Όπως είχα πει προλογίσει στην προηγούμενη ανάρτηση, σήμερα
δεν πρόκειται να προτείνω κάποια συνταγή αλλά θα ασχοληθώ με μια τεχνική που φιγουράρει πολύ τώρα
τελευταία σε instagram και στα υπόλοιπα social media.
Πως να κάνετε το αβοκάντο σας να ανθίσει! Πρόκειται για μια εύκολη τεχνική που ωστόσο
θέλει να της πάρει κανείς τον αέρα που λέμε! Εγώ έχοντας την τύχη του πρωτάρη
την πέτυχα με την πρώτη. Ωστόσο την δεύτερη φορά που πήγα να φτιάξω τα
τριαντάφυλλά από αβοκάντο, έχοντας την έπαρση της πρώτης επιτυχημένης
προσπάθειας, τα έκανα φυσικά μαντάρα.
Με λίγα λόγια χρειάζεται κανείς σταθερό χέρι, προσεκτικούς χειρισμούς και πολύ πολύ λεπτοκομμένες
φετούλες. Δεν είναι δύσκολο, αλλά είναι τεχνικό το θέμα.
Είναι πολύ ωραίο να παρουσιάσεις στο τραπέζι μια πιατέλα με
δύο ή περισσότερα λουλούδια από αβοκάντο. Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα να μην
θελήσει κανείς να τα φάει για να μην τα χαλάσει. Σίγουρα όμως θα κάνουν τρομερή
εντύπωση σε όλους και θα κατακτήσετε το θαυμασμό με το τίποτα!
Αξίζει να το προσπαθήσετε!!
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Υλικά:
1)
1 αβοκάντο ώριμο και μαλακό
Μέθοδος:
Παίρνουμε το αβοκάντο μας που πρέπει να είναι αρκετά ώριμο,
μαλακό, αλλά όχι μαυρισμένο.
Το κόβουμε στα δύο και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Παίρνουμε το ένα από τα δύο κομμάτια του και το
ξεφλουδίζουμε. Το τοποθετούμε στον πάγκο μας με την τρύπα προς τα κάτω και την
καμπύλη του προς τα πάνω. Όπως είναι το καβούκι μιας χελώνας.
Αρχίζουμε να το
κόβουμε με ένα μακρύ και κοφτερό μαχαίρι κάθετα προς την επιφάνεια εργασίας
δημιουργώντας πολύ λεπτές φετούλες.
Όσο πιο λεπτές μπορούμε. Προσέχουμε να μην
χωρίσουν οι φέτες αλλά να παραμείνουν «κολλημένες» μεταξύ τους.
Μόλις κόψουμε όλο το αβοκάντο αρχίζουμε να το «ανοίγουμε» με
τις παλάμες μας προεκτείνοντάς το. Εξακολουθούν οι φετούλες του να είναι
κολλημένες μεταξύ τους.
Έτσι δημιουργούμε μια γραμμή (όσο πιο μακριά μπορούμε να την
κάνουμε) από φέτες αβοκάντο που όμως έχουν επαφή η μια με την άλλη.
Μόλις φτιάξουμε την γραμμή από φέτες πηγαίνουμε στην αρχή της
(εκεί που ήταν και η «μύτη» του αβοκάντο και αρχίζουμε να στρίβουμε προς τα
μέσα δημιουργώντας μια σπείρα.
Έτσι στρίβοντας λίγο – λίγο το αβοκάντο φτιάχνουμε ένα
τριαντάφυλλο με πολλά πέταλα.
Κάπως έτσι...
Το τοποθετούμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μέσα σε μια
ωραία πιατέλα και το ραντίζουμε αμέσως με άφθονο λεμόνι για να μην μαυρίσει.
Μπορούμε να
διατηρήσουμε τα λουλούδια του αβοκάντο στο ψυγείο (πάντα αφού τα έχουμε
ραντίσει με λεμόνι) για μερικές ώρες πριν τα σερβίρουμε.
Πριν τα σερβίρουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με λίγο αλάτι
και να προσθέσουμε και λίγο ελαιόλαδο. Έτσι έχουμε μια σαλάτα από λουλούδια
αβοκάντο.
Τέλος είναι πολύ όμορφο να στολίσουμε την πιατέλα με αληθινά
άνθη από μαργαρίτες, ορχιδέες ή όποιο άλλο λουλούδι έχουμε, καθώς και με πολύ
λεπτές φέτες λεμονιού. Αφήνουμε απλά την φαντασία μας να παίξει!!
Καλή επιτυχία!!!!
Το λουλουδενιο αβοκαντο να στολίζει το πιάτο...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι η ορχιδέα στα μαλλια της μαγειρισσας ;)
http://beautyfollower.blogspot.gr
Φοβερό tutorial, δεν έχω λόγια! Και η τελευταία φωτογραφία τα λέει όλα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣπέσιαλ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά έχεις πολύ καλό χέρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω αν ήταν η τύχη του πρωτάρη,αλλά η εμφάνιση των αβοκάντο έμοιαζε να έχει βγει από έμπειρα χέρια chef!!!! Μπράβο σου!
Και ξέρεις ποιό είναι το χαρακτηριστικό που αγαπώ να θαυμάζω σε σένα Χρυσαυγή μου?
Το ότι τολμάς,το ότι ψάχνεσαι και το ότι δεν επαναπαύεσαι.
Χμμμμ...τελικά τρία είναι τώρα που το βλέπω.
Ωστόσο και τα τρίτα μαζί ,όταν συνυπάρχουν, δημιουργούν ένα μεγαλύτερο ,αυτό της πολυπραγματοσύνης.
Της όμορφης διάθεσης.
Του πείσματος.
Του ενθουσιασμού.
Της καλαισθησίας,ως έμφυτο όμως χαρακτηριστικό.
Τελικά είσαι πολλά μαζί εεεεεε?
Μην απαντάς.Νομίζω πως ναι!
Εξαιρετικά λοιπόν τα τριανταφυλλάκια!
Στην παρούσα φάση,δεν ξέρω αν θα είχα την υπομονή να τα κάνω παρ´όλο που το αποτέλεσμα με ενθουσίασε!
Καθόλου δεν με φαντάζομαι να ψιλοκόβω το αβοκάντο ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο, με τέτοια λεπτότητα...με τέτοιο τάκτ!
Πρόσφατα έκανα κουλουράκια που το καθένα από αυτά είχε μήκος τουλάχιστον 15cm...Δεν χωρούσαν σε κανένα μεταλλικό κουτί αποθήκευσης!Ελλείψει υπομονής τα έκανα γιγάντια.
Φαντάζεσαι τι θα έκανα με το κοφτερό μαχαίρι...
Είναι σπουδαίο προσόν η υπομονή.
Σε κατατάσσει αυτόματα στους χαρισματικούς σνθρώπους.
Σε καλεί σε αυτοσυγκέντρωση και σου δίνει την ευκαιρία να αναπτύξεις τυχόν δεξιότητες.
Και αν συνδυαστεί με πείσμα,τότε μπορούμε να μιλάμε για μικρά θαύματα.
Αυτά που ομορφαίνουν την ζωή,που την κάνουν ενδιαφέρουσα,πιπεράτη και συχνά συγκλονιστική.
Και τα τριανταφυλλένια αβοκάντο σίγουρα ομόρφυναν την μέρα κάποιου,κάποιων.
Την δική σου ,γιατί κατάφερες να δώσεις την ικανοποίηση της δημιουργίας στον εαυτό σου,αλλά και σε αυτούς που προσφέρθηκαν γιατί ένιωσαν την χαρά της περιποίησης από μέρους σου!
Πώς καταφέρνεις και με κάνεις να φλυαρώ πάντα?!
Φιλάκια χρυσοχέρα μου!
Πολλά,πολλά!
Τι όμορφα που είναι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή...και όλες οι φέτες με το ίδιο πάχος...φαντάζομαι τις μέτραγες με το ειδικό εργαλείο χαχαχαχα
Μπράβο!!!
Αν και δεν ειμαι τρελη φαν του αβοκαντο...αυτο ειναι πολυ εντυπωσιακο παντως!!! Μπραβο Χρυσαυγη μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο είδα και το δικό σου στο instagram. Φαγώσιμο craft θα το έλεγα ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εδώ μια χαρά τα πας κορίτσι ;).
Πραγματικά δεν σου κάνει καρδιά να το φας. Αλλα τελικά φαίνεται εύκολο.
Αν εχεις σταθερό χέρι βέβαια (εγώ δεν έχω...).
Φοβερή ιδέα για στόλισμα σε ένα τραπέζι.
Οι φωτογραφίες με την ορχιδέα πάρα πολύ ωραίες.
Τα φιλιά μου
Ε-Ν-Τ-Υ-Π-Ω-Σ-Ι-Α-Σ-Τ-Η-Κ-Α! Ενθουσιάστηκα! Να μη ξεχάσω στην επόμενη επίσκεψη στο μανάβικο να πάρω αβοκάντο για να δοκιμάσω το λουλούδι σου. Εύκολο μου φαίνεται, για να δούμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά, φοβερό χέρι και φοβερή επιτυχία!!! Πανέμορφο, καταπληκτικό για μπουφέ αν και... όπως και να είναι το αβοκάντο εγώ θα το καταβροχθίσω γιατί το λατρεύω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανέμορφες φωτό!!!
Φιλιά