17 Μαΐου 2014

Φράουλες Κατεψυγμένες για όλο το χρόνο





Καλημέρα! Σήμερα δεν έχει συνταγή αλλά ένα tip πολύ χρήσιμο. Φράουλες εν δράσει.

Δοκιμάστε να συντηρήσετε αυτό το γλυκύτατο φρουτάκι όταν βρίσκεται στην εποχή του. Τότε που οι φράουλες είναι ζουμερές, κατακόκκινες, χυμώδεις και πολύ νόστιμες. Ιδανικές δηλαδή για να τις κρατήσετε όλο το χρόνο για τις παρασκευές των γλυκών που θα φτιάξετε. 


Θα δούμε λοιπόν τον  πιο απλό τρόπο για να τις συντηρήσετε  όλο το χρόνο. Φράουλες κατεψυγμένες, για πάσα χρήση....

Θα τις βάλετε  σε διάφορα γλυκά ολόκληρες, αλλά όχι πάνω σε τάρτες γιατί θα βγάλουν πολλά υγρά.  Μέσα σε τούρτες με μια ωραία λευκή η σοκολατένια κρέμα για παράδειγμα, θα ήταν ιδανικές. Επίσης μπορείτε να τις κάνετε πολτό τον οποίο θα ενσωματώσετε σε πολλά γλυκά, κεικ, μους, παγωτά, κρέμες ή θα φτιάξετε σιρόπια. Τέλος μπορείτε απλά να τις ξεπαγώσετε και να τις κάνετε ολόφρεσκη  μαρμελάδα μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Δική σας η επιλογή, αρκεί να έχετε προνοήσει τον Μάϊο να καταψύξετε όσες περισσότερες φράουλες μπορείτε. 



ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ

Υλικά: 

     1)      Φράουλες όσες θέλουμε!!!

Ο τρόπος: 

                Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια, τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά αρκετές ώρες σε ένα σουρωτηρι  και αν ωστόσο έχουν ακόμα υγρασία επάνω τους, τις σκουπίζουμε με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. 

                Τις μοιράζουμε σε πλαστικά σακουλάκια και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη, σε μέρος που να μην ζουληχτούν. 

                Όταν θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε απλά τις αφήνουμε εκτός κατάψυξης να αποψυχθούν. Αν βιαζόμαστε μπορούμε να τις βάλουμε για λίγο και στο φούρνο μικροκυμάτων.

Καλή επιτυχία!!



Το tip για τις φράουλες ακολούθησαν οι παρακάτω φίλες και τις κατέψυξαν για να τις απολαύσουν το χειμώνα σε δροσερές φραουλοσυνταγές: 









26 σχόλια:

  1. κι εγώ το κάνω αυτό Χρυσαυγή μου!! Και για τις φράουλες αλλά και για άλλα φρούτα... βατομουρα, μυρτιλλα, φρουτα του δάσους γενικά...χεχε.. Εγώ τα απλώνω αραια σε ένα δίσκο/ ταψί με λαδόκολλα να παγώσουν και μετά τα βάζω σε σακουλάκι.. Έτσι δεν κολλάνε μεταξύ τους τοσο πολύ οταν παγώσουν!!! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία ιδέα αν έχεις αρκετό χώρο στην κατάψυξη. Το ταψί είναι η εύκολη λύση!
      Αν και να κολλήσουν λιγάκι σπάνε εύκολα απ΄ότι έχω διαπιστώσει.
      Πάντως είναι ωραία ιδέα για να απολαμβάνεις το καλοκαίρι μέσα στην καρδιά του χειμώνα.

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
    2. ω ναι... κάνουμε κάτι μιλκ σέικ φράουλα χειμωνιάτικα.. αλλο πράγμα..χεχεχε!!!

      Διαγραφή
  2. Όμορφες παγωμένες φραουλίτσες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλός κι εύκολος τρόπος για να έχουμε φράουλες κι εκτός εποχής!

    Νice tip, nice pics!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you!!

      Βουρ για τούρτα φράουλα μέσα στην καρδιά του χειμώνα λοιπόν!

      Διαγραφή
  4. Σίγουρα θα το κάνω φέτος! Σίιιιιγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοίτα βρε παιδί μου πόσο απλή και έξυπνη ιδέα και δεν το είχα σκεφτεί.
    Πολύ σ'ευχαριστούμε που μας αφυπνίζεις με τις τσαχπίνικες ιδέες σου Χρυσαγούλα μου!!!
    Να έχεις μια υπέροχη Κυριακή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Δήμητρά μου.
      Είπα να το βάλω και σε όποιον αρέσει..
      Ιδέες να πέφτουν στο τραπέζι...

      Καλή υπόλοιπο Κυριακής!!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  6. Εύκολα και έχεις πάντα στο ψυγείο σου . Ευχαριστώ για την ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ χρήσιμο. Και βατομουράκια σε λίγο και όλα τα παρόμοια με φράουλες ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν το έχω κάνει γιατί δεν έχω χώρο στη κατάψυξη, αλλά θα το ήθελα πολύ. Ίσως σε ένα μεγαλύτερο σπίτι που να χωράει ένα τεράστιο καταψύκτη! Θα το κάνω τότε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι που να τα βάλουμε όλα σε αυτή την κατάψυξη?
      Αλλά όσοι διαθέτουν καταψύκτη αυτή η ιδέα είναι χρήσιμη!

      Διαγραφή
  9. Εκεί όπου όλα στη ζωή μας, έχουνε πιάσει μέρος στην προσωπική μας συναισθηματική ΄΄κατάψυξη΄΄,οι φράουλες,αυτό το θεϊκό φρούτο,οφείλουν να έχουν περίοπτη θέση στο τραπέζι μας όλη τη διάρκεια του χρόνου!!!!Με άπειρες εφαρμογές στα γλυκά και τα δροσιστικά μας ροφήματα,δίνουν το απαραίτητο γευστικό νόημα που τα υπόλοιπα πράγματα, δεν φροντίζουν να κάνουν!
    Ωραία, χρήσιμη συμβουλή Χρυσαυγή μου!!!!!Αν και στον χαμό της δικής μου κατάψυξης...δύσκολα θα στριμωχθούν.Βλέπεις έχουν άλλα ...πιο πικρά φρούτα, προτεραιότητα.
    Καλό σου βράδυ γλυκυτάτη φίλη μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εννοείται ότι το κάνουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή! Και όχι μόνο με τις φράουλες φυσικα!
    Έκανες πολύ καλά και το έδειξες Χρυσαυγή, γιατί πολύς κόσμος ούτε που το φαντάζεται (όπως κι εγώ κάποτε...).
    Φιλάκια πολλά, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα! Πολύ ωραία ιδέα! Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά θα το κάνω γιατί φαίνεται πολύ εύκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα περάσω το tip σου στην πεθερά μου και σίγουρα θα το εκτιμήσει καθώς κάνει συχνά όποτε είναι η εποχή τους μία παραλλαγή του cheese cake με φράουλες, οπότε τώρα θα μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να το απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο!

    Φιλιά & καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλημερα!! πολυ καλη ιδεα!! να ρωτησω μετα αν ξεπαγωσουν δεν ειναι σα λιωμενες; εχουν αρκετα υγρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, δεν έχουν ακριβώς την αρχική τους μορφή γι΄αυτό και το διευκρινίζω ότι μπορούν να μπουν σε διάφορα γλυκά μέσα, αλλά όχι πάνω σε τάρτες πχ, γιατί βγάζουν πολλά υγρά.
      Γι΄αυτό και γράφω σε ποιές συγκεκριμένες συνταγές μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε.

      Δοκίμασε να καταψύξεις μερικές και να τις αποψύξεις (έστω δύο τρεις για να δεις πως είναι...)

      Διαγραφή
  14. Πολύ καλό αλλά όταν τις ξεπαγωσα μαλακωσαν πολύ και μόνο για μαρμελάδα ήταν τι δεν έκανα καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αναφέρω στον πρόλογο πως δεν είναι για να χρησιμοποιηθούν σε γλυκά επάνω γιατί μαλακώνουν και βγάζουν υγρά. Σωστά τα έκανες όλα απλά οι φράουλες όπως και τα υπόλοιπα κατεψυγμένα φρούτα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ (πχ φρούτα του δάσους) μαλακώνουν πολύ όταν ξεπαγώνουν και είναι για να χρησιμοποιηθούν μέσα σε γλυκά. Πχ να γίνουν μαρμελάδες, μους, σιρόπια, κρέμα για τούρτες κλπ... Δεν είναι για να φαγωθούν ολόκληρα όπως όταν είναι φρέσκα.

      Διαγραφή
  15. καλημερα ...τωρα σε ανακαλυψα εξαιρετικα ενδιαφερον το σαιτ σου ..μια λυση ειναι οι βιολογικες λαικες για φραουλες στην εποχη τους ειναι μυθος οτι ειναι ακριβες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10