16 Ιουλίου 2013

Παγωτό σοκολάτα με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς






Νεκρά φύσις!

Ζεις μια ζωή ψιλονορμάλ, mainstream (ελληνιστί), σπίτι – δουλειά, δουλειά – σπίτι.  Κι εκεί που όλα κυλούν σαν ρολόι (ξεκούρδιστο μεν, ρολόι δε), έρχεται η οικονομική κρίση και σε παίρνει σβάρνα κι εσένα και τα mainstream σου.


Κι αρχίζουν όλα από την αρχή και ακόμα πιο πίσω απ΄ την αρχή. Κρίση όχι μόνο στην τσέπη, αλλά και στις σχέσεις, τις φιλίες, τις αξίες. Κρίση στους άνδρες. Ποίους άνδρες? Αυτούς που δεν υπάρχουν πια!!

Και βγαίνεις μια βόλτα, πας σε ένα μπαρ και αν υπάρχουν δύο ζαβά σε όλη την Αθήνα, είναι εκεί έτοιμα να σου την πέσουν. Πρώτος θαρραλέος ένας απροσδιορίστου ηλικίας άνω των 45 ετών, ξέμπαρκο μπακούρι. Δηλώνει λογιστής αλλά στη συνέχεια προκύπτει αστρο-λόγος/νόμος (δεν θυμάσαι, ήσουν και στην δεύτερη βότκα με τη μουσική στη διαπασών) καθώς και συλλέκτης βότσαλων από την παραλία! Γνωστός στα νότια προάστια. Βγαίνει πάντα μόνος του, αυτός κι ο πόνος του. 

Έρχεται που λες, κι αρχίζει το διακριτικό και ρομαντικό φλερτ. Μόνο τα λέλουδα του λείπουν απ΄ το χέρι. Αντ΄αυτού κρατάει ένα στριφτό (το ένα από τα 6 που έχει προγραμματίσει να καπνίσει απόψε, γιατί πάσχει και από καπνό όπως σου εξομολογείται). Κι ενώ τα RIZLA του τελειώνουν μαζί με τον καπνό, τελειώνει και η υπομονή σου κοπελιά γιατί απόψε ήρθες για να πιεις και όχι να αγιάσεις.

Κι εκεί που τον στέλνεις αδιάβαστο πετώντας επίτηδες μια δολοφονική και εντελώς ντεκαυλέ ατάκα, αυτός βλέπεις πως πίνει μια - δυο γουλιές από το ποτό του, το σκέφτεται, το επεξεργάζεται και επανέρχεται δριμύτερος. Τίποτα δεν τον πτοεί. Είναι απεγνωσμένος και αποφασισμένος. Μετά από αυτό, κι ενώ έχεις ρίξει όσο πάγο μπορούσες,  τον έχεις απλά να στέκεται σαν παπαγάλος στο πέτο σου για το υπόλοιπο βράδυ. Διακριτικά μεν αλλά υπό το άγρυπνο βλέμμα του δε, είσαι υπό παρακολούθηση! Είναι εκεί και ελπίζει!

Δεύτερο κελεπούρι κατά τις 3 π.μ. κι ενώ είσαι στην  τρίτη βότκα. Σκάει μύτη από το πουθενά ένα μικρό, είναι δεν είναι 18 ετών. Κοιτάς γύρω σου και θυμάσαι πως δεν είδες το amber alert του «Χαμόγελου» πριν φύγεις από το σπίτι. Κάποιος να το μαζέψει το ανήλικο.  Ειλικρινά, τώρα καταλαβαίνεις από που παίρνει ο Λαζόπουλος ιδέες για τους ήρωες του. Ο μικρός – χαζός μοιάζει σαν τον Τζίμι του Λάκη,  αλλά στο ποιο βλαμμένο του. Το τι ακούς από το στόμα του δεν περιγράφεται, ενώ ταυτόχρονα χοροπηδάει σαν συγκαμένος ή απλά χορεύει το δικό του χορό καλέσματος του θηλυκού!!! ...Το ειδος ομολογουμένως σπανίζει.

Έρχεται λοιπόν, αυτοπαρουσιάζεται, συστήνεται, κορδώνεται, και αρχίζει να σου μιλά με μισά αγγλικά, μισά ελληνικά προς χάριν εντυπωσιασμού. Δηλώνει “artist”, και το πρώτο του βήμα όπως λέει όταν φλερτάρει είναι το “body language” (κι ότι κατάλαβες, κατάλαβες ταπεινή βλαχάρα). Κάποια στιγμή χάνεται η μπάλα... εσύ γελάς νευρικά, όχι από τα αστεία του αυτοαποκαλούμενου “open mind” τεκνού, αλλά από το κακό που σε βρήκε. Κοιτάς γύρω σου να γραπωθείς από κάπου να γλυτώσεις. Αν "το περιστατικό" δεν άπτεται της δίωξης ναρκωτικών τότε ας φωνάξει κάποιος τον μπόγια.

Τελευταία ελπίδα. Πετάς πάλι την δολοφονική ατάκα, αυτή που κρατάς για τις δύσκολες ώρες, και εύχεσαι αυτή τη φορά να πιάσει. Μετά την αρχική έκπληξη... πάλι τζίφος. Άλλος ένας αποφασισμένος να μην γυρίσει στο σπίτι απόψε μόνος του. Κολλάει περισσότερο. Μαζοχισμός ή απόγνωση?

Η βραδιά απόψε δεν σου ανήκει. Πάρ΄το απόφαση και εξαφανίσου. Τα μαζεύεις, χαιρετάς και φεύγεις. Πας σπίτι κατά τις 5. Ανοίγεις κατάψυξη, ανοίγεις τηλεόραση, ανοίγεις το πρώτο συρτάρι της κουζίνας για κουτάλι και αράζεις στο κρεβάτι. Λίγο το τηλεμάρκετινγκ, λίγο η δροσιά του παγωτού σοκολάτα και σε παίρνει ο ύπνος με το άδειο κουβαδάκι αγκαλιά!!! 



Και λίγα λόγια για το παγωτό: 



Άλλο ένα παγωτό γι΄αυτό το καλοκαίρι. Με σοκολάτα αυτή τη φορά και όποιος την αγαπά θα κάνει το παγωτό αυτό το νούμερο “1” ever!!  Το λέω μετά λόγου γνώσης, αφού εγώ που είμαι ταγμένη στη βανίλια, απλά το λάτρεψα. Θες η ποικιλία του σε καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, θες η απαλή του υφή που πραγματικά τις  4 μέρες που το είχα στην κατάψυξη (τόσο άντεξε...) δεν κοκάλωσε, το έκαναν αγαπητό. Αξιολάτρευτο όμως, το έκανε η τέλεια γεύση του.  Γεύση παγωτού που συναντάς μονάχα σε καλά ζαχαροπλαστεία. 

Οι άπιστοι, δύσπιστοι και επιφυλακτικοί προκαλείστε  να δοκιμάσετε! Ξέρω ότι μερικοί έχετε ένα θεματάκι με τους κρόκους των αυγών όταν χρησιμοποιούνται σε παγωτά. Αφ΄ ενός όμως θα προτιμήσετε τα βιολογικά για όλους τους γνωστούς λόγους, αφετέρου σε αυτή τη συνταγή οι κρόκοι παστεριώνονται με το καυτό σιρόπι, άρα ξεπερνάμε και αυτό το πρόβλημα. 

Τέλος να σημειώσω ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βάλετε ρούμι ή οποιοδήποτε άλλο αλκοολούχο ποτό σε ποσότητα πάνω από 40 γραμμάρια. Λιγότερο ναι. Περισσότερο όμως όχι, γιατί το αλκοόλ θα εμποδίσει το παγωτό να πήξει και έτσι θα καταστραφεί η συνταγή.

Όσοι το δοκιμάσετε,  θα το απολαύσετε με την ψυχή σας!! 



ΠΑΓΩΤΟ  ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ 

Υλικά για το παγωτό σοκολάτας: 

     1)      200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
     2)      150 γραμμάρια ζάχαρη
     3)      50 γραμμάρια νερό
     4)      30 γραμμάρια μέλι
     5)      6 κρόκους από βιολογικά αύγά
     6)      500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
     7)      40 γραμμάρια μαύρο ρούμι

Υλικά για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς:

     1)      50 γραμμάρια αμύγδαλα με τη φλούδα τους
     2)      50 γραμμάρια καρύδι
     3)      50 γραμμάρια φιστίκια κάσιους
     4)      50 γραμμάρια φιστίκια αιγίνης
     5)      150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλική 

Οι καραμελωμένοι ξηροί καρποί πριν τεμαχιστούν.



Διαδικασία!


Αρχίζουμε με το καραμέλωμα των ξηρών καρπών:

            Στον πάγκο της κουζίνας απλώνουμε μια λαδόκολλα.



Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία και το αφήνουμε μέχρι να κάψει. Εν το μεταξύ, ζεσταίνουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψάκι στο φούρνο ή σε ένα πιάτο στα μικροκύματα. 



            Μόλις το τηγάνι κάψει ρίχνουμε σιγά – σιγά και σταδιακά τη ζάχαρη, ανακατεύοντας παράλληλα. Δεν τη ρίχνουμε όλη μαζί, ούτε και σε μεγάλες ποσότητες. Αντίθετα την προσθέτουμε σιγά – σιγά, έτσι ώστε κάθε δόση να προλαβαίνει να γίνει καραμέλα πριν προσθέσουμε την επόμενη. Ταυτόχρονα ανακατεύουμε καλά με ξύλινη σπάτουλα. 



            Όταν ρίξουμε όλη τη ζάχαρη και η καραμέλα πάρει σκούρο ξανθό χρώμα, προσθέτουμε τους ζεστούς ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με γρήγορο ρυθμό να καλυφθούν όσο γίνεται περισσότερο με την καραμελωμένη ζάχαρη. Δεν αφήνουμε πολύ το μίγμα στη φωτιά γιατί θα πικρίσει η καραμέλα.



            Μόλις το στάδιο αυτό ολοκληρωθεί, απλώνουμε τους καραμελωμένους πλέον ξηρούς καρπούς στη λαδόκολλα που έχουμε ήδη απλώσει στον πάγκο της κουζίνας. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και να κοκαλώσουν για μία με δύο ώρες. 



            Στη συνέχεια τους σπάμε σε κομμάτια και τα βάζουμε λίγα λίγα στο μπλέντερ (μούλτι). Τα σπάμε σταδιακά και τα θριμματίζουμε, όχι όμως τόσο ώστε να γίνουν σκόνη. Θέλουμε να ειναι ψιλοκομμένοι και να τους καταλαβαίνουμε στο δόντι. Μόλις τελειώσουμε το τρίψιμο των ξηρών καρπών τους βάζουμε σε ένα μπολάκι και τους αφήνουμε στην άκρη.





Πάμε στο παγωτό τώρα...


Για τη συνταγή χρειαζόμαστε μίξερ πάγκου και όχι χειρός ή έναν φίλο  για να βοηθήσει !!! 

                Αρχικά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε πολύ δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να γίνει παχύρευστη σαν γιαούρτι. Όχι όμως σαντιγί. Μόλις είναι έτοιμη, την αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος (κατά προτιμιση), και την βάζουμε να περιμένει στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε. Πλένουμε τον κάδο του μίξερ.

                Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Τοποθετούμε τους κρόκους στον κάδο του μίξερ και τους χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.  Χρειάζονται χτύπημα για αρκετή ώρα. 

                Στο διάστημα αυτό εμείς φτιάχνουμε το σιρόπι. Δηλαδή βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και ανάβουμε τη φωτιά στο μέγιστο. Μόλις κοχλάσει το σιρόπι το αφήνουμε για 1-2 λεπτά να βράσει και κατόπιν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. 

                Καθώς οι κρόκοι συνεχίζουν να χτυπιούνται στο μίξερ, εμείς με το κατσαρολάκι ρίχνουμε σε αυτούς, το καυτό σιρόπι λίγο – λίγο χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Το σιρόπι πρέπει να πέφτει ελάχιστο και με συνεχόμενη ροή.  Σαν να είναι μια λεπτή τρίχα. Δεν πρέπει να βιαστούμε να το ρίξουμε, ούτε και να διακόπτουμε τη ροή. Ετσι θα γίνει σωστά η παστερίωση των αυγών. 

                Συνεχίζουμε το χτύπημα ακόμα και όταν έχει πέσει όλο το σιρόπι μέσα στους κρόκους. Σταματάμε μόνο όταν το μίγμα έχει κρυώσει και έχει γίνει παχύρευστο και αφράτο. Το αφήνουμε στην άκρη. 

                Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και την αδειάζουμε στο μιγμα των κρόκων και του σιροπιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά!

                Παίρνουμε και την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει προηγουμένως και την έχουμε αφήσει στο ψυγείο και την ρίχνουμε και αυτήν στο σοκολατένιο πλέον μίγμα. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα κάνοντας πολύ απαλές κινήσεις μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.   

                Τέλος προσθέτουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, καθώς επίσης και το ρούμι  και ανακατεύουμε πάλι. Τοποθετούμε το παγωτό σε ένα μεγάλο, μεταλλικό κατά προτίμιση σκεύος  και το βάζουμε στην κατάψυξη.  Σε περίπου δύο ώρες το βγάζουμε και το ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Ετσι οι ξηροί καρποί που ενδεχωμένως λόγω βαρύτητας έχουν κάτσει στον πάτο θα ενσωματωθούν καλύτερα μέσα στο παγωτό αφού αυτό  ήδη έχει αρχίσει να παγώνει. 

                Το αφήνουμε στην κατάψυξη οπωσδήποτε για μία νύχτα πριν το σερβίρουμε.  Το αφήνουμε 10 λεπτά περίπου εκτός ψυγείου όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, έτσι ώστε να κόβεται καλύτερα. 


Καλή επιτυχία!!!





40 σχόλια:

  1. Γελάω...Να πω ότι δεν γελάω; Ψέμα θα είναι!

    Ωραίο το καραμελωμενοσοκολατένιο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά Κική μου!!
      Το καραμελωμενοσοκολατένιο προτείνω να το δοκιμάσεις!!!
      Βάλσαμο στην ψυχή και το στόμα!!

      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
    2. Τη συνταγή τη δοκίμασα με κάποιες τροποποιήσεις(μέθοδος anglaise ) και μου βγήκε πολύ καλη.Όντως πολύ ωραία υφή! Όσο για το story ας πω και γω την εξυπνάδα μου απ την αντρική σκοπιά..Εν έτη 2016 αν βρεις τη γυναίκα που ξέρει τι θέλει έχει καλώς. .Τα δυσάρεστα νέα είναι ότι οι 9 στις 10 δεν ξέρουν. .Κ οι 1 στις 10 ξέρει ότι θέλει αυτό που δεν έχει. .Οπότε μένει μόνη κυνηγοντας το άπιαστο η δεσμεύεται ταγμένη στο ιερό σκοπό συνεχούς μετάλλαξης του δυσμοιρου συντρόφου. .πολύ μαυρίλα ε???Υ.Γ Μια καλή παραλλαγή είναι κομμάτια brownies αντί για ξηρούς καρπούς και κονιάκ αντί ρούμι.Α και κακάο φυσικά αντί σοκολάτα .Καλό καλοκαιράκι!

      Διαγραφή
  2. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!
    Έσκισες κοπελιάαααααααααα!!!!!!!!!!!
    Έχω πέσει κάτω από τα γέλια.....για χιλιοστή φορά!!!! ;) ;) ;)

    Το σοκολατοκαραμελωμένο παγωτό ήρθε κι έδεσε!!!!!!!!
    Θα το φτιάξω και θα το φάω ξαναδιαβάζοντας την ιστορία!!!!

    Οι φωτογραφίες ...του απαίχτου!!!!

    Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχχαχαα
      Μη γελάς εσύ... είσαι συνεργός στην αμαρτία!!!

      Σε ευχαριστώ πολύ για όλα !!!!

      Μάκια !

      Διαγραφή
    2. Τι είναι βρε παιδιά???Τι έχω χάσει πάλι???Τι σκαρώσατε τα δυό σας???

      Διαγραφή
  3. Λέω μόνο μια ματιά θα ρίξω και μετά θα φύγω....Τα σχόλια αργότερα...
    Όταν ΄΄γράφει΄΄η Χρυσαυγή όμως,-που πολύ καιρό είχε να το κάνει!!!!-,δεν προσπερνάς εύκολα τις αράδες.Δεν τις ξεπετάς όπως το΄΄ βλαμμένο΄΄ανήλικο και το παλιομοδίτικο καμάκι.
    Μένεις ,γιατί σε σαγηνεύει ο λόγος,όπως ένας αρρενωπός πραγματικός άνδρας θα μπορούσε μόνο να κατορθώσει.Βλέπεις το γυναικείο φύλλο δε ΄΄μασάει΄΄ πια.Βαρέθηκε τους δήθεν και ο ένθερμος δυναμισμός που το χαρακτηρίζει,απωθεί πολλές φορές τους ελάχιστους εναπομείναντες άρρενες.
    Η ζωή μας έκανε έτσι.Μας ανάγκασε να πάρουμε μεγάλα βάρη,αυτά που παλαιότερα μόνο οι στιβαροί ανδρικοί ώμοι τους σήκωναν.Μπήκαμε και κλέψαμε τις δουλειές τους,το ντύσιμό τους,το σκληρό επαγγελματικό προφίλ τους,με λίγα λόγια τους ευνουχίσαμε.
    Πού λοιπόν να βρεθεί άνδρας????????
    Ποιός άνδρας σήμερα έχει τα κότσια να διεκδικήσει μια γυναίκα????
    Ποιά είναι αυτά τα προσόντα που συγκινούν σήμερα μία δυναμική γυναίκα???
    Ποιός είναι αυτός που μπορεί να σταθεί σε μία γυναίκα πολλαπλής προσωπικότητας???
    Και επιδιώκουν-δυστυχώς για εμάς-να σε προσεγγίσουν ,μόνο οι μη έχοντες το γνώθι σαυτόν.Οι απόκληροι του ανδρικού γένους,αυτοί που η χυλόπιτα νομίζουν ότι είναι νόστιμο έδεσμα,αυτοί των οποίων τα σπίτια δεν έχουν καθρέπτες,για να αντικρύσουν το κακόμοιρο και μίζερο πρόσωπό τους.Οι αποτυχημένοι.Από κάθε πλευρά!
    Οι άλλοι φοβούνται.Οι φαινομενικά επιτυχημένοι.Περιμένουν από την γυναίκα να κάνει το πρώτο βήμα.Από θηράματα γίναμε θηρευτές.Το κάναμε και αυτό!Στέκονται προσοχή στο επαγγελματικό ταγιέρ και την γόβα στιλέτο.Στο απρόσιτο,σκληρό βλέμμα που αναγκάστηκε να υιοθετήσει η γυναίκα για να επιβιώσει.
    Εγώ πάντως καιρό έχω να απολαύσω ένα φλερτ.Τώρα θα μου πεις στην ηλικία σου....θυμάμαι τα λόγια του παππού μου.΄΄Η γυναίκα΄΄έλεγε ΄΄ποτέ δεν χάνει την θηλυκότητά της.Ο άνδρας είναι αυτός που πρέπει να την κάνει να ανθίσει΄΄.
    Και επειδή εμένα τώρα τελευταία-τα μόλις πρόσφατα τριάντα χρόνια-με κάνουν και ανθίζω μόνο οι λιχουδιές,θα μείνω στο σοκολατένιο παγωτό σου ,που με φλέρταρε υπέροχα και επίμονα από τα χαράματα. Μόνο μία τέτοια γλυκιά αμαρτία θα ήταν ικανή να με αποπλανήσει στην παρούσα φάση.Τίποτε άλλο.
    Η λεπτή ,αλλά ταυτόχρονα πλήρης μεστή νοστιμιά της σοκολάτας που λιώνει αργά και ηδονικά στο στόμα.Οι καραμελωμένοι καρποί που στόχο έχουν να σε πείσουν ότι η επανάληψη δεν είναι αμαρτία,αλλά ανάγκη.Η βελούδινη υφή ενός παγωμένου γλυκίσματος που αντικαθιστά την χαρά ενός πνευματώδους και σωστά επεξεργασμένου φλερτ.
    Δυστυχώς ή ευτυχώς, μόνο το σοκολατένιο σου παγωτό το κάνει Χρυσαυγή μου!!!
    Το γνωστό και αρκετά ξεχασμένο πιάσιμο-σφίξιμο ψηλά στο στομάχι,όταν δέχεσαι μία υπέροχη φιλοφρόνηση από το άλλο φύλλο.Αλήθεια θυμάστε πως είναι αυτή αίσθηση?
    Φιλιά πολλά,πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΥΓ.Νοερά θα είμαι μαζί σας..να το ξέρετε και να το αισθάνεστε.Όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "...Και επειδή εμένα τώρα τελευταία-τα μόλις πρόσφατα τριάντα χρόνια-με κάνουν και ανθίζω μόνο οι λιχουδιές..."

      Μαζί σου! :)))
      Z.

      Διαγραφή
    2. Φωτεινή σκίζεις....
      Μπορεί να έχεις χρόνια να φλερτάρεις αλλά σε πληροφορώ ότι είσαι απόλυτα μέσα στο πνεύμα. Αυτό με το θέμα της επίγνωσης και της αυτογνωσίας του καθένα έχει μεγάλη δόση αλήθειας!

      ...Για το υστερόγραφό σου έχω να σου πω οτι θα ήθελα, εγώ προσωπικά και είμαι σίγουρη οτι μιλώ εξ ονόματος και των υπολοίπων, να μην είσαι μόνο νοερά αλλά και με τη φυσική σου παρουσία μαζί μας!! Ελπίζω πάντα σε μια επόμενη φορά!!!

      Σε φιλώ !!

      Διαγραφή
    3. Βλέπεις λοιπόν Ζαμπία, πως αμέσως αμέσως αρχίζουμε να αποκαλυπτόμαστε???
      Θα σας βάλω να δουλέψετε την φαντασία σας τώρα που θα βρεθείτε...[τυχερές!]
      Τριάντα χρόνια συνεχόμενα, ασίγαστου πάθους και ακόρεστου φλερτ με βουλιμικές αμαρτίες...τι εικόνα άραγε???????

      Διαγραφή
    4. Φωτεινή.....ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΑΤΑΓΡΑΦΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. "...το δικό του χορό καλέσματος του θηλυκού!!!"
    Α βρε Χρυσαυγή! άστον τον άνθρωπΑ στο σύγκαμά του, τί θες και δεν τον συμπονάς;
    Ακούς εκεί να προτιμήσεις το άδειο κουβαδάκι!
    -Μεταξύ μας καλά έκανες.

    Έγραψες petite, έγραψες...
    Και με το κείμενο και με το παγωτό!
    keep on...running!

    Πολλά φιλιά!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουβαδάκι και πάλι κουβαδάκι Ζαμπία μου!!!
      Εγγύηση από κάθε άποψη!

      Εγώ δεν σου στέλνω φιλιά!!
      Προτιμώ να στα δώσω απο κοντά!

      Διαγραφή
  5. Ετσι ακριβώς τα πράγματα όπως τα είπες είναι!! Καμια φορά αναρωτιέμαι αν υπάρχουν και οι νορμάλ αντρες...αυτους που δεν έψαχναν απλά ένα θύμα, αλλα γοητευονταν πραγματικά απο εσένα και το έδειχναν!!Και που στο καλό είναι κρυμμένοι όλοι αυτοι!
    Γέλασα πολύ με την ανάρτηση σου, ένιωθα ότι υπάρχει καποιος ακόμα με τις ίδιες ανησυχίες ομολογουμένως...
    Το παγωτάκι μπαίνει σε λίστα, θα γίνει σίγουρα στις επόμενες μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά το νορμάλ σπανίζει στην εποχή μας... είτε σε άνδρα, είτε σε γυναίκα το ψάξεις.
      Μη νομίζεις, αν το δούμε και από την ανδρική οπτική υπάρχουν πολλοί λόγοι για να γελάσει κάποιος άνδρας μαζί μας!!

      Σε ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο και τα γλυκά σου λόγια!

      Διαγραφή
  6. Χαχαχα! Δεν ήτανε γραφτό σου να διασκεδάσεις Χρυσαυγή μου!
    Πολύ τέλειο το παγωτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου το κείμενο που έγραψα ήταν απλά ένα χρονογράφημα με υπερβολική φαντασία και μεγάλη δόση υπερβολής!
      Αν σας άρεσε όμως είμαι χαρούμενη, καθώς επίσης και για το παγωτό μου!!!


      Φιλιά και ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  7. Αυτό το παγωτό (όχι ίδιο φυσικά αλλά παρόμοια συνταγή) το έχω φτιάξει κι εγώ και όντως από υφή σκίζει! Ίσως το σιρόπι να παίζει κάποιο ρόλο σ' αυτό.
    Ιδανικό για να ένα γλυκό "στήριγμα", όπως και να 'χει! :)

    Εντάξει, ομολογώ πως γέλασα με τον πρόλογό σου αλλά για να είμαστε και αντικειμενικοί, η κρίση υπάρχει και στα δύο φύλα.
    Και γιατί να μην κάνει το πρώτο βήμα η γυναίκα δηλαδή? Αν περιμένεις να σε προσέξουν οι άλλοι, δυστυχώς έχεις πολλές πιθανότητες να σε προσέξουν τύποι σαν κι αυτούς που περιγράφεις οι οποίοι φυσικά ποσώς ενδιαφέρονται για το μυαλό σου και τον χαρακτήρα σου!
    Όσο όμως υπάρχουν άντρες με συμπεριφορά/στάση σαν τους παραπάνω, άλλο τόσο υπάρχουν γυναίκες που θεωρούν τον εαυτό τους "το τρόπαιο". Έτσι μας μεγάλωσαν βέβαια, αλλά αν θέλουμε τα δύο φύλα να συνυπάρχουμε καλύτερα κάποια στερεότυπα πρέπει να ξεπερνιούνται. Κατά την ταπεινή μου άποψη ασφαλώς.

    Χμμ, πολλά είπα ;)
    Καλή σου μέρα και καλή καλοκαιρινή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωπα.. ήρθες λοιπόν να επιβεβαιώσεις ότι το παγωτό σκίζει από υφή. Ναι λοιπόν κι εγώ πιστεύω ότι παίζει ρόλο ο τρόπος που έχει φτιαχτεί. Το σιρόπι μέσα στα αυγά και αυτή η υποκίτρινη αφράτη κρέμα που προκύπτει από το πολύ πολύ χτύπημα που κάνουμε είναι το μυστικό.Γι΄ αυτό και αναφέρω πως θέλει μίξερ πάγκου και όχι χειρός. Μιλάμε για πολύυυυ χτύπημα!! Αυτό είναι το μυστικό της τέλειας υφής Dark!!

      Για τον πρόλογο τώρα... Εννοείται πως υπάρχει κρίση και στα δύο φύλα. Τι είμαστε εμείς δηλαδή οι γυναίκες για να εξαιρεθούμε? Εμείς να δεις μούρλια που την έχουμε.... Μη μου αγχώνεσαι και θα έρθει και η σειρά μας... Περιμένω την κατάλληλη αφορμή για να γραψω κάτι και για μας.

      Για την κατάσταση ανάμεσα στα δύο φύλα το σίγουρο είναι ότι ευθύνονται και οι δύο κατηγορίες (άνδρες και γυναίκες) εξίσου. Απλά μωρέ σήμερα είχα κέφια και τις κατάλληλες αφορμές για να γράψω κάτι για τα ταλαίπωρα αρσενικά... χιχιχιχι

      Συμφωνώ φυσικά σε όσα λες και μου άρεσε που σε έπιασε η πολυλογία σου.
      Δεν με έχεις συνηθίσει σε τέτοια και το απόλαυσα!!!

      φιλιά πολλά!
      Ευχαριστώ για τις ευχές!

      Διαγραφή
  8. Γράφεις!!!!Κυριολεκτικά και μεταφορικά!!!!!Δεν βγαίνω έξω και δεν πάω σε μπαροκλαμπ εδώ και χρόνια οπότε όλα αυτά μου φαίνονται τόσο αστεία!!!:)Ρε τι κυκλοφορεί εκεί έξω.....

    Το παγωτό σούπερ!!!!Πολύ δουλειά θέλει βρε παιδί μου όμως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία το παγωτό θέλει πολύ δουλειά!
      Ναι...
      Μα τα ωραία πράγματα θέλουν δουλειά. Εχε το στο μυαλό σου και φτιάξ΄το όταν πραγματικά θα έχεις τα κέφια σου.... έστω και μετά από 2 χρόνια!! Θα αποζημειωθείς.

      Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για το όμορφο σχόλιο.

      Διαγραφή
  9. Η αλήθεια είναι ότι απέχω αρκετά από αυτά που περιγράφεις στον πρόλογο σου, κυρίως γιατί εδώ και αρκετά χρόνια κατάλαβα ότι δεν μου ταιριάζει το είδος διασκέδασης που προσφέρει ένα μπαρ ή κλαμπ. Έτσι, ομολογώ ότι δεν έχω ιδέα τι κόσμος κυκλοφορεί πια σε τέτοια μαγαζιά. Εντάξει πάντως έχει και την αστεία του πλευρά το πράγμα.

    Το παγωτό σου έχει εκπληκτική υφή! Ωραία η προσθήκη καραμελωμένων ξηρών καρπών. Οι κρόκοι με προβληματίζουν λίγο, αλλά αφενός με κάλυψες με αυτά που έγραψες, αφετέρου με κάλυψαν οι φώτο σου.
    Φιλιά και καλύτερη τύχη την επόμενη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα χιουμοριστικό κείμενο (χρονογράφημα) απέχει πολύ από την πραγματικότητα αλλά παράλληλα είναι και πολύ κοντά σε αυτήν. Αυτή είναι η μαγεία όταν ασχολείσαι με αυτό το είδος. Παίρνεις τα βιώματα των άλλων, τα δικά σου, τα ξεθαύεις, τα πλάθεις, τα μεγενθύνεις, τα συνθέτεις, τα εμπλουτίζεις, τα ανακατεύεις, κάνεις την τρίχα τριχιά με λίγα λόγια και στο τέλος πασπαλίζεις με χιούμορ την φανταστική ιστορία σου. Κι αν κατάφερα να την κάνω τόσο αληθοφανή... τότε μου δίνω συγχαρητήρια!! χεχεχε

      Παράλληλα, η εμπειρία, μου έχει διδάξει πως όταν απέχουμε από μια κατάσταση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν έχουμε και ιδέα του τι γίνεται γύρω μας. Το ότι κάποιος δεν είναι αλλοδαπός για παράδειγμα δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να γνωρίζει τι είναι ο ρατσισμός, απλά και μόνο επειδή δεν τον έχει βιώσει. Το ότι κάποιος δεν είναι αλκοολικός, δεν σημαίνει πως δεν γνωρίζει για τον αλκοολισμό και πάει λέγοντας...

      Ετσι κι εδώ. Προσωπικά μιλώντας, έχω φίλες που είναι εργένησες, μια κολλητή μου που αν και παντρεμένη πηγαίνει σε κλαμπ με τον σύζυγό της γιατί πολύ απλά αυτό το είδος διασκέδασης τους αρέσει, έχω ακόμα αρκετές προσωπικές εμπειρίες, έχω διαβάσει εδώ κι εκεί αρκετά για το τι παίζει εκεί έξω. Ζω σε αυτό τον κόσμο και θέλω να ξέρω τι συμβαίνει. Κι από αυτά που ξέρω γράφω ότι μου κατέβει με την μέθοδο που ανέλυσα στην πρώτη παράγραφο. Η φαντασία και η πραγματικότητα μπλέκονται στον απόλυτο βαθμό!

      Όσο για την ευχή σου για καλύτερη τύχη την επόμενη φορά, μάλλον πέφτει στο κενό, μιας και κάτι τέτοιο δεν εμπίπτει στις προσωπικές μου προσδοκίες ούτε και επιδιώξεις, αφού δεν είμαι εγώ η ηρωίδα του χρονογραφήματος.

      Αντ΄αυτού λοιπόν έρχομαι στο παγωτό, που ΚΑΙ αληθηνό είναι, ΚΑΙ υπαρκτό ΚΑΙ εξαιρετικά νόστιμο!! Εχεις δίκιο για τους κρόκους. Να σου πω την αλήθεια εσένα σκεφτόμουν όταν έγραφα την ανάρτηση επειδή γνωρίζω ότι έχεις ένα θέμα με το ωμό αυγό και ειληκρινά ήσουν η αφορμή για να γράψω αυτό το διευκρινιστικό σχόλιο περί παστερίωσης. Επειδή λοιπόν είσαι «εθισμένη» στη σοκολάτα στο αφιερώνω γιατί είμαι σίγουρη ότι θα παραδωθείς στην απολαυστική του γεύση και υφή!!

      Διαγραφή
  10. Το πιο αστείο και τραγικό συγχρόνως είναι ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι πραγματικές!!!
    Τι να πεις..δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες!
    Το παγωτό από την άλλη δεν έχει δύσκολους καιρούς..καταναλώνεται από τη φαμίλια μας πάντα με όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Βέρα μου.
      Είναι πολλά από αυτά αληθηνά και άλλα που δεν είναι πλησιάζουν στην αλήθεια.
      Οι καιροί είναι δύσκολοι γενικώς και όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, βαθαίνει και η κρίση στις αξίες, τη μόρφωση, την καλλιέργεια και γενικά όλα όσα χρειάζεται ένα άτομο (άνδρας ή γυναίκα) για να έχει επίπεδο.

      Χαιρομαι που σου άρεσε το παγωτό !
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  11. Κλαίω σου λέω, κλαίω......αχαχαχαχαχχα!!!
    Κατά δεύτερον θα βάλω τα κλάμματα και για το παγωτό που μόλις ξεμπουκώσει η κατάψυξή μου πάει για φτιάξιμο με την μορφή του κατεπείγοντως!!! Καλό απόγευμα Χρυσαυγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχχαχααα
      Αχ βρε Έφη... με παρασύρεις με τα γέλια σου και γελάω και εγώ έτσι χωρίς λόγο...
      Απλά γιατί είναι μεταδοτικό το γέλιο!!!
      ...Γελάω και με τη "μορφή του κατεπείγοντως" επίσης!!! χαχαχχαα

      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως!

      Διαγραφή
  12. Μας ξελίγωσες από την πρώτη φωτογραφία!
    Αφού μας έκανες να γελάσουμε με τον πρόλογό σου μας κέρασες καπάκι
    και αυτό το φανταστικό παγωτό και μας απογείωσες!
    Απολαυστική υπέρ του δέοντος στη σημερινή σου ανάρτηση.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μουκάκι ευχαριστώ πολύ κορίτσι!!!
      Χαίρομαι που χαρήκατε !!! Είτε για το παγωτό, είτε για τον πρόλογο, είτε για τις φωτογραφίες. Η χαρά απλά είναι όμορφη όταν υπάρχει!
      Μουτς

      Διαγραφή
  13. Σκίζει η ανάρτηση, σκίζει και το παγωτάκι! Να είσαι καλά που μεέκανες να γελάσω!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Λενια μου!
      Εγώ σε ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και το όμορφο σχόλιό σου!!!
      Εσύ να είσαι καλά!
      Φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή
  14. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!! Αν και κατάλαβα ότι δεν μιλάς για προσωπικά βιώματα (τουλάχιστον όχι του παρόντος), δεν μπόρεσα να μην ξεκαρδιστώ με όσα διάβασα (και να νιώσω συμπόνια για την άτυχη ηρωίδα που έπεσε πάνω σε όλα τα γκαγκά της πόλης)! Τέλειο κείμενο!
    Εξίσου τέλειο και το παγωτό όμως! Καλά έκανες και μας προειδοποίησες για το έξτρα αλκοόλ, διότι προσωπικά έχω μια τάση να το βάζω σε αφθονία...
    Πολλά φιλάκια και πάντα τέτοιες ωραίες αναρτήσεις εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαχαχα μα τι υπέροχη βραδιά βρε Χρυσαυγή μου!!!!!
    Το παγωτάκι απλά υπέροχο, θα το δοκιμάσουμε.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν εξαιρέσουμε τα δύο ¨γκαγκά¨ του χρονογραφήματος, και που σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμα εκεί έξω και πέρα από το επίπεδο σχέσεων, διακρίνω γενικά μια αρμονική συνύπαρξη ανάμεσα στα δύο φύλλα ( τουλάχιστον από τις παρέες του γιου μου)! Βγαίνουν, κουβεντιάζουν, εκδηλώνουν τις ίδιες ανησυχίες, …κάτι που εγώ πολύ ζηλεύω (μεγαλωμένη σε επαρχία βίωσα αρκετή καταπίεση) αλλά και χαίρομαι!!!!
    Το παγωτό σου Χρυσαυγή μου είναι θεσπέσιο και θα δοκιμαστεί άμεσα!!!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποσο ευστοχα και γλαφυρα περιγραφεις Χρυσαυγη μου το παιχνιδι του φλερτ που η απομυθοποιηση των παντων του εχει στερησει πλεον την γοητεια...
    Εχω πανω απο δεκα χρονια να κυκλοφορησω μονη μου, αλλα και πριν τα πραγματα δεν ηταν και πολυ διαφορετικα ... Για την ισχυουσα κατασταση εχω ενημερωση γιατι τα συζηταμε με την βοηθο μου που ειναι νεαρη και προσφατα χωρισμενη και εχει απελπιστει απο τις "ειδικες περιπτωσεις" που της λαχαινουν!
    Ειμαι σιγουρη οτι το σοκολατενιο παγωτο σου ειναι υπεροχο και με απαλη υφη! Με την προσθηκη του καυτου σιροπιου στους κροκους παιρνουμε την λεγομενη πατ-α-μπομπ, κατι αναλογο με την ιταλικη μαρεγγα που φτιαχνουμε με τα ασπραδια, που ειναι ενα απο τα βασικα συστατικα του παγωτου παρφε. Το σιροπι πρεπει να φτασει σε θερμοκρασια 121°C για να επιτυχουμε την παστεριωση.
    Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ένα θα πω: σε νιώθω Α-Π-Ο-Λ-Υ-Τ-Α!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αχαχαχα... τι να πω!!!! Είτε δεν ήταν η βραδιά σου, είτε έχεις κάποιο είδος μαγνήτη (asshole magnet που λέμε και στο χωριό μου???). Ελπίζω το πρώτο πάντως. Λαχταριστό το παγωτό, σούπερ και οι φωτογραφίες λέμε, θέλεις να γλείψεις την οθόνη αλλά κυρίως λαχταρώ τους καραμελλωμένους ξηρούς καρπούς (αν μπορώ συνήθως τρώω καραμελλωμενα ξηροκάρπια με παγωτό και όχι το αναποδο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10