Όσες
φορές και να διαβάσετε τη συνταγή, όσο παράλογη και αν σας φανεί, όσο
διαφορετική και ανεξήγητη, ένα θα σας πω. Λάθος στα υλικά δεν έχει γίνει! Γιατί ναι, μπορεί να σας φαίνεται το μισό
ποτήρι λεμόνι πολύ για ένα φαγητό, ή το μισό ποτήρι μέλι εξωφρενικό, ή ακόμα
και το ένα μπουκάλι σόγιας υπερβολικό. Μπορεί να πιστέψατε πως ξέχασα το αλάτι
ή τα μπαχαρικά και μυρωδικά, αλλά θα σας καθησυχάσω λέγοντας πως τίποτα από
αυτά δεν θα σας φαινόταν παράξενο αν απλά προτού διαβάσετε τη συνταγή ,
μπορούσατε να δοκιμάσετε μια μπουκιά από αυτό το φαγητό.
Κι
επειδή όλα στη ζωή έχουν εξήγηση, αρχίζω με τις διευκρινίσεις.
Η
σόγια είναι εξαιρετικά αλμυρή. Γι΄ αυτό και το φαγητό δεν χρειάζεται να
προσθέσετε ίχνος αλατιού σε καμία περίπτωση. Το γεγονός αυτό, αυτόματα εκμηδενίζει την περίπτωση αποτυχίας, καθώς δεν μπορεί το φαγητό σας να βγει ανάλατο ή λύσσα! Επίσης τα μπαχαρικά δεν ταιριάζουν, ούτε
καν το πιπέρι. Το μέλι με το λεμόνι μπορεί να φαίνεται πως είναι σε υπερβολικές
ποσότητες μα το ένα εξουδετερώνει το άλλο. Το γλυκό ισορροπεί με το ξινό και
όλα αυτά δένουν με το αλμυρό της σόγιας, μέσα στα οποία μαρινάρεται το
κοτόπουλο για 12 περίπου ώρες και ποτίζεται με όλες τις γεύσεις.
Διαβάστε
λοιπόν την εκτέλεση καλά και τολμήστε την παρακάτω συνταγή αν είστε λάτρης των
γλυκόξινων. Τόση χαρά
για ένα μόνο κοτόπουλο!
Υλικά:
1)
1,300 γραμμάρια κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε
κυβάκια
2)
1,300 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες και
κομμένες σε κυβάκια
3)
200 ml σόγια σως
4)
½ νεροπότηρο χυμό λεμονιού
5)
½ νεροπότηρο μέλι
6)
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
7)
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας σουσάμι
Διαδικασία:
Πλένετε και κόβετε σε κύβους μεγέθους μπουκιάς το
κοτόπουλο. Το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ και μεγάλο μπολ ρίχνετε τη σόγια σώς. Γεμίζετε
ένα νεροπότηρο μέχρι τη μέση με μέλι και το υπόλοιπο το γεμίζετε με χυμό από
λεμόνι. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε απαλά να λιώσει το μέλι και να ομογενοποιηθούν
τα δύο υλικά. Ρίχνετε και το μίγμα μελιού – λεμονιού μέσα στο μπολ με τη σόγια.
Ανακατεύετε να γίνουν ένα. Τότε βάζετε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα και το
ανακατεύετε έτσι ώστε να καλυφθεί πλήρως απ΄ αυτήν. Σκεπάζετε το μπολ με
αλουμινόχαρτο και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 12 ώρες και παραπάνω.
Όταν έρθει η ώρα να ψήσετε το φαγητό, παίρνετε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετείτε στο
μισό το κοτόπουλο. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κυβάκια. Τις ρίχνετε
στη μαρινάδα, ανακατεύετε να πάει παντού και κατόπιν τις ψαρεύετε και τις τοποθετείτε
και αυτές στο άλλο μισό του ταψιού.
Προσθέτετε στο ταψί 1,5 φλιτζάνι από τη μαρινάδα καθώς επίσης και το λάδι. (Προσοχή!
Την υπόλοιπη μαρινάδα δεν την πετάτε. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε κι άλλη
κατά τη διάρκεια του ψησίματος).
Πασπαλίζετε το φαγητό με το σουσάμι και το
βάζετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο. Ψήνετε το φαγητό έως ότου
μαλακώσουν οι πατάτες, ψηθεί καλά το κοτόπουλο και μείνει με το λάδι του και
λίγη δεμένη σαλτσούλα. Αν δείτε ότι το φαγητό έχει πιεί τα υγρά του και δεν
έχει ακόμα ψηθεί καλά, τότε προσθέτετε λίγη ακόμα μαρινάδα και συνεχίζετε το
ψήσιμο. Στα μισά του ψησίματος ανοίγετε το φούρνο και ανακατεύετε απαλά για να
μην λιώσει το φαγητό, έτσι ώστε να πάρει χρώμα απ΄ όλες τις πλευρές.
Καλή επιτυχία!!
Καλή επιτυχία!!
Tip:
Αν θέλετε να φτιάξετε μικρότερη
ποσότητα φαγητού μπορείτε να βάλετε λιγότερο κοτόπουλο αλλά την ίδια ακριβώς
μαρινάδα, καθώς οι ποσότητες των υλικών της είναι μετρημένες ακριβώς και αν
μεταβληθούν δεν μπορώ να εγγυηθώ για το αποτέλεσμα. Επίσης φροντίστε πάντα η
ποσότητα του κοτόπουλου να είναι ίση με αυτήν της πατάτας.
Καλημέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣπάνια βάζω αλάτι στο φαγητό....ρίχνω μπόλικα μπαχαρικά και δε το καταλαβαίνεις!
Η συγκεκριμένη συνταγή σου, σίγουρα δε το χρειάζεται.....
Σόγια, μέλι, λεμόνι.....καιρό έχω να φτιάξω κάτι σε κινέζικο!!!!
Τί ωραία μελωμένα που είναι όλα!!!!
Φιλάκια!
Γειά σου Πέπη μου!
ΔιαγραφήΛοιπόν, χωρίς αλάτι μαγειρεύει μια φίλη της μαμάς μου. Ειληκρινά δεν το καταλαβαίνεις γιατί όπως λες κι εσύ, βάζει μπαχαρικά, αρρωματικά και αντικαθιστά το αλάτι με λεμόνι ή ξύδι όπου μπορούν να μπουν. Αρα καταλαβαίνω καλά τι μου λες και έχω εμπιστοσύνη στη μαγειρική σου!
Για το συγκεκριμένο φαγητό, ούτε λόγος για αλάτι φυσικά λόγω σόγιας.
Πάντως ξέρω ότι δεν το καταλαβαίνετε εκ πρώτης, αλλά είναι πολύ καλό φαγητό. Χρόνια τώρα το έφτιαχνε πρώτα η μαμά μου και τώρα πλέον εγώ.
Φιλάκια πολλά!!!
Υ.Γ. Μου κράτησες καθόλου κεικ??
Πολύ δελεαστικό, η αλήθεια είναι ότι η σόγια μου φαίνεται πάρα πολύ αλλά για να το λες εσύ που το δοκίμασες κάτι θα ξέρεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα.
Ξανθή μου, είναι δύσκολο να πείσω τη στιγμή που τα υλικά φαντάζουν σε τόσο μεγάλες και πιθανότατα παράλογες για μερικούς ποσότητες. Ωστόσο το φαγητό αυτό το φτιάχνει η μητέρα μου από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Δεν ξέρω που την βρήκε τη συνταγή. Πάνω από 20 χρόνια το τρώω και πλέον το φτιάχνω και εγώ στο δικό μου σπίτι. Αρα δεν είναι μία και δύο οι φορές που το έχω δοκιμάσει και σίγουρα δεν είμαι μόνο εγώ. Το φτιάχναμε τότε σε κάθε γιορτή και συγκέντρωση που είχαμε στο σπίτι.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα από μένα!
Καλημερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω ευχαριστως θα το δοκιμαζα, μου αρεσουν τα γλυκοξυνα, αλλα ελα που δεν τα τρωει κανεις αλλος στο σπιτι! Οποτε την επομενη φορα να μου κρατησεις ταπερακι!
Φιλια!
Κρίμα που δεν τα τρώνε τα γλυκόξινα γιατί έτσι βγαίνει εκτός μια μεγάλη μερίδα φαγητών. Τα γλυκόξινα για μας ευτυχώς είναι μεγάλη αγάπη!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά Μαρίνα!
Τι τελειο και μελωμένο το κοτοπουλάκι!!! Εξαιρετικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τόσο μέλι Κατερίνα, αυτό του έλειπε να μην μελώσει!!!
ΔιαγραφήΦιλιά !
Καλημέρα Χρυσαυγή! Το φαγητό αυτό θα το φτιάξω οπωσδήποτε! Μου αρέσουν πολύ οι γλυκόξινες γεύσεις! Από τη συνταγή και τις photos φαντάζομαι τη γεύση του και μου άνοιξες την όρεξη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια xxx
P.S. Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή σου με αφορμή τα πρώτα γενέθλια του My Lovable Baby! Το ότι "ήσουν" και εσύ εκεί την ημέρα που "έσβησα" το πρώτο μου κεράκι, μαζί με την υπόλοιπη αγαπημένη μπλογκοπαρέα μου, με χαροποίησε ιδιαίτερα!
Ελπίζω να το φτιάξεις και να σας αρέσει. Εμάς πάντως είναι χρόνια τώρα από τα στάνταρ αγαπημένα μας.
ΔιαγραφήΑπαντώντας στο υστερόγραφό σου, θέλω να σου πω ότι δική μου ήταν η ευχαρίστηση που ήρθα και άφησα σχόλιο στα πρώτα σας γεννέθλια!!
Φιλιά πολλά!
Οι φωτογραφίες πριν και μετά μας ξεσήκωσαν Χρυσαυγούλα! Πόσο υπέροχο φαγάκι και πόσο μου αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις. Έχεις κόψει και μικρούτσικα και χαριτωμένα τα κομματάκια που τα λιμπίστηκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα κομματάκια Δημήτρά μου είναι το καθένα όσο μισή μπουκιά.
ΔιαγραφήΠραγματικά χάνει το φαγητό αν κοπεί μεγαλύτερη η πατάτα ή το κοτόπουλο.
Δεν θα "τραβήξει" τη μαρινάδα και το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι κατώτερο των προσδοκιών.
Γειά σου Δήμητρα και καλό σου βράδυ!!!!!!!
Μπορεί να φαίνεται μπόλικη η σόγια, αλλά με τέτοια φωτογραφικά ντοκουμέντα ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το τέλειο αποτέλεσμα;;; Μου τρέχουν τα σάλια! Φαίνεται φανταστικό! Μπράβο Χρυσαυγή μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα όλα τα υλικά φαίνονται μπόλικα.
ΔιαγραφήΜακάρι να μπορούσατε να τσιμπήσετε μπουκιά για να με πιστέψετε για το αποτέλεσμα!
Φιλάκια πολλά!
Καλό βράδυ!
Εντάξει, τρελαίνομαι για γλυκόξινα οπότε δεν μου φαίνετια καθόλου περίεργη η συνταγή! Νοστιμότατη και πολύ δελεαστική μου φαίνεται! Θέλω πάρα πολύ να μαγειρέψω κάτι αντίστοιχο, αλλά δεν ξέρω αν θα αρέσει στο μικρό στριμαδάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να είναι θεϊκό πάντως! Νομίζω θα το φτιάξω και ότι γίνει έγινε!
Πολλά φιλιά!
Ο τολμών νικά Ερμιόνη !!
ΔιαγραφήΑν σκέφτεσαι έτσι τότε το μικρό Φιφίνι, δεν θα μάθει σε νέες γεύσεις.
Σε έχει εκπλήξει πολλές φορές ευχάριστα... γιατί όχι και τώρα?
Σε φιλώ πολύ πολύ!
Βρε κόρη...πόση ώρα έκοβες κυβάκια;
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλα σε πειράζω Χρυσαυγή μου, αλλά είμαι σίγουρη για το εξαιρετικό της γεύσης, αν και έχω μια μικρή ένσταση με την ποσότητα των υλικών, όμως για να τα λες και να προλαβαίνεις τις ενστάσεις όλων μας, κάτι περισσότερο θα ξέρεις!
Έκοβα δυό μερόνυχτα τα κυβάκια πατάτας.
ΔιαγραφήΕίχα επιστρατεύσει μέχρι και την Κλειώ... και στο τέλος τα κατάφερα.
Ούτε στο στρατό ο Δημήτρης δεν είχε κόψει τόση πατάτα.. χαχαχα
...Ελα, κι εγώ σε πειράζω...!
Πρέπει να ξεπέρασες τον εαυτό σου Πηνελόπη μου πάντως για να μου λές ότι έχεις ένσταση για τα υλικά. Δεν πιστεύω ότι εσύ, ο αρχηγκουρού των αλλαγών και των μετατροπών βρέθηκε μπροστά σε φαγητό που τον προβλημάτισε!!
Μην έχεις κανέναν ενδιασμό πάντως. Γι΄ αυτό και ο πρόλογος που έκανα. Για να σας προλάβω. Πραγματικά, είναι από τα φαγητά που πρέπει πρώτα να δοκιμάσεις και μετά να μάθεις τι περιέχουν!!
Φιλάκια σου πολλά!
Σε όλη την οικογένεια!
Καλημέρες... από το μαύρο χάραμα σήμερα για να φτάσω έγκαιρα!
ΔιαγραφήΑπλώς μου φάνηκε λίγο μεγάλη η ποσότητα της σόγιας, δεδομένου ότι είναι και αρκετά αλμυρή. Απλώς με κάνεις να θέλω να το δοκιμάσω, κι' ας είναι να το φάω όλη μόνη μου!
Φιλιά και καλό ΣΚ (και ο Θεός Βοηθός).
Ωχ, καταλαβαίνω την ταλαιπωρία σου!! Τι να πω? Κουράγιο μόνο και έχει ο Θεός που λέμε!
ΔιαγραφήΒρε Πηνελόπη μου. Δεν σου φάνηκε η ποσότητα της σόγιας μεγάλη!
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ!! Όμως τα φαινόμενα απατούν πολλές φορές. Το αποτέλεσμα ως δια μαγείας είναι ισορροπημένο και πολύ καλό!
Σε φιλώ πολύ και σου συνιστώ να μην το φας όλο μόνη σου!!
Θα πέσεις στο κρεβάτι του θανατά και δεν θα αντέξουμε την απουσία σου!
Καλό ΣΚ!!!
Βλέπω το ταψάκι και θέλω να πέσω με τα μούτρα Χρυσαυγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚανείς δεν σ΄ εμποδίζει Έρη!!
ΔιαγραφήΕίναι αύθονο και φτάνει για όλους!
Αγαπώ τα γλυκόξινα φαγητά, οπότε τίποτε δε μου φαίνεται λάθος στη δοσολογία, Χρυσαυγή μου! Φοβερό το κοτοπουλίνι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντάξει λοιπόν Μάρθα μου!
ΔιαγραφήΑφού εσύ με πίστεψες, χαίρομαι πολύ!
Bonus διπλή μερίδα κοτοπουλινίου!
Το ήμισυ της επιτυχίας ενός φαγητού είναι η εμφάνισή του και ο τρόπος ανάδειξής του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρασα με προσοχή όλες τις υπέροχες φωτογραφίες σου Χρυσαυγή μου.Μετά διάβασα τα γραφόμενα.
Θέλω να γνωρίσω το φαγητό ή το γλυκό μέσα από το φως και την οπτική άποψη του ανθρώπου που κοπίασε γι΄αυτό.Επιθυμώ να ανασάνω τις μυρωδιές,να κοσκινίσω τα αρώματα,να χαζέψω τις ομορφιές και να διεκδικήσω με τη φαντασία μου το μερίδιο που μου αναλογεί.
Σήμερα χόρτασα.Στάθηκα στις εικόνες με το ροδοψημένο φαγητό με τα καρέ κομματάκια που μελωμένα αγκαλιάζονταν το ένα με το άλλο.Πήρα με το πηρούνι μου το σουσάμι που κολλημένο στην καραμελωμένη επιφάνεια της πατάτας δεν ήθελε να την αποχωριστεί.Βύθισα την κρατσανιστή επιφάνεια του κοτόπουλου στο γλυκόξινο ζουμί για να κλέψω παραπάνω νοστιμιά.Ζήτησα κουτάλι[και ας παρεξηγηθώ] ,γιατί πολλές φορές η νοστιμιά δεν χωρά στο πηρούνι..ξεφεύγει,ξεγλιστρά και χάνεται.Σήμερα στα κλεφτά παραμέρισα τους καλούς τρόπους , άπλωσα τα δάχτυλα στο ξεχωριστό πιάτο και κλείδωσα τις εξωτικές γεύσεις στη μνήμη παραμεθόριου υποσυνείδητού μου.Σήμερα ένιωσα χαρά γιατί η θέα ενός πιάτου περιπλανήθηκε και περιορίστηκε στο μυαλό μου ,κερδίζοντας όμως την καρδιά μου.
Πολλά,πολλά φιλιά όμορφη Χρυσαυγή .
Κακά τα ψέματα Φωτεινή μου,
ΔιαγραφήΑν ένα φαγητό είναι άσχημο στην όψη δεν μπορώ να το δοκιμάσω. Και πάνω σε αυτό θα συμφωνήσω ότι πρώτα τρώνε τα μάτια που υποννοείς στον πρόλογό σου.
Χαίρομαι που σήμερα χόρτασες έστω και από μακρυά.Χαίρομαι, γιατί αυτό το φαγητό το μοιράστηκα μαζί σας γνωρίζοντας ότι δεν είναι εύκολο να πείσω για την νοστιμιά του, καθώς τα υλικά φαντάζουν παράλογα. Χαίρομαι ακόμα που ζητάς κουτάλι γιατί όλη η ουσία του είναι στο σκουρόχρωμο ζουμάκι το οποίο δεν το χορταίνεις!!
Χαίρομαι που σε έκανα να χαρείς!
Φιλιά και καλό και ήρεμο βράδυ Φωτεινή μου!
Τι όμορφο! Αυτά τα φαγητά όπως ίσως έχεις καταλάβει είναι τα αγαπημένα μας! Δεν μπορώ να πω τίποτα για τα υλικά, όλα αγαπημένα, έχω μείνει στην οθόνη και ξερογλύφομαι:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου Μαρία μου!
ΔιαγραφήΞερογλύφεσαι εσύ, ξερογλύφομαι και εγώ που το είχα μαγειρέψει πριν καιρό και τώρα μου λείπει πάλι!
Τα γλυκόξινα πάντως είναι και δικά μας αγαπημένα φαγητά! Σου ανοίγουν νέους ορίζοντες!
Καλό σου βράδυ !!
Φιλιά πολλά!
Φωτογραφίες τέλειες, φαγητό υπέροχο και πεντανόστιμο... τί άλλο να ζητήσω;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Χρυσαυγή μου!!!
Ευχαριστώ πολύ Κική μου!!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ και καλημέρα!!
ΠΩ ΠΩ φαίνεται τέλειο !!!!!!!!!!!!!! με έχει ξελιγώσει. Θα το τολμήσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να μαθαίνω πιο εύκολα νέες συνταγές σου έλα αν θες στο χώρο μου.
http://kallitexnimatadimiourgies.blogspot.gr/
Σε ευχαριστώ Σούλα. Θα σε επισκευτώ.
ΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!
Αυτό, αγάπη μου, δεν είναι φαγητό η τριλογία του Tolkien είναι και κάτι ψιλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι επειδή τα πολλά "σουξουμουξου" σε αυτό το φαγητό δεν χωράνε, θα το φτιάξω (καθότι έχω και μια μεγάαααααλη αδυναμία στα γλυκόξινα) και θα σου πω.
Στη σούπερ μαμά τα φιλιά και τις ευχαριστίες μου!
* Άκου, είκοσι χρόνια πριν έφτιαχνε αυτά τα φαγητά!!!!
Να πετάξω τα "Φτυχία" που πήρα από τα ιεκ "ο γλυκόξινος chef"!:)))
κίσες
Z.
Ζαμπία μου με κάνεις και γελώ πολύ!!
ΔιαγραφήΚοίτα, δεν το ξέρω που τη βρήκε τη συνταγή και για να είμαι ειληκρινής δεν την έχω ρωτήσει. Τότε που δεν υπήρχε πληθώρα νέων γεύσεων αυτό το φαγητό μας φαινόταν κάτι το ασύλληπτο. Τώρα πια είναι συνηθισμένες αυτές οι γεύσεις και ειδικά η σόγια σως.
Σε φιλώ πολύ και κράτα τα πτυχία σου. Πρώτον τα αξίζεις και δεύτερον χρειάζονται στις μέρες μας!!! xxxxx
Φιλιά πολλά!
εγώ θα το φτιάξω πρώτη... ;)
Διαγραφήχιχιχιχιχι
Για χατήρι αυτής της συνταγής θα πάρω και σόγια που δεν χρησιμοποιώ συνήθως! Αχ τί μου κάνεις Χρυσαυγή μου και είμαι στη δουλειά! Δεν ξέρεις με τί λιγούρα κοιτάζω τις φώτος! Πρωτότυπο το κοτοπουλάκι! Δεν φοβάμαι καθόλου τις ποσότητες, είμαι σίγουρη ότι θα είναι πεντανόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά και καλό βράδυ!
Έλα, για μια φορά η σόγια δεν πειράζει.
ΔιαγραφήΚι εμείς σπάνια το τρώμε, αλλά όταν το φτιάχνω το καταευχαριστιόμαστε!!
Φιλιά πολλά και σε σένα!
Κι εγώ έχω καιρό να φτιάξω κάτι γλυκόξινο-κινέζικο! Συνήθως κάνω κάτι στο γουόκ αλλά θα δοκιμάσω και αυτή τη συνταγή φούρνου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως φαίνεται...μελωμένο και λαχταριστό!
Φιλιά Χρυσαυγή!
Βέρα αυτή η συνταγή είναι πραγματικά πανεύκολη.
ΔιαγραφήΤο μαρινάρισμα γίνεται μόνο του και εσύ δεν κάνεις τίποτα απολυτως!
Απλά απολαμβάνεις. Ωραίο και το γουόκ, δε λέω!
Πρέπει να αγοράσω κάποια στιγμή!
Φιλάκια, καληνύχτα!
Τα γλυκόξινα μας αρέσουν... και τα ξινά ενίοτε :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή αυτή σίγουρα θα μου αρέσει. Να σου πω την αλήθεια δεν μου φάνηκε υπερβολικό το μέλι και η σόγια. Σίγουρα το ένα ισορροπεί τη γεύση του άλλου. Κι αφού ''ξηγήθηκες'' από την αρχή δεν φέρνω αντίρρηση.
Ετσι όπως το βλέπω μελωμένο δεν έχω λόγια. Μπράβο
Φιλιά πολλά
Οι καλές εξηγήσεις Μάριον, κάνουν τους καλούς μπλόγκερς!! χιχι ... Σε παράφραση της αρχικής παροιμίας!! Σε ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο!
ΔιαγραφήΣε φιλώ!
Μου αρέσουν πολύ τα γλυκόξινα και αυτό φαίνεται υπέροχο θα το δοκιμάσω σίγουρα,για να μην πω για την μανιταρόπιτα σου που την έφτιαξα και έγινε ΥΠΕΡΟΧΗ σ ευχαριστούμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλήθεια?
ΔιαγραφήΕφτιαξες τη μανιταρόπιτα?
Χαίρομαι που σου άρεσε τόσο!!
Εγώ ευχαριστώ!
Το θέλω συνοδεία με τα νούντλς μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το επιχειρήσω γιατί εκτός από τα καυτερά λατρεύουμε και τα γλυκόξινα!!
Φιλιά.
Φτιάχνω ένα παρόμοιο χωρίς μαρινάρισμα και επιβεβαιώνω ότι δεν χρειάζεται καθόλου αλάτι ούτε άλλο μπαχαρικό. Η ποσότητα της σως μου φάνηκε αρκετή, αλλά εμπιστεύομαι την κρίση σου ότι χρειάζεται. Άλλωστε είναι μεγάλη η ποσότητα των υλικών. Θεϊκή γεύση πρέπει να έχει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα πιατάκι και για μένα παρακαλώ, δεν τα τρώνε τα γλυκόξινα και αποφεύγω να τα φτιάχνω, εγώ όμως τα αγαπώ ιδιαιτέρως!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ φαίνεται, μπράβο!!!
Ok με έπεισες. Θα το δοκιμάσω .
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτογραφίες σου υπέροχες! Με ξεσήκωσαν.
Καλή εβδομάδα εύχομαι.
Φιλιά πολλά!!!!
Καλημέρα, Χρυσαυγή μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο! Νοστιμότατη συνταγή και χωρίς πολύ κόπο! Συνδύασες υπέροχα τα υλικά και μας έδωσες ένα κοτόπουλο τύπου Κινέζικο με άρωμα φούρνου που μου αρέσει πολύ!Φαντάζομαι πόσο νόστιμες θα έγιναν και οι πατάτες.
Μακάρι να είχα μια μεριδούλα για σήμερα!
Φιλιά πολλά.