να κάνει με τη μη αφομοίωση από τον οργανισμό σου, το λέω αυτό γιατί έχω εμπειρίες με την κόρη μου που μικρή έπινε μόνο γάλα χωρίς λακτόζη.
    Για το γλυκό σου τι να πω το έχεις το θέμα μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς όπως το λες Ξανθή. Δεν πίνω γάλα, δεν τρώω γιαούρτι, δεν τρώω λευκά τυριά παρά μόνο με προυποθέσεις. Αρα κάτι παίζει. Κάτι παίζει που δεν το γνωρίζω. Κάποια δυσανεξία, κάτι άλλο ίσως?? Δεν το έχω ψάξει, αλλά το νιώθω.

      Γάλα χωρίς λακτόζη πάντως δεν έχω δοκιμάσει. Ασε. Δεν ειμαι εγώ για τέτοια...

      Σε χαιρετώ!! Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αχ αυτοί οι μπαμπάδες!!!!
    Εγώ πάλι με τό γάλα το αντίθετο, με κυνήγαγαν για να μην πίνω συνέχεια χα χα χα
    Όσο για το brownie.... Μπορείς να μου στείλεις κανα δυο κομματάκια?
    Πολλά πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς Νοτούλα οι κόρες μου δεν μου έμοιασαν. Ετσι δεν χρειάζεται να τις πιέζω. Αν μου λες ότι εσένα σε κυνήγαγαν για να μην πίνεις, καταλαβαίνω... Είσαι το ακριβώς αντίθετο από μένα. Θα χαιρόταν πολύ η μητέρα μου να σε έχει.

      Φιλιά πολλά σου στέλνω!

      Διαγραφή
  15. Χρυσαυγή φαίνεται φανταστικό!!!!! Πόσο ταιριαστός συνδυασμός η σοκολάτα με την μπανάνα!!! Συμφωνώ με την Ερμιόνη όσον αφορά την μπανάνα που την έβαλες σε κομμάτια, θεωρώ ότι θα είναι οι καλύτερες μπουκιές αυτές με τα κομμάτια μπανάνας!!! Φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενα αν σου αρέσει η σοκολάτα με τη μπανάνα, τότε θα σου αρέσει πολύ το brownie. Και ναι, η μπανάνα είναι πολύ ωραία όπου τη συναντάς.

      Φτιάξ΄το αν σου αρέσει και δεν θα χάσεις.

      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  16. καλημερα..brownie με σοκολατα εφαγα, με μπανανα δε ξανακουσα..ειμαι σοκολατου εγω :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απαπαααα τι εικόνες, τι γλυκό!!
    Αχ δεν μπορώ να σε νιώσω Χρυσαυγή μου, γιατί πάντα λάτρευα το γάλα και το λατρεύουν και τα παιδιά μου. Βρέξει, χιονίσει γάλα θα πιούνε! Κι εγώ πριν πάω για ύπνο κατεβάζω ένα ποτηράκι χεχε, σαν τα μωρά!
    Αλλά το brownie είναι κόλαση! Για πρωινό καφέ (και απογευματινό δηλαδή) όλα τα λεφτά!
    Σ' ευχαριστώ που πέρασες προχθές "για καφέ", πολύ χάρηκα με το μήνυμά σου!
    Φιλάκια κορίτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς Λίτσα μου και τα δικά μου παιδιά πίνουν. Εμοιασαν από τον άνδρα μου που το έπινε πάρα πολύ. Ευτυχώς!!

      Κι εγώ χάρηκα πολύ που ήρθα...

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  18. Κατηγορουμένη (Μάρθα): Ορκίζομαι να είπω την αλήθεια και μόνη την αλήθεια! Αμάρτησα κύριε πρόεδρε για ένα κομμάτι brownie με μπανάνα που είδα στο food for thought!
    Πρόεδρος: Αθώα η κατηγορουμένη Martha. Ένοχη η εκτελέστρια Χρυσαυγή!
    (Αμ πώς;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σοκολατόπληκτη δε λες τίποτε ωραία η ιδέα σου αυτή με τη μπανανούλα,φαίνεται πεντανόστιμο.Οσο για την οστεοπόρωση,οι έρευνες λίγο έχουν ανατρέψει τα παλαιά δεδομένα (αν και είχες γεμίσει αποθήκες μέχρι την 3η Λυκείου),ίσως καλύτερα να τρως κανένα γιαουρτάκι....Ο άνδρας μου,ο ειδικός ο Ορθοπαιδικός λέει ότι είναι πολλοί οι παράγοντες για οστεοπόρωση,οπότε μπορεί και να σταθείς τυχερή.Καλοφάγωτο,αν και μου φαίνεται οτι δε θα έχει μείνει κάτι ακόμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάντια ελπίζω να σταθώ τυχερή όπως λες, αν και δεν το πιστεύω. Τις αποθήκες μου, χλωμό το βλέπω να τις έχω γεμίσει μέχρι την 3η Λυκείου. Δεν το βλέπω. Όσο για τους άλλους παράγοντες, κάτι έχω διαβάσει κι εγώ, αλλά δεν είμαι αισιόδοξη για την περίπτωσή μου.

      Χαίρομαι που σου άρεσε το brownie μου. Φτιάξ΄το αν πιστεύεις ότι θα το φάτε. Είναι διαφορετικό και νόστιμο.

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  20. Καταπληκτικό Χρυσαυγή μου!Τέλειος συνδυασμός μπανάνας - σοκολάτα!!!Οι φωτογραφίες σου μου άρεσαν πολύ!Τώρα όσο για το γάλα άστα, δυστυχώς και γω είχα ένα θέμα, ευτυχώς η κόρη μου μέχρι στιγμής πίνει αρκετό!Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου σε ευχαριστώ πολύ!
      Χαίρομαι που σου άρεσε το γλυκό με τη μπανανούλα. Σοκολάτα - μπανάνα είναι ο πλέον κλασσικός συνδυασμός. Κι εμένα οι δικές μου κόρες πίνουν!! Ευτυχώς!!!

      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  21. Εγώ πάλι αυτο το υπέροχο πλούσιο brownie με ενα ποτήρι γάλα θα το συνόδευα Χρυσαυγή μου. Λαχταριστό και υπέροχες φωτογραφίες. Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερη κι εγώ αν έπινα γάλα, έτσι θα το συνόδευα!!

      Το ομολογώ!

      Διαγραφή
  22. Συμφωνώ με τη Έρη! Το καλύτερο ποτό με αυτό το καταπληκτικό brownie είναι ένα ποτήρι κρύο γάλα! Αχ, λιγουρεύτηκα τώρα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κράτα το γάλα Μαρία να πάρω εγώ το brownie...
      Άντε γιατί πολλοί φαν του γάλακτος μαζευτήκαμε εδώ και νοίωθω μειονότητα!! χαχαχα

      Διαγραφή
  23. Αχ μ αυτό το γάλα Χρυσαυγή μου. Τραύμα της παιδικής ηλικίας έχει καταντήσει.
    Κι εγώ το θυμάμαι κάθε πρωί να περιμένει στο τραπέζι και να το κοιτάω και να με κοιτάει. Μαρτύριο. Και τη γκρίνια της μαμάς να το πιούμε κι εγώ και η αδελφή μου όλο. Κάποιες φορές το ‘’έπινε’’ ο νεροχύτης..χιχι.. Μετά βάζαμε κακάο να γίνει πιο υποφερτό. Τώρα το πίνω γιατί πρέπει.

    Ωραιότατο το brownie .. φαίνεται απίστευτα ζουμερό και η μπανάνα ταιριάζει απίστευτα με τη σοκολάτα. Εγώ θα το συνοδεύσω με ένα ζεστό καφεδάκι για να σου συμπαρασταθώ..χιχι

    (μην βγάζεις τόσο κοντινές φωτό γιατί νομίζω πως το κομμάτι θα πεσει πανω στο πληκτρολόγιο :) χιχι)

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα Χρυσαυγή μου και καλώς σε βρήκα!!!
    Το γλυκάκι σου είναι απλά τέλειο, λατρεύω σοκολάτα.
    Φιλιά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αχ αυτό το γάλα τι "τραύματα" μας έχει αφήσει! Όμως ήταν μεγάλο λάθος που δεν το πίναμε, γιατί ήταν καλύτερο από το σημερινό.

    Τώρα το γλυκάκι σου, πειρασμός! Σοκολάτα και μπανάνα, τέλειος συνδυασμός.
    Έμεινε κομματάκι;
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το γάλα το έπινα χωρίς πρόβλημα μέχρι τα 18. Μετά κάτι έπαθα στα ξαφνικά και μου έφερνε ναυτία, όταν το έπινα σκέτο. Ντόϊνγκ!
    Πάντως και γάλα να είχε αυτό το γλυκάκι θα το τσάκιζα χωρίς κανένα πρόβλημα! Αχ Χρυσαυγή μου κολάστηκα πάλι! Γεια στα χέρια σου!
    Καλό απόγευμα και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είχα δει από χτες το μαγικό αυτό σούπερ γλυκό, σημείωσα να πάρω κουβερτούρα που μου είχε τελειώσει και το ξέχασα! Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να μην το φτιάξω!!!
    Όσο για το γάλα, ακριβώς τα ίδια μικρή και τώρα δηλαδή! Ποτέ δεν μου άρεσε να πίνω γάλα.... Τώρα τα ίδια κάνει και ο γιός μου και άντε να τον πιέζεις να το πίνει γιατί πρέπει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρυσαυγή μου αυτό το "Μπραουνομπανανοκέικ" σου έπρεπε να γράφει επάνω Ζ και να το στείλεις ολόκληρο όπως είναι.
    Το λάτρεψα, και τα υλικά του πολύ αγαπημένα μου!

    Kisses
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ζουμεροτατο και λιμπιστικοτατο... τη διαιτά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πωπω!!Φαίνεται απίστευτα νόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν είσαι το μόνο παιδί που δεν του άρεσε το γάλα. Το λάτρευα αλλά κατανοώ πλήρως όσους δεν. Ή το λατρεύεις ή οχι...
    Το μπράουνι δείχνει μπανανοτέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Wow delicious!!! would you like to follow each other?
    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10