Δειλά - δειλά τελειώνει ο Αύγουστος. Μα είναι ακόμα καλοκαίρι και τα παγωτά πάντα επίκαιρα. Κι ενώ βιάστηκα να ανοίξω την καλοκαιρινή περίοδο από τον Απρίλιο κιόλας, με ένα δύσκολο μεν αλλά υπέροχο παγωτό πραλίνα, αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να την κλείσω με κάτι ευκολότερο κι από το να βάλεις παγάκια στην κατάψυξη.
Παγωτό στιγμής, σχετικά άγλυκο, γι΄αυτούς που προτιμούν τις πιο φυσικές γεύσεις. Κυρίαρχο υλικό η μπανάνα και λίγη σοκολάτα που κάνει και αυτή, αισθητή την παρουσία της καθώς κριτζανίζει στο στόμα.
Παγωτό στιγμής, σχετικά άγλυκο, γι΄αυτούς που προτιμούν τις πιο φυσικές γεύσεις. Κυρίαρχο υλικό η μπανάνα και λίγη σοκολάτα που κάνει και αυτή, αισθητή την παρουσία της καθώς κριτζανίζει στο στόμα.
Είναι από τα πιο υγιεινά παγωτά που μπορείτε ν΄απολαύσετε.
ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ –ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Υλικά:
1)
4 μεγάλες ώριμες μπανάνες κομμένες σε κομμάτια
2)
100 γραμμάρια ζάχαρη
3)
100 γραμμάρια γάλα 1,5% λιπαρά
4)
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
5)
100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ή
ψιλοκομμένη οποιαδήποτε σοκολάτα σας αρέσει
Διαδικασία:
Βάζουμε
όλα τα υλικά του παγωτού εκτός από τη σοκολάτα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε πολύ
καλά μέχρι να πολτοποιηθούν. Σταματάμε
το μπλέντερ. Ρίχνουμε στο μίγμα τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια
σπάτουλα.
Βάζουμε
το μίγμα του παγωτού σε ένα δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Κάθε μισή ώρα περίπου το βγάζουμε και το
αναδεύουμε με ένα πιρούνι πολύ καλά έτσι ώστε να μην σχηματιστούν κρύσταλοι .
Τη διαδικασία αυτή την κάνουμε μέχρι να πήξει το παγωτό, δηλαδή 6-7 φορές.
Αν
έχουμε ωστόσο παγωτομηχανή, ρίχνουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε
τις οδηγίες της.
Καλή επιτυχία!!
Τέλειο Δροσερό Λαχταριστό και τόσο εύκολο!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Χρυσαυγή μου σούπερ!!!!!
Πολλά φιλάκια!!!!
πολύ εύκολο και ειναι ότι πρέπει και γι αυτή την εβδομάδα με τις ζεστές που έχει!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ συνδυασμός Χρυσαυγή μου!!!
Καλημέρα!
Φιλιά!!!
Καλημέρα Χρυσαυγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα παγωτά είναι παντός καιρού και καλής διάθεσης!
Οι παθιασμένοι με αυτά θα βρουν σε ετούτο εδώ διακριτικές, μα καθόλου ευκαταφρόνητες, γεύσεις!
Σε φιλώ πολύ.
Καλή δύναμη για σήμερα!
Z.
Καλή σου μέρα Χρυσαυγή μου... υπέροχο το παγωτάκι που μας σερβίρεις...νοστιμότατο!!!! Όσο για τις φωτό... δεν έχω λόγια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!!!
Καλά να περνάς!!
Μία μεταμεσονύκτια προβολή ζαχαροπλαστικών δρώμενων δεν μπορεί να αφήσει κανένα ασυγκίνητο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκεί που αφήνεις το βλέμμα στον διάσπαρτο κεντημένο από αναρίθμητα άστρα ουρανό,εκεί που ξεκουράζεις το μυαλό σου από τους καθημερινούς βόμβους της πόλης και εγκαταλείπεις ευχάριστα το καταπονημένο από τη ζέστη σώμα σου,όταν προτρέπεις το πνεύμα να χαλαρώσει από την ραθυμία που επίμονα έχει εγκατασταθεί, η εγρήγορση από την απρόσμενη νυχτερινή εισβολή ενός παγωτού είναι σχεδόν θεϊκή παρέμβαση.Η πιο σωστά χρυσαυγένια παρέμβαση.
Σωστά ρυθμισμένη για την απόλαυση μετά τον ημερήσιο κάματο.Για τους τυχερούς μετά την μεσημεριανή βουτιά ,αντί για φαγητό.[εγώ τουλάχιστον έτσι θα έκανα!].Για τα πιτσιρίκια,που η παιδική πονηράδα και αφέλεια εφευρίσκει διαρκώς τρόπους για να γυροφέρνουν στην κουζίνα με κέντρο έλξης τον καταψύκτη.Για τον απρόσμενο επισκέπτη ,για τον λιχούδη γείτονα.Για κάθε κατατρεγμένο και οποιονδήποτε παθόντα από από την απουσία διακοπών,γέλιου και ανεμελιάς.
Είναι ένα σοβαρό και αξιοπρεπές αντίβαρο.Ένα δώρο, ολιγόλεπτης αλλά καθοριστικής σημασίας.
Με το κίτρινο μπωλ στα χέρια ,ξέχειλο όπως αρέσκεται να σερβίρει η οικοδέσποινα,με το κουταλάκι να βυθίζεται στο αφράτο μείγμα σοκολατομπανάνας και να σκοντάφτει στα θρασύτατα κομματάκια της μαύρης θεάς,νιώθω σχεδόν ευτυχής.Η ιδιότητα του θεσπέσιου αυτού γλυκίσματος να λιώνει αργά στο στόμα,επιμηκύνει την απόλαυση.Επιβραδύνει τη χαρά και μεγιστοποιεί την αξία του.Η ευκολία δε της παρασκευής του,προσφέρει έναυσμα να καταπιάνεσαι διαρκώς με τα δύο υπέροχα βασικά υλικά του.
Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία που προανέφερα,θα μπορούσα να καταχωρήσω τον εαυτό μου.Ίσως σε όλες, για να έχω το δικαίωμα του πολλαπλού σερβιρίσματος.Τι λες Χρυσαυγή μου..?
Πολλά πολλά φιλιά γλυκυτάτη Χρυσαυγή μου!
Έχεις βαλθεί Χρυσαυγή μου να μας καταστρέψεις!!!! Πώς να αντισταθεί κανείς με όλα τούτα τα καλούδια που κάθε φορά μας προσφέρεις!!!!! Υπέροχα από κάθε άποψη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
Αγαπημένος συνδυασμός γευσεων!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Που πας καλέ!!ακόμη έχει ζέστη πολύ κι εσύ λες το τελευταίο παγωτό;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Βρε Χρυσαυγή..πάνω που πάμε να μαζευτούμε μας το ξανακάνεις! Ε μα, μας τρέλανες φέτος! Έρχεται και χειμώνας και θα μας αρχίσεις πάλι με πίτες, ντιπ και σπεσιαλιτέ και θα τρέχουμε! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου φαίνεται ότι με έσωσες! Σε λίγες μέρες έχω τη γιορτή μου κι έσπαγα το κεφάλι μου τί εύκολο να φτιάξω να κεράσω τους καλεσμένους μου. Και ωωωω ποια ευτυχία να πέσω πάνω στο παγωτό σου! Όλοι τρώνε μπανάνα και σοκολάτα! Παγωτομηχανή δεν έχω κι έτσι θα ακολουθήσω πιστά τις οδηγίες σου! Θα σου στείλω φώτος! :) :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά πολλά φιλάκια Χρυσαυγή μου! Να είσαι πάντα καλά!
Καλώς σε βρίσκω Χρυσαυγούλα μου μετα τις διακοπές του καλοκαιριού..ελπίζω να πέρασες ξένοιαστα το καλοκαιράκι σου..μαζεύεται σιγά-σιγά η μπλογκογειτονίτσα μας..ευχάριστη έκπληξη η πρότασή σου για το παγωτούλι με την μπανάνα και τη σοκολατίτσα-ότι πρέπει για την εποχή αυτή!!!-και η μακαρονάδα που προτείνεις με την κάπαρη μπήκε ήδη σε λίστα αναμονής-είναι ανάλαφρες και δροσερές οι προτάσεις σου και πάντα με ενθουσιάζουν..πάρα πάρα πολλά φιλάκια..να είσαι καλά πάντα κοριτσάκι μου..
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραία υλικά χρησιμοποίησες, Χρυσαυγή μου! Ούτε που τον είχα φανταστεί αυτό το συνδυασμό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι υπέροχες φωτογραφίες σου δείχνουν ένα λαχταριστό παγωτάκι!
Απλώνω κουταλάκι προς το μπολάκι σου . . .
Καλό σου απόγευμα!
Φιλάκια πολλά!
Γιατί να την κλείσεις;;;; Νωρίς δεν είναι ακόμα; Λένε για καύσωνα, αρνούμαι να φύγει το καλοκαίρι ότι και να βλέπω στο ημερολόγιο, φέτος κάπως μου κακοφαίνεται, δεν ξέρω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο παγωτάκι τέλειο θα είναι και θα φτιαχτεί, τα έχουμε ρημάξει φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές! Καλό απόγευμα Χρυσαυγή μου! :))))
Τι να πω κι' εγώ, που φέτος δεν έχω ξεπεράσει σε παγωτά τα 10 μπολάκια παγωτού όλο το καλοκαίρι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρχεσαι τώρα και μου λες Χρυσαυγή μου ότι η σαιζόν τελειώνει και παγωτά τέλος ;-)
Δεν με λυπάσαι καθόλου;
Καλημέρες λέμε...
Αααα, αυτό είναι το μυστικό λοιπόν του να φτιάχνεις πετυχημένο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή... Να το βγάζεις κάθε μισή ώρα να το ανακατεύεις! Τι μαθαίνει κανείς...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Χρυσαυγή μου για το tip!
Και φυσικά λατρεύω και σοκολάτα και μπανάνα, οπότε το παγωτάκι σου μπαίνει στη λίστα!
Χρυσαυγουλα επεστρεψα εδω και λιγες μερες και ερχομαι να σε δω και βλεπω να με καλωσοριζεις με παγωτακι που αγαπω;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαιρνω μια γαβαθα και φευγω ευτυχισμενη και χοντρουλα:)
Καλο υπολοιπο ενος μεγαλου καλοκαιιριου που φτανει μεχρι τον Οκτωβρη!!!
Κυρίες μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήένα θερμό "ευχαριστώ" για τα όμορφα σχόλιά σας.
Δυστυχώς είναι αδύνατο να απαντήσω σε κάθε μία σας ξεχωριστά καθώς βρίσκομαι εκτός Αθηνών, άρα και εκτός υπολογιστή.
Σε λίγες μέρες θα επανέλθω με νέα ανάρτηση!!!
Ως τότε να περνάτε υπέροχα!!
Φιλιά πολλά πολλά!!
Anamenoume anartisi!!! Xaxa
ΔιαγραφήΚαλό μήνα Χρυσαυγή μου και καλό φθινόπωρο, πέρασα να σου ευχηθώ!!! :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστικό φαίνεται! Θα το δοκιμάσω σίγουρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆργησα λίγο να δω την ανάρτηση αλλά δεν πειράζει. Δεν θπάρχει περίπτωση να μην το δοκιμάσω.