Πριν λίγες μέρες έμαθα πως ένα βήμα
από το σπίτι μου υπάρχει αγρόκτημα που καλλιεργείται το Γκότζι Μπέρι ή αλλιώς
το Μούρο της Ευτυχίας. Αυτά τα μικροσκοπικά φρουτάκια που προσωπικά εμένα μου
μοιάζουν περισσοτερο με σπερματοζωάρια (!!!!!) όταν τα βλέπω πολλά μαζί, υπάγονται στις υπερτροφές.
Το φρούτο αυτό είναι γνωστό εδώ
και αιώνες στην Κίνα και στην περιοχή του Θιβέτ. Από το μακρινό Θιβέτ λοιπόν, έφτασε
στην Κορινθία!! Ωωω.. πόσο
ανέλπιστο!!
Τα Goji Berry δεν βρίσκονται σχεδόν ποτέ φρέσκα, εκτός
από τις περιοχές παραγωγής τους. Συνήθως πωλούνται σε ανοιχτά κουτιά και
μικρές συσκευασίες, σε ξηρά μορφή. Άρα
καταλαβαίνετε τη χαρά μου μόλις τα αντίκρισα φρεσκότατα μέσα στο κουτάκι τους
στο μανάβικο της γειτονιάς. Αμέσως δάγκωσα ένα, και γεύτηκα το νόστιμο ζουμάκι
του, αφήνοντάς μου στο τέλος, μια αμυδρή γεύση ντομάτας και κερασιού μαζί.
Μπορείτε να
το χρησιμοποιήσετε μέσα σε σούπες με διάφορα λαχανικά, κοτόπουλο ή
χοιρινό, βότανα και μυρωδικά όπως κάνουν
οι Κινέζοι, σε ρύζι, σε γλυκά, ή ακόμα και να το βράσετε σε τσάι.
Μέχρι και κρασί υπάρχει που παράγεται από το συνδυασμό σταφυλιού και Goji Berry.
Δεν θα σας
κουράσω με τις ευεργετικές του ιδιότητες που είναι ειλικρινά πάμπολλες. Μπορείτε να το γκουγκλάρετε και να διαβάσετε
πολύ περισσότερες πληροφορίες για το Μούρο της Ευτυχίας.
Εγώ πάντως
το πρώτο κουτάκι που αγόρασα το χρησιμοποίησα, σε τι άλλο?? Σε ένα αφράτο κέικ
! Ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό.
ΚΕΙΚ ΜΕ GOJI BERRY ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Υλικά:
1)
200 γραμμάρια
βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2)
390 γραμμάρια
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3)
1 κουταλάκι του
γλυκού μπέικιν πάουντερ
4)
1 βανίλια
5)
300 γραμμάρια
ζάχαρη
6)
4 αυγά
7)
Χυμό από 1
πορτοκάλι
8)
Ξύσμα από ένα
πορτοκάλι
9)
100 γραμμάρια Goji Berry
10)
80 γραμμάρια
φουντούκια και φιστίκια Αιγίνης μαζί τα οποία τα έχουμε σπάσει στο μπλέντερ (αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας)
Διαδικασία:
Σε
ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Προθερμαίνουμε
το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Στον κάδο
του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να
γίνει κρέμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά με το ξύσμα πορτοκαλιού και επίσης
χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε τώρα το περιεχόμενο
του μπολ με το αλεύρι σε δύο δόσεις χτυπώντας ενδιάμεσα. Κατόπιν ρίχνουμε και
το χυμό του πορτοκαλιού.
Σταματάμε
το μίξερ και βγάζουμε τον κάδο από τη βάση του. Ρίχνουμε μέσα τα Goji Berry και τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε το μίγμα με μία
σπάτουλα απαλά.
Βουτυρώνουμε
και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο περίπου
22 εκατοστά. Ρίχνουμε μέσα το χυλό του κέικ και τον στρώνουμε με την ανάποδη
ενός κουταλιού.
Ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο για 45 -50 λεπτά στους 160 βαθμούς. Δοκιμάζουμε με ένα
μαχαίρι να δούμε αν είναι έτοιμο. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα
στη φόρμα του.
Καλή
επιτυχία!!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα, πρώτον για πες που τα βρήκες αυτά τα υπέροχα κόκκινα φρουτάκια, είναι η εποχή των κόκκινων στο σπίτι μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεύτερον οι φωτογραφίες σου από χτες που τις είδα ξετρελαίνουν και τρίτον ο χαρακτηρισμός του σχήματος τους μου άρεσε πολύ!!
Και όταν βρω τα φρούτα θα φτιάξω το κέικ!!
Ξανθή μου σε ευχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΘα σου στείλω μήνυμα να σου δώσω όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι μιας και ξέρω ότι συνδέεσαι με την περιοχή.
Καλημέρα προς το παρόν!
Ευχαριστώ θα περιμένω.
ΔιαγραφήΚαλημέρα! Τα goji berry συνέχεια τα βλέπω μπροστά μου αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα...μάλλον θα τα αναζητήσω, αποξηραμένα βέβαια, πού να τα βρω φρέσκα, δύσκολο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κεκάκι σου φαίνεται σούπερ αφράτο!
Γειά σου Λουλου μου!
ΔιαγραφήΛοιπόν, αν βρεις τα αποξηραμένα και θες να τα αγοράσεις, μπορείς να τα βάλεις για μία ώρα σε ένα μπολάκι με κονιάκ να τραβηξουν το ποτό και μετά να τα χρησιμοποιήσεις στο κέικ. Θα γίνει τέλειο.
Φιλιά
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου και να σου πω την αμαρτία μου δεν τα έχω δει και πουθενά τα άτιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κέικ σου είναι πανέμορφο! Έχει κάτι το παιχνιδιάρικο και χαρούμενο που μου αρέσει!
Η φωτογράφηση πολύ καλή για ακόμα μια φορά!
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!
Ευχαριστώ Ερμιόνη μου. Αποξηραμμένα τα Γκότζι Μπέρρι υπάρχουν στα σουπερ μάρκετ στο τμήμα με τους ξηρούς καρπούς. Για φρέσκα δεν μπορώ να πω... Ήταν πολύ μεγάλη η τύχη μου που τα βρήκα στο μανάβικο.
ΔιαγραφήΦιλιά και από μένα!!!!!
Ούτε που τα 'χα ξανακούσει. Πάντως έχουν φανταστικό χρώμα! Εδώ να πω ότι η παρομοίωση με το τί μοιάζουν, είναι πολύ πετυχημένη! :)) :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ότι το κέϊκ έχει ξηρούς καρπούς το κάνει από τα αγαπημένα μου. Τους λατρεύω! Σου βγήκε υπέροχο και αφράτο!
Θα μπει στο πρόγραμμα για την επόμενη φορά που θα φτιάξω κεκάκι!
Πολλά πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα Χρυσαυγή μου!
Κοίτα Πηνελόπη μου.... ντρεπόμουν λίγο να το πω, αλλά είπα να είμαι ειληκρινής! Αφού το σκέφτηκα ότι μοιάζουν με ..ζωάρια να μην το πω??
ΔιαγραφήΦτιάξ΄ το έστω και χωρίς γκότζι μπέρρι. Βάλε κάτι άλλο ακόμα και κράνμπερις αν θέλεις. Πιστεύω ότι θα σου αρέσει πολύ!
Φιλία!
Xρυσαυγή μου πανέμορφο τέλεια χρώματα!!!!!Πολύ τυχερή που τα βρήκες φρέσκα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι σίγουρη ότι είναι πεντανόστιμο!!!!Μπράβο τέλειο!!!!Πολλά φιλάκια!!!!!
Αχ Ελπίδα μου, εγώ ζήλεψα τα δικά σου ράσμπερι που είδα. Σοδειά από τον κήπο σου!!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι!
Φιλάκια και από μένα!!!
Πολύ προχω η Κορινθία!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα φρέσκα??????????????
Ούτε που θα το φανταζόμουν!!!!!!!!!!!Και τι χρώμα!!!!
Θέλω να τα δοκιμάσω!!!
Όσο για το κέικ σου, αφράτο όπως πάντα και πολύ ιδιαίτερο!!!
Ωραία κόκκινη φωτογράφιση!!! Η πρώτη φωτό μου θυμίζει βιτρίνα ζαχαροπλαστείου!!
Μπράβο!!!
υ.γ....πολύ κρίστιαν διαβάζεις....
χαχαχα Για τον Κρίστιαν το αντιπαρέρχομαι!!
ΔιαγραφήΌσο για το πόσο προχω είναι η Κορινθία, ένα έχω να σου πω!!!
Μας αντιγράφει μέχρι και το Θιβέτ!!! χαχαχα
Τα Γκότζι Μπέρρι θα τα δοκιμάσεις! Θα σου φέρω εγώ φρέσκα την επόμενη φορά που θα βρεθούμε!!!
Μη σου πω ότι θα σου φέρω και δέντρο γκοτζιμπεριά αν βρω!!! χαχα
Φιλιά!
Ξαφνικά νόμισα πως μεταπήδησα χρονολογικά σε χριστουγεννιάτικη περίοδο.Ή πως η Χρυσαυγή προτρέχει και μας εισάγει στο αγαπημένο εορταστικό κλίμα εκείνων των ημερών.Μη μου πείτε ότι οι δύο υπέροχες τελευταίες φωτογραφίες δεν σε ταξιδεύουν στη γνωστή πολυαγαπημένη εορταστική ατμόσφαιρα.Υπέροχη ιδέα για βασιλόπιτα...με τα αρώματά της,τους απαραίτητους ξηρούς καρπούς και φυσικά την φαντασμαγορική κόκκινη πινελιά αυτού του μικροσκοπικού,θαυματουργού φρούτου ,που είχε την τύχη να ξετρυπώσει στο τοπικό μανάβικο!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι χειμωνιάτικος τύπος και ίσως βαρέθηκες να το διαβάζεις δεξιά αριστερά.Όλα όσα χαρακτηρίζουν την εποχή αυτή τα αγαπώ.Δεν ξέρω αν είναι εποχιακά αυτά τα μικρά θαύματα της φύσης,αλλά εκεί με παραπέμπουν.Η ιδέα να εμπλουτίσεις ένα κέικ με ροδοκόκκινες πιτσιλιές των Goji Berries είναι ευφυέστατη.Οι άλικες αναφορές των αντικειμένων και του ριγέ φόντου ,σε συνδυασμό με την άψογη εμφάνιση του φουσκωτού κέικ,δηλώνει και υπογραμμίζει για μια ακόμα φορά την υψηλή αισθητική της μαγείρισσας.Η ικανότητα δημιουργίας μιας ατμοσφαιρικής φωτογραφικής κάλυψης,ακόμα και για ένα απλό κέικ,δείχνει τις κρυφές και επίμονες πλευρές της προσωπικότητάς της που μοχθούν για το τέλειο αποτέλεσμα.Γευστικό και οπτικό.
Εκτιμώ και θαυμάζω τις σχεδόν θεραπευτικές ιδιότητες των συγκεκριμένων φρούτων.Τα αγοράζω ξηρά και τα τρώμε με γιαούρτι συνήθως.Θα κάνω το κέικ με τα φρουτάκια εμβαπτισμένα σε κονιάκ και στο σταδιακό φούσκωμα του στον φούρνο, θα προσπαθώ να σχεδιάσω την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που του πρέπει, σαν πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.Θα πασπαλίσω την καστανόχρυση επιφάνεια με άχνη ζάχαρη ,σκεπτόμενη το πρώτο χιόνι και την ονειρική εικόνα του χειμωνιάτικου σκηνικού με πρωταγωνιστές τα ζουμερά κατακόκκινα φρούτα.
Καλή εβδομάδα Χρυσαυγή μου!!!!Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!!!
Καλώς την Φωτεινούλα!!
ΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σε βλέπω μετά από τόσες μέρες!
Είναι πολλοί αυτοί μου το είπαν σήμερα πως το κεικ αυτο τους θυμίζει Χριστούγεννα ή ακόμα και βασιλόπιτα. Αν το είχα σκεφτεί πίστεψέ με ότι θα το είχα κρατήσει για τις γιορτινές μέρες. Παρόλα αυτά και τώρα καλό είναι. Και γιατί να μην επαναληφθεί τα Χριστούγεννα?
Αν όντως το φτιάξεις και τα εμβαπτίσεις στο κονιάκ, δες μήπως χρειάζονται περισσότερη ώρα για να φουσκώσουν λίγο και να ρουφήξουν το υγρό. Επειδή είναι πολύ ξερά ίσως χρειαστούν κάποιες ώρες. Δεν το έχω κάνει, αλλά φαντάζομαι ότι θα λειτουργήσουν σαν τις σταφίδες ή τα αποξηραμμένα μανιτάρια που όταν τα βάζουμε σε υγρό φουσκώνουν.
Σε ευχαριστώ πολύ !!!!!!!!
Σε φιλώ ακόμα πιο πολύ!!!!!!!!!!
Σήμερα με κατέπληξες, Χρυσαυγή μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν τα είχα δει φρέσκα! Εγώ τα τρώω αποξηραμένα και τα θεωρώ σούπερ τροφή!
Η πρόταση για το κέικ εξαιρετική και η περουσίαση καταπληκτική! Ζωγραφιά!
Φιλάκια
Ελένη μου σε ευχαριστώ τόσο πολύ!!!!!!
ΔιαγραφήΤι να πω? :) :) :)
Φιλιά πολλά !!
Αχ αυτά τα μούρα της ευτυχίας! Γι' αυτό βγήκε έτσι ευτυχισμένο και επιτυχημένο το κέηκ σου! Χρυσαυγή μου είναι άκρως λιμπιστικά και το κέηκ και η φωτογράφηση, και το κόκκινο!!! Εύγε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Μαρθούλα!! Λες να είναι ευτυχισμένο το κεικ??? χαχαχα
ΔιαγραφήΜακάρι!! Γιατί εμείς πάντως που το φάγαμε είμασταν πολύ!!!
Σε φιλώ γλυκό κορίτσι!
Πολύ ιδιαίτερο το κέικ με αυτά τα κατακόκκινα φρουτάκια!!!!! Δεν τα είχα κατά νου και όταν τα βρω θα το δοκιμάσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Σιλένα μου θα τα βρεις και αποξηραμμένα σε όλα τα σούπερ μάρκετ.
ΔιαγραφήΤα φρέσκα όμως δεν παίζονται!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά!
Πανέμορφο το κέικ Χρυσαυγή μου και οι φωτογραφίες του τόσο εντυπωσιακές και γιορτινές! Είναι το χρώμα βλέπεις. :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα Goji τα έχω συναντήσει και τα έχω σε σακουλάκια αποξηραμένα . Στις "μαναβερί" δεν τα έχω βρει φρέσκα ποτέ.
Τυχερή που τα βρήκες και τα αξιοποίησες σε κέικ!
Z.
Ναι, αυτό το κόκκινο έχει φωτογένεια!!!
ΔιαγραφήΤο "μαναβερί" βγαίνει απ΄ το "μπουζουκλερί"??? χαχαχα
Όταν βρεθούμε θα σε προμηθεύσω και σένα με φρέσκα!! Μην μου ανησυχείς!!
Θα ξεπουλήσει ο αγρότης από μένα τελικά!
Σε φιλώ πολύ και ευχαριστώ!
Το μαναβερί έχει συγγένεια με το σουβλακερί, μπουζουκλερί και πολύυυυυ μακρινή με το μπιζουτερί!
Διαγραφή...και γκοτζιμπεριά θέλω, βεβαίως, βεβαίως! :P
Z.
Κάτσε να βρω γκοτζιμπεριά και θα γίνει της κακομοίρας !!!
ΔιαγραφήΌλες θα σας προμυθεύσω!
Tha vro ego stin ekthesi sti plateia kotzia!!!! Opos mas eipe h Elia!!!!
ΔιαγραφήΤώρα πόσο ευτυχισμένοι είναι οι Κινέζοι που τα τρώνε (υποτίθεται) δεν το ξέρω, ξέρω όμως πως αποξηραμένα με το πρωινό μου μούσλι, αυτά τα κόκκινα φρουτάκια είναι αρκετά νόστιμα. Φαντάζομαι λοιπόν πόσο πιο νόστιμα θα είναι φρέσκα μέσα σε κέικ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο που τα ξετρύπωσες και πολύ καλή η γλυκο-ιδέα που είχες! Να περιμένουμε και συνέχεια με κάτι πιο εξωτικό?
Ναι Dark μου!! Τώρα που τα βρήκα θα υπάρξει και συνέχεια. Ήταν να μην γίνει η αρχή!
ΔιαγραφήΟι Κινέζοι σφίζουν από ευτυχία....δεν βλέπεις??? χαχαχαχα
Να σαι καλά!!
Καλό βράδυ!
Δεν έχεις και άδικο για το σχήμα τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο και σούπερ φουσκωτό το κέικ σου. Goji Berry δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, δεν βρήκα
αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα ακολουθήσω το παράδειγμά σου.
Φιλιά
Τι να κάνω? Ας μην ήταν έτσι στην όψη για να μην το σκεφτόμουν!! χαχα
ΔιαγραφήΝα το δοκιμάσεις αν βρεις φρέσκα. Πιστεύω ότι θα σου αρέσει!
Σε φιλώ !
Χρυσαυγή μου..
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστό το κέικ σου μου και π α ρ α μ υ θ έ ν ι ο !!!!
Δεν ειδα σε κανένα μανάβικο εδώ στην Αθήνα να πουλάνε τέτοια φρουτάκια!!! ( ωραια η παρομοίωσή σου με σπερματοζωάρια ) Χα χα !!
Τωρα που έγραψες την ιστορία του ...αναρωτιέμαι ( και πήρα λίγο κουραγιο..) Αφού ζεί και μεγαλώνει στο Θιβέτ ίσως να αντέξει και τον χειμώνα στο μπαλκόνι μου !!!!!
Πολλά φιλιά!!!
Λοιπόν όπως σου είπα και προηγουμένως Ελίτσα μου, είσαι πιο γρήγορη και από τη σκέψη.
ΔιαγραφήΓια πότε πήγες και το πήρες από την ανθοκομική δεν μπορώ να το διανοηθώ. Την επόμενη φορά θα προσέξω πολύ τι θα πω γιατί εσύ είσαι ικανή να το πραγματοποιήσεις!! χαχαχα
Επίσης να σου δώσω ακόμα περισσότερο κουράγιο λέγοντάς σου ότι διάβασα ορισμένες πληροφορίες που μου έστειλε η φίλη Πέπη για την "γκοτζιμπεριά" και έλεγε ανάμεσα στα άλλα ότι το δέντρο ανέχει σε θερμοκρασίες από -20 εως 40 βαθμούς Κελσίου. Νομίζω είναι μεγάλο το φάσμα!! Αρα προχώρα ακάθεκτη στη μεταφύτευση σε μεγαλύτερη γλάστρα. Θα περιμένω να το δω να αναπτύσσεται!!
Φιλιά πολλά !!!!!!!!!!!!!!!!!
Τέλειο!!!Θέλω κι εγώ φρεάσκα!Μόνο ξερά βρίσκω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Ε, λοιπόν θα σου πω τι θα γίνει! Επειδή κι εμένα μου κάνει για χριστουγεννιάτικο κέικ θα γίνει το εξής: θα πάρω τα μπέρι αποξηραμένα και θα τα βάλω σε κονιάκ (όπως είπες παραπάνω) και θα το φτιάξω. Αν μου βγει τέλειο, θα το κρατήσω να τους το κάνω έκπληξη για christmas coffee!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια δες τι έμαθα πρωί-πρωί!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει δίκιο η Πέπη. Πολύ-"προχω" η Κορινθία...
Κέκια με goji έκαμα κι' εγώ χθες το βράδυ για συνοδεία του τεϊου και των αφεψημάτων που με συνοδεύουν 5-6 μέρες τώρα... αλλά δεν ήταν φρέσκα, οποία ατυχία :- (
Τέλεια φωτογράφηση Χρυσαυγή μου και να σου πω και κάτι τα κόκκινα και η άχνη με "έστειλαν" σε Χριστουγεννιάτικες εικόνες :-)) Φιλιά πολλά.
Πόσο όμορφο είναι!! Αφρατούλι, φαντάζομαι άρωμα και νοστιμιά....
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Φρέσκα goji δεν έχω βρει πουθενά! Νομίζω ότι ήσουν πολύ τυχερή! Και τι ωραία που τα αξιοποίησες! Το κέικ δείχνει άψογο! Αφράτο-αφράτο και καμαρωτό! ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια!!!
Ιδιαίτερο κέικ με φρέσκα goji!!!! Εγώ μόνον αποξηραμένα βρίσκω!!! Υπέροχη φωτογράφιση με οδήγησε προς τα Χριστούγεννα και πολύ το χάρηκα... αφού δεν μπορώ να ξεκολλήσω τα μάτια μου από τις φωτογραφίες σου!!!! Αφράτο και πολύ νόστιμο κέικ!!!!!!! Γεια στα χέρια σου Χρυσαυγή μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Υπέροχο! Χρώματα, γεύσεις, αρώματα! Απλά υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι φανταστικά που είναι !
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο χρώμα. Πάντως κι εμένα όπως τα βλέπω έτσι μαζεμένα για σπερματοζωάρια μου κάνουν... χιχι
Ετσι φρέσκα δεν εχω βρει, μόνο αποξηραμένα.
Τα αξιοποίησες με τον καλύτερο τρόπο Χρυσαυγή μου.
Εξαιρετικό κεκάκι
Φιλιά πολλά
Καλησπέρα!!!Πολύ καλή ιδέα να χρησιμοποιήσεις τα Goji σε κεϊκ!Τυχαία είδα τη συνταγή σου και οτι χρησιμοποίησες Goji του κτήματος μου! Πληροφορίες για τα Goji Berries μπορείτε να βρείτε στο agroktimadouvi.blogspot.com
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για το blog σου!!
Καλησπέρα σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα να με ενημερώσετε αν το κεϊκ μπορεί να γίνει και με κατεψυγμένα giji berry.
Ευχαριστώ
Φυσικα και μπορει να γινει. Θα βαλετε ακριβως την ιδια ποσοτητα φρουτου που αναγραφεται στη συνταγη. Καλη επιτυχια ευχομαι!!
Διαγραφή