Κάθε φορά που είναι να φτιάξω μια συνταγή σκέφτομαι πρώτα σε
ποιον εκτός από εμένα θα αρέσει. Σχεδόν τις προσωποποιώ. Το αβοκάντο το τρώει η Μαρίνα αλλά δεν το τρώει η Νεφέλη, το κρέας δεν το τρώει ο Χρήστος, αλλά το λατρεύει η Δάφνη
και πάει λέγοντας.
Τη σοκολάτα την τρώνε όλοι. Ακόμα και αυτοί που της
αντιστέκονται σθεναρά λόγο υγιεινής διατροφής, όπως η Βίκυ, την βλέπουν και τη
λιγουρεύονται.
Θα μπορούσα να είχα φάει την τούρτα αυτή εντελώς μόνη μου
και να μην αισθάνομαι καμία ενοχή. Τέτοια ξετσίπωτη είμαι, μην το ψάχνεις! Περίμεναν όμως κι άλλοι στην σειρα κι έτσι τη μοιραστήκαμε σε όχι και τόσο δίκαια κομμάτια. Μάντεψε ποιος
ήταν ο ευνοούμενος...
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΠΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Υλικά για τη γέμιση:
1)
200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2)
100 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
3)
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή σαν
γιαούρτι
4)
120 γραμμάρια γάλα φρέσκο
Υλικά για τις κρέπες :
1)
1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2)
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
4)
3 αυγά
5)
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
6)
1 ½ κούπα γάλα φρέσκο
7)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
Μέθοδος:
Φτιάχνουμε τις κρέπες με τον τρόπο που περιγράφω στην
παλιότερή μου ανάρτηση ΕΔΩ.
Μπορούμε να τις έχουμε έτοιμες και από την προηγούμενη ημέρα,
πράγμα που θα κάνει πολύ ξεκούραστη την διαδικασία.
Προσοχή όμως: Τις κρέπες τις φτιάχνουμε σε μικρό τηγανάκι περίπου 15-18 εκατοστών έτσι ώστε η τούρτα να έχει ύψος. Αν τις κρέπες τις φτιάξουμε σε μεγαλύτερο τηγάνι θα γίνουν λιγότερες και έτσι η τούρτα ναι μεν θα γίνει νόστιμη αλλά θα έχει μικρότερο ύψος και έτσι δεν θα είναι τόσο εντυπωσιακή!!! Το παν είναι να είναι μικρή σε διάμετρο (όσο ένα πιατάκι του φρούτου δηλαδή) και ψηλή!!
Προσοχή όμως: Τις κρέπες τις φτιάχνουμε σε μικρό τηγανάκι περίπου 15-18 εκατοστών έτσι ώστε η τούρτα να έχει ύψος. Αν τις κρέπες τις φτιάξουμε σε μεγαλύτερο τηγάνι θα γίνουν λιγότερες και έτσι η τούρτα ναι μεν θα γίνει νόστιμη αλλά θα έχει μικρότερο ύψος και έτσι δεν θα είναι τόσο εντυπωσιακή!!! Το παν είναι να είναι μικρή σε διάμετρο (όσο ένα πιατάκι του φρούτου δηλαδή) και ψηλή!!
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη γέμιση ως εξής:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι
(όχι να γίνει σαντιγί) και την βάζουμε στο ψυγείο να περιμένει.
Τεμαχίζουμε και τα δύο είδη κουβερτούρας και τις τοποθετούμε
σε ένα μεταλλικό ή γυάλινο μπολ (όχι πλαστικό). Βράζουμε το γάλα πολύ καλά σε
ένα μπρίκι και μόλις κάψει και κοχλάσει το ρίχνουμε πάνω στις κουβερτούρες. Το
αφήνουμε χωρίς να το πειράξουμε ή να το ανακατέψουμε για ένα λεπτό και ύστερα
με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε την
χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί. Η κρέμα
σοκολάτας είναι έτοιμη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου ή και
παραπάνω ώστε να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.
Συναρμολόγηση γλυκού:
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε μια κρέπα την οποία αλείφουμε με
λίγη κρέμα σοκολάτας. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με κρέπα – σοκολάτα –
κρέπα – σοκολάτα κ.ο.κ. μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά, προσέχοντας να
τελειώσουμε την τούρτα μας με κρέπα.
Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για μερικές ώρες (ιδανικά για
ένα βράδυ), καλυμμένη με μεμβράνη τροφίμων. Αν κόψουμε την τούρτα απευθείας θα
διαλυθεί. Χρειάζεται να μείνει στο ψυγείο ώστε να σφίξει η σοκολάτα και να
κόβονται τα κομμάτια της πολυ ωραία!!
Τη σερβίρουμε κόβοντάς την σε τρίγωνα κομμάτια όπως μια
κανονική τούρτα.
Καλή επιτυχία!!!!!
Μόνο το Φθινόπωρο αγαπά την σοκολάτα;;;; Η σοκολάτα είναι παντός καιρού!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆσε που στην περίπτωσή μου οι κρέπες τρώγονται και μιά χαρά από μόνες τους!!!
Ωραία τουρτιέρα :)
Δώσε μου κρέπα σκέτη και πάρε μου την ψυχή!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΘένξ για την τουρτιέρα! Κι εγώ την αγαπώ αλλά μου βγήκε η ψυχή να καθαρίσω τις σοκολάτες που μπήκαν μέσ΄τις χαραμάδες.................... ααααααααααχχχ!
Στείλε την πιατέλα από εδώ... Θα σε ευγνωμονώ !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως τρέχει η σοκολάτα έτσι, Παναγία μου!
Τι ωραίο αυτο το γουρουνάκι που στηρίζεται η ταμπελίτσα. Που το βρήκες; Είναι ωραία ιδέα!
Τρέχει η σοκολάτα και δεν την φτάνουμε... χαχαχαχα
ΔιαγραφήΤο γουρουνάκι δεν θυμάμαι από που το έχω. Εφτιαξα απλά μόνη μου το ταμπελάκι και το κόλλησα. Είπα ότι μια τέτοια τούρτα θέλει κάτι συμβολικό! Δεν βρίκα κάτι καλύτερο!! χαχαχααχαχα
Πράγματι το γουρουνάκι ήταν ότι καλύτερο για αυτή την τούρτα!
ΔιαγραφήΒλέπω αυτή την αμαρτωλή σοκολάτα να ξεχειλίζει ανάμεσα από τις λεπτεπίλεπτες κρέπες και απλώνω το δάχτυλο να τη "συμμαζέψω"... Κι αυτή η κακούργα η οθόνη του υπολογιστή μου λέει "στοπ" και με φρενάρει. Τυχερός όποιος την είδε από πιο κοντά αυτή την τούρτα... ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!!
Εχεις δίκιο σε καταλαβαίνω. Κάθε μέρα το παθαίνω αυτό όταν κάνω βόλτα στο ίντερνετ. Φάτε μάτια ψάρια!!!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ !!!!!!!!!!!
Χρυσαυγή μου όταν θα μαγειρεύεις δεν θα προβληματίζεσαι...θα σκέφτεσαι εμένα που τα τρώω όλα και θα τελειώνει η υπόθεση! Πάντως το σημερινό δεν νομίζω να υπάρχει πλάσμα που δεν θέλει να το τσακίσει! Υπάρχει? Όχι αν υπάρχει να φάω και το δικό του δηλαδή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι τρέλα!
χαχαχαχχαα Εντάξει! Το συμφωνούμε!!!! Η Λίλια που τα τρώει όλα λοιπόν!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!!!!!
Να, με πρόλαβε η Λίλια, είδες; Από το πρωί που το πρωτοείδα, αυτό θέλω να γράψω... Μην αγχώνεσαι, εγώ που τρώω τα πάντα, είμαι εδώ για σένα! Και όποτε θέλεις να ξαναφτιάξεις τέτοια σοκολατένια κόλαση, ρίξε μια ειδοποίηση από πριν (όχι έτσι, πρώτα το φτιάχνουμε, μετά το κατασπαράζουμε, και ύστερα σας το πετάμε έτσι στα μούτρα - να, δείτε τι φάγαμε..... όχι κυρία μου!), κι εγώ θα πάρω το πρώτο αεροπλάνο και θα έρθω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, θα μπορούσα εύκολα να είμαι το γουρουνάκι της πρώτης φωτογραφίας και να φωνάζω Slurp! Yummy! Slurp, και πάλι yummy!!!
χαχαχαχαχαχααααα
Διαγραφήκλαιω μ'αυτα που λες!!!!
χαχαχαχαχα
εχω ανατριχιάσει απο τη λιγουρα.. Γινεται αυτό...??? Πωπω νοστιμια.. Τρελαίνομαι για κρεπες!!! Και για σοκολάτα!!! slurp yummy Κι εγω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνατριχιλα απο λιγουρα δεν εχω ξανακουσει αλλα ολα γινονται!
ΔιαγραφήΚαι που να την ετρωγες Ελπιδα μου...και που να την ετρωγες!!! ;)
Είμαι ακόμη σε διατροφή (πόσο κομψά το λέω πρόσεξε) αλλά μια γωνίτσα θα την έτρωγα .....και με το γωνίτσα εννοώ το γύρω γύρω του στρογγυλού!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσο κομψα και να το πεις Λιλα μου δεν το χρυσωνεις το χαπι. Κλεισε τα ματια σε τετοιους πειρασμους και βαλε στοχο. Στο τελος της διαδρομης θα σε περιμενει η τουρτα!!!!
ΔιαγραφήΛοιπόν...θα φτιάχνεις αυτά που αρέσουν σε εσένα και οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν :)
ΑπάντησηΔιαγραφήNoμίζω πως έτσι τρως και περισσότερες κρέπες ή κάνω λάθος? :)
Κόβεις ένα κομμάτι και έχεις 10 στρώσεις κρέπες. Κρεπά-λη!!
Πολύ ωραία ιδέα για παιδιά, για μπουφέ και για μεγάλες λιγούρες :)
Φιλιά πολλά :)
Δεν νομιζω οτι υπαρχει ανθρωπος που θα πει οχι σε τετοιο γλυκο. Κοβεις ενα κομματι και τρως δεκα κρεπες μαζι. Κι εχεις δικιο. Τα παιδια τρελαινονται!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστω Μαριον γλυκια!
Χρυσαυγή μου τι απίθανο γλυκό είναι αυτό! Έπαθα πλάκα! Χαίρομαι που συνάντησα εσένα και το όμορφο - νόστιμο blog σου :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Ελενη και καλως ορισες στο μπλογκ.
ΔιαγραφήΘα τα λεμε!!!!!
και yummy και slurp και... δεν λες τίποτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήλες ότι είναι για μεγάλες λιγούρες και τελικά μ' έπιασε εμένα μεγάλη λιγούρα μόλις είδα τις φωτογραφίες σου!!! :)
χαχαχα
ΔιαγραφήΕυη ασε για λιγο τα υγιεινα και ορμα στις κρεπες! Θα εθιστεις σου λεω!!!!
Η ξετσιπωσιά ταιριάζει στον σεφ! Κατά κύριο λόγο φτιάχνει αυτό που του αρέσει,
ΑπάντησηΔιαγραφήεκτός από κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να κάνει τα χατίρια των ευνοουμένων!
Και αν σου τη δώσει το τρως και όλο στο τέλος, έτσι για να σιγουρευτείς ότι έγινε καλό!
Στην προκειμένη περίπτωση θα το έτρωγα όλο χωρίς καμία τύψη.
Φιλιάααα
χαχαχαχαχαχα
ΔιαγραφήΚραταω την πρωτη σου φραση απλα και μονο γιατι με συμφερει πολυ!!!! χαχαχαχα
Σε φιλω πολυ Μινα μου!
Εκανα το σφάλμα να διαβάσω την ανάρτηση βράδυ...κ τώρα ψάχνω σοκολάτα!!!! Υπέροχα!!!! Θα την κάνω σύντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ, πολυ ωραια Ζινα! Αν την φτιαξεις θα χαρω να μαθω αν σας αρεσε...αν κι εδω που τα λεμε ξερω το αποτελεσμα ηδη. χαχαχαχα
ΔιαγραφήΣε φιλω κι ευχαριστω!
... και η κρεπά-λη στο βουνίσιο μεγαλείο της, με καρφιτσωμένο γουρουνάκι στην κορυφή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρομηνύονται πολλές μαγικές δαγκωνιές και άπειρες "γουρουνιές" αντί για πιρουνιές!
Αυτό θα ΜΟΥ το φτιάξεις... για να νιώσω σαν τον Hillary, όταν πατά το πόδι του στο Έβερεστ, και κατακτά την κορυφή του κόσμου!
Kisses!
Z.
Slurp δεν λες τίποτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣουΚου :)
http://beautyfollower.blogspot.gr
Αχ και να ξερες πόσες κρέπες εχω φτιάξει στην ζωή μου!!! Αλλά σε μορφή τουρτας δεν το εχω δοκιμάσει ακόμα!!! Καλή ιδεα για την πρώτη μέρα στο σχολείο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣλούρπ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή έχει ήδη πάει στα pin μου.Και φυσικά θα φτιαχτεί αύριο οπωσδήποτε.Τα φιλιά μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ αυτή η σοκολάτα που ξεπετάγεται από το κρεποβουνό... με κολάζει!!!!! Με τρελλαίνει και με ξελιγώνει!! Θέλω τις κρέπες σου.............. να κλείσω θέση στο αεροπλάνο;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Νιαμ!!! Είχα δοκιμάσει μια παρόμοια συνταγή του Παρλιάρου αλλά δε μου άρεσε η γέμισή του! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΩ ΠΩ!!!!!!!!!!! Τι τουρτάρα είναι αυτή???!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι δεν φτάνει που έφτιαξες τέλειες τις κρέπες, έφτιαξες και τη κρέμα σοκολάτας αντί πχ να βάλεις νουτέλα για πιο ευκολία...Μπραβο!!! Φανταστική είναι και οι φωτογραφίες σου φωνάζουν ειδικά η δεύτερη που κάνουν κύματα οι κρέπες με τη σοκολάτα!!!
Πότε να έρθω?????