23 Οκτωβρίου 2014

Τάρτα με μανιτάρια, ρεγκάτο και ζύμη καλαμποκιού






Οι τυρόπιτες, οι τάρτες και τα κέικ είναι αυτά που μου έρχονται πρώτα – πρώτα στο μυαλό όταν πρόκειται να φτιάξω κάτι για να υποδεχθώ φίλους στο σπίτι για καφέ. Ανάλογα με την ώρα που έχω καλέσει , επιλέγω να φτιάξω ένα κέικ ή έστω  muffins ή και cup cakes, τα οποία είναι το ίδιο πράγμα αλλά σε άλλο κουστούμι. Αν είναι απόγευμα θα σκεφθώ πιο εύκολα μια τυρόπιτα, μια τάρτα ή επίσης και τυροπιτάκια αν πρόκειται για παιδιά.


Σε μια ανάλογη συνάντηση  με φίλες τις προάλλες,  έφτιαξα αυτή την πλούσια τάρτα μανιταριών. Και είναι περιττό να πω ότι άρεσε, αφού αν ίσχυε το αντίθετο, απλά δεν θα την βλέπατε  εδώ σήμερα! Η ζύμη της είναι τραγανή και μπισκοτένια λόγω του καλαμποκάλευρου. 

Σας αφήνω με αυτήν και μια ευχή για ένα χαρούμενο και ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο!



ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ,  ΡΕΓΚΑΤΟ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ


Υλικά για την ζύμη καλαμποκιού: 

     1)      2 φλιτζάνια αλεύρι καλαμποκιού
     2)      1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
     3)      1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
     4)      ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
     5)      100 ml γάλα φρέσκο χλιαρό
     6)      100 ml ελαιόλαδο
     7)      100 ml νερό 

Υλικά για την γέμιση: 

     1)      250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
     2)      350 γραμμάρια τυρί ρεγκάτο τριμμένο
     3)      1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
     4)      1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου λιωμένη με την πρέσα σκόρδου (ή 2 μικρές)
     5)      3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
     6)      7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
     7)      200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
     8)      Πιπέρι
     9)      1 αυγό 





Διαδικασία : 

Φτιάχνουμε τη ζύμη ως εξής: 

                *Μπορούμε να την ετοιμάσουμε και από την προηγούμενη μέρα και να την διατηρήσουμε στο ψυγείο. 

                Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι καλαμποκιού, το άσπρο αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να την δουλεύουμε με τα χέρια μας όχι όμως να την ζυμώνουμε αλλά να την τρίβουμε με τα δάχτυλα.  Σταματάμε όταν έχουμε ένα μείγμα ψιχουλιαστό και όταν όλο το υγρό έχει απορροφηθεί. Τότε προσθέτουμε το νερό σταδιακά. Όχι όλο μαζί, γιατί μπορεί να μην χρειαστεί όλο. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη,  την οποία  σχηματίζουμε σε  μπάλα,  την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη τροφίμων και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

                Φτιάχνουμε τη γέμιση ως εξής: 

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις 7 κουταλιές της σούπας λάδι, τα μανιτάρια και το μπέικον να σοταριστούν καλά και να μειωθούν κατά το ήμισυ σε όγκο.  Προς το τέλος του σοταρίσματος προσθέτουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει και αυτό και να μαραθεί. Τέλος ρίχνουμε το σκόρδο που το έχουμε λιώσει πριν με την πρέσα σκόρδου. Προσοχή. Όταν ρίξουμε το σκόρδο δεν αφήνουμε πολύ ώρα επάνω στη φωτιά για να μην καεί και πικρίσει. Τώρα τα λαχανικά μας με το μπέικον δεν πρέπει να έχουν καθόλου υγρά . Πρέπει να έχουν μείνει μόνο με το λάδι τους και να είναι καλά σοταρισμένα. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το περιεχόμενό του. 

                Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρεγκάτο τριμμένο, το αυγό, την κρέμα γάλακτος, πιπέρι και  το περιεχόμενο του τηγανιού που έχει κρυώσει. Ανακατεύουμε πολύ καλά! 


                Συναρμολόγηση και ψήσιμο τάρτας: 

                Στρώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μας μια λαδόκολλα και σε αυτήν επάνω ανοίγουμε τη ζύμη της τάρτας με τον πλάστη. 

                Λαδώνουμε μία ταρτιέρα (ή ένα στρογγυλό ταψάκι) διαμέτρου περίπου 26-28 εκατοστών, και με τη βοήθεια του λαδόχαρτου αναποδογυρίζουμε σε αυτήν το φύλλο της ζύμης που έχουμε ανοίξει. Στρωνουμε όμορφα το φύλλο μέσα στην ταρτιέρα και κόβουμε με το μαχαίρι τα περισσεύματα ζύμης που εξέχουν από τα τοιχώματα της ταρτιέρας. 

                Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε πολλά σημεία τη ζύμη. Στρώνουμε πάνω στην άψητη ζύμη της τάρτας την λαδόκολλα που είχαμε χρησιμοποιήσει προηγουμένως και επάνω της τοποθετούμε ένα βαρύ όσπριο (ή ειδικά βαρίδια για τάρτες) το οποίο πρέπει να καλύπτει όλη την επιφάνεια της τάρτας.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

                Βγάζουμε την ζύμη από το φούρνο και αφαιρούμε τα όσπρια και την λαδόκολλα. Ρίχνουμε μέσα στην ταρτιέρα τη γέμιση. Την λειαίνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού και την ξανατοποθετούμε στο φούρνο. Την ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 30-40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας και μέχρι να δούμε την επιφάνειά της να ροδοκοκκινίζει. 

                Μόλις είναι έτοιμη, βγάζουμε την ταρτιέρα από το φούρνο και την αφήνουμε για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου πριν την κόψουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία!!! 




 *Υποσημείωση: 
Στο πλαίσιο του "δεν πετάμε τίποτα" έφτιαξα με το λιγοστό ζυμαράκι που περίσσεψε από την τάρτα τα εξής 6 λουκανικοπιτάκια.



Την τάρτα έφτιαξε η φίλη του Food for Thought, Σοφία, από το 
Της έγινε υπέροχα ροδοψημένη!!!!!!!! 


Την τάρτα έφτιαξε επίσης η Αλέκα από το "Aleca Craftaholic" 
και παρόλο που δεν φαίνεται, είναι η πρώτη τάρτα που φτιάχνει στη ζωή της! 
Αλέκα ceep going!!!!!!!!!!!!!!!!




48 σχόλια:

  1. Την τάρτα δεν θα την σχολιάσω για τους "γνωστούς" λόγους!
    Θα σχολιάσω όμως το υπέροχο λευκό πιάτο και την αντίθεση με το μαύρο φόντο καθώς και την πρώτη φωτογραφία οπού ολόκληρη η τάρτα μοιάζει να αιωρείται, αλλά και την προτελευταία όπου το κομμάτι σε "κοιτάζει" με ύφος r u talking to me? !!!!
    Πολλές βροχερές καλημέρες :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχχαχαχαα

      Πριν το πεις, το κομμάτι της προτελευταίας φωτογραφίας μου φαινόταν αδιάφορο. Τώρα μοιάζει να μου μιλάει...... χαχαχαχαχα

      Το πιάτο ήταν της γιαγιάς μου και τα έχει τα χρονάκια του..... κοντεύει να κλείσει αιώνα.

      Τσίμπα βρε ένα λουκανικοπιτάκι αφού δεν τρως τάρτα... μην ντρέπεσαι! ;)

      Κι εδώ έχει σκοτάδια και το πάει για βροχή.
      Καλημέρα λοιπόν, αν και ο καιρός αυτός δεν είναι του γούστου μου!!!!

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχαχαχ τώρα θα δεις χαχαχαχ

      Διαγραφή
    3. Θα την φτιάξω και θα την φάω πριν έρθει ο Φωτάρας ,γιατί πάλι δεν θα προλάβω ούτε κομμάτι!

      Διαγραφή
  2. Αυτό σκέφτηκα κι εγώ..η τάρτα μοιάζει να αιωρείται!!! Έχεις κάνει πολύ καλή φωτογράφιση και το κολάζ τέλειο!!!
    Τι να πω για τη τάρτα.....μιλάνε οι φωτογραφίες....!!!!!!!!!!!!!
    Πλούσια γέμιση με σούπερ συνδυασμό υλικών!!!
    Έφτιαξες και μερικά λουκανικοπιτάκια.....μπράβο.....μπράβο....χααχαχαχα

    Στείλε κανα κομμάτι....please!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αιωρείται φίλη Πέπη!!! Είμαι ο μάγος της κουζίνας, δεν το ξέρεις?
      Η τάρτα είναι του γούστου σου και πιστεύω ότι θα σου άρεσε.
      Στείλε κινέζικο να στείλω τάρτα!!! Αυτή είναι η συμφωνία!!!!

      Φιλιάααααααααα

      Διαγραφή
  3. Οι τάρτες είναι και μένα πρώτες στην λίστα όταν πρόκειται για καλεσμένους. Το αλεύρι καλαμποκιού πρέπει να δίνει πολύ ιδιαίτερη γεύση και φαντάζομαι κάνει την βάση extra τραγανή. Λέω να δοκιμάσω την συγκεκριμένη ζύμη στην επόμενη τάρτα που θα φτιάξω!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Τραγανή βάση, πλούσιο και ζουμερό περιεχόμενο.
      Δοκίμασε την βάση αυτή σε όποια τάρτα κι αν φτιάξεις. Θα σου αρέσει πολύ!!!

      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  4. Όμορφες φωτογραφίες και η τάρτα είναι σιγουράκι από γεύση, αφού βγήκε από τα δημιουργικά χεράκια σου!

    Φιλιά από μια Αθήνα βροχερή!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ζαμπία!!!!!
      Τα δημιουργικά χεράκια μου κατόπιν έπλυναν μια καθόλου δημιουργική λάντζα......

      Κι εδώ βροχές έχουμε. :(

      Διαγραφή
  5. Πόσο μ αρεσε η καλαμποκισια βασηηηηη!!!!!Φυσικα και ολη η ταρτα...αλλα και τα λουκανοπιτακια(γενικα τρελαινομαι για λουκανοπιτακια)
    Η φωτογραφιες ολες θεικες,ειδικα εκεινη που κρατας ενα κομματι και απο πισω φαινεται η ταρτα...ειναι για περιοδικο και λιγα λεω!!!
    φιλιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς ξέρεις να φτιάξεις τη ζύμη μόνο για λουκανικοπιτάκια.
      Τα έξι αυτά μικρά λουκανικοπιτάκια έγιναν το κάτι άλλο με την ζύμη καλαμποκιού.
      Γιατί όχι????

      Διαγραφή
  6. Πολυ ζουμερη!!!
    Τι καλα οταν υπαρχει λύση για τα περισσεύματα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα περισσεύματα τέτοιου είδους κλείνουν τρύπες την ώρα που πεινάς και δεν έχεις όρεξη για μαγείρεμα!!!!!!
      Σε ευχαριστώ πολύ!!!!

      Διαγραφή
  7. Κι εμένα τα ίδια ακριβώς πράγματα μου έρχονται στο μυαλό όταν περιμένω κόσμο!
    Έχω κάνει άπειρες τάρτες, τις λατρεύω, αλμυρές και γλυκιές, αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να βάλω καλαμποκάλευρο. Next time, οπωσδήποτε, πρέπει να γίνεται πολύ τραγανή!
    Αυτό το τελευταίο κομμάτι πάντως, όντως μας κοιτάει με πολύ ύφος!
    Και η γέμιση.... μούρλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά όλες τα ίδια σκεφτόμαστε!!! Μα είναι και η πιο εύκολη λύση που αρέσει πραγματικά σε όλους!

      Όσο για το κομμάτι..... τελικά είναι το ύφος του απειλητικό.
      Δεν το τρώς για να του κόψεις τον βήχα?

      Διαγραφή
  8. Κι΄ εγώ συνήθως τις ίδιες σκέψεις κάνω, ότι έρχονται φίλοι για ένα γρήγορα καφεδάκι ή ποτάκι. Χρυσαυγή μου.
    Και συνήθως τα διαθέσιμα υλικά είναι κι' αυτά που μου "καθορίζουν" την εκτέλεση της συνταγής.

    Πολύ νόστιμη και λαχταριστή φαίνεται, απ' όλες τις απόψεις και όψεις, η τάρτα σου καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια τυρόπιτα, μια τάρτα ή ένα κέικ είναι η καλύτερη δυνατή λύση για ένα μικρό κάλεσμα.
      Και χορταίνει και αρέσει σε όλους.
      Για το λόγο αυτό υπάρχουν πάντα στο σπίτι υλικά όπως αλεύρι, έτοιμη ζύμη κατεψυγμένη, τυριά, βούτυρο κλπ!!! Και τα μικρά θαύματα γίνονται!!!!!!!!!!!

      Σε ευχαριστώ Πηνελόπη μου!!
      Φιλιά πολλά και ευχές για όμορφο 4ήμερο!

      Διαγραφή
  9. Eκτός των άλλων ωραίων που έχει η τάρτα, η καλαμποκένια βάση της μου αρέσει πολύ.
    Εξαιρετική επιλογή για συναντήσεις με φίλες.
    Αλλά και τα λουκανοπιτάκια πολύ ωραία.

    Τελικά το μαύρο φόντο είναι πολύ ωραίο. Πολύ καλές οι φωτογραφίες σου :)

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μάριον.
      Όσο για το μαύρο φόντο, από τότε που έφτιαξα τον μαυροπίνακα στην κουζίνα μου, νομίζω ότι δεν θέλω να φωτογραφίζω πουθενά αλλού!!!

      Φιλιά!
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  10. μμμμ!! λαχταριστή τάρτα με πολύ ενδιαφέρουσα ζύμη!!
    θα δοκιμαστεί σίγουρα!!
    φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύη σε ευχαριστώ!!!!!!
      Σου αρέσει τελικά κι ας μην υπάγεται στα υγιεινά, ε?
      χεχεχε!!!

      Τουλάχιστον η ζύμη είναι πολύ ωραία και μπορείς να την ενσωματώσες σε μια πιο υγιεινή εκδοχή τάρτας με σπανάκι και τυριά ας πούμε. Ταιριάζουν πολύ τα πράσινα λαχανικά με το καλαμποκάλευρο!

      Φιλιά πολλά!!!!!

      Διαγραφή
  11. Σκεφτόμουν ότι πρέπει να διαχωρίζουμε πλέον τα σχόλια που σου γράφουμε.
    Χωριστά αυτα που θα αναφέρονται στις γαστριμαργικές προτάσεις σου και χωριστά αυτα που θα αναφέρονται στις ακαταμάχητες φωτογραφίες που συνοδεύουν τις συνταγές.
    Διπλή διαδικασία δηλαδή.Διπλός έπαινος.Διπλή απόλαυση.Πολλαπλή ευτυχία.
    Τι να πω βρε Χρυσαυγή μου!
    Κάποια στιγμή και τα λόγια στερεύουν.
    Στις φωτογραφικές αντιθέσεις του άσπρου και του μαύρου που σοφά επέλεξες,αναδεικνύεται στο μέγιστο μία αποκαλυπτική τάρτα.Μία κρεμώδης ,πλούσια τάρτα με ξεχειλισμένα ρευστά τοιχώματα ,που δείχνουν να καταρρέουν στην κάθετη τομή.
    Μία κατακίτρινη μπισκοτένια βάση θωρακίζεται με περισσή δύναμη για να προασπίσει με σθένος την γευστική βαρύτητα μιας γέμισης που μοιάζει να ασφυκτιά στο εσωτερικό της.
    Πολυ θα ήθελα να είμαι υποψήφια προσκεκλημένη στο σπίτι σου.Στην κουζίνα σου.Στο πιο ενεργειακό δωμάτιο του σπιτιού.Σε αυτό που η αύρα της οικοδέσποινας,αιωρείται και πλανιέται σαν φάντασμα ονειρικό σε θεατρική σκηνή.
    Ξέρω ότι θα προθυμοποιηθείς να με προσκαλέσεις.
    Γνωρίζω καλά ότι θα συμπεριλάβεις στα τραταρίσματα σου,όολα αυτα που προτιμώ,γιατί έτσι κάνουν οι φιλόξενες οικοδέσποινες.
    Ένα θα σου πω.Όταν με το καλό αξιωθώ να σε επισκεφτώ,αυτή την τάρτα την θέλω!
    Πολλα.πολλά φιλιά από μια υπέροχη,ψυχρή ,τέλεια φθινοπωρινή Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ......και διπλος κόπος Φωτεινή μου για τα σχόλια!!! χαχαχαχαχα

      Γράψε λίστα για δημιουργία μπουφέ λοιπόν γιατί με τόσες παραγγελίες θα χρειαστεί να πάρω βοηθό μάγειρα στο σπίτι να τα προλάβω! Ωστοσο επειδή γνωρίζω πως προσέχετε την διατροφή σας, θα πω όπως είπα και παραπάνω, επειδή αυτή η ζύμη είναι πραγματικά ωραία, μπορείς να την συμπεριλάβεις σε μια τάρτα με πιο ελαφρύ περιεχόμενο, όπως πχ, σπανάκι, τυριά και μυρωδικά.. Νομίζω θα σου αρέσει Φωτεινή μου. Το λέω με βεβαιότητα.

      Σε ευχαριστώ πολύ πολυ για τα πάντα όμορφα λόγια σου!
      Σε φιλώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      *Κι εδώ χειμώνιασε, μη νομίζεις!

      Διαγραφή
    2. Θα απαντήσω εγωιστικά και θα πω με σθένος ....εγώ αυτή την τάρτα θέλω!!
      Ούτε ελαφριά περιεχόμενα,ούτε αλλαγές,ούτε τίποτε που να διαταράξει την αυτούσια πρόταση σου!Εξάλλου όλα τα τιμώ...!Ανεξαιρέτως!
      Σου ´εχω πει ποτέ πόσο μου αρέσουν οι απαντήσεις που χωριστά και τοόσο εύστοχα δίνεις σε καθεμιά από εμάς?Το εκτιμώ πολυ ,φαντάζομαι και όλες οι υπόλοιπες κυρίες,που δεν αναλώνεσαι σε τυπικές απαντήσεις.
      Σε ξαναφιλω πολυ πολυ!Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  12. Αντε ποτε θα μας καλέσεις το λοιπόν? (να μας το πεις εγκαίρως για να μην εχω φαει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομίζω πως πρέπει να μου κάνεις το τραπέζι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κι ότι έλεγα να φτιάξω κάτι ιδιαίτερο το Σαββατοκύριακο ένεκα που γιορτάζει και ο πολιούχος. Θα τη φτιάξω το Σάββατο το λοιπόν το αποφάσισα. Μανιτάρια μπέικον και ένα απο το αγαπημένα μου τυριά (αγαπάμε regato) και καλαμποκάλευρο... είναι must do τέλος. Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή λοιπόν και θα επανέλθω με feedback. Καλό Σαββατοκύριακο Χρυσαυγή!
    Y.Γ.
    Καλά τα λουκανοπίτια bonus τα σπάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραιότατα λοιπόν!!! Θα περιμένω τις εντυπώσεις σας!!
      Ελπίζω να περισσέψει ζυμάρι για να φτιάξεις λουκανικοπιτάκια, αφού σου άρεσαν τόσο πολύ!
      ;)

      Διαγραφή
    2. Ε ναι λοιπόν την έφτιαξα, και την έφαγα κι όλας! ΥΠΕΡΟΧΗ! Σου αποστέλλω σχετική φώτο για του λόγου το αληθές. Φιλιά πολλά και τις ευχαριστίες του καλού μου που την έσκισε με την πολύτιμη βοήθεια μου πάντα! :-)

      Διαγραφή
  15. Δεν ξέρω τι λέει από γεύση η τάρτα, πάντως οι φώτο είναι καθηλωτικές και ξελιγωτικές!!
    Πολύ καλές και οι φώτο της προετοιμασίας. Το τέλειο κομμάτι από τη τελευταία φώτο, αυτό που η ζουμερή κρεμώδη γέμιση τρέχει λίγο στο πλάι, η επιφάνεια είναι υπέροχα ξεροψημένη και τραγανή και η ζύμη χοντρούλα και λαχταριστή, να μου το στείλεις επειγόντως!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα δεν μπορούσες να την περιγράψεις!!!!!!!!
      Μίνα και από γεύση λέει. Σε διαβεβαιώ. Οι φωτογραφίες είναι χίλιες..... γεύσεις (όχι λέξεις) στην προκειμένη περίπτωση!

      Σε ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι!
      Σε χαιρετώ!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  16. με ειχες απο τα μανιταρια.. ειπες και ρεγκατο.. και με αποτελειωσες!! Θεικη ταρτα!! Σιγα μην την μοιραστω!!! Μονη μου θα την κανω και τη φαω χεχε.. Και τι τελειες φωτογραφιες ειναι αυτες!!! πολλα φιλια Χρυσαυγη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχχαα
      Να τρώει δηλαδή η μάνα και του παιδιού να μη δίνει....

      Σε ευχαριστώ Ελπίδα μου! Να είσαι καλά!
      Καλό 4ημερο σας εύχομαι!

      Διαγραφή
  17. Κι εγώ είμαι σαν εσένα Χρυσαυγή μου... οι πίτες και οι τάρτες πάντα καλοδεχούμενες και ιδιαίτερα μια τάρτα σαν αυτή που έφτιαξες!!! Πρέπει να είναι εξαιρετική σαν γεύση και η μπισκοτένια της ζύμη με ξετρέλλανε. Όσο για τις φωτογραφίες τις λάτρεψα!!!!!!!!!!!!!!!11
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με τέτοιες λιχουδιές σίγουρα καλοπερνάνε πάντα οι καλεσμένοι σου! Η συγκεκριμένη τάρτα θα έκαψε καρδιές! Μα είναι τόσο λαχταριστά κρεμώδης... Και μόνο βέβαια που χρησιμοποίησες ρεγκάτο, με κέρδισες!!!
    Ακόμη και τα 6 λουκανικοπιτάκια πάντως δείχνουν σούπερ! Ζήτω η τροφοανακύκλωση!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι μια τάρτα αντιθέσεων που δεν μπορει να αφησει κανεναν αδιαφορο. Ζουμερη αλλα και τραγανη.Υγιεινη βαση και κολασμένη γεμιση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. σα αγαπαει η πεθερα σου οπως λεμε εδω!!!! χτες συζητουσα με μια θεια μου για το καλαμποκαλυερο αν εκτος απο μπομποτα μπορω να το βαλω για ταρτα!!! γεια στα χερια σου!!! υπεροχη η ταρτα και σιγουρα θα δοκιμαστει!!! και αυτα τα ζουμπουρλουδικα λουκανοπιτακια ειναι λαχταριστα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θέλω και την ταρτα και τα λουκανικοπιτάκια μονο για μενα!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φαίνεται πολύ λαχταριστή!! Γεια στα χέρια σου και καλώς σε βρήκα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πωπώ.. με τρέλανες τώρα Χρυσαυγή :-) Φανταστική φαίνεται! Και με καλαμποκάλευρο θα είναι τέλεια η ζύμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οι φωτογραφίες σου κορίτσι μου κολάζουν και άγιο!!! Απαπα! Και σε δίαιτα να είμαι, βλέποντας την πρώτη αμαρτάνω ευχαρίστως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τί να πω νυχτιάτικα κι εγώ που ξελιγώθηκα με τις φωτογραφίες και μόνο? Πολύ ενδιαφέρουσα η βάση και ωραιότατη η γέμιση!!! Καλή εβδομάδα, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φανταστική και πεντανόστιμη!!! Με τη διαφορά ότι σε μένα δε βγήκε τόσο ρευστή και λευκή η γέμιση. Μάλλον ξερόψησα περισσότερο και τα μανιτάρια στο τηγάνι (οπότε βγήκε πιο σκούρα) και την ίδια την τάρτα στο φούρνο... Πάντως έκλεψε τις εντυπώσεις. Μπράβο μπράβο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα νομίζω ότι το χρώμα έχει να κάνει με τα μανιτάρια. Πολλές φορές όταν σοτάρω μανιτάρια μου βγαίνουν πιο σκουρόχρωμα από άλλες φορές. Το χρώμα όμως δεν πρέπει να σε επιρρεάζει γιατί οι φωτογραφίες πολλές φορές δεν αποδίδουν την απόλυτη αλήθεια. Η φωτογράφιση εξαρτάται από τις συνθήκες που επικρατούν εκείνη τη μέρα που γίνεται. Δηλαδή αν η μέρα είναι ηλιόλουστη, ή αν έχει συννεφιά ή ποιά ώρα της ημέρας γίνεται (πρωί, μεσημέρι ή απόγευμα). Ετσι το ίδιο φαγητό σε διαφορετικές συνθήκες μπορεί να φαίνεται διαφορετικό στις αποχρώσεις του.

      Αν η γεύση σου άρεσε τότε μην σε απασχολεί το χρώμα. Σίγουρα τα μανιτάρια πάντως βγάζουν χρώμα και δεν παίζει ρόλο το αν τα σόταρες παραπάνω ή λιγότερο.

      Οσο για το πόσο ρευστή σου βγήκε νομίζω ότι θα σου πω τα ίδια που σου είπα και στη συνταγή της τυρόπιτας με το καταίφι. Ότι δηλαδή ο φούρνος σου μάλλον είναι πιο δυνατός και άρα θα πρέπει να ακολουθείς το δικό σου χρόνο ψησίματος για κάθε συνταγή και όχι αυτόν που γράφω εγώ εδώ. Αλλωστε αυτό προτείνω και για κάθε συνταγή. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο.

      Σε ευχαριστώ και ευχομαι καλή επιτυχία σε ότι μαγειρεύεις!

      Διαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10