9 Δεκεμβρίου 2012

Πλούσιο κέικ σοκολάτας




Έκτακτο ιατρικό ανακοινωθέν:


Στο σπίτι έπεσε «λοιμός», αλλά επιβιώσαμε!  Ο μήνας δεν μπήκε με καλούς οιωνούς, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα κλείσει διαφορετικά. Ήμασταν όλοι άρρωστοι. Πέφταμε σαν τα κοτόπουλα ο ένας μετά τον άλλο. Κάτι σαν ανθρώπινο ντόμινο. Σπάσαμε το οικογενειακό ρεκόρ. Άρρωστοι οι τέσσερις στους τέσσερις, ταυτόχρονα με διαφορετικές ιώσεις αλλά λίγο πολύ παρεμφερή συμπτώματα. 




Τα 40άρια έπεφταν βροχή και το θερμόμετρο άλλαζε μασχάλες, η πνευμονία με καρτερούσε στη γωνία αλλά τελικά της ξεγλίστρησα, όλα είχαν αποσυντονιστεί . Χαθήκαμε με τόσες αντιβιώσεις, με τόσα φάρμακα που περίμεναν να τα πιούμε. Αντιπυρετικά, αντισταμινικά, αντιφλεγμονώδη, βλεννολυτικά, παυσίπονα, χόρευαν γύρω μας. Χτυπούσαν τα ξυπνητήρια το ένα μετά το άλλο και είχαμε φτιάξει ειδική λίστα για το τι παίρνει ο καθένας και ποια ώρα.. Μετά τη λίστα Λαγκάρντ, μου φαίνεται ότι οι λίστες είναι πολύ της μόδας.


Τέσσερα άτομα, τέσσερις αντιβιώσεις, που στην πορεία έγιναν πέντε λόγω υποτροπής και τελικά άλλαξαν οι δύο αρχικές και έγιναν άλλες ποιο ισχυρές. Μπέρδεμα.. Και σαν να μην έφταναν αυτά, έμαθα ότι στον όροφο υπάρχει κρούσμα ιλλαράς. Πλέον η πιθανότητα να στήσω ανεμόσκαλα να κατεβαίνω απ΄ το μπαλκόνι, φαντάζει πολύ μεγάλη.



Κανονικά, μετά από όλα αυτά, θα έπρεπε να δώσω ιατρική συνταγή και όχι συνταγή μαγειρικής. Αντίθετα όμως με τη μοίρα, για να κλείσω το μάτι στη γκαντεμιά, θα σας μιλήσω για ένα πλούσιο, υπέρ σοκολατένιο κέικ. Γιατί μπορεί να ήμουν στο κρεβάτι με πυρετό, μπορεί να ζαλιζόμουν και να έσβηνα, αλλά τα διαστήματα που ο πυρετός υποχωρούσε η όρεξή μου ήταν μεγάλη και αναζητούσα τη σοκολάτα σαν ναρκωτικό. 


Μη ρωτήσετε αν το κέικ το έφτιαξα την περίοδο της επιδημίας που έπεσε στο σπίτι. Όχι! Κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο ακόμη και για μια τρελή σαν εμένα. 



ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά: 

1) 250 γραμμάρια κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια 
2) 200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3)  150 γραμμάρια ζάχαρη
4) 3 αυγά μεσαίου μεγέθους 
5) 50 γραμμάρια γάλα πλήρες 
6) 170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
7) 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
8) 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο 
9) ελάχιστο αλάτι, στη μύτη του μικρού κουταλιού 
10) 100 γραμμάρια κουβερτούρα σε σταγόνες 



Διαδικασία: 

Λιώνουμε τα 250 γραμμάρια κουβερτούρας σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. 

Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αυγά ένα - ένα συνεχίζοντας το χτύπημα και μόλις ενσωματωθούν προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και το γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη. 

Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι, ανακατεύοντας πολύ καλά με μία σπάτουλα έτσι ώστε να επιτύχουμε ομογενοποίηση.  Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας ανακατεύοντας πολύ απαλά ώστε να πάνε παντού. 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και αδειάζουμε μέσα σε αυτήν το μίγμα. 


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε το κέικ στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 και ύστερα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε εάν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν η λάμα βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο. Ειδάλλως συνεχίζουμε το ψήσιμο για μερικά λεπτά ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς προτού το ξεφορμάρουμε. 

Καλή επιτυχία!!!

     


   
  

59 σχόλια:

  1. Καλημέρα Χρυσαυγή μου!!!!!!!
    Περαστικά σας και γρήγορα όρθιοι!!!
    Αλλά το πως μου αρέσει έτσι όπως τα αφηγήσε...
    Λατρεύω κεϊκ σοκολάτας φυσικά!!!
    Φιλιά και γρήγορα καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου ευχαριστώ για τις ευχές σου και για όλα τα υπόλοιπα.
      Ευτυχώς έχουμε αναρρώσει εδώ και μερικές μέρες και έτσι είμαι σε θέση να το διασκεδάζω και να σας τα περιγράφω με όλες τις γλαφυρές λεπτομέρειες!!

      Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Πρώτον, περαστικά σε όλους σας! Εύχομαι τα δυσάρεστα να τελείωσαν κι από δω και πέρα μόνο ευχάριστα! Δεύτερον, εξαιρετικό το κέικ και ιδανικό για μια κρύα και βροχερή μέρα όπως σήμερα. Περαστικά σας και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεάννα έτσι λέω κι εγώ. Περαστικά να είναι και ο υπόλοιπος μήνας να είναι μόνο ευχάριστος. Αντε να δούμε...

      Το κέικ ταίριαζε πολύ με τη σημερινή ημέρα. Όταν βρέχει, κάνει κρύο και ο καιρός είναι μουντός, η σοκολάτα είναι μια πολύ καλή συντροφιά!!

      Φιλιά και ευχαριστώ για τις ευχές!

      Διαγραφή
  3. Και εκεί που χαζεύω στο Internet, βλέπω την σοκολατένια ανάρτησή σου και έρχομαι ευθύς αμέσως να ελέγξω! Βλέπω και τα κουτάκια στο τέλος και αποτελειώνομαι! Τι να πω βρε Χρυσαυγή μου. Τι πάθατε οικογενειακώς....4/4! Χαίρομαι που είστε καλύτερα τώρα και εσύ βρήκες τη δύναμη να μας δείξεις αυτό το υπερ-σοκολατένιο κέικ! Σήμερα έχουμε σουαρέ τις φίλες της κόρης μου και μου ήρθε κουτί!!! Τα υλικά τα έχω όλα ευτυχώς.
    Και κορύσμα ιλλαράς??? Αμάν! Από την ανεμόσκαλα Χρυσαυγή! Από την ανεμόσκαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Δήμητρα γλυκιά σαν σοκολάτα!!

      Τα κουτάκια που είδες, σε πληροφορώ ότι είναι απόλυτα αληθηνά και χρησιμοποιήθηκαν όλα την περίοδο που είμασταν άρρωστοι. Μπορεί να φαίνεται ότι απλά άνοιξα το φαρμακείο και ξεφώρτωσα ότι φάρμακο είχα και δεν είχα, αλλά δεν είναι έτσι..

      Σουαρέ ακούω και τρελαίνομαι!! Αν το φτιάξεις ελπίζω να σου πετύχει όσο κι εμένα και να αρέσει στις φιλενάδες της μικρής!!

      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
    2. Εννοείται ότι σε πιστεύω για τα κουτάκια γιατί πριν λίγο καιρό μια ίωση πέρασα μόνο εγώ και είχα 3 κουτάκιa μόνη μου...βάλε εσύ Χ4!!!
      Άσε με το κέικ χτες! Εκτός από πανεύκολο, ήταν και τόσο μα τόσο σοκολατένιο, με τις σταγόνες κουβερτούρας να μας κολάζουν! Δεν πρόλαβα ούτε φώτο να το τραβήξω να στο στείλω γιατί μόλις βγήκε από φούρνο, ήρθαν οι φίλες και το τσάκισαν...μαζί και οι μαμάδες! Χαμός σου λέω! Έφτιαξα και κάτι cupcakes με oreos. Τα cupcakes όμως δεν τους άρεσαν γιατί είχαν στο γλάσο το τυρί κρέμα, ενώ το κέικ το τίμησαν δεόντως:)

      Διαγραφή
  4. Γλυκειά μου Χρυσαυγή!!!
    Ασταμάτητα,αθεράπευτα,ανυπέρβλητα βουτηγμένη στο πηγαίο χιούμορ!!!!Στο χιούμορ που φανταστικά σε ενδυναμώνει και μας χαρίζεις σκηνές καθημερινές απείρου κάλλους,σκηνές που μόνο σε κωμικές ταινίες μπορώ εύκολα να φανταστώ,σκηνές που με κάνουν και γελώ με φωνή-όχι απλά χαμόγελα!-,ενσταντανέ καθημερινής βιοπάλης και εικόνες που δεν σε βάζουν από την κλειδαρότρυπα στο σπίτι,αλλά μέσα από την γνήσια καλοσύνη και τον φίνο αυτοσαρκασμό!!΄
    Περαστικά σας Χρυσαυγή μου!!!!Τα δύσκολα πρέπει να πέρασαν πια!!!Οπλίσου με δύναμη και κουράγιο γιατί πολλές φορές η αποθεραπεία ειναι δυσκολότερη..αφήνει αδυναμία,γκρίνια και ανορεξία.
    Αν και η όρεξη υπάρχει απ΄ότι παρατηρώ,αφού η ανάρτησή σου είναι ενεργειακή σοκολατένια βόμβα!Απίθανο κέικ,χωρίς πολύπλοκα στοιχεία αλλά με την ολοφάνερη και κραυγαλέα παρουσία της βασίλισσας σοκολάτας,με νωπή και σταθερή υφή,γεύση μοναδικά αυθεντική,εμφάνιση διηγηματική της λιτότητας,νοστιμιά αυτοκρατορική σε έναν μεγαλοφυή και μετριοπαθή συνδυασμό συστατικών που ενθουσιάζει και ενεργοποιεί την χαρά,θεμελιώνει την γλυκειά απαίτηση,μαλακώνει τις υπογλυκαιμικές μας αδυναμίες!Φιλάκια πολλά,πολλά Χρυσαυγή μου,να έχετε μία όμορφη Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, βρε Φωτεινή μου... κι εμείς γελούσαμε με ότι μας συνέβη. Και ήταν και άλλα πολλά που δεν θα μπορούσα να τα αναφέρω στο κείμενό μου γιατί θα καταντούσε κλειδαρότρυπα όπως λες κι εσύ.

      Ευτυχώς ήρθε η μαμά μου από το Κιάτο να μας περιθάλψει γιατί είμασταν ο ένας χειρότερα απ΄ τον άλλο. Και που να έβλεπες από μια μεριά τον Δημήτρη να τραβά φωτογραφίες τις τρεις μας (Κλειώ, Νεφέλη και την υποφαινόμενη) να ψηνόμαστε στον πυρετό και να έχουμε αραδιαστεί στους καναπέδες... Αλλά αυτές οι φωτό δεν είναι προς δημοσίευση.

      Τέλος πάντων. Τέλος καλό, όλα καλά.
      Ας φάμε το κέικ να πάνε τα φαρμάκια κάτω!!!!!

      Φιλιά πολλά - πολλά και από μένα γλυκιτάτη μου Φωτεινή!

      Διαγραφή
  5. Διαλιέχτε! χαχα! Περαστικά σε όλους! Ένα κέικ είναι ό,τι πρέπει για να γινετε καλά! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαλέχτε!! Απ΄όλα έχει ο μπαξές Κική μου!!!
      Αχρείαστα να είναι φυσικά, αλλά ο χειμώνας είναι ακόμα μπροστά μας!!

      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  6. Περαστικά σου και περαστικά σε όλους τους υπόλοιπους! Καλύτερη αντιβίωση από τη σοκολάτα δε νομίζω πως υπάρχει, χε χε!
    Το κέικ θα θυμίζει αρκετά brownie, σοκολατένιο και πλούσιο, υπέροχο!
    Καλή βδομάδα και με υγεία πάνω απ' όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοκολάτα ως αντιβίωση!!! Τι μου είπες τώρα!???!!!
      Το υιοθετώ άμεσα!

      Το κέικ ήταν βαρύ και ασήκωτα σοκολατένιο!!
      Σκέτη απόλαυση!!

      Σε φιλώ και ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου !!!

      Διαγραφή
  7. Περαστικά σας βρε πουλάκι μου!!! πω πω μήπως σας ματιάξανε ;;; Το κέικ πάντως φαίνεται υπέροχο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω κι εγώ Ελπίδα μου??? Τι να πω??
      Λες να ματιάσανε την ομορφιά μας?? χαχαχαχαχα \

      Το κέικ ήταν υπέροχο, το υπογράφω!

      Σε φιλώ και σου εύχομαι καλή εβδομάδα από αύριο !

      Διαγραφή
  8. Σας ματιάσανε μαζεμένα μου φαίνεται! Περαστικά σας και μακριά από τον όροφο, δεν είστε και γι'άλλα!
    Το κέικ φαίνεται σοκο-λιγουρευτικό! Μπαίνει στις συνταγές μου, είναι κι εύκολο..σιγουράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέρα μου ιλαρρά δεν έχω περάσει και σε μεγάλη ηλικία είναι λέει πολύ δύσκολο. Αυτό μου έλειπε τώρα πάνω στην ανάρρωση...

      Το κέικ να το δοκιμάσεις, το συνιστώ ανεπιφύλαχτα!

      Φιλάκια πολλά κοριτσάκι!

      Διαγραφή
  9. Το εντυπωσιακό είναι ότι με τόση μικρή ποσότητα αλευριού έγινε ένα κέικ ιδιαίτερα φουσκωτό και μεγάλο!
    Φουλ στη σοκολάτα και εσείς φουλ στο χάπι!

    Τα καταφέρατε να μη σας ξεφύγει τίποτε...Τι να πω; Μακάρι να είχα τα κουράγια σας...Εγώ κουράζομαι καμιάαααα φορά λίγο παραπάνω και νομίζω ότι είμαι του θανατά!
    "Ου γαρ έρχεται μόνο" μάλλον!

    Καλή δύναμη Χρυσαυγή μου και εύχομαι να έχει ήδη ξεπεραστεί το πρόβλημα...
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε Ζαμπία μου, το κέικ είναι υπέρ σοκολατένιο.. Τι το θες το αλεύρι? Πάντως έχεις δίκιο, είναι αρκετά φουσκωτό για το αλεύρι που περιέχει. Λες να φουσκώνει και η σοκολάτα?? χαχα

      Ότι υπήρχε στην περιοχή από μικρόβιο το τσιμπήσαμε, το επωάσαμε και το αναπτύξαμε σε υπέροχες ιώσεις!! Πάντως δεν είσαι η μόνη που όταν κουράζεται είναι του θανατά. Πρέπει να δεις εμένα και τις ανύπαρκτες αντοχές μου για να καταλάβεις ποσο καλά είσαι!

      Σε ευχαριστώ λοιπόν για τις ευχές και ναι, ξεπεράσαμε το πρόβλημα ευτυχώς. Δυό τρεις μέρες αντιβίωση ακόμα μας μένουν και τέρμα!!

      Φιλιά πολλά Ζαμπία μου!

      Διαγραφή
  10. Περαστικά σας Χρυσαυγή μου! Κι εγώ εδώ και μια βδομάδα είμαι χάλια! Πυρετός, πονόλαιμος, συνάχι... Όμως το κεκάκι σου με έκανε να αισθανθώ πολύ καλύτερα! Φαντάσου να το έτρωγα κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, synday μου, πόσο σε καταλαβαίνω..
      Εύχομαι ταχεία ανάρρωση και αν το κέικ μου σε χαροποίησε πολύ χαίρομαι. Γίνε γρήγορα καλά και φτιάξε ότι τραβάει η ψυχή σου να το ευχαριστηθείς!!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  11. Χρυσαυγή μου περαστικούλια σε όλη την οικογένεια. Μάς αντάμειψες για την απουσία σου με ένα θεάρεστο σοκολατένιο παραδεισένιο γλυκό που γεμίζει την εικόνα και το στόμα σου!!!Καλημερούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου γελαστό κορίτσι!!
      Χαίρομαι που σας άρεσε ο σοκολατένιος πύραυλος που σέρβιρα!
      Να είσαι καλά και καλή σου εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  12. Πολύ μ΄άρεσε η παράθεση των κουτιών φαρμάκων στο τέλος.
    Περαστικά σας εμένα κάτι μου γαργαλάει το λαιμό σήμερα, μη μου πεις ότι ξεκινάει κάπως έτσι;;
    Υπέροχο κέικ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ.. κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα και σε μας.
      Εύχομαι να μην είναι τίποτα παρόλα αυτά και γρήγορα να ξεπεραστεί.

      Το περιεχόμενο των κουτιών το "φάγαμε" όλο, όπως και το κέικ...

      Καλό σου βράδυ Ξανθή και καλή εβδομάδα να ξεκινήσει για όλους μας!

      Διαγραφή
  13. Περαστικά σας τα περάσαμε και εμείς όσο για το γλυκό θεϊκό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δε μου δίνεις το κομμάτι που στέκεται εκεί στη κορυφή????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κομμάτι που στέκεται μόνο, υπερήφανο και αγέροχο στην κορυφή είναι όλο δικό σου!

      Διαγραφή
    2. Δεν μου δίνεις και τα υπόλοιπα κομμάτια?????
      Χαχαχα

      Διαγραφή
  15. Περαστικούλιαααα σε όλους σας!!!!!
    Το κέικ απίστευτο!!!!!!!Θέλω τώρα όμως!!!!
    Τέλειο Χρυσαυγή μου!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Ελπίδα μου!!!
      Κι εγώ τώρα που το βλέπω θέλω λίγο κέικ Ελπίδα μου, καθώς το είχα φτιάξει πριν αρρωστήσουμε και τώρα έχει τελειώσει!!!

      Φιλάκια κοριτσάκι!

      Διαγραφή
  16. περαστικά σας!το κέικ παρόλα αυτά είναι τέλειο!θα το φτιαξω!καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ Λίλα !!
      Αν το φτιάξεις, ελπίζω να το ευχαριστηθείτε όσο εμείς!!

      Διαγραφή
  17. Aπολαυστική εισαγωγή...αν και πονεμένη :)
    Μου αρέσει που έβαλες τα φάρμακα και στο ωραίο δισκάκι :)...πάνω απ όλα το ''food'' styling...χιχι..
    Περαστικά σε όλους σας Χρυσαυγή μου, ελπίζω να είσαστε καλύτερα τώρα.

    Στα σοκολατένια κεικ δεν λέμε ποτέ όχι... γι αυτό και θα δοκιμασθεί προσεχώς.

    Τα φιλιά μου (απο μακριά, μη με κολλήσετε ε?) :0)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα Ναι, ναι, πονεμένη εισαγωγή. Βέβαια τώρα τα θυμόμαστε και γελάμε, αλλά όταν τα ζούσαμε ήταν διαφορετικά.

      Σου στέλνω τα σοκολατένια μου φιλιά Μάριον και ευχές για καλά Χριστούγεννα!!!

      Διαγραφή
  18. Μάνα κουράγιο!!Δε μου έχει τυχει Χρυσαυγή μου, για αυτό θα σας ευχηθώ περαστικά κι αγύριστα, παίρνω ενα κομματάκι απο το υπέροχο κέικ σου- αφου λατρευω σοκολατένια εδέσματα- και την "κάνω" με ελαφρά...!!
    Καλή εβδομαδα και ποτέ ξανά τέτοια ταλαιπωρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάντην Πετρούλα μην αρπάξεις κανένα μικρόβιο και τρέχεις. Να φανταστείς ότι όλοι οι φίλοι μας, μας έχουν σε καραντίνα..

      Καλή σου εβδομάδα και ευχαριστώ για τις ευχές σου!

      Διαγραφή
  19. Βρε κούκλα μου, ακόμα και στις αναποδιές το χιούμορ σου είναι σταθερά εκλεκτό! Διάβαζα και γέλαγα!
    Σιδερένιοι! Το κέικ σοκολάτας ότι έπρεπε για να σας τονώσει!

    ΥΓ: Ξανασκέψου το πριν βάλεις την ανεμόσκαλα να κατεβαίνεις απ΄ το μπαλκόνι σου! Χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα που το λες Αγγελική μου, μόνο ο γύψος σε κανά πόδι και χέρι μου λείπει, γι΄ αυτό θα ξανασκεφτώ όπως πολύ σοφά με προτρέπεις την ανεμόσκαλα!!!

      Σε φιλώ πολύ γλυκιά μου Αγγελική!

      Διαγραφή
  20. Περαστικά σε όλους σας! Πράγματι πολύ δύσκολη κατάσταση-φαίνεται στην τελευταία φωτό! Εύχομαι να μην σας χρειαστούν πάλι.
    Το κέικ υπέροχο, σοκολατένιο, συναρπαστικό! Και το food styling επίσης εξαιρετικό, παίρνει άριστα!
    Καλή εβδομάδα, Χρυσαυγή μου, με υγεία.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ελένη!!

      Την τελευταία φωτό την έβαλα γιατί ότι και να έλεγα γύρω από το θέμα δεν είναι πιστευτό σε άνθρωπο αν δεν δει με τα μάτια του όοοοολα αυτά τα φάρμακα που πήραμε!!

      Το κέικ είναι έξτρα τονοτικό και ότι πρέπει για τέτοιες καταστάσεις απελπισίας που ζήσαμε!!

      Τέλος καλό, όλα καλά όμως!! Πάμε γι΄ άλλα!!

      Καλή σου εβδομάδα και φιλιά σου στέλνω!

      Διαγραφή
  21. Περαστικά σας, Χρυσαυγή!!
    Οι λοιμοί και οι καταποντισμοί, μακριά σας!!
    Το κεικακι σου πρέπει να έγινε νόστιμο!
    Φιλιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλλα μου με δύο παιδιά που έχεις ξέρεις πολύ καλά ότι οι λοιμοί και οι καταποντισμοι, ιδιαιτέρως την χειμερινή περίοδο δεν λείπουν. Αναγκαίο κακό!!!
      Πάλι καλά που φτιάχνουμε κανένα καλό κεικ, κανένα καλό φαγητό, το φωτογραφίζουμε και ξεχνιόμαστε!!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  22. Περαστικούλαι Χρυσαυγή μου σε όλους σας!!!! Πωπωωωωω, δύσκολος μήνας τελικά για όλους!!! Είδα Αlmora και όλα τα καλά!!! Τέλος πάντως, αφού είστε καλά τώρα... ελπίζω να μην ξαναχρειαστείτε τα φάρμακα!!!!
    Το κέικ σου τέλειοοοοο, συναρπαστικό και πεντανόστιμο!!!! Γεια στα χέρια σου!!!
    Καλή εβδομάδα!!! -:)))
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Κική μου!! Όλα τα καλά είχαμε, από Almora μέχρι και Augmentin 1000mg. Τίποτα δεν μας έλειψε! χαχαχα

      Σε ευχαριστούμε για τις ευχές σου!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  23. Αμαν...σας φοβήθηκε το μάτι μου!!!
    Πω-πω βρε κοπέλα μου παραστικά σας και σιδερένιοι και οι τέσσερεις!
    Από εμάς δόξα τον Θεό, μόνον ο μικρός, και για 2 μέρες μόνον...

    Σε τέτοιες φάσεις το κέϊκ επιβάλλεται για λόγους θεραπείας, παρέα με πολλά ζεστά ροφήματα!!! Πόσο μάλλον όταν είναι τόσο εξαιρετικά σοκολατένιο :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είμαστε εμείς Πηνελόπη μου... φοβεροί τύποι!!! Ειναι να μας τρέμεις... Εδώ εμείς μας φοβηθήκαμε με όλα αυτά που περάσαμε, τι να πεις κι εσύ??

      Αφού εσείς τη βγάλατε με ένα δυήμερο μην μιλάς καθόλου... Όλα καλά!!

      Σε κερνάω κέικ να πάνε τα φαρμάκια κάτω!!!!!

      Φιλιάααααααααααα!

      Διαγραφή
  24. Περαστικά σας. Η σοκολάτα μου αρέσει πολύ και ως σοκολατά και στα γλυκίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δελφινάκι σε ευχαριστούμε πολύ!!!
      Και σε ποιον δεν αρέσει η σοκολάτα εδώ που τα λεμε, ε???

      Καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  25. Χρυσαυγή μου δύσκολες καταστάσεις πωπω άστα,μας έτυχε και μας αυτό 3 στα 3 όταν ξεκίνησε η μικρή το σχολείο!!!Περαστικά σας και σιδερένιοι τι να πω!!!Το κεκάκι σούπερ, μου αρέσει η σοκολάτα εννοείται!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εύχομαι περαστικά και γεροί από δω και πέρα. Το κέικ αφού είναι σοκολατένιο τυγχάνει της ιδιαίτερης προτίμησής μου.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. πωπω βρε παιδάκι μου, αγύριστα να είναι τέτοια σκηνικά Χρυσαυγή μου, πάει τώρα πέρασε!
    Πραγματικά πλούσιο το κεκάκι, υπέροχο!
    Φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Περαστικά σε όλα τα μέλη της οικογένειας! Ελπίζω μετά από αυτό, να βγάλετε τον υπόλοιπο χειμώνα χωρίς άλλα προβλήματα.
    Όσο για το κέϊκ... Είναι δυνατόν να είναι με σοκολάτα -και μάλιστα πλούσιο- και να μην μου αρέσει; Φαίνεται καταπληκτικό!
    Γεια στα χέρια σου Χρυσαυγή μου.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αχ περαστικά σας!
    το κέικ πολύ ωραίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. OMG this looks delicious!!
    Hey what about following each other? Visit my blog and let me know, it would be great to keep in touch!
    XOXO
    Ylenia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ωραιο κεκάκι!
    Πω πω φαρμακα, ωραια κουτακια, το Atarax που κολλαει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Beauty,

      Όλα τα φάρμακα καπου κολλάνε! Το atarax, το πήρε η μικρή μου κόρη 20 μηνών γιατί η πρώτη αντιβίωση της έκανε αλλεργία και γέμισε εξάνθημα.

      Το κέικ σου συνιστώ να το δοκιμάσεις! Είναι σούπερ!

      Διαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10