17 Ιουνίου 2013

Μακαρόνια με Κεφτεδάκια και Κόκκινη Σάλτσα



     
                 Γειά σας από ένα κουρασμένο κορμί ! Κούραση που δεν προκύπτει από τα χρόνια που περνάνε, αλλά από σωματική κόπωση στην οποία προστείθεται κατά περιόδους και η ψυχολογική (λογικό κι αναμενόμενο). Το "σκέψου θετικά" είναι το μότο μου αυτή την περίοδο και φαίνεται να αποδίδει όταν γίνεται ειληκρινά, με όλη τη δύναμη της ψυχής. Μαζί με το σχολείο που τελείωσε την Παρασκευή, τελείωσαν παράλληλα και πολλά άλλα πράγματα. Τώρα, το καλοκαίρι είναι μπροστά και είμαι πολύ χαρούμενη γι΄ αυτό!



                 Από δω και πέρα οι αναρτήσεις θα περιοριστούν (στο αισιόδοξο σενάριο) σε μια φορά την εβδομάδα. Το σίγουρο είναι ότι θα μου λείψετε κι ελπίζω να σας λείψω κι εγώ, έστω ένα "τικ".

                Χθές Κυριακή λοιπόν, παρόλη την καλοκαιρία που έκανε την εμφάνισή της επιτέλους στην Αττική, κάποιες δουλειές που έπρεπε να γίνουν με κράτησαν μέσα. Παράλληλα με αυτές, μαγείρεψα με έναν διαφορετικό τρόπο το αγαπημένο μου φαγητό μακράν. Τα ζυμαρικά όπως και να τα φτιάξει κανείς είναι απλά θεϊκά!! Αυτή τη φορά τα έφτιαξα με κεφτεδάκια, μιαν άλλη εκδοχή του κλασσικού "μακαρόνια με κιμά". Σίγουρα είναι φαγητό πιο μπελαλίδικο από τα μακαρόνια με τον κιμά, αλλά και πιο ενδιαφέρον. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με το εστραγκόν στη σάλτσα και το γλάσσο μπαλσάμικου και θα παραμιλάτε! Το προτείνω με χίλια.

             Φιλιά και καλή, χαρούμενη και προπάντων αισιόδοξη εβδομάδα!!!





ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά για τα κεφτεδάκια: 

     1)      500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά δύο φορές περασμένο από τη μηχανή
     2)      5 φρυγανιές τριμμένες στο μπλέντερ
     3)      1 κρόκο αυγού
     4)      100 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό (μισό κεσεδάκι δηλαδή)
     5)      5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
     6)      1 μέτριο κρεμμύδι  λιωμένο στο μπλέντερ
     7)      2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες με την πρέσσα σκόρδου ή στο μπλέντερ μαζί
           με το κρεμμύδι
     8)      1 χούφτα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
     9)      1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
     10)   Αλάτι
     11)   Πιπέρι


Υλικά για τη σάλτσα : 

      1)      1 μεγάλο κρεμμύδι  λιωμένο στο μπλέντερ
      2)      1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου ή στο μπλέντερ μαζί
             με το κρεμμύδι
      3)      ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
      4)      500 γραμμάρια ντοματάκια κονκασέ πολτοποιημένα στο μπλέντερ
      5)      1 φλιτζάνι νερό
      6)      1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
      7)      1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
      8)      1 κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν ξερό
      9)      Αλάτι
      10)   Πιπέρι
      11)   1 κουταλιά της σούπας γλάσο μπαλσάμικου (ή απλό ξύδι μπαλσάμικο) 

Επιπλέον θα χρειαστείτε: 

     1)      1 πακέτο ζυμαρικά σπαγγέτι  
     2)      Κεφαλοτύρι τριμμένο

Τα κεφτεδάκια, στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα, πριν το ψήσιμο στο φούρνο.

Διαδικασία: 

Φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια. 

                Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε  το λάδι και όταν κάψει σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι με το σκόρδο πολύ καλά. Όταν είναι έτοιμα,αποσύρουμε από τη φωτιά το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά. 

                Σε ένα  μπολ εν τω μεταξύ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια. Τον κιμά, τις τριμμένες φρυγανιές, τον κρόκο του αυγού, το γιαούρτι, τη ρίγανη, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Τέλος ρίχνουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο μαζί με το λάδι που υπάρχει στο τηγάνι. Ζυμώνουμε καλά τον κιμά. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ.

                Στρώνουμε σε ένα ρηχό ταψί φούρνου ένα φύλλο λαδόκολλας. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος πολύ μικρής μπουκιάς και τα παρατάσσουμε στο ταψί. Τα ψήνουμε σε φούρνο με αερόθερμο στους 200 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε πως είναι έτοιμα. Δεν τα γυρίζουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά.

Τα κεφτεδάκια ψημένα.

Στο διάστημα που ψήνονται τα κεφτεδάκια φτιάχνουμε τη σάλτσα ως εξής: 

                Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ½ φλιτζάνι λάδι να κάψει και σοτάρουμε το λιωμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα τοματάκια, μισό φλιτζάνι νερό, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πιεί τα υγρά της και να δέσει. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμη ρίχνουμε το γλάσο μπαλσάμικου και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και βράζουμε τη σάλτσα για άλλα 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του φαγητού. 

                Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.  Σερβίρουμε στα πιάτα τα ζυμαρικά με τα κεφτεδάκια και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι. 

Καλή επιτυχία!!






43 σχόλια:

  1. Ω!!!! ψητά κεφτεδάκια κι ωραία σάλτσα!!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ξανθή. Σίγουρα πιο ελαφρυά εκδοχή από το να τηγανίσει κανείς τα κεφτεδάκια.
      Και από νοστιμιά... καμία διαφορά, σε διαβεβαιώ!!

      Καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  2. Tha ti dokimaso oposdipote!!!!!!
    Poli m aresoun ta keftedakia sou me estragon kai balsamiko!!!
    Kalimeeeeraaaaa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Πίπς μου!
      Το εστραγκόν είναι τέλειο στα κεφτεδάκια με σάλτσα. Χρόνια τώρα έτσι τα φτιάχνω.
      Το γλάσο μπαλσάμικου ήταν η φρέσκια πρσθήκη που μου έκλεψε την καρδιά.

      Περιμένω πως και πως να δω φωτογραφίες από εκεί που είσαι!!!
      Καλημέραααααααααααα!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα και καλή εβδομάς!Με έχεις ξεσηκώσει με το εστραγκόν Χρυσαυγή μου.Συνήθως το βάζω σε ψάρι και στο αρνί.Την επόμενη φορά που θα κάνω κεφτέδες με "ζουμί"...έτσι τα λέμε εμείς :-) θα βάλω εστραγκόν και εννοείται θα τα ψήσω στον φούρνο.Μέχρι τότε μια λεονταρίσια μερίδα δεν θα με έβλαπτε καθόλου.....φιλιαααααααααααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ψάρι?? Χμ... να και κάτι που θέλω να δοκιμάσω.
      Τώρα με ξεσήκωσες εσύ Μάρα!!!

      Για τη λεονταρίσια μερίδα βλέπω να τσακώνεστε εσύ με τη Ζαμπία. Εγώ θα τη σερβίρω και όποιος προλάβει τον Κύριο είδε!!

      Φιλιααααααααα

      Διαγραφή
  4. Απλά θεϊκό και αφού έφτιαξες το αγαπημένο του Αστεριού σου αλλά και δικό σου, βάλε στην άκρη και μια σπέσιαλ μερίδα για τους οδοιπόρους...λέω να περάσω δήθεν τυχαία!

    ...κι αυτή η σάλτσα...η καλυτερότερη!

    Καλό καλοκαίρι, με πολλά μπάνια και χαρούμενες στιγμές!:)
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαμπάκι ευχαριστώ πολύ!! Πάει καιρός από τότε που τα είπαμε και τα κεφτεδάκια έπρεπε να σερβιριστούν άμεσα. Χαίρομαι που σου άρεσε η σάλτσα, σου την προτείνω πραγματικά.

      Ευχαριστώ για τις ευχές σου για καλό και ηρεμο καλοκαίρι και ανταποδίδω στο έπακρο!!!
      Φιλιά πολλά πολλά!!!

      Διαγραφή
  5. Ενδιαφέρουσα & πρωτότυπη η εκδοχή των κεφτεδακίων που προτείνεις! Δεν έχω δει κανέναν άλλον μέχρι τώρα να βάζει το γιαούρτι μέσα στη ζύμη, συνήθως προτείνεται σαν συνοδευτικό στο σερβίρισμα.
    Καλό καλοκαίρι με ηρεμία να έχεις λοιπόν, με αυτό το πιάτο το ιερό ιπτάμενο μακαρονοτέρας (αυτό που έχει κεφτεδάκια αντί για μάτια), είναι σίγουρο πως θα σε πάρει υπό την προστασία του! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Σκοτεινή μου Σεφ!! Το γιαούρτι κάνει τα κεφτεδάκια και γενικά τους κιμάδες και τα μπιφτέκια περισσότερο αφράτα. Δοκίμασέ το. Δεν θα καταλάβεις στη γεύση κάτι, αλλά σίγουρα θα γίνει το μίγμα του κιμά πιο αφράτο.

      χαχα Θα κάνω δέηση στο μακαρονοτέρας να με έχει υπό την προστασία του αυτό το καλοκαίρι λοιπόν!!!

      Φιλιά πολλά !!!

      Διαγραφή
  6. Πάρα πολύ ωραία παρουσίαση και νόστιμη συνταγή!!!
    Πότε θα έρθω να φάμε; χαχαχαχαχαχα
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Τατιάνα!!
      Όποτε θες!!!! :) Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!!! :)

      Διαγραφή
  7. Νομίζω ότι διάλεξες ένα υπέροχο φαγάκι και το εκτέλεσες με μεγάλη μαεστρία! Τουλάχιστον οι φωτογραφίες αυτό αποκαλύπτουν! Μπράβο, Χρυσαυγή μου!
    Να έχεις ένα υπέροχο καλοκαίρι, γεμάτο μπάνια, ξεκούραση, βόλτες και παγωτό! :-)
    Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το στόμα σου και στου Θεού τ΄ αυτί!!
      Ελπίζω και εγώ σε καλύτερες μέρες και θα φροντίσω όσο μπορώ γι΄ αυτό.

      Φιλιά πολλά πολλά κι ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο!

      Διαγραφή
  8. Κουκλίτσα υπέροχα τα κεφτεδάκια σου, το στάιλιγκ και η φωτογράφιση!

    Στα αεροπλάνα θα έχεις διαβάσει ότι λένε αν κάτι συμβεί να βάλεις πρώτα εσύ την μάσκα οξυγόνου και μετά να βοηθήσεις το παιδί που συνοδεύεις... Αν εσύ κάτι πάθεις δεν θα επιβιώσει ούτε εκείνο. Πρόσεξε λοιπόν νομίζω ότι πρέπει να βάλεις την μάσκα οξυγόνου σου! Ξεκουράσου Χρυσαυγή μου! Διασκέδασε! Άσε τα δύσκολα, παραμέλησε το μπλογκ εμείς δεν χανόμαστε!
    Σου στέλνω πολλά φιλιά και... να προσέχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Αγγελική μου!
      Τι να πω για το σχόλιο? Είναι υπέροχο, όπως και ο παραλληλισμός με την μάσκα οξυγόνου.
      Θα την βάλω και όπου βγάλει λοιπον!!

      Ευχαριστώ πολύ πολύ!!

      Διαγραφή
  9. Προσωπικά αυτό το φαγητό το λατρεύω, Χρυσαυγή μου.
    Και κάθε φορά "παίζω" μαζί του ανάλογα με την διάθεση που έχω για την σάλτσα του, κόκκινη, ή ντεμί και καμμιά φορά λευκή.
    Φιλιά πολλά και καλό καλοκαίρι, σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνον στις βουτιές στην θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ "παίζεις" με κάποιο φαγητό??????
      Από που κι ως που?????? χαχαχαχαχχααα

      Έλα σε πειράζω Πηνελοπάρα!! Φυσικά και παίζεις με τα φαγητά. Μόνο αυτό κάνεις.
      Και είμαι σίγουρη ότι θα το έχεις δοκιμάσει σε όλες τις πιθανές εκδοχές του.
      Δοκίμασέ το λοιπόν και σε αυτή που προτείνω να μου πεις τη γνώμη σου.

      Σε ευχαριστώ πολύ, θα κάνω και καμιά βουτιά για σένα καλή μου!

      Διαγραφή
  10. Την σωματική κούραση δεν την φοβάμαι τόσο..χτυπιέσαι όλη μέρα δεξιά αριστερά,τρέχεις σαν αφηνιασμένο άλογο να προλάβεις υποχρεώσεις και να λύσεις προβλήματα,τρως στα όρθια μια μπουκιά αναστήλωσης και όχι γεύσης και το βράδυ με τεντωμένο από την κούραση κορμί,αφήνεσαι αν το επιτρέψει η υπερδιέργερση της μέρας,σε έναν ΄΄υποτυπώδη ξεκούραστο΄΄ύπνο με εφιάλτες που και που.
    Την άλλη μέρα σέρνεσαι, πιο πολύ από υποχρέωση απέναντι στα καθημερινά, και όχι από ελπίδα για το ότι ξημέρωσε μια άλλη μέρα.
    Την ψυχική κούραση την τρέμω.Είναι απειλητική γιατί σε στύβει από σωματικά και συναισθηματικά αποθέματα.Παίζει με την ιώβεια υπομονή σου,γελά με την επίμονη αντοχή σου,ειρωνεύεται την καλή σου διάθεση.
    Πολεμά την αισιοδοξία σου και αντιμάχεται το σθένος σου.Ενεδρεύει κάθε παραπάτημά σου για να σε σπρώξει πιο χαμηλά,ανοίγει με χαιρεκακία το απύθμενο βάθρο της απόγνωσης.
    Όμως η ανθρώπινη ψυχή έχει απίστευτα όρια αντοχής.Και πείσμα.Ήρθαμε στη ζωή για έναν συνεχή πόλεμο και για ανακαλύπτουμε τις πόρτες που ανοίγουν, όταν κάποιες κλείνουν.
    Για να χαρίζουμε χαμόγελα και δύναμη στους ασθενέστερους.Για να διδάσκουμε τον ίδιο μας τον εαυτό ότι οι μικρές καθημερινές αξίες και χαρές ,έχουν πολύτιμες ιδιότητες για την ψυχική μας ηρεμία.
    Ας πούμε πώς είναι δυνατόν να στερηθείς την γευστική απόλαυση που σου προσφέρει η θέα και μόνο, ενός λουσάτου πιάτου?Στο περιεχόμενο αλλά και στην αισθητική αξία του!
    Η σύλληψη απλή.Με διαφορετικά όμως συστατικά γίνεται σύνθετη.Προσδίδει διαφορετικούς τόνους νοστιμάδας και ανιχνεύει προσεκτικά τη διάθεσή μας να πειραματιστούμε σε ένα φαγητό με σταθερή αξία και διαχρονικότητα.
    Ατίθασο ,γιατί η μαγείρισσα παραμονεύει για την παραμικρή λεπτομέρεια.'Απληστη καθώς είναι με την μαγειρική καλαισθησία,ανταγωνίζεται τον ίδιο της τον εαυτό.Περιπατήτρια στις γευστικές καινοτομίες,μας συστήνει με ευγένεια και διακριτικότητα,ίσως και τόλμη,σε νέες προτάσεις.
    Εγώ προσωπκά θα ακολουθήσω την φρεσκάδα της νιότης της και την σπιρτάδα του χαρακτήρα της.Θα επικροτήσω την δυναμική στο καυστικό χιούμορ της ,αλλά και τον αυτοσαρκασμό της.
    Καλό απόγευμα Χρυσαυγή μου!!!Καλή δύναμη!Σε σκέφτομαι και εύχομαι όλα να πάνε καλά!Φιλιά πολλλά,πολλά,πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεετσι! Η ψυχική κούραση δεν παλεύεται....


      Θα πάνε όλα καλά και θα επανακάμψω το Σεπτέμβριο με νέες περιπέτειες....
      Ως τότε, δεν χανόμαστε, απλά υπολειτουργούμε!!!

      Σε φιλώ και σε ευχαριστώ πολύ, πολύ, πολύ!!!!

      Διαγραφή
  11. Καλό καλοκαίρι Χρυσαυγή μου! Εύχομαι να περάσεις πολύ πολύ όμορφα και να ευχαριστηθείς τα κοριτσάκια σου! Πέρασε η σχολική χρονιά λοιπόν! Σίγουρα θα μας λείψουν οι πιο συχνές αναρτήσεις σου, αλλά το καλοκαίρι επιβάλλεται να είμαστε πιο χαλαροί και το σημαντικότερο είναι να κάνεις αυτό που θέλεις εσύ, για σένα!

    Το φαγάκι σου σούπερ! Πολύ πολύ χορταστικό και νόστιμο! Μου αρέσουν τα ψητά κεφτεδάκια ως ιδέα, μου αρέσουν τα υλικά που τους έβαλες!
    Φιλιά πολλά και ελπίζω καλή ξεκούραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ερμιόνη μου!!
      Ο καιρός άνοιξε και μας καλεί προς τις παραλίες.
      Από εκεί θα τρώω τα κεφτεδάκια με τα μακαρόνια και θα σας σκέφτομαι.
      Το ίδιο προτείνω για όλους και ειδικά για όσους έχουν παιδιά, γι΄αυτό πάρε τις μικρές και τρέξε στο εξοχικό της μαμάς σου!!

      Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  12. Αγαπημενο φαγητο!Δεν το εχω δοκιμασει ποτε με ψητα κεφτεδακια, γλιτωνεις και τσαμπα λιπαρα ετσι!
    Φανταστικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γλυτώνεις από λιπαρά και ειληκρινά δεν έχει καμία διαφορά στη γεύση!!!
      Αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσει κανείς με αυτό τον τρόπο!

      Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  13. Το αγαπημένο πιάτο των περισσότερων παιδιών! Τέλειο και χαρούμενο και παιχνιδιάρικο!
    Καλό καλοκαίρι Χρυσαυγή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και των μεγάλων Ερη μου!! Και των μεγάλων!!! :) :)
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  14. Αγαπημένο φαγάκι μικρών και μεγάλων τα κεφτεδάκια με μακαρόνια. Μ'αρέσει πολύ αυτή η εκδοχή που δεν τα τηγανίζεις αλλά τα βάζεις στο φούρνο, γι' αυτό και θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωω!! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!
      Ελπίζω να το απολαύσετε και ειληκρινά περιμένω εντυπώσεις!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  15. Το πιο λαχταριστό φαγητό έφτιαξες Χρυσαυγή, έτσι το φτιάχνω κι εγώ, ψήνω τα κεφτεδάκια στο φούρνο και στην σάλτσα δοκιμάζω διάφορα μυρωδικά, θα δοκιμάσω και το εστραγκόν!!
    Όσο για τις αναρτήσεις πάλι καλά που θα μπορείς μια φορά την βδομάδα, σημασία έχει να περάσουμε καλά το καλοκαιράκι που είναι σύντομο, μετά πάλι εδώ θα είμαστε!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τέλειωσαν τα σχολεία μαζί και τα τρεξίματα.
    Κι εγώ μια από τα ίδια Χρυσαυγή μου. Πάντα το έλεγα πως ο τελευταίος μήνας με γιορτές και όλα τα συναφή είναι δύσκολος. Καλή ξεκούραση εύχομαι, χαλάρωσε και απόλαυσε το καλοκαίρι που ήρθε.. Με την ησυχία σου οι αναρτήσεις...

    Τώρα για τα υπόλοιπα τι να πρωτοθαυμάσω...τη συνταγή, τις φωτογραφίες, την παρουσίαση?
    Τέλειο φαγάκι. Μια διαφορετική εκδοχη απο τον κιμά. Το γλάσο μπαλσάμικου με ξεσήκωσε..
    Το βάζω στα υπόψη..

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα κεφτεδάκια που τα'λεγα "κερατάκια" τα ζήταγα από μωρό! Και τώρα που μεγάλωσα ακόμη τα λιμπίζομαι! Κι έτσι στη σαλτσίτσα τους με το μακαρονάκι τους, άσε με, άσε με Χρυσαυγή μου, μου'φτιαξες διάθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπομονή και βάστα γερά λοιπόν (πάντως κατά την ταπεινή μου άποψη η ψυχολογική κούραση είναι πιο ψυχοφθόρα και πιο δύσκολη να γιατρεφτεί).
    Πολύ ωραία η εναλλακτική που μας προτείνεις, δεν εχω σκεφτεί ποτέ να κάνω κεφτεδάκια αντί για κιμά και με μένα με ξένισε το γιαούρτι, αλλα υποθετω το βάζεις για να γίνουν πιο αφράτα?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Από τα πιο αγαπημένα φαγητά!!!
    Πολύ πολύ νόστιμο Χρυσαυγή μου.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολύ ωραίο το φαγάκι σου Χρυσαυγή μου! Ξεκουράσου και να είσαι καλά! Σίγουρα θα μας λείψεις:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μμμ λαχταριστότατο φαγάκι και κατάλληλο για όλη την οικογένεια! Καλά να περνάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λαχταριστό πιάτο, καλοκαιρινό και καθόλου βαρύ! Μου άρεσε πολύ η πρότασή σου, θα τη δοκιμάσω.
    Σ' ευχαριστώ πολύ, καλή μου Χρυσαυγή!
    Θα μου λείψεις αλλά θα χαρώ να περνάς καλά!

    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. BELLA ITALIA!!....Μπράβο Χρυσαυγούλα μου!Εγραψες σήμερα!!τα κεφτεδάκια με σάλτσα φαγητό των μαφιόζων στην Ιταλία θα γίνουν το επόμενο μενού με κιμά που πρόκειται να ετοιμάσω!!φυσικά απο σένα η συνταγή!!και ευχαριστώ που μου τη θύμισες!!φιλάκια άπειρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολύ ωραία συνταγή και ειδικά αν μείνουν και μερικά κεφτεδάκια από το χθεσινό φαγητό γίνεται στο άψε σβήσε! Καλό Καλοκαίρι και καλή ξεκούραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Υπεροχο πιατο, εχει την διδικασια του βεβαια, αλλα πρεπει να ειναι πολυ νοστιμο!
    Με προλαβες με την αναρτηση με τα κεφτεδακια, αν και η δικια μου ειναι διαφορετικη την αφηνω προς δημοσιευση στο μελλον...
    Ξεκουρασου Χρυσαυγη μου, ξεκουρασου ψυχικα πιο πολυ, γιατι ολη αυτη η αρνητικη ενεργεια που συσσωρευεται δεν βοηθαει για να αντιμετωπισεις καταστασεις! Παρε μια ανασα με τις διακοπες σου για εχεις κουραγιο για την συνεχεια... Σου ευχομαι ενα ξεγνοιαστο και υπεροχο καλοκαιρι!
    Πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. delivery κάνεις; Πω πω!! Μου τρέχουν τα σάλια! :)
    (λαχταριστές οι φωτογραφίες!)

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. πω πωπω πωπω πωωω πωπω!μονο αυτο θα πωωωω!σλουρπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρυσαγουλα μου σε νιωθω απολυτα. Το καλοκαιρι ηρθε εντελως πλεον, τα σχολεια εκλεισαν και που χρονος για μπλογκαρισμα. Νομιζω τελικα πως αυτο ειναι ενα χομπυ για φθινοπωρο και χειμωνα. Χα χα χα
    Να απολαυσεις τις κοπελαρες σου και να περνας καλα.
    Το φαγακι αυτο ειναι τελειο. Μαγικο και αγαπησιαρικο. Θα το φτισξω οπωσδηποτε. Ο συζυγος σου τρωει μονο τα κεφτεδακια ε?
    Καλα μπανια και ηλιοθεραπειες:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άργησα δυο χρόνια να το φτιάξω αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ!!! Υποκλίνομαι Χρυσαυγή γιατί πραγματικά τέτοια φαγάκια είναι έρωτας με την πρώτη ματιά που εξελισσέται σε βαθιά αγάπη!!! Καθιερώνεται σαν φαγάκι του καλοκαιριού, της άνοιξης και ολων των εποχών!!! Το λατρέψαμε οικογενειακώς!!! Σ'ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη συνταγή!!!

      Διαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10