Κοιτάζοντας πίσω στο χρόνο είδα
ότι έχω να ποστάρω κάτι αποκλειστικά σοκολατένιο από τον Ιούλιο. Πώς έγινε
αυτό... ούτε κι εγώ ξέρω. Πως μου διέφυγε η σοκολάτα τόσους μήνες, είναι
πραγματικά απορίας άξιο, αδιανόητο,
ανεπίτρεπτο και αδικαιολόγητο.
Ο χειμώνας όμως πλησιάζει, οι
γιορτές είναι μια ανάσα μακριά και όσο να ΄ναι, το κρύο τη θέλει τη σοκολάτα του. Μια μπουκιά είναι ικανή να δώσει ενέργεια στο
μάξιμουμ μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Τα τρουφάκια με σοκολάτα και κράνμπερις αποδείχθηκαν ότι πιο νόστιμο, εύκολο και γιορτινό!!!!
Δοκιμάστε τα κι εσείς!
ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ
Υλικά:
1)
200 γραμμάρια κουβερτούρα
2)
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3)
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4)
100 γραμμάρια αποξηραμένα κράνμπερις
5)
1 κουταλιά της σούπας μέλι
6)
1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
7)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία
δωματίου
8)
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
9)
¼ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
10)
Σκόνη κακάο για επικάλυψη
Διαδικασία :
Τεμαχίζουμε
τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι. Την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Σε ένα
μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι να ζεσταθούν μέχρι να
σιγοβράσουν. Μόλις γίνει αυτό, ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα στο
μπολ με τη σοκολάτα. Το αφήνουμε για ένα λεπτό χωρίς να κάνουμε τίποτα, έτσι
ώστε η σοκολάτα να αρχίσει να αναλιγώνει από τη θερμότητα της κρέμας. Κατόπιν
ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι, ώστε να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να ομοιογενοποιηθεί
το μίγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε κατόπιν και τη
ζάχαρη άχνη, το τζίντζερ, το αλάτι και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος ρίχνουμε τα κράνμπερις και τα
ενσωματώνουμε κι αυτά στο μίγμα.
Σκεπάζουμε
το μπολ με αλουμινόχαρτο ή διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για
περίπου 2 ώρες, μέχρι το μίγμα να παγώσει και να πλάθεται εύκολα.
Βγάζουμε
το μπολ από το ψυγείο και με το κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε κομμάτια από το
μίγμα και τα πλάθουμε σε στρογγυλές, μικρές μπαλίτσες, τις οποίες εναποθέτουμε σε
ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει ένα
κομμάτι λαδόκολλα. Όταν τελειώσουμε αυτή τη διαδικασία, τοποθετούμε τις
μπαλίτσες στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά, έτσι ώστε να παγώσουν.
Η
επικάλυψη τώρα....
Βγάζουμε
τα τρουφάκια από το ψυγείο και έτσι όπως είναι στο ταψάκι τους, παίρνουμε ένα
σουρωτήρι, ρίχνουμε μέσα σκονη κακάο και τα πασπαλίζουμε από πάνω. Τα ρολάρουμε
κατόπιν να πάει η σκόνη παντού και
τινάζουμε το παραπανίσιο κακάο. Τα διατηρούμε
στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος τα βγάζουμε 10 λεπτά πριν
έτσι ώστε να μαλακώσουν ελαφρά.
Καλή επιτυχία!!!
Μμμμμ ωραία ιδέα Χρυσαυγούλα μου!! Έχω και το βιβλίο της Ζαμπίας, έχω και κράνμπερις νομιίζω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι καλά που μου τα θύμισες τα τρουφάκια αυτά!!!
Φιλάκια και στις δυο σας τις χρυσοχέρες!!!
Γειά σου καλή μου Δήμητρα! Αφού το έχεις, ξέρεις από πρώτο χέρι τις συνταγές του.
ΔιαγραφήΝα τα φτιάξεις λοιπόν να τα δοκιμάσετε. Εμείς τα χαρήκαμε πολύ!!!
Φιλάκια πολλά!
Πολύ ωραίο το βιβλίο της Ζαμπίας, με πολύ καλή επιλογή που βοηθάει πολύ με τις αναλυτικές παρουσιάσεις των συνταγών. Αλλά και τα τρουφάκια που επέλεξες να μας παρουσιάσεις ένα ποίημα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλώνω χεράκι, αν δεν έχεις αντίρρηση, Χρυσαυγή μου!!!
Φιλάκια πολλά!
Γειά σου Ελένη μου! Καμία απολύτως αντίρρηση.
ΔιαγραφήΠάρε όσα θες, να τα ευχαριστηθείς με την ψυχή σου!
Σε φιλώ πολύ!
Γνωστά και μη "εξαιρετέα" αλλά εξαιρετικά τα τρουφάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι καθώς είναι φτιαγμένα από δύο κυρίες με εξαιρετικές ιδέες στην κουζίνα, ποιος θα έλεγε όχι, σ' ένα ολόκληρο γεμάτο ποτήρι;;;;
Ερωτώ...(και βεβαίως απαντώ και μόνη μου) ΚΑΝΕΙΣ!!!
Εύγε σας,
χαχαχα
ΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ ο μονόλογος που κάνεις Πηνελόπη μου!
Γελάω ακόμη!!!
Φιλιά!!!
Σοκολατένια, αρωματικά, κρανμπερένια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστός συνδυασμός!!!!
Έχω κι εγώ το βιβλίο της Ζαμπίας, θα τα δοκιμάσω!!!
Πολύ ωραία φωτογράφιση!!!
Μπράβο σας!!!!
Εσύ κι αν θα τα δοκιμάσεις!!!
ΔιαγραφήΕιμαι σίγουρη. Θα σου αρέσουν πολύ. Ξέρω το γούστο σου και γι΄αυτό είμαι τόσο σίγουρη.
Σε ευχαριστώ πολύ!
Σε φιλώ Πίπη μου!
Χρυσαυγή μου είναι τόσο λαχταριστά τα τρουφάκια σου, μα τόσο λαχταριστά! Οι φωτογραφίες σου τα αναδεικνύουν υπέροχα! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελική μου να είσαι καλά!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!!!
Οι φωτογραφίες σου τα αναδεικνύουν υπέροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει δίκιο η Αγγελική...
Χαίρομαι πολύ γι αυτό. Πιο λαχταριστά δεν γινόταν!
Μεγάλη τιμή για μένα, που επέλεξες να τα φτιάξεις και να τα αναρτήσεις, προβάλλοντας ταυτόχρονα το βιβλίο μου.
Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ Χρυσαυγή μου!
Z.
Ζαμπία μου εμείς ευχαριστουμε που μοιράστηκες αυτή τη συνταγή μαζί μας.
ΔιαγραφήΜας άρεσαν ειληκρινά πάρα πολύ!!! Λιώνουν στο στόμα και τα κράνμπερις είναι μικρές σταγόνες δροσιάς μέσα στην υπέροχη σοκολάτα.
Σε φιλώ πολύ!!
Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!
Πρέπει να τα φτιάξω οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοκολάτα, κράνμπερις και ωραία ζεστά αρωματικά σε μια μπουκίτσα!
Πολύ μου αρέσουν!
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!
Ναι, εσυ κοπελιά που είσαι σοκολατόπληκτη πρέπει να τα φτιάξεις!!!
ΔιαγραφήΕγγύηση! Trust me!!!!
Φιλιά πολλά Ερμιόνη μου!!
Πολύ γιορτινά, πολύ ωραία, καταγράφονται για τα γιορτινά τραπεζώματα!!! Φχαριστιόμαστε, που λένε, άξιες κυρίες μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου Μαρθούλα μου!
ΔιαγραφήΤα τρουφάκια γενικότερα τα έχω συνδέσει κι εγώ με τα Χριστούγεννα.
Είναι μικρές μπουκίτσες που είναι ιδανικές για τα κεράσματα των εορτών.
Πιστεύω θα σου αρέσουν πολύ!!
Σε φιλώ και ευχαριστώ!
Το βιβλίο της Ζαμπίας είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός!!!!!!!! Φωτογραφίες, συνταγές, αναλυτικές οδηγίες, όλα συνθέτουν ένα μαγειρικό κόσμημα!!!! Κατά τη γνώμη μου απαραίτητο βιβλίο σε κάθε σπιτικό!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρυσαυγή μου με την παρουσίαση της δικής σου εκτέλεσης μονοπώλησες το ενδιαφέρον μας!!!!
Καλή εβδομάδα! Φιλιά!
Γειά σου Σιλένα μου με το όμορφο σχόλιό σου.
ΔιαγραφήΕτσι ακριβώς είναι, όπως τα λες.
Προσυπογράφω.
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!
Έτσι λίγο ξινούτσικα που είναι τα cranberries θα κάνουν ωραία αντίθεση με τη σοκολάτα. Τα μπαχαρικά και το μέλι επίσης νομίζω πως τα κάνουν αρκετά χειμωνιάτικα, ταιριάζουν με το κλίμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ τα βρίσκω πολύ ωραία και για Χριστούγεννα αυτά τα τρουφάκια!
Τα μπαχαρικά δίνουν μια ένταση που πραγματικά απογειώνει τα τρουφάκια. Η σοκολάτα είναι πολύ καλή υποδοχέας για τέτοιου είδους προσμίξεις. Ναι, είναι ιδανικά για τα Χριστούγεννα!!! Συμφωνώ!
ΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ Dark!!
Σούπερ τα τρουφάκια σου, για στείλε μερικά προς τα εδώ!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Χρυσαυγή μου!!! Τα τρουφάκια σου είναι υπέροχα!!!! Πράγματι με τα μπαχαρικά απογειώνονται αλλά και τα cranberries τους ταιριάζουν τέλεια!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για το βιβλίο της Ζαμπίας το πήρα κι εγώ και είναι κταπληκτικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τώρα ετοιμάζω κι εγώ μια συνταγή που θα δείτε σε λίγες μέρες... αλλά όλες οι συνταγές του είναι μία και μία!!!!!
Φιλιά Χρυσαυγή μου!!!
Στείλε καμμιά δεκαριά τρουφίτσες βρε Χρυσαυγή μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε ξελίγωσες.... χαχα
Φανταστικά τα τρουφάκια σου Χρυσαυγή! Τα υλικά και τα μπαχαρικά είναι εξαιρετικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ, φυσικά θα μου πεις αφού είναι συνταγή της Ζαμπία!
Πολλά φιλιά
Μα τι ωραίες που είναι αυτές οι σοκολατένιες μπαλίτσες! Κι έχουν και κράνμπερις που τα λατρεύω! Μου άνοιξες την όρεξη για γλυκό, βρε Χρυσαυγή! Και ποιος με σταματάει τώρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!!!