«Πίτα, σπανακόπιτα,
σπανακοσκορδοσυκολαδομπατζαροτυρόπιτα» -ή κάπως έτσι τέλος πάντων...-, μου έλεγε ο πατέρας μου όταν ήμουν μικρή. Του
άρεσαν οι γλωσσωδέτες και μου πετούσε που και που μέσα στην ημέρα μερικούς.
Έτσι για να μου τη σπάει που δεν μπορούσα να τους πω κι εγώ. Εγώ προσπαθούσα
και αυτός γελούσε!
6 Μαρτίου 2013
4 Μαρτίου 2013
27 Φεβρουαρίου 2013
Κέικ αμυγδάλου με ανθόνερο
Κάθε φορά πριν κάτσω να
γράψω για κάτι που με έχει ενθουσιάσει σκέφτομαι να είμαι μετρημένη στους
χαρακτηρισμούς και συγκρατημένα ενθουσιώδης, γιατί όπως έχω πει, το γούστο
είναι υποκειμενικό. Ή μάλλον θα το θέσω αλλιώς. Τίποτα στη ζωή δεν είναι αντικειμενικό,
αφού κι εμείς, δεν είμαστε "αντικείμενα", αλλά "υποκείμενα". Το γούστο δε στο
φαγητό, είναι κάτι που χωράει μεγάλη κουβέντα.
21 Φεβρουαρίου 2013
Σπανακόρυζο
Σκεφτόμουν χθες, καθώς μαγείρευα το
σπανακόρυζο. Τι να πει κανείς γι΄ αυτό το φαγητό? Ποιες είναι οι χάρες του? Τι
το εκπληκτικό μπορεί να προσφέρει? Ειδικά μετά το μύθο που κατερρίφθη ότι το
σπανάκι περιέχει σίδηρο, το σπανακόρυζο έχασε πολλούς πόντους απ΄ τις μαμάδες
που φώναζαν αλλόφρονες στα παιδιά τους να φάνε όλο τους το φαγητό για να κάνουν
σιδερένια μπράτσα σαν του Ποπάϋ.
17 Φεβρουαρίου 2013
13 Φεβρουαρίου 2013
Κρέπες γεμιστές με αμυγδαλόκρεμα και σάλτσα σοκολάτας
Πριν λίγες μέρες ανήρτησα τη βασική συνταγή για το ζυμάρι της κρέπας.Ομολογουμένως χρονοβόρα διαδικασία αλλά με σοβαρά πλεονεκτήματα, καθώς όταν τις φτιάξουμε, μπορούμε να διατηρήσουμε τα ζυμαράκια μία εβδομάδα στην συντήρηση του ψυγείου μας ή πολλούς μήνες στην κατάψυξη. Άρα τον πρώτο σκόπελο τον ξεπερνάμε, αρκεί βέβαια ν΄ αποφασίσουμε να τις φτιάξουμε.
7 Φεβρουαρίου 2013
3 Φεβρουαρίου 2013
28 Ιανουαρίου 2013
Λουκανικοπιτάκια muffins
Αυτή
την εύκολη συνταγή για λουκανικοπιτάκια ή muffins ή
ακόμα και για εναλλακτικά hot
dogs την
σκέφτηκα για πολλές περιπτώσεις. Αρχικά την έφτιαξα για να παίρνει η Νεφέλη στο
σχολείο εναλλάξ με κέικ και χαλουμοπιτάκια. Μετά τα ξαναέφτιαξα και τα προσέφερα
ως δώρο. Τέλος τα έβαλα στη λίστα με τα φαγητά των πάρτι για κάθε είδους χρήση ή…
κατάχρηση.
24 Ιανουαρίου 2013
Γλυκόξινο κοτόπουλο φούρνου με μέλι και σουσάμι
Όσες
φορές και να διαβάσετε τη συνταγή, όσο παράλογη και αν σας φανεί, όσο
διαφορετική και ανεξήγητη, ένα θα σας πω. Λάθος στα υλικά δεν έχει γίνει! Γιατί ναι, μπορεί να σας φαίνεται το μισό
ποτήρι λεμόνι πολύ για ένα φαγητό, ή το μισό ποτήρι μέλι εξωφρενικό, ή ακόμα
και το ένα μπουκάλι σόγιας υπερβολικό. Μπορεί να πιστέψατε πως ξέχασα το αλάτι
ή τα μπαχαρικά και μυρωδικά, αλλά θα σας καθησυχάσω λέγοντας πως τίποτα από
αυτά δεν θα σας φαινόταν παράξενο αν απλά προτού διαβάσετε τη συνταγή ,
μπορούσατε να δοκιμάσετε μια μπουκιά από αυτό το φαγητό.
20 Ιανουαρίου 2013
Αυγόπιτες
Οι αυγόπιτες της Κυριακής
Πρωινό
στο σπίτι μας δεν τρώμε. Κακή συνήθεια που έμαθα από το σπίτι των γονιών μου
και την συνεχίζω και στο δικό μου. Ένα
γάλα με μέλι η μικρή και κατευθείαν στο σχολείο. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, τη
στιγμή που είμαστε ενημερωμένοι και γνωρίζουμε όλες τις ευεργετικές
ιδιότητες που έχει στον οργανισμό ένα
πλήρες πρωινό γεύμα. Παρόλα αυτά, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι…
16 Ιανουαρίου 2013
Μανιταρόπιτα με σπιτική ζύμη κουρού
Σχετικά μπελαλίδικη αν ειδικά αποφασίσετε να
φτιάξετε τη ζύμη εσείς όπως σας προτείνω και να μην χρησιμοποιήσετε έτοιμη.
Αρκετά παχυντική αφού περιέχει όλα τα «κακά»
λιπαρά, τυριά, μπέικον, βούτυρο και κρέμα γάλακτος.
Λίγο ακριβή, καθώς τα υλικά δεν είναι τα απλά και καθημερινά,
Λίγο ακριβή, καθώς τα υλικά δεν είναι τα απλά και καθημερινά,
…αλλά σίγουρα
πεντανόστιμη, μανιταρόπιτα!!
13 Ιανουαρίου 2013
Γιουβαρλάκια σούπα
Οι Bόρειοι
και οι Νότιοι
Από τότε που
ενηλικιώθηκα, βγήκα λίγο ποιο έξω απ΄το καβούκι μου, γνώρισα πέντε ανθρώπους
παραπάνω και έκανα μερικά ταξίδια με απασχόλησε αρκετές φορές η διαφορετικότητα
των βόρειων και νότιων (Ελλήνων φυσικά) ως προς τις διατροφικές τους συνήθειες. Με λίγα
λόγια, η διαφορά των ανθρώπων στην πρωτεύουσα, τη συμπρωτεύουσα και τις
ευρύτερες περιοχές τους.
9 Ιανουαρίου 2013
Πουτανέσκα
Μια
γρήγορη και πολύ απλή μακαρονάδα είναι η πουτανέσκα. Αρκετά πικάντικη λόγω της αντζούγιας, της
κάπαρης και της ελιάς που περιέχει. Είναι μια μερακλήδικη θα έλεγα μακαρονάδα,
που για την παρακευή της χρειάζονται λίγα μόνο λεπτά, μιας και όλα τα υλικά που
προσθέτουμε για να δημιουργηθεί η σάλτσα της, είναι ήδη έτοιμα. Μέχρι να
βράσουν τα μακαρόνια έχετε έτοιμη και τη σάλτσα. Σε περίπου 10 λεπτά
απολαμβάνετε !! Τέρμα οι πολύπλοκες μαγειρικές. Μετά τις γιορτές πρέπει να ξεκουραστούμε!!
6 Ιανουαρίου 2013
Κέικ πορτοκαλιού με παπαρουνόσπορο
Κάπου διάβασα ότι όσο ποιο
έξυπνο είναι το τηλεοπτικό κοινό, τόσο ποιο απλά και ξεκάθαρα πρέπει ο
διαφημιστής να του επικοινωνήσει το μήνυμα μέσω του τηλεοπτικού σποτ. Σχεδόν
σαν να απευθύνεται σε παιδί. Μόνο ένα παιδικό μυαλό άλλωστε, μπορεί να πιστέψει
στην ουτοπία που σε κατευθύνει μια διαφήμιση.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)