14 Νοεμβρίου 2013

Στριφτή Τυρόπιτα





Μια τυρόπιτα πάντα με καθησυχάζει. Είναι ένα φαγητό που ξέρεις ότι σίγουρα θα γίνει ευπρόσδεκτο. Όταν έχω  βαρεθεί το κρέας, όταν ψάρι δεν μου κάνει κέφι να το φάω γιατί έφαγα προχθές,  όταν δεν θέλω  λαχανικά γιατί ναι μεν έχω όρεξη για κάτι  χορτοφαγικό, αλλά όχι και τόσο υγιεινό... το μόνο που σκέφτομαι είναι τυρόπιτα και μακαρονάδα!!!!  Έτσι ικανοποιώ  την επιθυμία μου για κάτι λιπαρό και γευστικό ταυτόχρονα.


Σε μια από αυτές τις κρίσεις τυροπιτομακαρονάδας που είχα προχθές την Τρίτη, όταν έξω έβρεχε και οι ουρανοί είχαν στην κυριολεξία ανοίξει, άνοιξα κι εγώ με τη σειρά μου το ψυγείο, στάθηκα μπροστά του και μελέτησα το περιεχόμενο. Πήρα προσεκτικά τα λιγοστά υλικά μου, άνοιξα τα βιβλία μου (μαγικό τσουκάλι δεν χρειάστηκε να κατεβάσω απ΄ το πατάρι), και έφτιαξα  ένα μικρό θαύμα. Μια τυρόπιτα που σίγουρα εντυπωσιάζει. Εμένα με την ευκολία της και τους άλλους με την αψεγάδιαστη εμφάνισή της. 



Όταν τη σέρβιρα κανείς ποτέ δεν φαντάστηκε πόσο εύκολα μπορεί να γίνει μια τόσο όμορφη πίτα, που την βλέπεις και δεν θέλεις να την κόψεις. Και να σκεφτείτε, δεν χρειάστηκε καν να πω τα μαγικά μου ξόρκια για να την "μαγειρέψω". Την έφτιαξα στο πι και φι με βαθμό δυσκολίας μηδέν.

Θα δούμε αναλυτικά και βήμα – βήμα τα στάδια παρασκευής της, το τύλιγμα των φύλλων και την τοποθέτηση στο ταψί, ώστε να μην έχετε ούτε ένα μελανό σημείο όταν θελήσετε αύριο (ναι, αύριο!!) να την φτιάξετε. Είναι πραγματικά πανεύκολη.  Αλλά παρακαλώ, μην το πείτε πουθενά!! Αφήστε τους να νομίζουν ότι κάνατε τα αδύνατα δυνατά για αυτή την τέλεια τυρένια σπείρα !!



ΣΤΡΙΦΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ

Υλικά: 

     1)      400 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη
     2)      400 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
     3)      200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
     4)      4 αυγά
     5)      πιπέρι
     6)      1 πακέτο φύλλο κρούστας
     7)      2-3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
     8)      Ελαιόλαδο για την επάλειψη των φύλλων



Διαδικασία: 

                Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε  τα τυριά τριμμένα. Προσθέτουμε  τα αυγά και όσο πιπέρι θέλουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε  τη γέμιση στην άκρη. 

                Σε ένα μικρό ποτήρι βάζουμε ελαιόλαδο και παίρνουμε ένα πινέλο για να αλείφουμε τα φύλλα μας. Επίσης λαδώνουμε καλά ένα στρογγυλό σκεύος (ταψί ή ταρτιέρα) διαμέτρου 24ων εκατοστών. 

                Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο. 

                Αρχίζουμε να φτιάχνουμε την τυρόπιτα ως εξής: 

 




                Το σαλιγκάρι αυτό αποτελεί την καρδιά της πίτας μας. Το τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού μας. Στη συνέχεια κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα που έχουμε στη διάθεσή μας, μεγαλώνοντας την σπείρα. Εκεί που τελειώνει το ένα κομμάτι τοποθετούμε το επόμενο και σχηματίζουμε ομόκεντρους κύκλους. Το κάνουμε αυτό μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά μας. 

                Αν κατά τη διάρκεια που φτιάχνουμε την σπείρα κάποιο κομμάτι σπάσει, δεν αγχωνόμαστε. Το βάζουμε έτσι όπως είναι στο ταψί και στο τέλος, μόλις η πίτα έχει ψηθεί,  δεν θα φαίνεται  απολύτως τίποτα. Το πιο σύνηθες είναι να σπάει το σαλιγκάρι (το κέντρο της δηλαδή) επειδή είναι και αυτό με το μεγαλύτερο στρίψιμο.


                Όταν έχουμε έτοιμη την πίτα, λαδώνουμε την επιφάνειά της καλά με το πινέλο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Την ραντίζουμε κατόπιν με λίγο νερό αραιά και που και την τοποθετούμε στον ήδη προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει όμορφα από πάνω. 

                Την βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε μισή ώρα να κρυώσει ελαφρώς και την καταναλώνουμε ζεστή. Αν κρυώσει την ζεσταίνουμε ξανά. Τρώγεται σαφώς καλύτερα ζεστή.

                Καλή επιτυχία!!!




Την στριφτή τυρόπιτα έφτιαξε η Πέπη από το Pepi's Kitchen και την πασπάλισε με παπαρουνόσπορο αντί για σουσάμι, ο οποίος έδωσε ένα υπέροχο οπτικό αποτέλεσμα! 


Επίσης την έφτιαξε η Δήμητρα από το blog "For my Friends" και την στόλισε με σουσάμι και λιναρόσπορο. Μου την έστειλε ένα λεπτό πριν την βάλει στο φούρνο!!!! Δείτε την!





47 σχόλια:

  1. Φοβερή!! Και η παρουσίαση σου τέλεια. και να μη θέλουμε να το μαρτυρήσουμε πως είναι εύκολη η παρουσίαση σου το δείχνει. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ξανθή.
      Έκανα την ανάλυση για να δείξω τελικά ότι ορισμένα φαγητά τα έχουμε πάρει κακώς από φόβο, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο εύκολα από άλλα που κάνουμε και τα θεωρούμε εύκολα.
      Κυρίως για τις κυρίες που τώρα αρχίζουν να ασχολούνται με την μαγειρική.

      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  2. αγαπώ τις πίτες και κυρίως τις τυρόπιτες!!! κι αυτή φαίνεται καταπληκτική!! καλη σου μέρα Χρυσαυγή μου!! θα τη δοκιμάσω το συντομότερο δυνατόν!! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιός δεν αγαπάει τις τυρόπιτες Ελπίδα μου???
      Κι εγώ πεθαίνω για τυρόπιτα.
      Αν τη δοκιμάσεις στείλε φωτό να τη δημοσιεύσω εδώ με αναφορά στο μπλόγκ σου!!
      Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Με μοιρογνωμόνιο και διαβήτη την έφτιαξες?

    Μα τι να πρωτοσχολιάσω? Τι??????????
    Η γέμιση άπαιχτη...φέτα, κασέρι, γραβιέρα...τα καλύτερα τυριά!!!!
    Σου ξεροψήθηκε τέλεια!!!!!
    Οι φωτογραφίες ολοζώντανες και το κολπάκι με τις φωτογραφίες της εκτέλεσης πολύ μου άρεσε!!!
    Μα και το πινέλο ίδιο χρώμα με το λάδι!!!!
    Μπράβο σου!!! Μπράβο σου!!!


    Τυχεροί όσοι δοκίμασαν.....εμείς δυστυχώς την απολαμβάνουμε από την οθόνη...γκρρρρρρρρ

    Καλημέρα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαα
      Είσαι απίστευτη!!

      Λοιπόν το κολπάκι με τις φωτογραφίες της εκτέλεσης το έκανα γιατί η συνταγή προσφερόταν για κάτι τέτοιο. Δυστυχώς δεν γίνεται σε όλες τις συνταγές, αν και να σου πω την αλήθεια ήταν ακρετά χρονοβόρο.

      Να βάλω και την τυρόπιτα στη λίστα των φαγητών για δοκιμή μαζί με τα καλαμάρια???

      Διαγραφή
    2. Εννοώ χρονοβόρο στο να φτιάξω την αναρτηση και να ετοιμάσω τις επεξεργασμένες φωτογραφίες.

      Διαγραφή
    3. Έλααααααααα....Μ' ακούς????????????????????????
      ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Κοίτα ποιο κάτω!!! Την έχω ποστάρει!!
      Φιλιά!!!!!!!!!!!!!
      Καλοφαγωτη!

      Διαγραφή
    5. ΩΩΩΩΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!!!!
      Μόλις έφαγα για πρωινό....!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    6. Κορίτσια μεγαλουργείτε!!!!Μπράβο σας!!!!Ούτε λεπτό περίμενες Πέπη μου,την έκανες εξίσου ωραία με αυτή της Χρυσαυγής,με τη δική σου πινελιά βέβαια!!!......μακάρι να μπορούσα και εγώ να την κάνω άμεσα!!!!Δυστυχώς εδώ που είμαι φύλλα κρούστας δεν υπάρχουν!Περιμένω πως και πως να πάω Ελλάδα για να τη δοκιμάσω!!!!
      Σας φιλώ και τις δύο!!

      Διαγραφή
    7. Φωτεινή μοου, η Πέπη τείνει να μαγειρεύει τις αναρτήσεις μας, πριν ακόμα τις ανεβάσουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    8. χαχαχαχαχαχαχαχα!!!
      Μα ήταν τόσο εύκολη και φαγώθηκε ...τόσο εύκολα!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Σήμερα ο πρόλογος έπρεπε να λείπει.Παρ'όλο που λατρεύω τα εισαγωγικά συνοδευτικά σου κείμενα.
    Σήμερα αφήνεις τις εικόνες να κάνουν δουλειά για σένα.Αν και ούτε ακόμα και αυτές είναι αρκετές για να αποδώσουν την αρτιότητα.Ζωντανεύουν απλά τον καθορισμό της έννοιας του τέλειου.
    Σήμερα χόρτασα από τον φωτογραφικό φακό.Κάθισα και ανάπαυσα το βλέμμα μου όχι σαν τουρίστας σε ένα food blog,αλλά σαν ένας μόνιμος κάτοικός του.Αιωρήθηκα,σροβιλίστηκα και αφέθηκα στις δίνες ενός σπιράλ εδέσματος που με τις λαβυρινθώδεις απολήξεις του,νόμιζα ότι θα με αποπροσανατολίσει.Τουναντίον.Περιδιάβηκα τα στριφογυριστά του μονοπάτια γιατί με οδηγούσε η σύνεση της συνταγής.Μου άρεσε το χάζεμα στους τραγανούς δρομίσκους του.Δεν ήθελα να τελειώσει ο οπτικός περίπατος στις ξεροψημένες κορυφογραμμές του.Στα μικρά σουσαμένια εμπόδια,ξαπόσταινα. Μια ανάσα την χρειαζόμουν.Για να λυτρωθώ από τις καυτές σειρήνες της αποπλάνησης που εξέπεμπαν τα εγκλωβισμένα λιωμένα τυριά.Καλά φυλακισμένα ,ορθά στρωμένα ,πλεονεκτικά δοσμένα.
    Σήμερα πρωί πρωί χάρηκα.Διέκρινα το μεράκι,αφουγκράστηκα τις συναισθηματικές δονήσεις,βίωσα την λύτρωση μέσα από λίγες εικόνες.Σπαρτάρισε η καρδιά μου στην κατανόηση του απόλυτα φυσιολογικού .Της δεδομένης εκτίμησης στο απλό και νόστιμο.Διέκρινα την εμφανή μου δυσκολία να προσδώσω χαρακτηρισμούς ,αφού το τέλειο σχεδόν αδύνατον είναι να περιγράψεις.Κτύπησα ασταμάτητα τα πλήκτρα ,μήπως και προλάβει ο υπολογιστής να αποτυπώσει τα συναισθήματα που πηγαία και ακατάπαυστα έρεαν .Ο μάταιος κόπος να συλλέξω τα επαναλαμβανόμενα ,αναπτυσσόμενα και διαρκώς αυξανόμενα γευστικά συναισθήματα,με φόβισε μήπως και χάσω το μέτρο.
    Πραγματικά εντυπωσιασμένη.όχι τόσο από την πρωτοτυπία της πρότασης,αλλά από ένα πακέτο οργάνωσης,φαντασίας,συνέπειας,καλαισθησίας και ακρίβειας,οφείλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια.
    Ο΄΄ λυτρωτικός΄΄ για μένα επίλογος,μιας που θα βάλει ένα τέλος για κάτι που μάλλον δύσκολα περιγράφεται,-τουλάχιστον έτσι όπως εγώ επιθυμώ-έρχεται να δώσει σειρά για τον επόμενο στόχο σου.Να διατηρείς το ανήσυχο πνεύμα σου και να μην υποκύψεις ποτέ στη συνήθεια.Σου ταιριάζει το διαφορετικό.
    Φιλάκια πολλά,πολλά!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι τραγανοί δρομίσκοι, τα σουσαμένια εμπόδια και οι ξεροψημένες κορυφογραμμές με έβαλαν μέσα σε παιδικό παραμύθι. Σαν σε ένα ζυμαρένιο, τυροπιτένιο μέρος που συναντηθήκαμε με τα πιρούνια μας εγώ κι εσύ, κυλιστήκαμε πάνω στα βουτυρωμένα φύλλα κρούστας και χωθήκαμε μέχρι το λαιμό στα τυριά.

      Φωτεινή μου, ένα θα σου πω.

      ΕΧΕΙΣ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ!! Πολλούς θαυμαστές!!!
      Εχεις φανατικούς αναγνώστες που έρχονται μέσα σε τούτο εδώ το μπλόγκ μόνο και μόνο για να διαβάσουν τα κείμενά σου.

      Τι να γράψω εγώ τώρα κάτω από σένα που να φανεί απλά καλό?

      Σε φιλώ πολύ πολύ κι εγώ με τη σειρά μου και σε ευχαριστώ!!
      Να περνάς όμορφά εκεί!!!

      Διαγραφή
    2. Αν κάποτε κατηφορίσω προς τα μέρη σας θα κάνουμε παρέα την πιτούλα.Θα αλευρωθούμε,θα τσιμπήσουμε και θα νανουρίσουμε τις μικρές με πολλά πολλά παραμύθια.Σαν αυτά, που η μητέρα τους φαντάζεται και σαν κάποια άλλα που η χαρά της αντάμωσης δημιουργεί.
      Ευχαριστώ πολύ Χρυσαυγή μου!Καλό σας βράδυ!!!

      Διαγραφή
    3. Κατηφόρησε εσύ και θα σου έχω έτοιμη όχι μόνο πιτούλα, αλλά και πολλά άλλα!!!!
      Οποτε, μα όποτε θέλεις!!!!!!!!!!!!
      Από τώρα και for ever!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Πολύ όμορφη, κατατοπιστικότατες οδηγίες και λαχταριστές εικόνες!
    Δεν υπάρχει πιο νόστιμη πίτα, αν κάποιος είναι cheese addict σαν κι εμάς...:)
    Το δε φύλλο σου άψογο...βαρέθηκα να ταλαιπωρούμαι με χρυσοπληρωμένα, άχρηστα φύλλα κρούστας!

    Χρυσαυγή μου σε φιλώ και σερβίρομαι σούπερ μερίδα.
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαμπάκι μου για το φύλλο με καθοδήγησαν οι δικές σου προτροπές.
      Είχες πει κάποια στιγμή για το φρέσκο φύλλο κρούστας του ΑΒ.
      Αυτό είναι. Είχες δίκιο. Είναι πράγματι πολύ καλό.

      Δικαιωματικά σου ανήκει σούπερ ντούπερ μερίδα. Όχι ότι διαφορετικά δεν θα κρατούσα για σένα.... !!!
      Τα φιλιά μου !!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ φρέσκο φύλλο έβαλα... είναι το καλύτερο!!!

      Διαγραφή
  6. Μπράβο Χρυσαυγή μου! Και για την τυρόπιτα, αλλά και για τις οδηγίες! Πολύ βοηθητικές φωτογραφίες. Αυτό το κομμάτι στο τέλος σε μένα χαμογελάει, το θέλω! Πολύ ωραία σου βγήκε και ως τρελή τυρού θα την τιμήσω μόλις συνέλθω και με πιάσουν οι μαγειρικές μου κρίσεις!
    Γεια στα χεράκια σου! Υπέροχη φαίνεται και σαν γεύση, αλλά και σαν παρουσίαση!
    Πολλά φιλάκια και πολλές όμορφες καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που έχεις αρχίσει και μαγειρεύεις μετά μανίας Πηνελόπη μου ποιός σε πιάνει???
      Τρέμουν οι καρέκλες των food bloggers!!!
      Να την φτιάξεις και να την απολαύσεις. Είμαι σίγουρη ότι θα σε ενθουσιάσει.

      Σε φιλώ πολύ !
      Εύχομαι γρήγορα περαστικά από την ίωση που σε ταλαιπωρεί!!

      Διαγραφή
  7. Εμένα αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι η μίξη των τυριών!
    Καλημέρα κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλασσικά παραδοσιακά ελληνικά τυριά!
      Σίγουρη επιτυχία !!!

      Ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  8. Πω πω Χρυσαυγή, τι καταπληκτική τυρόπιτα είναι αυτή! Εξαιρετική ιδέα οι φωτογραφίες γιατί πάντα με τις στριφτές τυρόπιτες υπάρχει μια ανησυχία όταν δεν το ξαναέχεις επιχειρήσει... Μας βοηθούν πολύ! Το Foodaki σου στέλνει πολλές καλημέρες! (www.foodaki.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεάννα μου έχεις δίκιο για την ανησυχία που λες σχετικά με τις στριφτές. Όμως πραγματικά όλα είναι στο μυαλό, γιατί από τεχνική, είναι παιχνιδάκι η τυρόπιτα αυτή. Και όπως είπαμε. Ακόμα και να σπάσει, αυτό μετά το ψήσιμο δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου!!!

      Φιλιά πολλά κι ευχαριστώ !!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  9. Έργο τέχνης είναι η τυρόπιτα σου Χρυσαυγή μου.Τέλειες οι φωτογραφίες και οι super αναλυτικές οδηγίες!
    Θα την κάνω και θα σου πω τα νέα μου.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Νοτούλα μου!
      Θα χαρώ πολύ να την φτιάξεις και να μου πεις αν σας άρεσε.

      Σε ευχαριστώ!!
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  10. Και για μεσημεριανό, και για βραδινό, και μη σου πω και τέλειο πρωινό! Τέλεια ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά για πρωινό Χρυσα!!!!!!!!!!!
      Παντώς καιρού και για όλες τις ώρες!!!

      Φιλια!!

      Διαγραφή
  11. Υπέροχη και τέλεια η τυρόπιτα, έφτιαξα κι εγώ τυρόπιτα σήμερα αλλά κλασική. Είναι αλήθεια ότι οι πιτούλες είναι για όλες τις ώρες και σου λύνουν τα χέρια, γι'αυτό τους έχω αδυναμία!!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω Μαρί μου πως ο περισσότερος κόσμος αγαπά τις πίτες και ειδικά τις τυρόπιτες.
      Στην Ελλάδα είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που έχει πολλές εναλλαγές και ιδιαιτερότητες ανάλογα με το μέρος που το φτιάχνουν.

      Σε φιλώ κι εγώ !!
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  12. Μα τι νόστιμη και λαχταριστή ίτα μας κέρασες, Χρυσαυγή μου, με πολύ νόστμα τυριά!
    Μου άρεσε πολύ και η ανάλυσή σου, εύγε!
    Βέβαια και στριμμένη να την έλεγες, πολύ θα ήθελα ένα κομματάκι!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαα Στριμμένη δεν ήταν η τυρόπιτα Ελένη μου, γιατί η καημένη δεν με παίδεψε καθόλου για να την φτιάξω.
      Αρα δεν θα μπορούσα να την χαρακτηρήσω έτσι. Θα ήταν άδικο!!! :)

      Σε ευχαριστώ πολύ πάντως!
      Κεράσου όση θες!!! Θα φτιάξω κι άλλο ταψί !

      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  13. Καταπληκτική παρουσίαση για μια νοστιμότατη πίτα Χρυσαυγή μου... με πέθανες... πώς θα ήθελα ένα κομμάτι!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Κικούλα!!!
      Αχ... μας χωρίζουν και τόσα χιλιόμετρα που να παρει η ευχή!!
      Να σου φέρω και ένα και δύο ταψιά και κατευνάσω τη λιγούρα σου!!!

      Διαγραφή
  14. Τι μου έκανες νυχτιάτικα;;;
    Πωπω... Τυρόπιτα καταπληκτική!!!
    Καλοφάγωτη και πάντα τέτοια σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφάκι ευχαριστώ πολύ!
      Κακή ώρα για να κάνεις βόλτα στα blogs, και πόσο μάλλον να είσαι νυστική!!
      Κρίμα που δεν μπορώ να κεράσω από κοντά!!

      Ευχαριστώ πολύ πάντως για τα όμορφα λόγια!!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  15. Καταρχήν να πω ότι οι φωτογραφίες σου έχουν γίνει...έτοιμες για φάγωμα! Αλήθεια Χρυσαυγή, πολύ ωραίες!
    Η τυρόπιτα είναι πάντα ευπρόσδεκτη..φοβερό, ε; Ποτέ δεν θα έλεγα όχι! Ειδικά σε αυτή τη στριφτή που είναι τελικά εύκολη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπορώ να έχω όλο το ταψάκι!!! Εεεε???
    Εξαιρετική Χρυσαυγή μου!! Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτά τα μαγειρικά θαύματα που φτιάχνονται εύκολα ενώ οι άλλοι σε κοιτάζουν με θαυμασμό γιατί θεωρούν ότι έχεις κοπιάσει άπειρες ώρες για να τα φτιάξεις, πολύ μου αρέσουν! Η τυρόπιτά σου είναι εξαίσια, Χρυσαυγή μου! Προσωπικά, δεν θα μοιραζόμουν με κανέναν το πρώτο ταψάκι. Ίσως το δεύτερο. Ίσως...
    Φιλάκια πολλά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είδα κρεμώδη γέμιση και ροδοψημένο φύλλο και ενθουσιάστηκα!
    Την είχα δει την πιτούλα σου στο fb κοριτσάκι και ήθελα να μπω να τη δω και μόλις τα κατάφερα και χαίρομαι πολύ για αυτό.
    Πολύ ωραία επιλογή τυριών, η γραβιέρα της δίνει σπιρτάδα και το κασέρι ωραία μαστιχωτή υφή. Οι οδηγίες σου πάρα πολύ αναλυτικές και μπράβο σου! Τη σημειώνω για δοκιμή, νομίζω ότι θα είναι υπέροχη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μεγάλο θαύμα έκανες και παλι όχι μικρό-υπέροχη τυρόπιτα λαχταριστή που σου φωνάζει να της φάς-κατατοπιστική όπως πάντα στις οδηγίες σου.Δε σου κρίβω ότι θα την δοκιμάσω πολύ πολύ άμεσα καλό υπόλοιπο Κυριακής!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ειναι πολύ ομορφη
    φανταζομαι & νόστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρυσαυγούλα μου ξέρεις πόσο με βοήθησαν οι φωτογραφίες σου??? Πάντα νόμιζα πως αυτές οι πίτες οι στριφτές....είναι στριμμένες και δύσκολες! Ντρέπομαι που το λέω, αλλά μόνο έτοιμες έχω αγοράσει έως τώρα!
    Δεν υπάρχει περίπτωση να μην την φτιάξω!!! Μες τη βδομάδα κιόλας.
    Πραγματικά είναι πανευκολη όπως το λες και οι φωτογραφίες είναι τέλειες!!! Μας βοηθάνε πολύ!
    Παρακαλώ να τις καθιερώσεις:)
    φιλάρες πολλές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρέμετε έτοιμες στριφτές τυρόπιτες!!! Με έμαθε η Χρυσαυγή να σας φτιάχνω και τώρα τα ράφια των κατεψυγμένων στριφτών τυρόπιτων της γειτονιάς μου, θα είναι πάντα γεμάτα γεμάτα!!!
      Δεν ξαναγοράζω λοιπόν!! Μιλάμε ήταν τόσο εύκολη και νόστιμη που ουτε καν το είχα φανταστεί!!!!
      Τρελάθηκα και καβάλησα το καλάμι! Πήρα και τη μαμά μου και της έκανα την έξυπνη:)
      Χρυσαυγή πολύ σ'ευχαριστώ!
      Την λατρέψαμε και θα την κάνω ξανά και ξανά!!!

      Διαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10