6 Ιανουαρίου 2013

Κέικ πορτοκαλιού με παπαρουνόσπορο





Κάπου διάβασα ότι όσο ποιο έξυπνο είναι το τηλεοπτικό κοινό, τόσο ποιο απλά και ξεκάθαρα πρέπει ο διαφημιστής να του επικοινωνήσει το μήνυμα μέσω του τηλεοπτικού σποτ. Σχεδόν σαν να απευθύνεται σε παιδί. Μόνο ένα παιδικό μυαλό άλλωστε, μπορεί να πιστέψει στην ουτοπία που σε κατευθύνει μια διαφήμιση.


Στη χώρα των διαφημίσεων όλα είναι πιθανά, όλα μπορούν να συμβούν και όλα επιτρέπονται. Η ξεκούραστη πολύτεκνη μαμά που τρέχουν ξωπίσω της 3 αλαφιασμένα κουτσούβελα, ένα μωρό και δυο κουτάβια, πλένει χαρούμενα τα γαριασμένα τους ρούχα και αυτά ως δια μαγείας γίνονται ξανά καινούρια. Αυτή είναι η απάντηση στην κρίση κυρίες και κύριοι!! Και οικονομία, και καινούρια ρούχα και ευτυχία που πηγάζουν όλα αυτά, από ένα μόνο απορριπαντικό.

 Η ηλικιωμένη γιαγιά που φόρεσε την πάνα ακράτειας και ξεχύθηκε στο λιβάδι να μαζέψει μαργαρίτες με τα εγγόνια, κυλιέται και δεν την ενοχλεί η δισκοπάθεια, δεν την πονάνε τα αθροιτικά, δεν σκέφτεται τη μειωμένη σύνταξη και το ΕΚΑΣ, γιατί φοράει την πάνα. Η ίδια που πριν από λίγο είχε κολλήσει με την σούπερ κόλλα τη μασέλα και ξέσκιζε σαν ύαινα ένα πιάτο παϊδάκια και 2 καλαμπόκια. 

Οι γυναικάρες που τις δύσκολες μέρες του μήνα, δεν πονάνε, δεν σφαδάζουν, δεν έχουν κρυάδες και κομμάρες, αλλά φοράνε τη μαγική σερβιέτα και ορμούν στα μαγαζιά σχεδόν πετώντας, άλλωστε την φοράς και πετάς, λέει. Ναι, θα πρέπει να πετάξουμε κυρίες μου. Έτσι προστάζει ο διαφημιστής.

 Ο φρεσκοσιδερωμένος γιάπης κάνει διάλειμμα ενός λεπτού από τον υπέροχο και ιδανικά πλασμένο εργασιακό του χώρο, τρώει το γιαούρτι, κλείνει τα μάτια και μεταφέρεται σε εξωτική παραλία ατενίζοντας το πέλαγος με ευτυχία. Αυτός που στην real life δουλεύει σαν το σκυλί, με μείωση μισθού, με απλήρωτες υπερωρίες, με την ανασφάλεια να πλανάται πάνω απ΄ το κεφάλι του και ατενίζει το μέλλον του με αηδία. Για τον ίδιο γιάπη μιλάμε. Και για το μαγικό γιαούρτι που από αύριο θα πρέπει να ξεπουλήσει από τα ράφια των σούπερ μάρκετ γιατί θα λύσει τα προβλήματά μας, τα οικονομικά, τα εργασιακά, τα γκομενικά. Και αν είναι και εφτά φορές στραγγιστό, ακόμα καλύτερα. Μπορούμε να δούμε και το μέλλον τελειώνοντας το κεσεδάκι. 

Μα δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο πολυεργαλείο με το οποίο ξυρίζονται σήμερα οι άνδρες. Θέλω τον άνδρα «φέτες»… (τ΄ακούς μωρό μου? Όχι όμως με βιτάμ), φέτες σου λέω, κορμάρα, να σηκώνεται το πρωί απ΄ το κρεβάτι, να νιώθω την αρρενωπότητα διάχυτη στο δωμάτιο, να λιώνω στο πέρασμά του και όλα αυτά να τα οφείλω στο ξυράφι. Αυτό που ξεκίνησε πριν μια δεκαετία, με μια απλή, λεπτή, λεπίδα και με το πέρασμα των χρόνων κατέληξε με δύο και τρεις και τέσσερις και δεκαπέντε λεπίδες. Μέχρι να γεράσω και να μεγαλώσουν τα εγγόνια μου, να παντρευτούν τους δικούς τους «φέτες» άνδρες, θα έχει γίνει το ξυράφι μια ατσάλινη βαριοπούλα που θα έχει πάνω του 100 διαφορετικές λεπίδες οι οποίες θα εγγυώνται απαλό δέρμα σαν μωρού, επιτυχία στη δουλειά, προαγωγή και στύση τουλάχιστον 3 ώρες κάθε μέρα. 

Αυτά και άλλα συμβαίνουν στο θαυμαστό κόσμο των διαφημίσεων. Με τούτα και με κείνα βαυκαλιζόμαστε, παραμυθιαζόμαστε και θαμπωνόμαστε.

 Γιατί μαμά εγώ γυρνάω απ΄τη δουλειά (8ωρο ορθοστασία) και κάνω ποδόλουτρο για να φύγουν οι φουσκάλες, ενώ η μοντέλα μπαίνει στη γεμάτη αφρόλουτρα και αιθέρια έλαια μπανιέρα πίνοντας σαμπάνια? Γιατί άτιμη κοινωνία? 

                 Προσοχή ! Ακολουθεί μαγειρική διαφήμιση: 

Τις γιορτές έφτιαξα αυτό το πολύ νόστιμο κέικ. Το άρωμα του πορτοκαλιού είναι συγκλονιστικό. Το ξύσμα μαζί με τον χυμό, δίνουν ένταση στη γεύση και πολύ ωραίο άρωμα. Ένα κέικ πορτοκαλιού, αφράτο και ελαφρώς νωπό στο κέντρο του, με αρκετή ψίχα και διάσπαρτα χιλιάδες μαύρα παπαρουνοσποράκια να σπάνε στο δόντι. Αν δεν είναι αρκετά αυτά για να σας πείσουν ότι είναι νόστιμο, τότε δροσίστε το με μια μπάλα παγωτό βανίλια και δώστε του μια ευκαιρία.  Σκέτο θα σταθεί επάξια δίπλα στον καφέ σας, αλλά και με παγωτό θα ενθουσιάσει σαν επιδόρπιο σε γεύμα. 





ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ

Υλικά: 

    1)   200 γραμμάρια βούτυρο (και λίγο επιπλέον για τη φόρμα)
    2)   180 γραμμάρια ζάχαρη
    3)   3 αυγά μεσαίου μεγέθους
    4)   Ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
    5)   60 γραμμάρια αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη
    6)   30 γραμμάρια παπαρουνόσπορο
    7)   100 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες (αγελάδος)
    8)   150 γραμμάρια φρεσκοστιμένος χυμός πορτοκαλιού
    9)   260 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο ακόμα για τη φόρμα) 
   10)  2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ



Διαδικασία:

          Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. 

          Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, έως ότου αφρατέψει το μίγμα. Αν δεν έχουμε μίξερ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μίξερ χειρώς. 

          Κατόπιν χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα του μίγματος βουτύρου – ζάχαρης – ξύσματος, προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά. Μόλις ομογενοποιηθούν, σταματάμε το χτύπημα. 

          Παίρνουμε μια σπάτουλα (κατά προτίμιση σιλικόνης) και αρχίζουμε να ενσωματώνουμε σταδιακά στο μίγμα τον παπαρουνόσπορο και την αμυγδαλόσκονη.  Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη σπάτουλα. Προσθέτουμε και το χυμό του πορτοκαλιού και τον ομογενοποιούμε και αυτόν με το υπόλοιπο μίγμα. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το μπεικιν πάουντερ λίγο – λίγο μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό. 

          Αδειάζουμε το μίγμα του κέικ στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Μόνο μετά από 45 λεπτά ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου και μπίγουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Αν βγει στεγνό, χωρίς υπολείμματα ζύμης, τότε το κέικ είναι έτοιμο. Αν έχει επάνω του υγρή ζύμη, κλείνουμε την πόρτα του φούρνου και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμη. Κατόπιν ξαναδοκιμάζουμε με το μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε.

Καλή επιτυχία!!


Tip: 

Αν ο παπαρουνόσπορος σας φαίνεται πολύς και θα τον θέλατε ποιο διακριτικό μέσα στο κέικ τότε μπορείτε να μειώσετε στο μισό την ποσότητά του. 



Καλή χρονιά και ευτυχισμένο το 2013 για όλο τον κόσμο!

Το δικαιούμαστε.

Το κέικ πορτοκαλιού με παπαρουνόσπορο έφτιαξε
 η Πέπη από το blog Pepi's Kitchen.

 

54 σχόλια:

  1. Den ton thelo pio diakritiko!!!!!!
    Thelo na ton dagono kai na ton aisthanomai!!!!!
    Mas epeises!!!!

    Goodmorning!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέπη διαβάζω και ξαναδιαβάζω το σχόλιό σου και δεν ξέρω τι να υποθέσω.. Κρατώ μόνο τη φράση "να τον δαγκώνω και να τον αισθάνομαι" και πορεύομαι αναλόγως!! Φιλιααααααααααααααααααααα

      Διαγραφή
    2. Χρυσαυγήηηηηηη! Πιπέρι...και με τον κηδεμόνα σου! :))))

      Διαγραφή
    3. Ζαμπίαααααααααααααααααα, πιπέρι μπορώ ευχαρίστως να βάλω στο στόμα μου, αλλά στη σκέψη μου... ?

      Διαγραφή
    4. Vale kai sti skepsi sou kai tha ginei akoma pio pikandiki.....;) ;) ;)

      Διαγραφή
    5. χαχαχα Σωστή σε βρίσκω Πέπη.. Το σινάχι σου κάνει καλό!! ;) ;)

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Χρυσαυγή μου!!!!Υπέροχα όλα όσα γράφεις και ο τρόπος που τα γράφεις!!!!Όπως υπέροχο είναι και το κέικ σου!!!Τόσο ζουμερό και λαχταριστό!!!!Να είχα μια φέτα τώρα!!!!!Πολλά πολλά φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Ελπιδάκι! Καλημέρα!
      Οχι μία, πολλές φέτες να πάρεις και να τις απολαύσεις!

      Σε φιλώ πολυ!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα και χρόνια πολλά Χρυσαυγή μου γλυκιά!
    Υπέροχο κείμενο και υπέροχη η μαγειρική διαφήμιση!!! :-))
    Λατρεμένο άρωμα και γεύση από το καλοφτιαγμένο σου κέικ που είναι ό,τι πρέπει για κολατσιό!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου επέστρεψα κι εγώ αργούτσικα και από τις τελευταίες.
      Είπα να κάνω κι εγώ μια προσπάθεια στο χώρο του marketing και της διαφήμησης. Αν σας έπεισα να το δοκιμάσετε, τότε θα ξαναπροσπαθήσω.
      Εχω μέλλον...!! χα!

      Φιλιά και καλή χρονιά να έχουμε!

      Διαγραφή
  4. Καλημερα Χρυσαυγη μου! Χρονια πολλα!
    Στο μλπογκ σου οταν ερχομαι απολαμβανω διπλα! Πρωτα το χιουμορ σου και μετα τισ συνταγες!:)
    Αχ αυτο το μαρκετιγκ με τρελαινει! Ηθελα να ηξερα ποσοι ακομα αγοραζουν καταναλωτικα αγαθα στηριγμενοι σε τετοιες σαπουνοφουσκες!
    Το κεικ σου ομως δεν εχει να κανει με μαρκετιγκ ειναι ονειρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελική μου αν απολαμβάνεις διπλά, τότε θα πρέπει να σκεφτώ κάτι επιπλέον για να απολαμβάνεις τριπλά και μετά τετραπλά και πάει λέγοντας. Κάτι σαν το ξυράφι με τις λεπίδες του!! χαχα

      Σε φιλώ γλυκιά μου και ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο!

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Κική!
      Τα φαινόμενα δεν απατούν. Και δείχνει και είναι τέλειο θα πω εγώ!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Α ρε κορίτσι είσαι καταπληκτική, τι να λέμε τώρα! Όχι μόνο για το κέικ βέβαια, αλλά γιατί απολαμβάνω πάντα τις εισαγωγές σου, ειδικά την σημερινή! Απολαυστικότατη σου λέω!
    Το κέικ εννοείται ότι θέλω να το δοκιμάσω, πρώτον γιατί αγαπώ τα υγρά κέικ και δεύτερον τον παπαρουνόσπορο, τον οποίο παρεμπιπτόντως δεν ξέρω που να τον βρω. Έχω ψάξει παντού... χρειάζομαι την βοήθειά σου!
    Α! Άσε παιδί μου να είναι μπόλικος στο κέικ (ο παπαρουνόσπορος ντε) μπας και χαλαρώσουμε λιγάκι χεχεχε!! Έτσι μπορεί να πιστέψουμε και το παραμύθι που μας πουλάνε... Λέμε τώρα
    Καλή χρονιά κοριτσάκι μου!! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιτσάκι γειά σου και χρόνια πολλά και από εδώ.

      Παπαρουνόσπορο θα βρεις σε όλα τα μαγαζιά μπαχαρικών και βοτάνων. Είναι από τα must. Κι εγώ πάντως μπόλικο τον άφησα μπας και "χαλαρώσουμε" όπως λες και ξεχαστούμε!! χαχαχα

      Πάντως πέρα από την πλάκα δεν υπάρχουν οι παρενέργειες που υπονοείς, διαφορετικά θα κυκλοφορούσαμε όλοι χαρούμενοι!!!

      Φιλάκια σου πολλά πολλά!

      Διαγραφή
    2. Χαχα το ξέρω κορίτσι κι εγώ πλάκα έκανα.
      Σ' ευχαριστώ πολύ, θα τον ψάξω οπωσδήποτε και θα φτιάξω και το κέικ. Φιλιά

      Διαγραφή
    3. χαχαχαα Σε φιλώ βρε κορίτσι!! Καλή επιτυχία στην ανεύρεση παπαρουνόσπορου!

      Διαγραφή
  7. Ακομα γελαω με το σχολιο της peps και τη δικη σου απαντηση!!! Μα τι πονηρα μυαλα που εχετε! Τς τς τς:)
    Ως εξυπνο κοινο λοιπον, μας επεισες Χρυσαυγη και παμε βουρ για παπαρουνοσπορο! Δεν εχω καν στο σπιτι βεβαια, δεν εχω φτιαξει ποτε τιποτα αλλα με επεισες με την μαγειρικη σου διαφημιση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημητρά μου,

      είδες με τι άτιμα πλάσματα έχεις μπλέξει? Στην πυρά θα έπρεπε να μας ρίξουν γι΄ αυτά που λέμε και τα άλλα τα χειρότερα που δεν λέμε... αλλά υπονοούμε!

      Αυριο πουρνό - πουρνό να βγεις να βρεις παπαρουνόσπορο και εγώ θα ανοίξω καινούρια καριέρα στη διαφήμηση, αφού κατάφερα να σας πείσω!!

      Φιλιά κοριτσάρα!!

      Διαγραφή
    2. Ξέχασα σήμερα να πάω για παπαρουνόσπορο γιατί είχα έρθει στο σκολείο σου να σε δώ που θα πήγαινες με τον κηδεμόνα σου(όπως πολύ σωστά πρότεινε η Ζαμπια) και να κρυφογελάω!!!! Βλέπω όμως ότι δεν συμμορφώθηκες:)

      Διαγραφή
    3. Ωστε έτσι έ??? Εγώ εκτίθεμαι δημοσίως κι εσύ κρυφογελάς Δήμητρα!!!
      Τς, τς, τς!!!

      Όσο για τη συμμόρφωση, ένα έχω να σου πω. Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Και μην με τσιγκλάς γιατί θα σε πάρει κι εσένα η μπάλα. Πρόσεχε τα σχόλια που αφήνεις μονάχα γιατί δεν ξέρεις τι θα κόψω και τι θα ράψω στην επόμενή μου ανάρτηση από τα λεγόμενά σου!! χεχε

      Φιλάκια πολλά από τον κηδεμόνα μου!!! χαχαχα

      Διαγραφή
    4. Χα χα χα!! Ακομα γελαω που να σε παρει! Σημερα δεν μπηκα καθολου για επισκεψεις κ ηρθα εδω μονο κ μονο να διαβασω τι θα ειχες γραψει!!!
      Δεν σε φοβαμαι λοιπον κυρια Χρυσαυγη:)

      Διαγραφή
  8. Αφού μας αρέσει να ζούμε με ουτοπίες, παρέα με όλα αυτά τα υπέροχα που μας βομβαρδίζουν!
    Τώρα ξέρω τι θα ζητήσω για το 2013, έναν με "φέτες" κι ας είναι και σε βιτάμ...

    Για το παπαρουνοραντισμένο κέικ σου να πω απλά, ότι είναι τέλειο, χωρίς προσθαφαιρέσεις!

    Καλή Χρονιά και στο blogoσπιτικό σου. Πάντα αρωματένιο, πάντα εμπνευσμένο!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ Ζαμπία μου "φέτες" ζητάω εδώ και χρόνια αλλά ο Αγιος Βασίλης μπερδεύεται και μου αφήνει κάθε χρόνο φρατζόλες ψωμί..

      Καλή χρονιά καλή μου Ζαμπία!! Ότι επιθυμείς!!

      Διαγραφή
  9. Όταν ήμουν μικρή η αγαπημένη μου τηλεοπτική εκπομπή ήταν οι διαφημίσεις.Καθόμουν αποσβωλομένη να παρακολουθώ όλα όσα περιέγραψες και κάτι παραπάνω.Τις πίστευα,τις ζούσα και ο ψευτόκοσμός μου περιστρέφονταν γύρω από απατηλά διαφημιστικά σλόγκαν.
    Είχα την εντύπωση ότι όλοι κατοικούν σε παραμυθένια σπίτια ,ότι στον κόσμο δεν υπάρχουν χοντρά και δυστυχισμένα παιδιά,ότι οι παχουλές γυναίκες υπήρχαν μόνο στο σπίτι μου,όλα τα σπίτια είχαν πισίνα εκτός από το δικό μου,το φαγητό έπρεπε να σερβίρεται πάντα σε πορσελάνινες πιατέλες και η μητέρα μου να είναι διαρκώς καλοντυμένη ,περιποιημένη και πρόθυμη.
    Πολύ γρήγορα -ευτυχώς-διαπίστωσα τη χαρά του να γυρνάς με τις κάλτσες και τις φόρμες στο σπίτι,την ευτυχία του να ξυπνάς με ανακατωμένα μαλλιά και κανείς να μη σε στραβοκυττάζει,την απόλαυση να βουτάς στα κλεφτά μια μπουκιά ψωμί στο φρεσκομαγειρεμένο φαγητό και να μη σε νοιάζει καθόλου!!
    Γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα και άλλες πολλές που ομορφαίνουν την απλοϊκή ζωή μας και την κάνουν να φαντάζει πιο ανθρώπινη και όχι σαν να είναι βγαλμένη από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας,όπου όλα -τα ιδανικά-θα ήταν τόσο μα τόσο αποστειρωμένα και τέλεια ,όπως ακριβώς στην ψευδαίσθηση των διαφημίσεων.
    Και επειδή και εγώ, μόλις τώρα θαρρώ ότι ξεπετάχτηκα μέσα από μία από αυτές τις ΄΄τέλειες εικόνες΄΄ ,τις ιδανικές,τους ζωγραφικούς πίνακες μιας ιδανικά πλασμένης φύσης και μιας τυχαίας παρουσίας μέσα σ΄αυτή,έτοιμη να διαφημίσω ,να υμνήσω και να προυπαντήσω μια γλυκειά παρουσία ,μια αφράτη πορτοκαλένια δημιουργία,μια σύνθεση που μόνο η αλήθεια της πρέπει και η ειλικρίνεια,στέκομαι απλά και τίμια παρατηρώντας τη στιγμιαία σύλληψη της φωτογραφικής μηχανής.
    Αυτή τουλάχιστον δεν μπορεί να πει ψέμματα..Αυτή και μόνο αυτή, μπορεί να περιγράψει την διαφημιστική αλήθεια.Τα ψίχουλα ενός φρέσκου μυρωδάτου κέικ,αφημένα,ξεχασμένα, μετά την απολαυστική βόλτα του ουρανίσκου στην γνήσια νοστιμιά.Το φρεσκοκομμένο μισό του πορτοκαλιού που διακριτικά υποδεικνύει το κύριο υλικό και το άρωμα που βασιλεύει.Οι μικροσκοπικοί κόκκοι του παπαρουνόσπορου συμμετρικά διαμοιρασμένοι ,χαρίζουν την τελική πινελιά στο διαφημιστικό σποτ.
    Ζουμάροντας στην γεύση δεν μπορείς να ξεχάσεις τον δημιουργό..Κάτω δεξιά ,όπως οι φτασμένοι ζωγράφοι ,πασχίζω να δω την υπογραφή σου γλυκειά μου Χρυσαυγή..
    Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι Φωτεινή μου ότι και εγώ όταν ήμουν μικρή διασκέδαζα με τις διαφημήσεις. Στα διαλείμματα του ποδοσφαίρου που έβλεπε ο μπαμπάς μου έτρεχα μόλις άκουγα το σήμα (που τώρα πια δεν υπάρχει) πριν από την κάθε διαφήμηση. Στα παιδικά μάτια άλλωστε όλα φαντάζουν διαφορετικά και παραμυθένια.

      Τώρα πια γελάω και μερικές φορές νευριάζω με τα υπερβολικά, ακόμα και προκλητικά που δείχνουν και σε κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια σου. Ή εμείς γίναμε εξυπνότεροι ή οι διαφημιστές αποθρασύνθηκαν τελείως!

      Φωτεινή μου καλή χρονιά να έχουμε και να τα λέμε!

      Φιλιά πολλά, πολλά!

      Διαγραφή
    2. Φωτεινή μου πάτησα το "δημοσίευση" στο σχόλιό μου προτού σου ευχηθώ για σήμερα! Να σε χαιρόμαστε! Και λέω να σε χαιρόμαστε όλες εμείς οι μπλόγκερς που έχεις επιλέξει να επισκέπτεσαι και να αφήνεις τα ιδιαίτερα, τόσο περιγραφικά και καλογραμμένα σχόλιά σου!

      Να είσαι πάντα καλά, να είσαι ευτυχισμένοι εσύ και όλοι όσοι αγαπάς.

      Χρόνια σου πολλά!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ για τις ολόθερμες ευχές!!!
      Χαίρομαι αφάνταστα την ειλικρινή επαφή που έχω μαζί σας και εκτιμώ απεριόριστα την ακάματη και αξιοθαύμαστη προσπάθεια που κάνετε να αναδεικνύετε με τον καλύτερο τρόπο τις γαστρονομικές σας αναζητήσεις.Θαυμάζω τις μαγειρικές σας επιδόσεις και λατρεύω -θα το πω και πάλι-τον ζωντανό,χειμαρρώδη γραπτό σου λόγο.Σε φιλώ καιεύχομαι να έχεις μιά καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
  10. Αφού το κέηκ έχει συγκλονιστικό άρωμα και περιέχει και το μαγικό γιαούρτι της διαφήμισης, μού αρκούν να το φάω για να ατενίσω κι εγώ το μέλλον με αισιοδοξία και να γίνω η σούπερ βονική γυναίκα που όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω κι όλα τα μπορώ! Φιλιά πολλά και καλή επιτυχία στο χώρο της διαφήμισης που ανοίγεται διάπλατος μπροστά σου, Χρυσαυγή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά το συνέδεσες Μάρθα μου. Έβαλα στο κέικ το γιαούρτι για να σας απογειώσω και με τον παπαρουνόσπορο θα σας αποτελειώσω.

      Νέοι ορίζοντες ανοίγονται πλέον για μένα εκτός απ΄τους μαγειρικούς. Τρέμετε διαφημιστικές!!! Αυτό έχω να πω!

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα και Καλή Χρονιά.
    Ένας λόγος από τους πολλούς που δεν βλέπω τηλεόραση είναι αυτός ο βομβαρδισμός της υπερκατανάλωσης που τόσο όμορφα τα παρουσιάζει όλα λες και η πραγματικότητα είναι έξω από τα σπίτια μας.
    Γιαυτό προτιμώ τη δική σου μαγειρική διαφήμιση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ξανθή και καλή χρονιά να έχουμε!

      Για να μην τα ισοπεδώνω και όλα, τα τελευταία χρόνια έχω δει και διαφημήσεις τόσο έξυπνες, τόσο ιδιαίτερες, που καταφέρνουν σε μερικά δευτερόλεπτα να σε μαγέψουν. Πραγματικά έργα τέχνης. Μικρές τηλεταινίες.

      Αυτή όμως είναι η εξαίρεση. Στην πλειοψηφία τους είναι για τα σκουπίδια και είναι κρίμα γιατί βλέπεις την προέκταση της κοινωνίας μέσα από αυτές.

      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  12. Aπολαυστική και περιγραφική όπως πάντα. Πολύ τη χάρηκα την εισαγωγή σου Χρυσαυγή μου..
    Αμ κι αυτά τα πρωινά που τα πας? Ολοι μεσα στην καλή χαρά τρώνε το πρωινό τους χαλαρά, ωραίο στρωμένο τραπέζι, ντυμένοι άψογα όλοι, τακτοποιημένο σπίτι. Μόνο στις διαφημίσεις το βλέπουμε αυτό.. χιχι.

    Το κεκάκι σου όπως μ αρέσει. Αγαπημένο πορτοκόλι και παπαρουνόσπορος. Μια χαρά είναι στην ποσότητα. Ο σκοπός είναι να βρίσκεται παντού :)

    Καλή γλυκιά χρονιά να έχεις.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μάριον! Τι κάνεις?

      Δεν το συζητώ για τα πρωινά, που κανείς δεν είναι σκουντούφλης και πριν πάνε όλοι στη δουλειά τους και τα παιδιά στο σχολείο, έχουν τον άπειρο χρόνο μπροστά τους να στρώσουν τραπέζι και να φάνε με τις ώρες το breakfast ξενοδοχείου!

      Τι να λέμε τώρα?

      Κεράσου από το ταπεινό μου κεκάκι για να γλυκαθείς και όπως πολύ καλά λες να έχουμε μια χρονιά γλυκιά!!

      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  13. (Για να συνεχίσω κινηματογραφικά εκεί που άφησες την εισαγωγή περί κοινωνίας). . . άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις!!!
    Καλή χρονιά, Χρυσαυγή μου, με υγεία, αισιοδοξία και γνώση! Κι όσο τα πράγματα θα δυσκολεύουν χρειαζόμαστε πολλές ευχές για υγεία και πολλή γνώση για να κάνουμε σωστές επιλογές!

    Το πορτοκαλένιο σου έγινε υπέροχο, ανανεώθηκε η κλασική συνταγή με τον παπαρουνόσπορο! Τέλεια ιδέα, μπράβο! Στείλε κομματάκι, γιατί σήμερα δεν έχω τίποτα για νόστιμο πρωινό!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου πολύ σωστά συμπληρώνεις αυτό που άφησα στη μέση.
      Καλή χρονιά να έχουμε και καλά μυαλά !!

      Σου στέλνω κομματάκι να δοκιμάσεις να μου πεις τη γνώμη σου!

      Φιλάκια σου πολλά!

      Διαγραφή
  14. Χαχαχα! Υπέροχη η εισαγωγή σου! Έτσι ακριβώς όπως τα λες (oops...γράφεις)!

    Όσο για το κέικ, αν θα το κάνω θα το κάνω χωρίς παπαρουνόσπορο γιατί φοβάμαι μη μαστουρώσω. Και δεν είναι καιρός για τέτοια. Έχω πολλές δουλειές και δε με παίρνει να υπερ-χαλαρώσω.

    Φιλιά xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως αγαπάς εσύ!! Ακόμα και χωρίς παπαρουνόσπορο είναι το ίδιο νόστιμο και γευστικό. Απλά για όσους τον προτιμούν, ο παπαρουνόσπορος δίνει το κάτι επιπλέον. Θέμα μαστουρώματος δεν υπάρχει!! χαχαχαχα Σκέψου ότι έδωσα και στο παιδί μου να φάει!!

      Φιλιά πολλά!!!!!

      Διαγραφή
  15. Αχ αυτά τα μικρούλια σποράκια του παπαρουνόσπορου μού αρέσουν τόσο πολύ! Δίνουν πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση στο κέικ, το οποίο -με τέτοιες φωτό- δεν χρειάζεται περαιτέρω διαφήμιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει Sunday μου. Αφού πείσθηκες από τις φωτογραφίες και μόνο, τότε το κέικ όλο δικό σου!!

      Φιλακια κοριτσάκι μου!

      Διαγραφή
  16. Χρυσαυγή μου καλή χρονια με υγεία, ευτυχία, δημιουργικότητα και πολλά χαμόγελα!!!
    Χαχαχ η εισαγωγή σου απίστευτη!
    Για το κέικ τι να πω;Υπέροχο, αυτά τα σποράκια πολύ μου αρέσουν.Όσο για το άρωμα και τη γεύση του πορτοκολιού, τα λατρεύω!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ελένη μου! Καλή χρονιά να έχουμε με όλα όσα προανέφερες!

      Χαίρομαι που απόλαυσες την εισαγωγή και σου άρεσε το κέικ! Τι άλλο να ζητήσει κανείς! Απόλυτη επιτυχία!!

      Φιλάκια πολλά και καλή αρχή νέας χρονιάς !

      Διαγραφή
  17. A re filenada, egrapses pali (kiriolektika). Den to girnas se kana vivlio leo ego? Protinomenos titlos "oi 50 apohrosis tou paparounosporou". Gia periehomeno, to afino epano sou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι στιγμής ξέρω λευκό και μαύρο παπαρουνόσπορο! Ήττοι δύο αποχρώσεων! Μόλις βρω και τις υπόλοιπες 48 θα το γράψω το ριμάδι το βιβλίο!

      Διαγραφή
  18. Α..ξέρεις στα κέικ δεν λέω όχι! Μια φορά τη βδομάδα θα κάνω σίγουρα!
    Και έκανα και το ντιπ κρεμμυδιού σου και όλοι ξετρελάθηκαν! Πού να τους έλεγα πόσο απλό είναι..δεν είπα! Χαχα..ας μας διαβάζανε!
    Σε φιλώ Χρυσαυγή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο Βέρα μου!! Κράτα καλά κρυμμένες τις συνταγές σαν άσσους στο μανίκι σου και άσε τους άλλους μόνο να θαυμάζουν τις εκπληκτικές μαγειρικές σου ικανότητες!!

      Φιλάκια σου πολλά κορίτσι!

      Διαγραφή
  19. Πραγματικά πολύ νόστιμο το κέικ Χρυσαυγή μου! Και η εισαγωγή η καλύτερη!
    Καλή χρονιά σου εύχομαι, με υγεία και ευτυχία σε σένα και την οικογένεια σου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εμένα πάντως με έπεισες!
    Θα το κάνω όπωσδήποτε! Είναι ήδη στο μυαλό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν εγώ "άνοιξα" μεγάλο κεφάλαιο με την χρήση στέβιας σ' ένα γλυκάκι...
    Εσύ τι έκανες με τα "concepts" και τα "story bords" των διαφημίσεων Χρυσαυγή μου;

    Ίσως αυτή η "έλλειψη αλήθειας" και "επίπλαστη θαυμάσια ζωή" να ήταν που μ' έκαναν να εγκαταλείψω το χώρο της διαφήμισης πολλά χρόνια πριν...και να στραφώ σε πιο "απτά" πράγματα του τομέα της Επικοινωνίας.

    Να πάρω κομματάκι πορτοκαλόκεκάκι, για να γλυκαθώ και να ξεχάσω το παρελεθόν που μου θύμησες;;;;;

    Φιλιά σας πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αμ τουλάχιστον εσύ λες και αλήθεια! Διότι είμαι σίγουρη ότι αυτό το κέϊκ σου, είναι τόσο νόστιμο όσο και στη "διαφήμισή" σου! Έχω δοκιμάσει κι άλλη συνταγή σου και το ξέρω! ;)
    Καυστικότατο το χιούμορ σου, το λάτρεψα!
    Πολλά φιλιά Χρυσαυγή μου! Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10