26 Μαΐου 2022

Μανούρι παναρισμένο σε κρούστα από σουσάμι

 


Έξω κάνει Ιούλιο. Μέσα στην κουζίνα μου, δεκαπενταύγουστο με καύσωνα. Έχω βάλει τέρμα τα γκάζια κι από το πρωί ψήνω και βράζω #διπλής! Όλη αυτή η καλοκαιρινή διάθεση δεν θα μπορούσε να μην αποτυπωθεί στις κατακίτρινες κι ηλιόλουστες φωτογραφίες μου.




Θα σου πω τι βλέπεις κάτω από τη σουσαμένια κρούστα που με επιμέλεια και μεγάλη προσοχή τηγανίστηκε τόσο (μονάχα λίγα δευτερόλεπτα δηλαδή) ώστε να μην αρπάξει. Βλέπεις μια ροδέλα μανούρι που παναρίστηκε επιμελώς ώστε να μην αφήσει κανένα κενό γύρω του. Όχι γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να λιώσει και να χυθεί, αλλά γιατί είμαι ψυχαναγκαστική και ήθελα να φαίνεται σαν ψεύτικο.




Τηγανητό μανούρι λοιπόν σε κρούστα από σουσάμι, σερβιρισμένο με μέλι. Άλλο να σου λέω κι άλλο να το τρως. Θα χρειαστείς κανένα ορεκτικούλι ακόμα από δίπλα και μια παγωμένη μπύρα. Αυτά από μένα και γειά σας!




ΜΑΝΟΥΡΙ ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΣΟΥΣΑΜΙ         

Υλικά:

1)     2 ροδέλες μανούρι πάχους η κάθε μια περίπου 1-1,5 εκατοστο. Οι δύο αυτές φέτες ζυγίζουν περίπου 250 γραμμάρια

2)     60 γραμμάρια σουσάμι ελαφρά καβουρδισμένο

3)     1 μεγάλο αυγό

4)     Λίγο αλεύρι

5)     Λάδι για το τηγάνισμα

6)     Μέλι




Μέθοδος:

Χρειαζόμαστε τρία μικρά μπολάκια που να χωράει στον πάτο τους η κάθε ροδέλα από μανούρι. Στο ένα βάζουμε αλεύρι, στο άλλο το σουσάμι και στο τρίτο χτυπάμε σαν ομελέτα ένα αυγό.

Παίρνουμε την κάθε ροδέλα τυριού και την περνάμε με προσοχή πρώτα από το αλεύρι έτσι ώστε να καλυφθεί παντού, ακόμα και στα πλαϊνά τοιχώματα. Κατόπιν την βάζουμε μέσα στο αυγό να καλυφθεί ομοίως και με αυτό. Τέλος την περνάμε από το σουσάμι.

Κάνουμε το ίδιο και με την άλλη μια ροδέλα. Τις αφήνουμε στην άκρη.

Για το τηγάνισμα θα χρειαστούμε ένα πολύ μικρό τηγανάκι (όχι πολύ μεγαλύτερο από τη ροδέλα του τυριού). Βάζουμε λάδι να ζεσταθεί καλά (όχι να κάψει πολύ) και τηγανίζουμε μια μία τις ροδέλες και από τις δυο πλευρές. Το λάδι πρέπει να είναι αρκετό, τόσο ώστε να φτάνει στη μέση της κάθε ροδέλας κι όχι ελάχιστο μόνο στον πάτο του τηγανιού. Θα χρειαστεί μόλις πάρει χρώμα από τη μια πλευρά, να το γυρίσουμε με προσοχή να μην σπάσει και από την άλλη.

Εδώ θα πρέπει να προσέξουμε να μην πάρουμε τα μάτια μας πάνω απ΄το τηγάνι, καθώς το σουσάμι καίγεται εύκολα και μπορεί να μαυρίσει, με αποτέλεσμα να είναι δυσάρεστο στη γεύση.

Τοποθετούμε το ψημένο μανούρι πάνω  σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περιττό λάδι και κατόπιν το βάζουμε σε καθαρό πιάτο. Το σερβίρουμε απαραιτήτως με μέλι!

Καλή επιτυχία!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10