24 Σεπτεμβρίου 2012

Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι



Σήμερα συνειδητοποίησα πως είμαι ρατσίστρια. Τρελή και παλαβή ρατσίστρια μέχρι το κόκαλο. Έως το μεδούλι, έως εκεί που δεν πάει παραπέρα. Και το ποιο τρελό είναι πως είμαι ρατσίστρια με τους ηλικιωμένους. Τους ανυπεράσπιστους, γεροντάκους που εκ πρώτης όψεως φαίνονται ανήμποροι και εύθραυστοι, αλλά στην ουσία κρύβουν δυναμική και αυτοπεποίθηση.


Αυτούς τους γλυκούλιδες γεράκους με το διακριτικό λευκό τρίχινο στεφανάκι που αγκαλιάζει το κεφάλι τους από το ένα αυτί ως το άλλο. Λευκό σαν φωτοστέφανο και μαλακό σαν χνούδι! Με αυτούς τους παππούδες, βγαλμένους από άλλη εποχή, με τις καπελαδούρες τους και το ρολόι τσέπης με την μπρονζέ αλυσίδα 50 πόντων (με το συμπάθιο) να ενώνει την τσέπη του παντελονιού με την τσέπη του γιλέκου, αν υπάρχει αυτό το ένδυμα ακόμα. 

Όμως είμαι ρατσίστρια και με τις γιαγιάδες. Τις μικροκαμωμένες  αυτές κυρίες με ρομπίτσες petit καρώ, αλλά και τις άλλες τις ποιο γεροδεμένες, τις ποιο ντελικάτες με τα λούσα τους, τα κομμωτήριά τους, την άποψη ότι η ζωή είναι μπροστά και είναι δική τους, έτοιμες να την αρπάξουν απ΄ το λαρύγγι και να της δώσουν να καταλάβει. 

Είμαι ρατσίστρια εν τέλει, με την ευσεβή τρίτη, τέταρτη, πέμπτη και βάλε… ηλικία που τολμά και πιάνει τιμόνι στα χέρια της! Γιατί κακά τα ψέματα. Όταν ο καταρράκτης παύει να είναι αξιοθέατο και μετακομίζει απ΄ το Νιαγάρα στο μάτι, όταν τα αντανακλαστικά γίνονται γιαούρτι, όταν η ακοή και η όραση κάνουν φτερά, τότε παίρνουμε το χάροντα για συνοδηγό και βγαίνουμε τσάρκα για ανεύρεση πελάτη.  

Κι είναι πολλοί αυτοί που έχω δει να κυκλοφορούν στους δρόμους με άδεια οδήγησης που θα πρέπει να έχει καεί προς παραδειγματισμό και οι στάχτες της να σκορπιστούν στη θάλασσα. Είναι πολλές οι φορές που έχω κινδυνέψει εγώ ή έχω δει να κινδυνεύουν άλλοι από έναν "άκακο", μικροκαμωμένο, συρρικνωμένο από την οστεοπώροση γεροντάκο που βλέπει το δρόμο ανάμεσα απ΄ το τιμόνι. Που έχει κάνει τους καθρέφτες κρεμάστρα χαϊμαλιών, σταυρών και κομποσκοινιών  και το αυτοκίνητο του μοιάζει με συγκρουόμενο. Γιατί τι να σου κάνει ο σταυρός και τα σκόρδα αν έχεις βάλει πλώρη για Άγιο Πέτρο?

Διαμαρτύρομαι σθεναρά. Διαμαρτύρομαι και εξίσταμαι κύριε πρόεδρε. Κι όταν μεγαλώσω και γίνω έτσι, τότε που θα ισχυρίζομαι ότι οι δυνάμεις μου δεν με έχουν εγκαταλείψει, ότι η όρασή μου είναι γερακίσια και τα αντανακλαστικά μου όμοια με του Usain Bold στην εκκίνηση των 100 μέτρων, δίνω την άδεια στις κόρες μου να με επαναφέρουν στην τάξη...!

Σοκολάτα λοιπόν για να πάνε τα φαρμάκια κάτω, να τονοθεί ο οργανισμός και να αυξηθούν τα αντανακλαστικά. Αυτή τη φορά σε πίτα. Μια υπέροχη υγρή στο κέντρο της σοκολατόπιτα, με "σώμα", όχι από αλεύρι όπως θα περιμένατε, αλλά από σκόνη αμυγδάλου. Ένα υπέροχο και εύκολο γλυκό που τρώγεται χειμώνα - καλοκαίρι με ευχαρίστηση. Ίσως το καλοκαίρι να το δροσίσετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια... 

Οπως και να έχει, είναι υπέροχη για κέρασμα, για συνοδεία καφέ και γιατί όχι για δώρο σε φίλη που λατρεύει τα σοκολατένια γλυκά!!


 ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΣΚΟΝΗ

Υλικά: 

     1)   180 γραμ. κουβερτούρα 55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
     2)   100 γραμ. βούτυρο αγελάδας
     3)   60 γραμ. ζάχαρη κρυσταλική
     4)   3 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
     5)   150 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα, τριμμένα στο μούλτι σε σκόνη
     6)   Άχνη για το πασπάλισμα
   
             Διαδικασία:

        Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και κατόπιν και το αμύγδαλο τριμμένο.

        Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή και αφράτη μαρέγκα. Ενώνουμε τη μαρέγκα κουταλιά – κουταλιά με το σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. 

        Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκατοστών. Γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 190 βαθμούς. Χαμηλώνουμε στους 170 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά. 

        Η πίτα βγαίνει κάπως μαλακή. Την αφήνουμε να κρυώσει, την ξεφορμάρουμε και την σερβίρουμε σε κομμάτια πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη. 

          Καλή επιτυχία!! 

48 σχόλια:

  1. Χαχαχα Χρυσαυγή μου τί μου θύμησες,μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο και όταν ρώτησα τον παππού αν πάει προς Άγιο Πέτρο μεριά μου λέει οχι προς Πειραια πάω,του λέω δεν το βλέπω να φτάσεις σε κόβω να μπαίνεις σε κανένα παράδρομο πρός Άγιο Πέτρο και ζωή σε μας.Κόκαλο ο παππούς άστα σου λέω δράμα κίνδυνος θάνατος.Το γλυκάκι σου όμως είναι σκέτη 'κόλαση' και χωρίς τον παππού χιχιχιχ!!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ροδάνθη μου, όλοι τους προς Άγιο Πέτρο πηγαίνουν και καλά κανουν αφου το θέλουν. Το θέμα είναι να μην πάρουν στο λαιμό τους και κάποιον νέο που πηγαίνει πραγματικά προς.."Πειραιά". Αυτό θα είναι το πρόβλημα...

      Δώσε ένα κομμάτι σοκολατόπιτα στον παππού, μπας και καθήσει στα αυγά του και δεν πιάσει τιμόνι στα χέρια του!

      Σε φιλώ και καλημερίζω!

      Διαγραφή
  2. Ακριβώς αυτή τη συζήτηση έχουμε με το Νίκο τις τελευταίες μέρες και μου λέει ότι είμαι πολύ αυστηρή και δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Εγώ έχω κυρίως θέμα με τους άντρες ηλικιωμένους που από εγωισμό και υπερτίμηση των ικανοτήτων τους δυστυχώς είναι..επικίνδυνοι!
    Τουλάχιστον σε 25 (μόνο!) λεπτά μπορούμε να γλυκαθούμε! Αν έχεις δηλαδή αμύγδαλα στο σπίτι σε 30-40 λεπτά έχεις έτοιμο γλυκό! Μ'αρέσουν τα γρήγορα κι ωραία! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα ισοπεδώνουμε Βέρα μου. Να τα ισοπεδώνουμε, πριν μας ισοπεδώσουν αυτοί. Οι άνδρες είναι σαφώς ποιο επικίνδυνοι, εκ πείρας το λέω.

      Λοιπόν, για τη σοκολατόπιτα, πραγματικά σου λέω ότι όχι μόνο είναι πολύ εύκολη, αλλά ειληκρινά θα σας αρέσει πάρα πολύ! Τη νιώθεις πλούσια και βαρυά στο στόμα και το αμύγδαλο το καταλαβαίνεις τόσο όσο πρέπει. Αξίζει να την φτιάξεις έστω μια φορά.

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Ωχ, πόσο σε καταλαβαίνω! Και εδώ επειδή είναι ερημιά, έχουμε αρκετούς. Ο φόβος και ο τρόμος της γειτονιάς!
    Ελπίζω να μην πάθατε τίποτα από κανέναν!
    Το γλυκό σου είναι πραγματικά λαχταριστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή ειμαι από επαρχία, θα σου πω Μαράκι ότι εκεί το φαινόμενο παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Στην επαρχία γενιώς δεν υπάρχουν νόμοι. Όλοι είναι γνωστοί μεταξύ τους και η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια. Εκεί λοιπόν είναι που ξεσαλώνουν οι γέροι!!

      Δεν πάθαμε τίποτα, αλλά είναι πολλές οι φορές που έχουμε κινδυνεύσει, με τελευταία φορά στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου. Γι΄ αυτό σου λέω, φάε μια μπουκιά γλυκό να πάνε τα φαρμάκια κάτω!! χιχι

      Φιλιά πολλά Μαράκι!

      Διαγραφή
  4. Αγάπη μου λυπήσου μας.....Δευτέρα είναι και αρχίσαμε δίαιτα...λέμε τώρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις δίαιτες Λίλα τις αρχίζει ο κόσμος από Τρίτη. Δεν ξέρεις ότι από Δευτέρα ποτέ δεν πιάνει η δίαιτα??? χαχαχαα

      Διαγραφή
  5. πρωί.. πρωί....τέτοια συνταγή??????????έλεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραια ξεκιναει η εβδομαδα με την λαχταριστη "τορτα καπρεζε" σου! Την λατρευουμε οικογενειακως και εχει πλακα οταν αδειαζει το ταψι, που μαζευουμε ακομη και τα ψιχουλακια...
    Οσο για τους παπουδες (ευτυχως οι γιαγιαδες ειναι λιγοτερες) που ακομη επιμενουν να παριστανουν τους Σουμαχερ, τι να πω, δεν λεω τιποτε, εχω 2 στο κεφαλι μου! Ο ενας με Αλτζχαιμερ, ευτυχως τον εκοψε -επιτελους- ο γιατρος και ησυχασαμε. Ο αλλος, πιο πονηρος, δινει τα χαρτια του στη σχολη οδηγων και ακομη στα 86 -δεν βλεπω δεν ακουω - εχει διπλωμα και κυκλοφορει ελευθερος... Αλλα ελα να παραστησεις την φωνη της λογικης και να προσπαθησεις να τους βαλεις μυαλο... εμεις παντως εχουμε παραιτηθει επανειλημμενα της προσπαθειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΧΑΑΑ
      Τι να κάνουμε και εμείς οι νεότεροι? Δεν μπορούμε να διαπαιδαγωγήσουμε τους γονείς μας έτσι ώστε να κάνουν αυτό που τους λέμε?? Ας ελπίσουμε μόνο ότι δεν θα γίνουμε έτσι!

      Α, ωστε σας αρέσει τόσο πολύ και εσάς η σοκολατόπιτα, ε??
      Χαίρομαι! Είναι νόστιμη η άτιμη.

      Διαγραφή
  7. δεν εχω λογια, θελω να μπω στην φωτογραφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να γινόταν Ειρήνη μου.
      Εγώ να δεις σε ποσες φωτογραφίες θέλω να μπω καθημερινά!!!!!! Εγώ να δεις....!!!!!

      Διαγραφή
  8. Σοκολατόπιτα με αμύγδαλο η μια!!!
    Kαρυδόπιτα με γλάσο καραμέλας η άλλη!!!
    Όνοματα δεν λέω...Οικογένειες δεν θήγω...αλλά με "αποδεκατήσατε" την γυναίκα Δευτεριάτικα ;-))) Χρυσαυγή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι η μέρα των ξηρών καρπών μάλλον!!!!
      Ελα, κάνε κι εσύ μια φουντουκόπιτα να δέσουμε!

      Διαγραφή
  9. Πάντως βρε κορίτσια, συμφωνώ για τους παππούδες αλλά δυστυχώς υπάρχουν και πάρα πολλοί νέοι (κυρίως άνδρες) που υπερεκτιμούν τις "δυνάμεις" στο τιμόνι, όπως και τις ικανότητές τους και είναι πραγματικά κίνδυνος-θάνατος... εγώ 2 φορές την πάτησα από κανονικό σε ηλικία οδηγό που νόμιζε ότι ήταν ο βασιλιάς του δρόμου!!!!!!!!!
    Όσο για την σοκολατόπιτα με αμύγδαλο ...δεν έχω λόγια... τί να πω η κακομοίρα... είναι ΥΠΕΡΟΧΗ και ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ!!!!!!!!!!!!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα Χρυσαυγή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι παππούδες έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλοι οι νέοι που πιάνουν τιμόνι στα χέρια τους είναι καλοί και ακίνδυνοι οδηγοί! Απλά οι παππούδες είναι μια κατηγορία από μόνοι τους!!! χαχα

      Φιλάκια σοκολατοπιτένια Κική μου!!!

      Διαγραφή
  10. Την εικόνα ενός τεράστιου τρακτέρ να ορθώνεται ξαφνικά μπροστά στα αθώα από την έκπληξη-και την τρομάρα της τελευταίας αναλαμπής της ζωής-,να εφορμά ως πολεμικό τάνκ ανάμεσα από τις καλαμποκιές-μάλλον για αιφνιδιασμό-την έχω βιώσει πολλάκις στα πάτρια εδάφη της υπαίθρου που συχνά-πυκνά επισκεπτόμαστε!!!Πραγματικά Χρυσαυγή μου γέλασα πολύ με τα..αγανακτισμένα και δίκαια σχόλιά σου για τους συμπαθείς πλην όμως πολύ απρόσεκτους, γηραιούς απόστρατους της ζωής.Λίγο ή πολύ,όλοι μας ζήσαμε παρόμοια περιστατικά με πεισματάρηδες παπούδες που.. ατρόμητοι στριφογυρίζουν στην πόρτα του θανάτου ,χωρίς να λογαριάζουν ποιον θα συμπαρασύρουν...
    Παραμερίζοντας την αλόγιστη-περίεργο για την σοφία των χρόνων τους-συμπεριφορά, επιβραδύνω και σταματώ στον γλυκό,σοκολατένιο πειρασμό που ακαθοδήγητα εισέβαλλε στα ανήμπορα κύτταρα του μυαλού μου,γλίστρησε επιδέξια στα ανυπόμονα χείλη μου για να αράξει σε μόνιμη βάση στο λιμάνι της καρδιάς μου.Γλυκειά αμαρτία που με είχε στοιχειώσει μέρες πριν,σαράκι σοκολατένιο που κατατρώει τα πικροβάσανα της ζωής και γλυκαίνει τα πικρόχολα βήματά της,στιγμιαία και ακαταμέριστη απόλαυση παρέα με τις παραβάσεις του μυαλού,ρεβεράντζα και σεβασμός στην αδιάλειπτη και ανάγλυφη χαρά που δίνει μία μπουκιά του λιτού αυτού μικροτεχνήματος.Φιλιά πολλά,πολλά.
    Foteini Thes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε με το τρακτέρ, που θα πάει?? Μέσα στα χωράφια θα πέσει.
      Όταν όμως παίρνει το αυτοκίνητο και βγαίνει στην Εθνική οδό με 150 (όπως καλή ώρα ο πεθερός μου που το πενεύεται κιόλας), εκεί υπάρχει πρόβλημα!

      Όσο για την σοφία των χρονων τους, επέτρεψέ μου να έχω ερωτηματικά. Δεν γίνονται όλοι οι άνθρωποι σοφοί απλώς και μόνο επειδή μεγάλωσαν στην ηλικία. Για να κατακτήσεις τη σοφία θέλει πολύ δρόμο, ανησυχία για τη ζωή, την ύπαρξη και αυτοκριτική. Πολλοί απλώς γεννιούνται, ζουν και φεύγουν απ΄ τον κόσμο χωρίς να έχουν πάρει χαμπάρι από σοφία και όλα τα συνακόλουθα....

      Αλλά επειδή πολύ το φιλοσοφίσαμε και νηστικο αρκούδι δεν στοχάζεται, ας τσιμπήσουμε λίγη σοκολάτα να πάνε τα φαρμάκια κάτω!!!

      Σε φιλώ και σε χαιρετώ Φωτεινή μου... (εσύ δεν είσαι???)

      Διαγραφή
    2. Eγώ είμαι Χρυσαυγή μου,με πρόβλημα στον blogger,το οποίο δυστυχώς δεν μπορώ να λύσω μόνη μου..η άγνοια βλέπεις..ώσπου και αν λυθεί,θα επικοινωνώ μαζί σας τοιουτοτρόπως..Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
    3. Φωτεινή μου μην αγχώνεσαι.
      Σε καταλαβαίνω από χιλιόμετρα, από τον τρόπο γραφής σου...
      Αρα είτε βάζεις το όνομα, είτε όχι, ένα θα σου πω... Αδύνατον να κρυφτείς! χαχαχαα

      Καλημέρα και καλά ξεμπερδέματα με τον blogger!

      Διαγραφή
  11. Η αλήθεια είναι ότι κάποια ηλικία και μετά, καλό θα ήταν να μην επιτρεπόταν στους ανθρώπους να οδηγούν καθότι αποτελούν κίνδυνο τόσο για τον εαυτό τους αλλά και για τους συνανθρώπους τους. Ελλαδάρα αθάνατη όμως, που με το λάδωμα και το μέσο ο καθένας κάνει ότι θέλει, ασχέτως αν μπορεί...
    Τέλος πάντων, ας μην συγχυζόμαστε Δευτεριάτικα, ας απολαύσουμε την ωραία σοκολατένια σου αμυγδαλόπιτα και ας σκεφτούμε πόσο γλυκιά και όμορφη μπορεί να είναι η ζωή!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη μου γλυκιά, και γεμιστή σαν σοκολάτα, τι κάνεις?
      Πως πάει η εγκυμοσύνη??? Δώσε λίγη σοκολατόπιτα στο έμβρυο να το εθίσεις όπως είσαι κι εσύ τσόκοχόλικ!!!

      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  12. Προσπερνώ τα σχόλιά σου, Χρυσαυγή μου, για την Χ ηλικία - όχι πως δεν έχεις δίκαιο, γέλασα και με το χιούμορ σου!-αλλά τρέχω για τη σοκολατόπιτα, μήπως και προλάβω κομματάκι!
    Υπέροχη φαίνεται λαχταριστή και με αμύγδαλο που λατρεύω!Ήθελα ένα κομματάκι, όσο τίποτα! Η συνταγή μπαίνει στο αρχείο, σε ευχαριστώ!
    Φιλάκια, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρέξε να προλάβεις Ελένη μου.
      Η δόση είναι μικρή και τα κομμάτια μετρημένα!!
      Δοκίμασέ την. Σίγουρη επιτυχία!

      Διαγραφή
  13. Θα δηλώσω και εγώ ρατσίστρια και θα βουτήξω 2 κομμάτια (γιατι 1 ίσον κανένα) απο την σοκολατόπιτα.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνα, είμαστε δύο λοιπόν!
      Δύο και τα κομμάτια που θέλεις να φας. Κι εγώ να σου πω την αμαρτία μου 2 έφαγα όταν την έφτιαξα!!

      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  14. Πες τα Χρυσαυγή μου για να μην τα πω εγώ…
    Γιατί θέλουν να μας εκνευρίζουν οι κατά τα άλλα συμπαθέστατοι παππούδες & γιαγιάδες?? Που μετά από τις ταρζανιές τους στους δρομους χάνουν το ελαφρυντικό της συμπάθειας.. Κίνδυνος – θάνατος είναι και πρέπει να γίνει κάτι.. κι εγώ αναρωτιέμαι μερικές φορές δεν έχουν παιδιά να τους πουν κάτι??

    Κίνδυνος – θάνατος είναι και το γλυκάκι σου βέβαια, αλλά τι να πω τώρα… πολύ ωραίο ζουμερό και σοκολατένιο: το αγαπημένο μου.
    Το σημειώνω..

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά έχουν Μάριον, αλλά έλα μου ντε που δεν τα ακούνε...
      Το ίδιο έχουμε πάθει κι εμείς με τον πεθερό μου που το έχει δει Μπάτμαν και συμπεριφέρεται λες και είναι ο άρχοντας του δρομου.. Περνάνε δεύτερη εφηβεία σε αυτή την ηλικία... Μην το ψάχνεις!!! Αφού δεν υπάρχει κράτος να τους ελέγξει, γίνονται ασύδοτοι.... Αλίμονο από αυτόν που θα βρεθεί στο δρόμο τους!

      Σημείωσε τη σοκολατόπιτα και όταν έχεις χρόνο φτιάξ΄την .
      Θα σας αρέσει πολύ!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  15. Εγώ απλά θα πω ότι πρέπει να τους τσεκάρουν συχνότερα αυτούς τους ανθρώπους για να δουν αν είναι ικανοί να οδηγήσουν. Κ μενα έχουν δει πολλά τα μάτια μου.
    Η σοκολατόπιτα όνειρο, τι να λέμε, έχω κ εγώ μια την Παρασκευή αλλά δεν μοιάζουν καθόλου. Οπως και να έχει όμως οι σοκολατόπιτες είναι κορυφή!
    Φιλάκια Χρυσαυγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος να τους τσεκάρει Ερη???? Στην Ελλάδα ποιος να τους τσεκάρει??? Ε??

      Περιμένω να δω και την δική σου εκδοχή!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  16. Chocolate forever!!τέλειο γλυκό Χρυσαυγή!!Μπορώ να ζω μόνο με σοκολάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Αθηνά! Και εγώ τη σοκολάτα την έχω σε μεγάλη εκτιμηση!!!!!!

      Διαγραφή
  17. Αχ τα καημένα τα γεροντάκια!!τι να κάνουν κι αυτά; προσπαθούν να προλάβουν την ζωή που την βλέπουν να φεύγει μέσα από τα χέρια τους.
    Το γλυκάκι αφού έχει σοκολάτα θα το τιμήσω ιδιαιτέρως!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα Σωστή και η δικιά σου εκδοχή Μαρί μου!
      Σε φιλώ πολύ!!

      Διαγραφή
  18. Ε εντάξει, υπό αυτό το πρίσμα όλοι είμαστε λίγο ή πολύ ρατσιστές, μη νιώθεις ενοχές. Πολλά τα πράγματα ή οι άνθρωποι που μας εκνευρίζουν καθημερινά!
    Δε φταίνε νομίζω τόσο πολύ οι ηλικιωμένοι για το θέμα που θίγεις, όσο το κράτος και οι "κανονισμοί" του... Ελλαδάρα, όπως πολύ σωστά λέει και η αγαπητή Ερμιόνη!

    Πολύ ωραία η σοκολατόπιτα με το αμύγδαλο και της πάει και λίγη άχνη από πάνω. Και με φουντούκι θα ήταν πολύ νόστιμη!
    Καλή συνέχεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου dark!! Ενοχές φυσικά δεν νιώθω, αφού χρησιμοποίησα αυτή τη λέξη (ρατσίστρια), χάρην αστεϊσμού και με υπερβολή, ακριβώς για να τονίσω την κατάσταση που περιγράφω!!!

      Το κράτος φυσικά και είναι πίσω από αυτή την κατάσταση, όπως και πίσω από όλες τις καταστάσεις που ξεφεύγουν από το πλαίσιο.

      Ναι, έχεις δίκιο για το φουντούκι. Εχω και εκδοχή φουντουκόπιτας με σοκολάτα που θα την φτιάξω και αυτήν κάποια στιγμή!

      Καλή σου μέρα!!!!!!

      Διαγραφή
  19. Σοκολάτα και αμύγδαλο...κόλαση!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απαντήσεις
    1. Ναι, η υφή της είναι όντως πολύ καλή.
      Εύκολο και πραγματικά νόστιμο γλυκό!!!

      Διαγραφή
  21. Αχ αν είχα αμυγδαλόσκονη να την έφτιαχνα τώρα κιόλας.Υπέροχη συνταγή.Σ ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάντια, δεν χρειάζεσαι αμυγδαλόσκονη.
      Αν έχεις αμύγδαλα απλά τα αλέθεις και την φτιάχνεις μόνη σου τη σκόνη!

      Διαγραφή
  22. Καλησπέρα αργοπορημένη Χρυσαυγή μου "ρατσίστρια"!
    Λες να σε διαβάζει κανένας ώριμος τύπος, σαν αυτούς που περιγράφεις; Θα σου κόψει την καλημέρα...

    Για τη σοκολατόπιτα ένα θα πω, την αναλαμβάνω μόνη μου "να την τακτοποιήσω" χωρίς βοήθεια! :)
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαμπία μου,
      όποιος βλέπει τον εαυτό του μέσα απ΄ τις περιγραφές μου, ας αναλογιστεί πρώτα τις ευθύνες του και μετά ας μου κόψει την καλημέρα!! χαχαχαα

      Φιλιααααααααααααααααααα

      Διαγραφή
  23. Τι βλέπουν τα μάτια μου;;;;;;;;;;
    Περιττό να σου πω ότι με το που μπήκα ένοιωσα 1 σουβλιά στην καρδιά, καθώς βρίσκομαι λίγο πριν τις γνωστές ημέρες... και τρωω όλη την ώρα και ιδιαίτερα σοκολάτα! Εχτές τελείωσα ένα μωσαϊκο που είχα κάνει και σήμερα, τίποτα! Μεγάλη στέρηση σου λέω, τίποτα δεν έχω και μετά βλέπω αυτό.... το απόλυτο, το λαχταριστό το θεϊκο γλυκό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Αυτά!!! Κατάλαβες έτσι;;;;
    Πολλά φιλιά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. καταπληκτική και μπραβο σου την έφτιαξα χθες, επειδή είχα έτοιμο μίγμα άχνη-κανέλα έριξα αυτό από πάνω και πάει θαύμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10