17 Μαρτίου 2022

Μπέργκερ με τραγανό κοτόπουλο πανέ και μαγιονέζα πίκλας

 


Σήμερα θα σου δείξω πως γίνεται η ανέγερση ενός μπέργκερ μεγέθους πολυκατοικίας! Θα το πάρουμε βήμα βήμα, από τα θεμέλια μέχρι την ταράτσα. Αφού το φτιάξουμε και καμαρώσουμε το δημιούργημά μας, θα το κατεδαφίσουμε. Μέχρι και χειροποίητες πίκλες θα φτιάξω και ας υπάρχει η επιλογή της έτοιμης. Τα κάνω όλα από το μηδέν και το τρώω σε χρόνο μηδέν.




Είναι από τα ωραιότερα μπέργκερ που έχεις φάει. Απλό, με λίγα υλικά, γιατί δεν χρειάζονται περισσότερα. Αν επιλέξεις να φτιάξεις χειροποίητες πίκλες που το απογειώνουν θα χρειαστεί να τις κάνεις 15-20 μέρες πριν γιατί το τουρσί θέλει το χρόνο του. Βέβαια αν βιάζεσαι να δοκιμάσεις το μπέργκερ, το φτιάχνεις τώρα με έτοιμες και κάνεις και τις χειροποίητες να τις έχεις καβάντζα στο ψυγείο για επόμενη φορά. Δεν υπάρχει πιο απλό πράγμα από το να φτιάξεις μια πίκλα, αλλά δεν υπάρχει και πιο εύκολο μπέργκερ από αυτό.

Για να σε προλάβω, ναι, το κοτόπουλο μπορείς να το ψήσεις στο φούρνο!




ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΠΙΚΛΑΣ

Υλικά για το κοτόπουλο πανέ:

1)     1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου, ανοιγμένο σε 4 φιλέτα

2)     250 ml ξινόγαλο ή αριάνι

3)     Αλάτι

4)     1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5)     2 κουταλιές σούπας κόρν φλάουερ

6)     2 κουταλάκια γλυκού baking powder

7)     Λάδι για τηγάνισμα

Υλικά για τις χειροποίητες πίκλες:

1)     2-3 μικρά αγκουράκια

2)     Ξύδι

3)     1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

4)     1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

5)     1 φύλλο δάφνης

Υλικά για τη μαγιονέζα πίκλας:

1)     200 γραμμάρια μαγιονέζα

2)     50 γραμμάρια πίκλες ψιλοκομμένες

3)     30 γραμμάρια κάππαρη ψιλοκομμένη

Επιπλέον υλικά:

1)     4 ψωμάκια μπριός για μπέργκερ

2)     1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο iceberg

3)     Κρεμμύδι σε ροδέλες

4)     Επιπλέον πίκλες




Μέθοδος:

Πίκλες:

Αρχικά φτιάχνουμε τις πίκλες 15 – 20 μέρες νωρίτερα (εφόσον θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σπιτικές). Διαφορετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες του εμπορίου.

Πλένουμε και κόβουμε τα αγγουράκια σε ροδέλες πάχους 1ος εκατοστού. Τις τοποθετούμε μέσα σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι (πχ από κάποια σάλτσα ή μαγιονέζα) που να τις χωράει ακριβώς. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Γεμίζουμε το βάζο κατά το 1/3 με ξύδι και το υπόλοιπο ως απάνω με χλιαρό νερό. Σφραγίζουμε με το καπάκι και ανακινούμε το βάζο για να λιώσει το αλάτι και η ζάχαρη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15-20 μέρες ή και περισσότερο μέχρι να τις καταναλώσουμε. Διατηρούνται για πολύ πολύ περισσότερο στο ψυγείο μέσα στην άλμη τους.




Κοτόπουλο πανέ:

Ανοίγουμε με μαχαίρι (είτε εμείς, είτε ο κρεοπώλης μας) το φιλέτο κοτόπουλου όπως όταν το κάνουμε σνίτσελ, δηλαδή σε λεπτές φέτες. Το αλατίζουμε πολύ καλά και από τις δύο μεριές. Ρίχνουμε σε ένα μπολ που κλείνει με καπάκι το ξινόγαλο και έπειτα τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο έτσι ώστε να το σκεπάζει το ξινόγαλο. Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλο το βράδυ. Καλύτερα να το μαρινάρουμε από το προηγούμενο βράδυ.

Την επόμενη μέρα όταν είναι να φτιάξουμε το μπέργκερ ακολουθούμε την εξής διαδικασία.

Σε ένα  βαθύ πιάτο ή μικρό ταψάκι ρίχνουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουερ, το baking powder και μισό κουταλάκι γλυκού αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Έπειπτα βάζουμε εκεί ένα ένα τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα καλύπτουμε πολύ καλά και από τις δυο μεριές με αυτό το μίγμα. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι (τόσο ώστε να καλύπτει τα φιλέτα μόλις πέσουν μέσα) και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας για να κάψει. Τηγανίζουμε τα φιλέτα κι από τις δύο μεριές, σε μέτρια θερμοκρασία ώστε να προλάβουν να ψηθούν καλά μέχρι μέσα και να χρυσίσουν χωρίς να καούν απ΄ έξω. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει το περιττό λάδι.





Μαγιονέζα πίκλας:

Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη μαγιονέζα, τις ψιλοκομμένες πίκλες και την ψιλοκομμένη κάππαρη. Ανακατεύουμε τα υλικά καλά. Την αφήνουμε στην άκρη.

Μπέργκερ:

Κόβουμε ένα ψωμάκι μπριός στη μέση.

Βάζουμε στη βάση του μια κουταλιά από τη μαγιονέζα πίκλας, στη συνέχεια ψιλοκομμένο iceberg και πάνω σε αυτό τοποθετούμε ένα φιλέτο κοτόπουλου πανέ. Πάνω από το κοτόπουλο εναποθέτουμε μερικές ροδέλες κρεμμυδιού καθώς και επιπλέον πίκλες. Τέλος σκεπάζουμε το μπέργκερ με το άλλο μισό του ψωμιού αφού προηγουμένως έχουμε βάλει και σε αυτό λίγη μαγιονέζα πίκλας.

Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα υλικά μας.

Καλή επιτυχία!!!




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10