18 Νοεμβρίου 2013

Τούρτα Ήλιος





Ένας ήλιος για την ηλιαχτίδα. 

Αν και θα το ήθελα πολύ, δεν θα μιλήσω για τα χαρίσματά τις.  Φοβάμαι ότι θα παρασυρθώ από τα συναισθήματά μου, θα γίνω γραφική και δεν θα το ‘θελα. Θα πω μόνο ότι την θαυμάζω απεριόριστα και είναι μόλις 7.




ΤΟΥΡΤΑ ΗΛΙΟΣ 

Υλικά για την διακόσμηση: 

     1)      500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
     2)      2 σωληνάρια υγρό, κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (από το super market)
     3)      Σοκολάτα κουβερτούρα
     4)      1 ζευγάρι παιδικά γυαλιά ηλίου
     5)      Χωνάκια παγωτού
     6)      Καλαμάκια για σουβλάκια 



Διαδικασία: 

                Μέρες πριν, μεριμνήστε ώστε να πάτε από το κατάστημα οπτικών της γειτονιάς σας και να ζητήσετε να σας ξεβιδώσουν τις βίδες από τους βραχίονες των γυαλιών ηλίου του παιδιού σας. Μην σας πτοήσουν τα περιπαιχτικά σχόλια του καταστηματάρχη... γιατί θα γίνουν. Να είστε σίγουροι.  Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και η τούρτα πρέπει να φτιαχτεί πάση θυσία.    Φεύγετε από το κατάστημα οπτικών,  στην καλύτερη περίπτωση βλαστημώντας από μέσα σας ...  στην χειρότερη, δυνατά.  Έχετε ξεχάσει τους καλούς σας τρόπους προ πολλού!

                Την προηγούμενη μέρα των γενεθλίων φτιάχνετε την τούρτα  της αρεσκείας σας ως εξής. Παίρνετε μια γαβάθα οποιουδήποτε μεγέθους σας βολεύει, την ντύνετε με διάφανη μεμβράνη και στρώνετε την τούρτα. Είτε με παντεσπάνια, είτε με σαβαγιάρ, είτε ακόμα και με τα υλικά του κορμού που θεωρώ ότι είναι και το ποιο εύκολο σενάριο. Αυτήν που βλέπετε την έκανα με σαβαγιάρ και σοκολάτα, με την συνταγή που θα δείτε εδώ.  Επίσης αν έχετε μια φόρμα κέικ σαν ιγκλού, μπορείτε απλά να ψήσετε ένα κέικ, το οποίο στη συνέχεια θα αναποδογυρίσετε. Αυτό κι αν είναι ευκολάκι!!!!!!! 



                Στην περίπτωση λοιπόν της τούρτας, την βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί. Μόλις είναι οκ, την αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα και αφαιρείτε την μεμβράνη. Μέχρι εδώ όλα καλά και ωραία. Πιστέψτε με, το ίδιο εύκολη θα είναι και η συνέχεια!! 

                Βάζετε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε χαρωπά σε σφιχτή σαντιγί. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμη, ρίχνετε με την ίδια χάρη μέσα στον κάδο (κατά τη διάρκεια του χτυπήματος) το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ρίχνετε όσο σας κάνει κέφι μέχρι να κιτρινίσει η κρέμα από το κακό της. Όσο εσείς επιθυμείτε. Όταν είναι έτοιμη, καλύπτετε με αυτήν (με τη βοήθεια μιας σπάτουλας) την τούρτα και την λειαίνετε όσο είναι δυνατόν περισσότερο.  Η φιλική μου συμβουλή είναι η εξής και αν θέλετε την ακολουθείτε. Καλό θα είναι να κάνετε τη σαντιγί  πολύ κίτρινη, καθώς κανείς δεν θέλει να δει έναν ήλιο ωχρό και αρρωστιάρη, αλλά όλοι θα θαυμάσουν έναν υπέρλαμπρο, πολύ κίτρινο, χαμογελαστό ήλιο, έτοιμο για φάγωμα!



                Πάμε παρακάτω πριν μου κουραστείτε και αφήσουμε τη δουλειά στη μέση. 

Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Τρώτε τη μισή με το κουτάλι της σούπας και την υπόλοιπη την αφήνετε αρκετή ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο και να μην είναι τόσο ρευστή. Μόλις είναι σε καλή κατάσταση ώστε να δουλευτεί εύκολα, την βάζετε σε ένα κορνέ με στρογγυλή και λεπτή μύτη και σχηματίζετε το χαμόγελο της ευτυχίας του ήλιου!!!!!!!!!!!!
Αντί για σοκολάτα μπορείτε να σχηματίσετε το χαμόγελο με οτιδήποτε άλλο θέλετε εσείς, όπως για παράδειγμα με μικρά σοκολατάκια, με κουφετάκια σμάρτις, με σποράκια ροδιού που είναι και κόκκινα, με αμυγδαλάκια, με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας ή φράουλας ή οτιδήποτε άλλο σκεφθείτε!!! 

                Τώρα τοποθετείτε και τα γυαλιά ηλίου του ηλίου!!! Χα!! Τι όμορφο που ακούγεται!! 

                Τέλος ήρθε η ώρα για την υπεριώδη ακτινοβολία που βγάζουν οι ακτίνες. 
Προσοχή στην τοποθέτηση λοιπόν!! Καρφώνετε περιμετρικά τα καλαμάκια, (αφού φάτε τα σουβλάκια), και τοποθετείτε από πάνω τους κώνους από τα χωνάκια, μπήγοντάς τους ελαφρά και προσεκτικά στην σαντιγί. Με λίγα λόγια τα καλαμάκια θα συγκρατήσουν τα μπισκότα. Προσοχή. Αυτό με τα χωνάκια παγωτού πρέπει να γίνει τελευταία στιγμή πριν παρουσιάσετε την τούρτα στο τραπέζι γιατί τα μπισκότα θα νοτίσουν από την υγρασία!!

                Είμαστε έτοιμοι!!!!!!!!!!!!!!  Ελάτε όλοι γύρω από το τραπέζι. Ανάψτε τα κεράκια και οπλίστε τις φωτογραφικές!!! Πάμε το τραγουδάκι!!!!!!

                Χρόνια πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

.............Εεε!!! Μη φεύγετεεεε... μην ξεχάσετε να επιστρέψετε στο καταστημα οπτικών να σας ξαναβιδώσουν τους βραχίονες από τα γυαλιά!!! 



Την εντυπωσιακή τούρτα "Ήλιο" έφτιαξε με απόλυτη επιτυχία η φίλη μου Παναγιώτα Χούμα. 
Μπράβο Παναγιώτα και ευχαριστώ!!!!! 






54 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Καλή εβδομάδα και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

    Πολύ επαγγελματική δουλειά και το κείμενο απολαυστικό!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ότι πρέπει για να ξεκινήσει όμορφα και χαμογελαστά η μέρα μας!

    Χρόνια πολλά στο κορίτσι!!! Να τη χαίρεσαι Χρυσαυγή μου!!

    Μπράβο σου!! Νομίζω είναι η καλύτερη σου ανάρτηση!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, ευχαριστώ!!!
      Σημέρα όλως παραδόξως εδώ έχει ήλιο μετά από πολλές μέρες συννεφιάς!!
      Τι χαρά!

      Σε ευχαριστώ Πίπη μου για τις ευχές και για τα σχόλια !
      Τι να πω??
      Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια Χρυσαυγή μου!!! Υπέροχη τούρτα, αντάξια της μικρής σου αλλά και δική σου... αλλά να μιλήσεις γιατί να μη μιλήσεις αυτά είναι όμορφα συναισθήματα κι αξίζει να μας παρασέρνουν!! Έτσι την παθαίνω κι εγώ με τις ανιψιές μου αλλά δεν πειράζει ...μου αρέσει να με λένε χαζοθεία!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Να τη χαίρεσαι, να είναι πάντα γερή και τυχερή κι όλοι μαζί ευτυχισμένη καλή μου Χρυσαυγή!!!!
    Λάτρεψα τον ήλιο σου... πολύ πρωτότυπος!!!!!!!! -:))
    Πολλά φιλιά και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα δω Κική μου... μπορεί να ξεπεράσω τη συστολλή μου και να μιλήσω του χρόνου...
      Δεν το έχω και εύκολο πάντως να μιλώ δημόσια. Νιώθω κάπως. Καλώς ή κακώς έτσι είναι...
      Αλλά σημασία έχει η ουσία και όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα.

      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου !!!
      Χαίρομαι που σου άρεσε η τούρτα! Νομίζω είναι μια πολύ όμορφη και χαρούμενη unisex παιδική τούρτα!!!

      Σε φιλώ και ευχαριστώ ξανά!

      Διαγραφή
  3. Αυτό το: "Ένας ήλιος για την ηλιαχτίδα" δεν θα μπορούσε τίποτε άλλο να κυριολεκτεί με αυτή την πρόταση!
    Χρόνια Πολλά!
    Στον Άγγελό σου Χρυσαυγή μου!

    Σπιρτόζικο και με χιούμορ το κείμενό σου.
    Δεν κρύβεται η χαρά και ο ενθουσιασμός σου!
    Η τούρτα γεμάτη ομορφιά και έμπνευση παραίτεινε το καλοκαίρι σας μέχρι τα μισά του Νοεμβρίου!

    Σας φιλώ με πολλή αγάπη
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την χαρά μου την ξέρεις σε προσωπικό επίπεδο.
      Την τούρτα τώρα, την χάρηκα κι αυτήν γιατί ήταν όσο απλή ήθελα να είναι, χωρίς να με κουράσει και χωρίς να υπάρχει περίπτωση αποτυχίας. Και το πέτυχα.
      Το κυριότερο όμως είναι ότι πιστεύω πως της ταιριάζει πολύ!!!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ειληκρινείς ευχές σου Ζαμπία μου!!
      Να είσαι καλά να χαίρεσαι την δικιά σου ηλιαχτίδα!

      Διαγραφή
  4. Καταπληκτική!!!!! Χρόνια πολλά στην μικρή σου! Χιλιόχρονη!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά στην κούκλα σου Χρυσαυγή μου! Να είναι πάντα χαρούμενη και ευτυχισμένη!
    Υπέροχη η τούρτα σου... τέλεια! Να είσαι καλά μανούλα! Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρία μου!!!
      Να είσαι καλά !!! Πολλά φιλιά κι από μένα!

      Διαγραφή
  6. Ακροβατώντας ανάμεσα στην συγκίνηση,τον ενθουσιασμό ,την περηφάνια και την υπεράνθρωπη προσπάθεια αυτοσυγκράτησης Χρυσαυγή μου ,μας έδωσες το άριστο δείγμα μητέρας που δίνει χαρά και νόημα στα γενέθλια του παιδιού της.
    Ένας ήλιος καυτός και υπέρλαμπρος με την ζωογόνα δύναμη της λάμψης του.Ένας όμορφος ήλιος,το χάδι του οποίου όλοι μας το αναζητούμε πολλές φορές τη μέρα.Ένας παιχνιδιάρης ήλιος, που μόνο τα παιδικά αθώα μάτια μπορούν να ακολουθήσουν και να μη τυφλωθούν.Ένας γουστόζικος,χιουμοριστικός και χουζούρικος ήλιος που στάθμευσε στον πάγκο της κουζίνας μιας άξιας μητέρας και χάρισε το χαμόγελο στην χρυσομαλλούσα κόρη.
    Με τις τραγανές ακτίνες να εκτείνονται ισομερώς και το σοκολατένιο χαρούμενο χαμόγελο να σκορπίζει το φως της ευδαιμονίας,το χρώμα της λάμψης και το αφημένο χουζούρικο ύφος,ο ήλιος των γενεθλίων ,έμελλε να γίνει ο κρυφός πόθος όλων των παιδιών.Μικρών και μεγάλων!
    Πρωτότυπο θέμα!Άξιο για ένα μοναδικό παιδί.Χαρωπό και ευδιάθετο ,ικανό να χαριστεί από καρδιάς στο πιο γλυκό χαμόγελο που κοσμεί ένα σπίτι.Σε αυτό ενός αθώου παιδιού,που δίνει νόημα ύπαρξης στους γονείς του.
    Ένα λιθαράκι αγάπης και έγνοιας στα θεμέλια λατρείας που σηκώνει και δομεί μία μητέρα για το παιδί της.Μία έκφραση ανείπωτης λαχτάρας για την αγωνία της ευτυχίας του. Μία ευχή αιώνια για την ομαλή πορεία και το εύκολο διάβα στον κόσμο των μεγάλων.Το άγρυπνο μάτι στα σκαλοπάτια της ζωής του και οι προσευχές για την υγεία του.
    Εύχομαι η καυτή καρδιά του ήλιου να δίνει την γλυκύτητα,την δύναμη και τις ανάσες για την δυναμική πορεία της στον κόσμο.Να γίνει μεγάλη και τρανή και με αφοσίωση να αφιερωθεί σε ότι και αν επιλέξει να κάνει.Να την καμαρώνεις,να αισθάνεσαι ασφαλής κοντά της και να βλέπεις την ισορροπία και την τιμιότητα να κοσμούν την ζωή της.
    Εύχομαι από καρδιάς να είσαι και εσύ γερή και ευτυχισμένη για να μεταλαμπαδεύσεις στις κόρες σου το αληθινό νόημα της ζωής,έτσι όπως εσύ το αντιλαμβάνεσαι και είμαι σίγουρη ότι κινείσαι στα σωστά όρια.
    Εύχομαι ακόμα να εισπράττουν κάθε μέρα την μαχητικότητα και το πείσμα σου,να κληρονομήσουν την καλαισθησία σου και να εκτιμήσουν κάθε αθέατη πλευρά της προσωπικότητάς σου.
    Σας φιλώ πολύ πολύ,ευχόμενη η χαρά να είναι μόνιμος κάτοικος της οικίας σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μπισκοτένιες ακτίνες εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού και κριτσανίστηκαν ατάκα κι επιτόπου.
      Το σοκολατένιο χαμόγελο μοιράστηκε ισομερώς και ισόποσα στα δύο, με μαχαίρι παρακαλώ, για να μην μείνει καμιά από τις δυό τους παραπονεμένη.
      Το τραγουδάκι ειπώθηκε 4-5 φορές ώστε να σβήσουν τα κεριά και οι δυό τους σε ικανοποιητικό βαθμό.
      Και παρόλα αυτά δεν έλειψαν οι τσακωμοί και τα παράπονα....
      Ο ήλιος μας φώτισε αλλά όχι αρκετά απ΄ότι φαίνεται!!! χαχαχαχαα

      Σε ευχαριστώ πολύ Φωτεινούλα μου!!!!
      Συνηθίζω πάντα να κρατώ μια μικρή φράση ή λέξη από τα κείμενά σου. Κάτι που μου κάνει εντύπωση.
      Μια λέξη "κλειδί". Μια σύνοψη. Μια φράση αντιπροσωπευτική.
      Από τούτη εδώ την ευχετήρια ηλεκτρονική σου κάρτα θα κρατήσω την "ισορροπία" και την "τιμιότητα".

      Μου άρεσαν τόσο πολύ αυτές οι δύο λέξεις και είναι ότι ακριβώς επιθυμώ εκτός από την υγεία.
      Σε ευχαριστώ πολύ!!!!
      Τα φιλιά μου και την αγκαλιά μου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  7. Πόσο υπέροχη ιδέα για τούρτα! Μας μετέφερες και όλη τη χαρά της προετοιμασίας και μας έφτιαξες τη μέρα! Να τη χαίρεσαι την κουκλίτσα σου, να είναι πάντα γερή και χαμογελαστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν συνέβησαν όσα λες Χρυσα, τότε χαίρομαι πολύ!!!!
      Ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές σου!!!
      Να είσαι καλά κοριτσάκι!

      Διαγραφή
  8. Μου εφτιαξες την μερα με τιο κειμενο και τις εικονες σου! Να χαιρεσαι το λουλουδακι σου, να 'ναι παντα γερο και δυνατο!!! Καλημερα και καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, ευχαριστώ!!!!!!!
      Ενας ήλιος πάντα φτιάχνει τη διάθεση!!!!

      Καλή σου εβδομάδα Σοφία !!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Πολυχρονη να ειναι η μικρουλα σου!! Χαρουμενη, χαμογελαστη κ ευτυχισμενη οπως ο Ηλιος της!!
    Η τουρτα σου θυμιζει ανοιξη, σου φτιαχνει τη διαθεση κ δε θες με τιποτα να την κοψεις!
    Καλη εβδομαδα Χρυσαυγη μου!
    Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν όντως για εμάς ένα παράθυρο άνοιξης μέσα στο χειμώνα.
      Η μικρή έμεινε 100% ευχαριστημένη με την επιλογή, καθώς την τούρτα την είδε ως έκπληξη.
      Δεν ήξερε τίποτα μέχρι που της παρουσιάστηκε με αναμμένα τα κεριά για να τα σβήσει!

      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές Εύη μου!

      Διαγραφή
  10. Χρόνια της πολλά!!! Φαντάζομαι τη χαρά της για την όμορφη τούρτα που με τόση αγάπη έφτιαξες!!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ξανθή μου!!
      Χάρηκε !! Χάρηκε πολύ, αν σκεφτείς ότι δεν ήξερε καθόλου τι τούρτα θα αντικρύσει φέτος για τα γεννέθλιά της!!!
      χαχαχα Της έκανα έκπληξη και σε αυτήν και σε όλους!!

      Σε ευχαριστώ πολύ!!!
      Φιλιά !

      Διαγραφή
  11. Χρονια πολλά στο μικράκι σου, πολύχρονο να ειναι!

    Για την τούρτα δεν έχω λόγια, εκπληκτική δουλειά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ gio !!
      Και για τις ευχές σου και για την τούρτα.
      Εύκολη δουλειά ήταν. Την κάνει οποιοσδήποτε για πλάκα.

      Διαγραφή
  12. Καλέ!!!! Τί ωραία τούρτα είναι αυτή; Τέλεια λέμε! Βρήκα δε πανέξυπνη την ιδέα με τις αχτίδες - χωνάκια! Χρυσαυγή μου, γεια στα χέρια σου! Να χαίρεσαι την κουκλάρα σου και μόνο ευχάριστα και χαρούμενα να συμβαίνουν στις ζωές σας!
    Αααα, όχι από 'μέσα μας στους αγενείς. Απ΄όξω μας! Κι εμείς ξεσπάμε κι εκείνοι μαζεύονται. :)) :))
    Πολλά πολλά φιλιά! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα Πηνελόπη μου!!!!!
      Εξυπνη η ιδέα αλλά δεν παίρνω εγώ τα εύσημα, καθώς από κάπου πήρα κι εγώ ιδέες!! ΧΑ!!!
      Ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σου !!!

      Όσο για τον κυριούλη με τα οπτικά... ασ΄τον μωρέ τον κακομοίρη... Είπε τα χαζά του, αλλά όχι και για να φάει κατσάδα... Απλά χάρην του κειμένου, έπρεπε κι εγώ να υπερβάλω λιγάκι!!! Ξέρεις τώρα!!! ;) ;) ;)

      Φιλια πολλά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  13. Shnsh shnsh shnsh is tin niosti. (Apo to tilefono tha sou po pos proferete afto)
    P.S Eklepsa mia aktina otan kanis den kitage, alla min to pis pouthena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλενάδα μουυυυυυυυυυυυυ!!!!
      Την ακτίνα θα στην φέρω εγώ αυτοπροσώπος το Σάββατο!!!
      Μουτς εις την Ν

      Διαγραφή
  14. χρόνια πολλά στη μικρούλα σου!Να την χαίρεσαι!
    Η τούρτα απλά ...υπέροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ γλυκιά η ανάρτησή σου, Χρυσαυγή μου, γεμάτη αγάπη!
    Να τη χαίρεσαι και να την καμαρώνεις! Να είναι πάντα ήλιος φωτεινός στη ζωή σου!
    Κι εκείνη πάντα να την ζεσταίνει η αγάπη σου και να την καθοδηγεί!
    Πολλά πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου σε ευχαριστώ.
      Είναι ένας ήλιος από μόνη της.
      Δεν έχω τι άλλο να πω.
      Δεν θέλω κιόλας.... Ξέρεις πως είναι αυτά ...
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες και πολύ προσεγμένες ευχές σου!!!!

      Διαγραφή
  16. Χρόνια πολλά στο Νεφελάκι σου!!!! Να την καμαρώνεις και να είναι γερή και ευτυχισμένη για μια ζωή!!!!
    Πόσο υπέροχη τούρτα και πραγματικά εντελώς πρωτότυπη!!! Δεν έχω ξαναδεί τόσο λαμπερή:)
    Απόλαυσα τις οδηγίες παρασκευής του ήλιου σας και απ΄'ότι διακρίνω περάσατε τέλεια και εσείς και σε βλέπω κεφάτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημητρούλα σε ευχαριστώ πολύ!!!!
      Οι ευχές σου είναι ουσιαστικές και πολύτιμες.
      Ελα, αφού σου αρέσει η τούρτα και αφού είναι τόσο εύκολη... ώρα είναι να πάρει σειρά μετά την στριφτή τυρόπιτα και αυτή. Παιχνιδάκι είναι πλέον για σένα!!! χαχαχαχα

      Φιλιαααααααα!!

      Διαγραφή
  17. Χρόνια της πολλά χρυσοχέρα Χρυσαυγή, να τη χαίρεσαι!
    Καταπληκτική ιδέα η τούρτα, μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Τζενάκι μου!
      Πόσο χαίρομαι που σε βλέπω μετά από τόσο καιρό!
      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές !
      Να είσαι καλά κορίτσι!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  18. Τι ωραίαααααααα!!!!
    Μπράβο Χρυσαυγή μου, να την χαίρεστε! Φιλιά και καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρυσαυγούλα, τώρα μόλις είδα την ανάρτηση σου και απλά υποκλίνομαι μπροστά στην πανέμορφη τούρτα σου!
    Είναι υπέροχη, παιχνιδιάρικη, σίγουρα από τις πιο εντυπωσιακές τούρτες που έχω δει ποτέ μου.
    Να τη χαίρεσαι την ηλιαχτίδα σου, εύχομαι να συνεχίσει να φωτίζει και να ομορφαίνει τις μέρες σου!
    Μου αρέσει τόσο πολύ το κείμενο σου, αποπνέει τόση μα τόση χαρά που καταφέρνεις να μας τη μεταδώσεις.
    Το επίσης εντυπωσιακό με αυτή την τούρτα είναι πως είναι και εντυπωσιακά εύκολη!
    Συγχαρητήρια ειλικρινά, οι τούρτες που μας παρουσιάζεις είναι πάντα πολύ πρωτότυπες!
    Χρόνια πολλά στην κουκλίτσα σου!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολύχρονη! Μα τι χαρούμενη τούρτα! Γέλασα για άλλη μια φορά με το χιούμορ σου! Πάρα πολύ όμορφη! Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρυσαυγή μου, είσαι θεά! Τέλεια τούρτα!!!! Μου αρέσει πάρα πολύ γιατί έχει χιούμορ και είναι απίστευτα πρωτότυπη! Άσε που θυμίζει καλοκαιράκι και με ξεσηκώνει! Μπράβο, μπράβο και πάλι μπράβο!!!!
    Εύχομαι ό,τι καλύτερο στο κοριτσάκι σου! Να έχει πάντα ό,τι ποθεί η ψυχή της!
    Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρόνια Πολλά στο Νεφελάκι σου!!!! Να είναι πάντα χαμογελαστή κι ευτυχισμένη και να τη χαίρεστε να λάμπει!
    Και τι τούρτα!!!! Απλή αλλά υπερπαραγωγή! Τι ωραία ιδέα και τα παιδιά σίγουρα θα ξετρελάθηκαν! Πολύ ευρηματική σε βρίσκω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εύχομαι και ελπίζω να γίνει η μικρή σου κυρία (που θαυμάζεις...) μεγάλη, όμορφη και ευφυής και να θυμάται πάντα με αγάπη το "τι σκαρφίστηκες" να φτιάξεις σ' αυτά τα έβδομα γεννέθλιά της, Χρυσαυγή μου.

    Χρόνια Πολλά Νεφέλη και πάντα να είναι ηλιόλουστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χρόνια πολλά στην Ηλιαχτίδα σας!!!!!!! Να είναι πάντα φωτεινός ο δρόμος της!!!!!
    Η γενέθλια τούρτα είναι απίστευτη τόσο σε ευκολία όσο και σε εμφάνιση!!!!!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπράβο Χρυσαυγή, πολύ ωραία τούρτα! Εξαιρετική διακόσμηση! Να χαίρεσαι την κορούλα σου!

    Eleanna - http://www.foodaki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τα γυαλιά θα τα βάλω εγώ γιατί μου βγήκαν τα ματάκια μου καλέ κυρία! Πώς να την αντέξω η χριστιανή τέτοια ακτινοβόλα επιτυχημένη τούρτα!!! Οου μάϊ Γκάντ δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να την χαίρεσαι και να λάμπει πάντα σαν ήλιος!!!!!!!
    Έχεις βραβείο από μένα για πολλούς λόγους
    http://lilaspurplethoughts.blogspot.gr/2013/11/blog-post_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καταπληκτική η τούρτα! Πόσο ωραία την έκανες!
    Να την χαιρέσαι! Μας άφησες άφωνους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χρυσαυγή μου, έστω και καθυστερημένα, να ευχηθώ χρόνια πολλά στο κοριτσάκι σου! Να ζήσει να το χαιρόσαστε και να είναι πάντα υγιές και χαρούμενο!!
    Η τούρτα σου μια τρέλα! Τί χαρούμενη τούρτα, αρμόζει άψογα σε ένα κοριτσάκι. Όσο για τα συναισθήματα, σε καταλαβαίνω, καμιά φορά όταν τα κρατάμε για εμάς έχουν περισσότερη αξία.
    Σε φιλώ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μου άρεσε πολύ η τούρτα που έφτιαξες για τα γενέθλια της κοπέλας σου!!
    Όπως και το κείμενο, χαχαχχα! Απολαυστικό!!
    Χρόνια σας πολλά αν και πολυυυυύ καθυστερημένα!
    Να είναι πάντα ο ήλιος στη ζωή σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Νιώθω πολύ τυχερή και χαρούμενη που έπεσα τελευταία στο μπλογκοσπιτάκι σου..Εύκολες και ωραίες ιδέες!Έτσι επέλεξα αυτήν την τουρτίτσα για τα γενέθλια του αντρούλη μου.Θυμήθηκα μάλιστα ότι τα προηγούμενα γυαλιά του δεν τα έδωσα για ανακύκλωση,οπότε δεν χρειάστηκε να τρέχω σε οπτικό που δεν προλάβαινα,αν και έχουμε μια γνωστή που δε θα μ'έκραζε.Τα σουβλακόξυλα για μένα μάλλον μπελάς ήταν,καλύτερα να είχα μπήξει τα χωνάκια κατευθείαν.Στέλνω φωτό και θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να στείλω την ιδέα με οδηγίες βήμα-βήμα στις"Συνταγές της παρέας"με αναφορά εννοείται στο blog σου,όπως άλλωστε είναι και ρητή εντολή του site.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10